Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- hcl: Amúgy mi a terv?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
parandroid
félisten
Viszont a kocsiban nem kell váltogatni a lemezeket. 6-10 album elfér egy CD-n mp3-ként. Nekem vagy 8 lemezem van a kocsiban, és ez egész szép gyűjtemény, ha belegondolsz. Arról nem is beszélve, hogy a drága eredeti lemezeket nem fogom kitenni a kocsiba, ahol télen -10, nyáron akár 40, vagy még több fok is lehet. Celsiusban.
p -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Panther, ha vagy valahol:
Ki kéne valamit találni a szmájli-floodolásra.
Valami olyasmire gondoltam, hogy alapból legfeljebb 3 szmájlit engedne a motor egy hozzászólásban, és kb 100 karakterenként még egyet, ha valaki esetleg hosszú hozzászólást ír.
Elegem van a tapsikákból, a visítozókból, meg a behódolós szmájli-huszárokból. Az a térdeplős rettenet amúgy is pont a 'respect' szó eredeti feelingjét vette el...
p -
parandroid
félisten
A Shrek inkább felnőtteknek szól, lányom annyira nem is szereti, bár azt is láttuk párszor. Valószínűleg túl sok benne a multikulturális átcsengés,amit ő még 5 évesen nemigen ért meg. Garfield viszont tipikus gyerekmozi, gondolom épp ezért nem jön be annyira felnőtteknek. És még mindig nagyságrendekkel jobb, mint a Barbie és a bűvös pegazus. Brrr...
p -
parandroid
félisten
''Garfield az jó, csak az igazi Garfieldot sajna nehéz lenne átvinni mozgóképre, pedig úgy lehetne tőle borulni nagyokat.''
Ez Garfield mozifilm, és azt hiszem egészen jól sikerült. Az egész család szereti, legalább tizennegyedszerre néztük meg. Aki már szülő, az azt hiszem tudja, miről beszélek. A végén mindig együtt pityergünk, amikor megtalálja Odie-t.
p -
parandroid
félisten
válasz
Racecam
üzenetére
Nem unatkozom, Garfield-ot néztünk a lányokkal. Ez a párbeszéd valahogy megérintett.
Különösen az utolsó mondat. 
Most néztem amúgy a káromkodós topikot. Azóta is azon ámulok, hogy mekkora lelki törést okoz egyeseknek, ha elmarad a kedvenc szappanoperájuk egy epizódja. Milyen lelki defektus kell ahhoz, hogy ez valakit ennyire kiborítson?
Bővebben: [link].
p -
parandroid
félisten
- Garfield! Megetted mind a négy doboz Lasagne-t?
- Ártatlan vagyok. Ők kezdték.
- Most mit csináljak veled?
- Szeress, etess, légy hűséges.
p -
parandroid
félisten
válasz
Racecam
üzenetére
Nem hangzik túl jól. Majd ahogy jönnek elő az új, eddig nem tapasztalt problémák, kérdezhetek?
Ilyen csupa praktikus és mindennapi dolgokra lennék kíváncsi, hogy:
Milyen hőmérsékletű vízzel öntöd őket nyakon, ha hisztiznek?
Hogyan közlöd vele, hogy az adott ruhákban úgy néz ki, mint egy szakadt ribanc?
Hogyan tartod távol a kitartóbb udvarlókat, akiket a légpuska és a 80 kilós németjuhász nem riaszt el?
stb...
Na, de most megyek, mert végre odaengedett a gépemhez.
p -
parandroid
félisten
válasz
Racecam
üzenetére
Épp neki akartam állni, hoyg kipróbáljam az Obliviont, erre nagyobbik lányom kitúrt a gép elől. Tegnap vettem végre VGA-t az integrált waczak helyett, de tegnap is csak azután tudtam Heroes-ozni kicsit, hogy lefeküdtek... Alig várom, hogy legyen saját szobám.
Zárható ajtóval.
Belülről zárhatóval, természetesen. 
p -
parandroid
félisten
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Úgy érted b, a és n? Szerintem is.
p -
parandroid
félisten
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Azért minden minimumon csak lesz valami... Ha nem megy mégse, akkor felpakolom a Neverwinter Nights-ot.
p -
parandroid
félisten
Ma elegem lett, hogy itt a szuper asztali gépem, csak pont játszani nem lehet rajta. Rendeltem egy Connect3D Radeon 9550-et a sarki fűszeresnél 10500 pénzért. Régen volt egy Connect3D 9600Pro-m, ahogy elnéztem, ez kb ugyanazt fogja hozni, tekintetbe véve, hogy némi utánaolvasás után arra jutottam, hogy szinte mindegyiknek a magját el lehet húzni 400MHz-ig biztosan. Sose gondoltam volna, hogy játékhoz veszek egy 10e-s videókártyát.
Persze speciális igényeim nemigen vannak, minden minimumon menjen játszhatóan a Heroes 5 például. No meg az Obliviont is szeretném kipróbálni, meg hát a Most Wanted sem volt igazán élmény a notebookon. Bár ez utóbbi minden minimumon elment az i900GMA-n is...
Ha belegondolok, hogy sokak szerint egy videókártya 40-50e forintnál kezdődik, valószínűleg egy igyéntelen szarvasmarha vagyok.
Utánaolvasgatás közben egyébként találtam egy ilyet: [link]. Különösen a hűtési megoldásra hívnám fel a nagyközönség figyelmét. Zseniális.
p -
parandroid
félisten
válasz
burgatshow
üzenetére
Az a szerencséd, hogy nem vagyok éhes...
p -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
A szánin miért nincs hétvégén sose frissítés? Oda mindenki csak melóhelyről postol? Most nézem, hogy van 48 várakozó hír. Azaz nem automatikusan kerülnek fel, hanem átnézik őket előtte, ahogy sejtettem elsőre?
p -
parandroid
félisten
válasz
VladimirR
üzenetére
Na jó, meggyőztetetek. Pusztuljon atapsikolós szmájli.

Eagl3: Nyelvtologatós amúgy van, az jó is.
Még egy homlokára csapós alkalomadtán jól jönne.
Meg tildy szokott linkelni valami táncolva örülőset, az is elég jó.
Meg jó lenne valami földet csapdkodva fetrengve röhögős pl a gurgulázós helyett.
Nyissak topikot Új szmájlikat a Ph!-ra címmel?
Thom: így melléütni... nediddlo babérjaira pályázol?
p -
parandroid
félisten
Nem, Ő tud helyesen írni - manapság ritka gyöngyszem. Persze ez csak egy a rengeteg jó tulajdonsága között. Rossz meg nincs is. (Nem,még mindig nem tudja a jelszavamat, magamtól írtam.
)
Az egy palacsintasütéssel kapcsolatos vita volt, amiből aztán elég rosszul jöttem ki...
Más: nem lehetne a leborulós, a tapsikolós és a visítós szmájlit törölni a gyűjteményből? Na jó, talán a tapsikolós maradhatna, ha mindenki megígéri, hogy csak indokolt esetben használja.
p -
parandroid
félisten
válasz
neduddki
üzenetére
Az a Linux, az valami pingvines játék, ugye?
Én a helyedben Bálint vagy Batman kollégákat uszítanám magamra. ŐK szoktak ezzel a pingvines izével játszani, és lehet hogy még azt is tudják, hogy melyik az a 135-ös port.
Bár most perpill egyikük sem elérhető.
Esetleg kedves bárónk is szívesen nekilát feltörni a portjaidat, ha megkéred.
p -
parandroid
félisten
Ha már mindenki blogol:

Megvolt a féléves leltárunk. Első blikkre minden rendben ment, kiértékelés majd hétfőn. Mára elég volt ennyi. Ja, és túl vagyok a füstölt sonkás tojásos lecsón héjában főtt krumplival és a meggyes sütin is. Most megyek kávézni.
p -
parandroid
félisten
Igen, ugyanez volt, pkusz amikor etöltötte az oldalra, akkor feljött a fájl-letöltés ablak, hogy mit akarok vele csinálni. Itt kiválasztottam a plugin használatát, erre közölte, hogy le kell szednie hozzá egy macromedia plugint, aztán semmi, már épp azt hittem lefagyi, erre beugrott a két flash (fent és jobboldalt). Nem tudom, mit csináltam másképp, ezzel próbálkoztam már korábban is...
Amúgy nekem nem szólt a tetű, pedig nem kapcsoltam ki a verzióellenőrzést. Mondjuk be sem... Kellett volna? Nem az a default?
Ja, és ez a magyar változat (amit felajánlott telepítéskor, én meg rutinból elfogadtam) valami iszonyat mód szokatlan. Asszem uninstall lesz, és megy fel az English version. Vagy lehet nyelvet váltani valahol?
p -
parandroid
félisten
válasz
ngabor2
üzenetére
Ez az egyik leginkább értékelhető feature benne.
Amúgy tudtátok, hogy megjelent az Opera 9?
És végre sikerült belőnöm vele a Ph! főoldalának flash-eit, ami újaban nem akart menni - érdekes amúgy, mert előtte szinténa bétával működött, meg semmi más flash nem hisztizett. Gondolom valami user incompatibility lehetett...
p -
parandroid
félisten
válasz
deniro2
üzenetére
''Minimálisra kell csökkenteni az olyan szituációk számát, ahol egy ember belátásán múlhat, hogy ki él és ki hal.''
Kit szeretnél inkább, hogy döntsön az életedről? Egy rendőriskolát végzett, rendszeres mentális kontroll és megfelelő kiképzés alatt álló hatósági személyt, vagy egy saját önző céljaiból, mindenki életét semmibe vevő bűnözőt?
Jelen körülmények között előbbinek szinte alig van alkalma jogszerű fegyverhasználatra, utóbbit pedig nem köti semi szabály. Mondjuk szerencsére utóbbiból van sokkal kevesebb. [Fellélegzős szmájli.]
p -
parandroid
félisten
Jelentem, készen állunk a nyárra: [link].
Vlad, add fel. Reménytelen. Nincs esélyed ellene.
Agostino, vedd meg bátran, nagyon jó ''kis'' hűtő, de a kompatibiliási listáját át kell nézni, vannak alaplapok, amire nem megy fel a processzorfoglalathoz túl közel elhelyezkedő kondenzátorok miatt. A Zalman oldalán folyamatosan frissítik ezt a listát.
p -
parandroid
félisten
válasz
Agostino
üzenetére
Kopieren, einfügen, löschen.
A sors fintora, hogy nem sokkal utána sikerült egy notebookot szereznem, és német billentyűzet volt rajta. Mondjuk mindegy, mert vakon gépelek. Egyébként az a vicc, hogy amúgy nem tudok németül. 
Nem merem a Zalmant ajánlani, mert lesznoboznak...
p -
parandroid
félisten
válasz
Agostino
üzenetére
A 64-65 fok még jóval alatta marad a normál üzemi hőmérsékletnek. Nem kell félteni. 80 körül kezdhetsz aggódni, 90-nél meg lehet, hogy tényleg gond van. Egyébként egy jó hűtő nemcsak jól hűt, de csendes is. Sokan vannak, érdemes körülnézni.
Amúgy nem flém, de emlékszem, egy korábbi munkahelyemen volt egy Thunderbird magos Athlon 1400MHz-en, amit iylenkor nyáron csak 1300-on lehetett járatni, mert 1400-on fagyott. Asus lap volt alatta, az olyan 75 fok körüli értéket mutatott. A közhiedelem szerint az Asus lapok szenzorai alámérnek. Ráállítottunk egy külön géphűtő ventit a projektre, hogy a levett oldallap helyén fújjon friss levegőt az egész gépbe, azzal azért működött. Valami DTK egybe-konfig volt egyenesen Deutschlandból, mert a főnök szerint csak a német gépekben szerelt gépekben lehetett megbízni, a magyarok hülyék hozzá. Német volt, természetesen... A másik konfig egybként egy 800-as Duron volt Asrock lappal, és úgy kellett belekönyörögnünk még 128MB RAM-ot, hogy menjen valamennyire.
A Photoshop az valami rémálom volt vele... A PageMaker meg magában is egy rémálom.
Főleg, hogy német nyelvű volt az összes szoftver. Ja, Nein, Abrechen, lol. Az, hogy neki jó volt a 400-as Celeron is, ahhoz már hozzá sem szóltunk.
Na jó, ez már vagy 4 éve volt...
Elnézést a nosztalgiáért. Nem volt egy szép időszak amúgy, jó hogy vége.
p -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
A héten 6 napot dolgoztam. Ma délután is be kell mennem, úgyhogy engedélyeztem magamnak egy pihizős reggelt. Ehhez képest 8-kor már fent voltam, és a korábban már említett trauma ért.
Na, megyek, eszek egy kis birkapörköltet. Mert itt hat órval előbbre vagyunk, és már mindjárt ebédidő van.
p -
parandroid
félisten
válasz
Racecam
üzenetére
Te már nem vagy szerelmes, Télapó? Vagy épp azért mondod, mert tudod, hogy az jó dolog?

Quark: a lágytojás olyan, mint a főtt tojás, csak előbb ki kell venni a vízből, ezért még folyékony marad a belseje. Fincsi. Viszont nem tudom, hogy nálunk ki zabálta fel az összeset, mindenesetre mire felébredtem, nekem már nem jutott...
p -
-
-
parandroid
félisten
válasz
VladimirR
üzenetére
Fene tudja. Én szívesebben olvasok olyasmit, aminek a megértése alapvetően szellemi erőfeszítést igényel, vagy valamilyen mondanivalót, mélyebb tartalmat, hasznos információt hordoz. Az ilyesmi rontja ennek érthetőségét, félreértésekhez, félreértelmezésekhez vezet, ráadásul hosszú távon fárasztó. És lásd az előző hozzászólásom utólag szerkesztett részét.
p -
parandroid
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
2. Hosszú távon igen.
4. Poénnak kicsit erőltetett, ráadásul torzít - egy részigazságot nagyít fel és ferdít el. Szerk: az a baj, hogy sokan komolyan veszik, és ezzel, vagy ilyesmivel takaróznak, holott egyszerűen igénytelenek és balfaszok. A másik kedvenc érvem az, hogy sietni kell, nincs idő helyesen írni.
p -
parandroid
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
1. Voltmár.
2. Nem mindegy, hogy mekkora koncentrációval.
3. Nem mindegy, hogy mennyi esetleges félreolvasással hasonló szavak esetén.
4. Igényesség, baszki.
p -
parandroid
félisten
Telefonban a szükséges fájlon opciók menü, küldés infrán, és már küldi is át a gépre, ha jó helyen van a telefon. Nem kell ahhoz semmilyen program. De ha mindenáron progrmaot szeretnél hozzá, akkor ott a Nokia Data Suite a Nokia honlapján (ha jól tudom, neked is Nokiád van).
p -
parandroid
félisten
Floridában nem éltem, de napi pár tízezer liter ásványvíz átmegy a kezeim között...

Egyébként nyilván függ az optimális beviteli mennyiség az éghajlati viszonyoktól, folyadékveszteségtől, fizikai igénybevételtől is.
Itt nálunk egy átlagos felnőtt ember nemigen igényel többet 2-2,5 liternél. Különösen ilyenkor, amikor a júniusi napi középhőméséklet a 10 fokot sem igen hagyja el...
p -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Aktív témák
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Interactive Brokers társalgó
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- "Aranyos" tápok huppantak le az FSP tervezőasztaláról
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ZBook Fury 16 G10 16" 4K+ IPS i7-13700HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vibill gar
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 T1200 4GB /1 Millió/
- Samsung Galaxy Note 10+ 5G
- Apple iPhone 12 Pro Max 256Gb, 12 hónap Garancia, Kék Színben, Uj akkumulátor
- Dell Latitude 5521 / i7-11850H /16gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)