Hirdetés
- AuraSync kibeszélő topic
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz parandroid #87336 üzenetére
Nem a termék árában van explicite, hanem a kiskerek fizetik, akik nyilván beépítik az árba.
Az átlagembernek nem esik le, hogy ha a kiskert szopatják, azt az emberek fizetik meg.
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban
De legalább kormányozni tudnak!Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz parandroid #87232 üzenetére
Min? Hadd nevessék már én is.
[link]Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz parandroid #87223 üzenetére
Volt fenix 6-om, rövid úton megváltam tőle. Flagship ide vagy oda, pontatlan a HR mérése mint egy feleannyiba kerülő 255-nek, és ez az adat az alapja sok funkciónak. Még egy két generáció és remélhetőleg eljutnak oda, ahova az apple, huawei hr szenzorban. Idegesítő, hogy 2024-ben még mindig pántot kell felvenni, ha pontos adatot szeretnék. A külső valóban ízlés kérdése, ezért van GT3 Pro-m, annak ellenére, hogy ennek meg a szoftvere hulladék és kínai. Én örülnék a legjobban, ha lenne óra ami ötvözné a Garmin szoftveres körítését, és üzemidejét, az Apple szenzorával és a Huawei kinézetével. A szürke fenix 7 pro már közelít.
Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz szőröscica #87161 üzenetére
sima cat5 (nem cat5e) kábelek általában gond nélkül viszik a gigabitet, ha nem valami ultragagyi, nincs zavar es extra táv. nem az eszközök limitálnak? előfordul olyan eszköz, aminek bizonyos portjai 100mbitesek, a többi gbites.
-
Lortech
addikt
válasz racskobalazs #87020 üzenetére
Ne a technológiára fókuszálj, hanem egy megoldandó, lehetőleg új problémára, amivel érdekeset tanulsz közben és akkor már a peerjeid 90%-ánál értelmesebben töltötted el a diplomamunkára fordított időt.
-
Lortech
addikt
válasz concret_hp #85968 üzenetére
Volt vele probléma, mikor voda lekapcsolta a 3g tornyokat és nem volt VOLTE bekapcsolva. Ha sokat telefonálsz, és sokat jársz mindenfelé, én sem ajánlom. Hajszál híja volt, hogy nem csaptam falhoz, mikor épp kellett és nem tudtam hívást indítani. 2023-ban hanghívással küzdeni szánalmas.
-
Lortech
addikt
Lehet, hogy nincs megfelelő légtömörség nálad. Nincs huzat? Nyílászárók, bejárati ajtó jól zárnak? Központi szellőzőcsatorna nem húzza ki a levegőt és a nyílászárókon keresztül be a kinti hideg, ~0 abszolút páratartalmú levegőt?
-
Lortech
addikt
Oh. Eskü már többször akartam erről a jelenségről írni én is valahova, mert egy jól behatárolható rétegnél ez lett a standard, és nem fér a fejembe, hogy ez mitől jó. Szégyenérzetem támad, ha látom.
Az utcán, tömegközlekedésen hordozható hangfallal történő veretéshez tudnám hasonlítani, de míg azt főleg tizenéves hülyegyerekek csinálják, ezt a fajta telefonálást a 20-as, 30-as korosztálynál láttam inkább.[ Szerkesztve ]
-
-
Lortech
addikt
válasz gaborbol #84649 üzenetére
6k körül szoktam fizetni synlabban egy alap csomagra.
Szánalmas amúgy. Azért laborba eddig be lehetett jutni egy-két napon belül, én csak azért szoktam magánban, hogy ne kelljen végigállni több 10 beteg között a fél órás sort.[link] hm, ezt is utolérte az infla.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz Winner_hun #84443 üzenetére
Aztán véletlenül dobott egy Magdianyust, ha?
-
Lortech
addikt
Erre csak a klasszikust tudom linkelni pinátabulira.hu
-
Lortech
addikt
válasz Tothgera30 #83822 üzenetére
Konkrétan adócsalás, és könnyen le lehet vele bukni, ha NAV megnézi a környékbeli tranzakciókat.
Az előnye az, hogy eladónak kevesebbet vagy nem kell adót fizetnie az eladásból származó haszna után (ha vásárlás után 5 éven belül adja el az ingatlant és a szerzésnél magasabb áron).
Vevőnek az, hogy kevesebb vagyonszerzési illetéket kell fizetnie utána.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Ott valószínűleg az árstop áldozata lett a cukor... az elszálló árak akadályozzák majd, hogy hiány legyen a dolgokból. Ma pl. vettem valami 9xx forintért egy doboz Flora margarint (nem én eszem) a lidlben, nem volt kiírva az ára. A hülyének is megéri. Vajon is dobtam egy htast, hogy duplázódott.
Egyre többet látom, hogy a pultok előtt állva hüledeznek az emberek, vizslatják az árakat, és panaszkodnak, hogy ez is már ennyi meg ennyi, pedig a budaörsi lidlbe viszonylag jól szituált emberek járnak.
Üzemanyag hiányon is enyhítene a piaci ár.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Tartották a St Patrick napot és volt Guinness is csapon, hirdették FB-n, hívtak ismerősök, akikkel voltam ott párszor, de nem lett belőle semmi. Valóban nem vagyok friss a környéken, leginkább már semelyik vendéglátóhely környékén. Sörről is már csak halvány emlékeim vannak.
-
-
Lortech
addikt
Mekkora telek? Jogilag teljesen önálló, saját telek vagy megosztott másik ingatlannal? Környezet, szomszédság, épület távolsága másik ingatlantól, kertre rálátás? Falazat, külső belső vakolat állapota, belmagasság, szigetelés (homlokzat, födém, padló), nyílászárók, tető, fűtés, csatorna, vízcsövek, elektromos hálózat, burkolatok állapota? Nem vizesedik, nem dohos, nincs penész, nem süllyed? Épület "kinézete"? No offense, de gyanítom, ha feldobnál képeket, akkor a legtöbb potenciális vásárló meg se nézné, meg eleve a 65m2 kiszűrné a keresések nagy részét. Lehet valamilyen olyan tulajdonsága a házhoz képest kis méretén túl, ami miatt az átlag vevő számára nem vonzó ingatlan vagy kockázatosnak tűnik. Ettől még lehet tök jó, de vsz oka van, hogy miért annyi, amennyi, másik meg miért 2-3x annyi, pedig ez is meg az is ház, lakni lehet mindkettőben. Amúgy ha kipofoztátok és most rendben van, lehet meglepődnél, hogy mennyiért menne el.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Pár éve? Az fontos lehet. "Pár éve" a házat (önálló családi ház) amiben élünk 20m-ért vette az előző tulaj, mi pár évvel később, 2,5 éve 49-ért vettük felújítottként, most velünk szemben újonnan épülő 3 lakásos társasházban 74-ért adják a lakások darabját (pont ma vették le az eladó táblát kb. 1 hónap után), a 3-at akkora telekre felhúzva, mint a mi telkünk.
Nem csak BP-n szálltak el az árak. Pest megyében nem lehet épkézláb semmit venni 50m alatt, ahonnan értelmesen be lehet jutni BP-re, és amire nem kell rákölteni még 20-at, hogy mai színvonalnak megfelelő legyen. Felújítandó kádárkockák mennek kevésbé felkapott településeken hasonló összegért.
45-50m felhúzni egy mai jogszabályi követelményeknek még éppen megfelelő 100 nm-es házat alap minőségben, telek nélkül. Ez évi 10-20%-kal emelkedett az elmúlt években. Ez húzza felfelé vidéken is az árakat, a használtét is, mivel ez Mucsaröcsöge-alsón is nagyságrendileg ennyibe kerül.
Felújítás szintén az anyagárak és munkadíj miatt egekben, egy teljes ház felújítás gépészettel 200k+/nm körül van alaphangon.#82105 fokukac
Én továbbra se azt mondom, hogy ez jár, vagy hogy ez reális lenne, hiszen a tények is azt mutatják, hogy nem az, mivel sokan kénytelenek komoly kompromisszumot kötni. Hanem hogy az igény egy normális méretű élettérre nem luxus, nem egy elszállt igény.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz erdey_a #82089 üzenetére
Mindent meg lehet szokni, attól még nem feltétlenül lesz jó. Miért ne lehetne alapvetés, hogy egy átlag ember össze tudjon kaparni egy lakásra vagy házra (vagy annak bérlésére) valót, melyben a gyerekeinek külön szobája van, és a szülők se a nappaliban alszanak. Ez elég messze van szerintem attól, hogy elszaladt valakivel a ló.
-
Lortech
addikt
válasz fokukac #82079 üzenetére
Mikor a lufi kipukkan, a meglévő ingatlanját sem tudja majd magas áron eladni. Mi a megoldás ? Eladni a tetején (ami nem tudni, mikor van), bérelni (drágán, nem tudni meddig) és várni, hogy beesnek az árak (nem tudni, mikor és milyen mértékben). Közben meg pörögnek az évek.
-
Lortech
addikt
válasz szőröscica #81932 üzenetére
[link]
ügyfélkapuval tudsz bejelentkezni, évi 3 lekérdezés ingyenes. Teljes (nem hiteles) tulajdoni lapot le lehet kérni vele ha tudod a pontos címet.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz FehérHolló #81903 üzenetére
Grat!
Kéne indítani egy ilyen reverse bootcampet, ahol IT pályaelhagyókat átképeznek péknek, autószerelőnek, duguláselhárítónak.
Én legszívesebben most napszámosnak mennék el szőlőt metszeni a hegyre, vagy pásztornak.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz parandroid #81811 üzenetére
Én ezért próbáltam rá ülőkét keresni, de nem volt a boltokban, az eladó is furán nézett, nem értem, miért.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz erdey_a #81802 üzenetére
Most lelőtted a holnapi kérdésem is. Nem vicc, ez is foglalkoztat egy ideje. Mióta megtudtam, mekkora mocskos állatok vagyunk mi férfiak, hogy még meg se töröljük hugyozás után. De hogy, ha a piszoár mellett se budapapír, se kuka, beledobni meg nem lehet (szabad). Arról nem is beszélve, hogy a piszoárból mennyire visszacsap a cucc. Persze ez csak rövidgatyában feltűnő.
-
Lortech
addikt
válasz BlacKSouL #81800 üzenetére
Már vártam a riposztod.
Napi kínzó kérdés:
ti megmossátok a fémdobozos italok tetejét mielőtt felbontjátok és isztok belőle. És utána a dobozból isztok vagy kitöltitek?
Én eddig nem foglalkoztam vele, de egy ideje rászoktam, hogy megmosom, és már zavar, ha épp nem olyan helyen vagyok, ahol meg tudnám mosni. Lehet, hogy öregszem.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
Nee.. Ha ezt pár éve a hírcsárdán olvasom, akkor röhögtem volna, így is, csak részben kínomban.
Felkészül:
lapocka, szalonna, sertészsír, krumpli, vöröshagyma, kenyér (szigorúan fehér, mer' a korpát egyék a disznók), alma, szotyi...#81790 concret_hp szerintem úgy gondolják, hogy a pálinka harcot már megvívták 10 éve, mint egyik legfontosabb prioritás. Bár nem árthat az embereknek felfrissíteni az emlékezetét, hogy azt is megvédték.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz ladybug #81756 üzenetére
Családban tej, tojás, mogyoró, dió, kesudió, pisztácia allergia miatt naponta főzünk, fiam étkeztetését oviban nekünk kell megoldanunk, mivel ovi nem tudja, tehát általunk elkészített mentes reggeli, ebéd, uzsonna minden nap, inkluzíve italok (mentes kakaó, cikória kávé, vaníliás zabtej stb), szülinapozásokra, ünneplésekre mentes rágcsa, mentes torta / desszert akármi.
Növényi tej, főleg kókusz, zab (rizst az arzénszennyezés és a cukortartalma miatt inkább hanyagoljuk) heti néhány darab (4-6), én iszom rendes tejet, heti 1-et kb. Rendes sajt, rendes vaj, mentes kókusz alapú sajt, tejföl és tejmentes helyettesítői vegaföl, creme vega, valamint flora margarin, amit fogyasztunk.Kenyér eléggé fogy nálunk, talán heti átlag 1-1,5kg - olasz import roberto teljes kiőrlésű és hasonló csomagolt termékek, valamint lipóti pékségből tökmagos rozskenyér, ritkábban parasztkenyér vagy erdélyi pityókás kenyér és az elmaradhatatlan nosztalgia kifli. Ezek már az ehető kategóriát képviselik, ehhez mért árral.
Étolaj az olajban sült dolgok miatt eléggé fogy, talán úgy havi 1-2 liter, átlag talán heti 1-szer sütünk egy rántott husit vagy bundás kenyeret (tej, tojásmentesen, csicseriborsóliszttel ezt is) vagy fasírtot, hagymakarikát, halrudacskát, sültkrumplit. Azért is fogy ennyire, mert nem használunk újra olajat soha. Emellett bizonyos ételekbe, salátába, tonhal, makréla stb vagy humusz vagy sajt mellé olívaolajat vagy repceolajat. De ebből talán évi 3 üveg fogy el.
Cukrot nem használunk, legfeljebb oda, ahova az állag miatt muszáj (tortatészta, hab), évi 1-2 kg, ha elfogy. Folyékony stevia édesítőt használunk helyette.
Liszt amiatt fogy, mert például rendelős pizza allergia miatt nem opció. Ritkábban kenyérsütéshez vagy muffinhoz használunk még, illetve kis mennyiséget sűrítéshez, habár ahhoz általában keményítőt.
Hús az sajna, nem sajna iszonyat mennyiség fogy, csirkemell, csirkecomb, tarja, sertésszűz, oldalas, hambihús majdnem minden nap és hal is heti több alkalommal, ja és húsétel főzéshez mangalicazsír, szalonna.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz Lortech #81407 üzenetére
Épp ezen röhögök:
[link]
Múltkor panaszkodtam az étolaj ára miatt. Akkor itt üzenném (hátha olvassák a kedves elvtársak), hogy én a sertésszüzet szeretem, nem a combot, és hogy a Szepsy furmint is k**vadrága!
Éljen a 2.7%-os tej és az étolaj jellegű folyadék. Remélem válaszul leveszik a boltok polcairól ezeket a termékeket.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz FehérHolló #81632 üzenetére
Kipróbálnám magam sokminden másban is amúgy - persze a fejlesztést megtartanám hobbinak-, de az életszínvonalból sajna nem olyan könnyű leadni.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz erdey_a #81629 üzenetére
Azt nem tudhatom, hogy a másik kettő valójában milyen, mert 100%-ig nem lehet egy felvételi folyamat során tutira menni ( noha én különösen sok effortot tolok ebbe). Amit viszont választottam, arról már most látszik, hogy hosszú távon nem akarom.
-
Lortech
addikt
válasz csapos2 #81611 üzenetére
Mostanában naponta, munkahelyváltás kellős közepén. Három, látszólag jobbnál jobb ajánlat között választva, pár nap után rájőve, hogy ezt benéztem valószínűleg.
Egy munkahely sokban meg tudja határozni a későbbi kapcsolataidat, egzisztenciát, későbbi karrierutat, közben meg olyan kevésen múlik sokszor, hogy hova "kerül" az ember.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz fokukac #81408 üzenetére
Ez az, hogy nem fenntartható, de *látszólag az.
Egyszeri 600 milliárdos adóvisszatérítés, választási év előtt, csak mert.., és nem panaszkodik senki, mert péééééz. De ha ilyen jól megy (nem: 2 hét alatt 1100 milliárdnyi beruházást ütemezett át a kormány), akkor miért nem permanens adócsökkentés? Miért nem részesül belőle mindenki? És miért 27% az áfa még? Meg még lehetne sorolni a megannyi kínzó kérdést. Mert nem az a cél, hogy jól hasznosuljon, hanem hogy mindenki meg legyen véve, sakkban legyen tartva valamivel.mert a bizalmat és a kiszámíthatóságot romboljuk, újra és újra, stabilan....
Én nem ebben látom a legnagyobb problémát - a külső megítélésünk, hitelességünk már évek óta a béka segge alatt van -, hanem abban, hogy a rendszerváltás után most robogunk visszafelé a szocializmusba, és ez a fejekben évtizedes károkat okoz. Egyre sötétebbek, bunkóbbak az emberek, fiatalok is. Értelmiség se legyen, legfeljebb klientúraként kitartva, mindenki csüngjön az állam csecsén és tehetetlen, fogalmatlan tömegek ahhoz legyenek szokva, hogy az állam gondoskodjon róluk önmaguk helyett. Ezt a szerepet persze szíves örömest el is játssza. És ez még csak a gazdasági vonatkozása. Többit hagyjuk is.
És mi lesz, ha egyszer leváltják ezt a kormányt? Folytatják ezt a fenntarthatatlan rendszert, vagy rövid úton el lesznek zavarva. Lebontani ezt az egészet kb. egy második rendszerváltással érne fel, ami újra megnyitná a kaput a Kádár/NER-nosztalgia felé. Mit lehet kezdeni egy 8 éve meglévő rezsicsökkentéssel? Hogy magyarázod el az embereknek, hogy ez amúgy marhára nem fenntartható, ha előtte X évig mégis az volt, *látszólag.Most hirtelen rákerestem, fenntartható rezsicsökkentésre és alábbi cikket dobta ki. Értelmiséginek látszó újságíró leírja kb, bármilyen érdemi érv, levezetés nélkül, hogy az 1+1 az 3, és az a hülye és nevetséges, aki azt mondja, hogy 1+1 az 2, most tök mindegy, hogy kik a szereplők és hogy a m.ndiner egy moslék. Mintha valami alternatív valóság lenne komolyan.
https://mandiner.hu/cikk/20211124_kotter_tamas_belfold_velemeny_marki_zay_peter_rezsicsokkentes
És a sötét, összefüggéseket meglátni képtelen ember meg ezt olvassa és bólogat hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz fokukac #81406 üzenetére
Kihagytad, hogy 25 év alattiaknak SZJA mentesség.
Ami amúgy tök jó lenne, ha nem lenne a kontextus.
De ott van a kedvencem, a jövőévi adóvisszatérítés, ez már nem simán átlátszó, választások előtti szavazatvásárlás, hanem kb. rá van írva a bankjegyre, hogy megveszlek kilóra b.zmeg. Senki (*) nem kérdőjelezi meg, hogy ezt mégis hogy', meg mire fel mert vagy haszonélvezője, vagy csak befogja, mert családosok támogatása ellen nem népszerű felszólalni.
* persze de, de nincs a köztudatban, nincs semmi vita róla, csak annyi, hogy a kormány ad pééééééztAmúgy nagyon durva drágaság van. Kajára kb. 150-200e körül költünk havonta 3 fős családként, tudom az árát mindennek és tudatosan válogatok, de nem vagyok árérzékeny. Minap bementem az auchanba (egyébként lidlbe járok vásárolni főleg), és csak kapkodtam a fejem az árakon. Pl. a 800 forintos vacak finomított étolajon. amit már úgy adnak el lassan, hogy első préselés, meg mechanikusan préselt meg mittudomén. Étolaj, amit egy éve 350 forintért vettem...
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz ladybug #81238 üzenetére
Kra:ftigot-würziget nézz belőle, én szendvicsbe, hambiba (ahol nem kell, hogy a sajt domináljon) kerrygold mildot szoktam, ez a leggyengébb, de már ez is veri a magyar, sima boltban kapható (nem kézműves) trappistákat ízben, aromában.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz venember83 #81212 üzenetére
Ugyanitt oltási igazolvány eladó.
Amúgy ez érdekes kérdés, ha most hirtelen megjön az esze () az embernek és be akarja oltatni magát, akkor hogy tudna megfelelni ennek a kritériumnak? 3 oltás az jó néhány hónap, de még kettő is.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz FehérHolló #80984 üzenetére
Amúgy mindenhol ilyen jelentéktelen, nulla hatalommal bíró, kiszolgáló személyzet a HR? Pár hülye mindenhol akad, és gondolnám, pont a HR-nek különösen feladata volna, hogy jó irányba terelje a céges kultúrát és biztosítsa, hogy az oda nem való egyéneket kiveti magából a szervezet. Különösen, ha emberünk interjún látványosan rombolja a cég jóhírét. Könnyen híre mehet.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz FehérHolló #80982 üzenetére
Jól megadtad neki!
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Nekem volt törés és zúzódás többször, egyszerre több bordát érintően. 2 hétig csak egyik oldalamon tudtam aludni, és még két hónap után is éreztem a fájdalmat járásnál. Nekem vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók nem segítettetek, mást nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz parandroid #80859 üzenetére
Minek olvasni, ha ide is lehet írogatni.
-
Lortech
addikt
válasz Marcsello31 #80855 üzenetére
#80857 fokukac: na vazz, tudtam, hogy nem vagyok normális, én csak fél éve szüntettem meg. Amúgy OTP csak ahhoz képest volt rossz, hogy drága, egyébként nem volt vele több problémám mint a jelenlegi bankommal. A számlazárás pedig a várthoz képest olyan flottul ment, hogy majdnem meggondoltam magam. lemondtam aznapra minden megbeszélésemet és 3 napi hideg élelemmel mentem, de háromnegyed óra alatt megvolt és még kedvesek is voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz ladybug #80785 üzenetére
Érdekelne, hogy otthon mik a preventív intézkedések egy gyermekintézményben. 🤔
Nálunk jövő héttől vezetik be az első intézkedéseket, eddig olyan volt mint covid előtt, szülők ki-be grasszálhattak szabadon, maszk nélkül, beteg gyerekeket simán bevitték (az enyém meg kéthetente jár 1 hetet oviba, mert mi nem visszük be betegen), meg voltak tartva a szülőkkel közös rendezvények is.
Jövő héttől nem mehet be a szülő, csak beadja a kapun, ill. lesz lázmérés.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz concret_hp #80771 üzenetére
a gyógyszerészszakmai szervezet javaslatára a betegbiztonság érdekében javasolt módosítás.
..nyádpics..! Mmint bizonyos piaci szereplők érdekében, akik nem forgalmaznak online?
Havonta rendelünk netről gyógyszereket, mert jóval olcsóbb is egyébként mint a helyi gyógyszertárak, esetenként 20-40%-kal. Semmi hozzáadott értéke annak, hogy bemenjek a beteg emberek közé a gyógyszertárba és személyesen vegyem meg a vitaminokat és társait. Soha, semmit nem beszélek a patikussal.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz erdey_a #80752 üzenetére
Szerinem vesd fe a házmesternek, hogy ez így hülyeség, meló közben is szeretnéd viselni "mikor együtt veritek a blattot".
Nálunk ha ülsz a helyeden a gép előtt, de van még valaki rajtad kívül a teremben, ami akár egy 100-200nm-es, 20 fős openoffice is lehet, akkor maszkot kell viselned. Mindezt az irodai jelenlét és a személyes kollaboráció újra vonzóvá tételének jegyében.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz BlacKSouL #80502 üzenetére
Szerintem még az lehet a polcpénzen túl, hogy a sima kommerszet veszi nagy mennyiségben az átlag vásárló és ha nem találná, akkor dzsihád lenne. A 800 forintos kézműves meg van ugyan, de azért úgyis célirányosan megy egy szűk réteg és megtalálja, mint te.
-
Lortech
addikt
válasz fokukac #80453 üzenetére
Az nem semmi, azóta nekem volt egy másik fajta lejátszóm, utána meg a RPI minden szériájából legalább 1 darab. Ha a szívedhez nőtt, előkotrom vmelyik fiók mélyéről az enyémet neked, hátha működik még..
Most gondolok bele, hogy még az akkori Samsung plazmám is megvan, neked megy még a pana plazmád, S30 talán?[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz concret_hp #80138 üzenetére
Lyukból nem arra gondoltam. De tényleg olyan kicsi, hogy szinte lyuk. Gyümölcsmosó néven fut amúgy. De leginkább mókusvakításnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz concret_hp #80136 üzenetére
Csaplyukra gondolsz? Vagy arra, hogy kettő van belőle? Gondolom beépítés választható iránya miatt, a másikra meg kell egy csaplyuk takaró.
-
Lortech
addikt
válasz concret_hp #79366 üzenetére
Dobj egy privát részletekkel.
-
Lortech
addikt
Ja az a kék, "Dreams" nevű, amit ugyanaz gyárt mint a Joyát, csak kevesebb a kókusz benne és több a rizs, több a cukor. Olyat is szoktam venni főzésre, pl palacsintához jó. De most 3 hete már nem láttam, még a helyét se a lidl-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Csak mandulatejet veszünk Alproból. Kókusz nem ízlik és drágább is. Lidlben 700 a Joya idén emelték 600-ról, helyi coopban 650. Azért tudom így, mert 10esével veszem hetente.
Alpro alapára - pár éve mióta vesszük - 800 körül van, de pár havonta lepromózzák 600-ra.
Lidlből a tavaszi vagdalt (kék, 95% hús) most is 500 körül van mint eddig.
Lipóti kifli nálunk még drágább, 85 talán? Teljes kiőrlésű még drágább. De legalább nem penészedik meg, és kiszárítva jó zsemlemorzsa van belőle. Azt nem tudom, prémium-e, de ez legalább kiflinek nevezhető.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Évek óta vesszük őket, azok szerintem épp nem drágultak jelentősen (ha úgy tetszik, mindig is drága volt). Az évek alatt sokkal nagyobb lett a kínálat/verseny, és némelyik még olcsóbb is lett. Joya kókusztej 600-700 forint volt mindig is. Zabtej, rizstej mindig van 400-500-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz bitpork #78918 üzenetére
Ez azért nem ilyen egyszerű, ecetsavban nem erjesztesz hanem tartósítasz. Egy ecetsavban savanyított uborka nem fog megerjedni, míg egy savanyított káposzta erjed, ahogy a koviubi is. A Surströmming erjesztett hal, a ruszli simán csak ecetben pácolt, nyilván érik, de nem erjedési folyamat zajlik le, hanem épp azt akadályozod, lassítod az ecettel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lortech
addikt
válasz fokukac #78895 üzenetére
Emlékszem. Nekem se véletlenül jut eszembe a furmint először, Hegyalján éltem le életem első felét, van szőlőm, és saját borom a borvidéken.
Az a Figula rosé ennyiért rendes alapanyagból lehet, ami azt jelenti, hogy készülhetett volna belőle "bor" is, nem csak rosé. Amiből azért többet is ki lehet hozni, mint egy roséből. Habár annak valószínűleg magasabb a költsége az érlelés és tárolás miatt, de talán kevésbé kockázatos, mint egy 4k-s rosé a magyar piacon, ami egyik napról a másikra kimúlhat.
-
Lortech
addikt
-
Lortech
addikt
válasz erdey_a #78882 üzenetére
Legtöbb magyar rosé bor moslék, egyensúlytalan, éretlen, otromba, a másik véglet pedig az élelmiszeripari eperaromára lecsupaszított kategória, ami a piroska szörpből készült üdítőital ízkomplexitásával vetekszik, nem csoda, hogy kell bele a szóda, főleg azoknak, akik nem is szeretik a bort.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz szőröscica #78663 üzenetére
Győri vagy fehérvári vonal elég jó Kelenföld - Déli felé, elővárosi motorvonatok járnak. 1 évig vonatoztam covid előtt, kisebb késés néhány alkalommal volt csak. Biatorbágy, Törökbálint, Tárnok, Martonvásár, Érd vasúthoz közelebbi részeit lőttem be, nekem az volt szempont, hogy vasút és autópálya gyorsan elérhető legyen, de mégse a közvetlen közelében legyen.
EQMontoya: gyereket kell vállalni és megoldódik a sörözés kérdése is pár évre.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz EQMontoya #78660 üzenetére
Annyit lehet simán dugózni Budapesten belül is A-ból B-be, nem kell hozzá agglomerációban lakni. Cserében ha csak heti 1-2-szer kell bemenni, az nem olyan fájdalmas mint Szegedről vagy Balatonról.
Ha az a szempont, lehet találni olyan települést, ahonnan "új", légkondícionált vonattal 20 perc alatt metrónál vagy. Nekem egy ilyen településről 45-50 perc kaputól kapuig úgy, hogy biciklizek, vonatozok, metrózok, majd onnan besétálok a belváros közepén lévő irodába.
Ez majdnem ennyi volt Dél-Budáról is.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz FehérHolló #78122 üzenetére
Akkor mostmár elárulhatjuk, hogy Macrium Reflect Free.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest