Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz escie #919 üzenetére

igen, több fa kell, mint szén. csak míg egy nyárfa ''tüzelhetővé érjen'', kell, vagy 5 év. amíg szén lenne belőle... egy kicsivel több. a fát egy fokkal egyszerűbb kitermelni, mint a szenet. a fahamu nem annyira radioaktív és nyennyező, mint a kőszén salakja. ráadásul legjobb tudomásom szerint ezt a hamut ki is lehet szórni az erdőbe, ezzel az ásványianyag-körforgást is fenntartva, kevésbé zsigereli ki a talajt (''természetesen'' kizsigereli, de egy részét visszaadja, ami a hamuban marad). ekkora energiaigényre viszont nem megoldás a fatüzelésű erőmű. talán majd valamikor a fúziós erőmű az lesz, de addig még aludni kell párat.

• neduddki

nagyúr

válasz escie #919 üzenetére

HI!

ALtom raeresztel:- )
    ''de szerintem X energia előállításához valamivel több fát kell tüzelni, mint szenet.'' ez termeszets, de a cel az hogy ne noveljuk a co2 emissziot /persze bele lehet koti ebbe is / /mod: mar nem eltem hijjab, ha legalabb Te hajlando volta belegondolni ebbe es megdontolni, kosozom:- )))/
    Masikhoz: kecegtelnteny hogy irtozato spiz van benne, de ha nem lenne akkr a kutyat enm erdekelne:- ( es errol szol a kornyezetgazdassgtan, de vegul is nem tok mind1 ha vegul lakhatbba teszuk korneyzetunket? radsaul hiszed nem hiszd benn nalunk a tszcse-ben HISZNEK ebben az emberek!!! es ez nagy dolog:- ) /en is aze keveredtem oda valamikro az zonvicc elostt:- )))/

udv

neduddki

[Szerkesztve]

Aktív témák