Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Agostino
addikt
válasz VladimirR #3163 üzenetére
Üdv.
Hát nézd, annyival okosabb lettem, hogy kell ez a cucc. Fél évente, amikor kapok plecsnit a diákra, akkor kell meghosszabbítani. Ennyi előnye megvolt a dolognak...
Szerencsémre ez nem BKV. : ))hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
ngabor2
nagyúr
majdnem igazad van... de nem inkább az aktuális volánnak kellene az első pillanattól (!) kérni a szükséges papírokat? nem is az a baj tulajdonképpen, hogy a mostani kérte, hanem hogy a legelső nem. ha meg ez kéri, akkor meg ne vegye el a bérletet, mert ahoz viszont nincs joga. figyelmeztesse, de ne vegye el.
miért x év után egy sofőrtől, és ráadásul ilyen körülmények között kell megtudni?
nekünk helyközi bérletet csak ezen papír bemutatása után adtak, ráadásul csak arra a távra. -
Joco
aktív tag
válasz VladimirR #3164 üzenetére
Jaja, közben már művelődöm A kiscsaj iszonyatosan hasonlít vlkire, de nem jövök rá és ezért mégjobban izgat a dolog. Bele fogok őrülni [link] ilyen leszek
''Ugyanakkor még mindig jobb, ha ilyennel foglalkozik a gyerek, mintha a szabad levegőn rohangászik, vagy gyümölcsöt eszik.'' - a kétezer forintos Cyber laptopról ''PokolGéP-es vagy? koncijukon voltál?''
-
ngabor2
nagyúr
válasz VladimirR #3169 üzenetére
én a 14 év alatt arányaiban nem sokkal több kalajjal találkoztam. valóban nem lehet mindenre külön emberük, de nem is kell. ki kell nyalókázni egy fénymásolt lapot a bérletpénztár ablakába, oszt csókolom. esetleg minden évkezdéskor a newbie bejárókat figyelmeztetni.
és gyakorlatilag mindenben egyet értünk... akkor meg min vitatkozunk?
#1371: mert úgy ismersz te engem, aki bárkibe csak úgy beleköt. de ha ez lesz, akkor emberes kis flamewar lenne... -
tildy
nagyúr
A poen az, hogy budapesten is van diákbérlet, ide meg nem kell semmi plecsni, még az sem kell, hogy pesti lakos legyél...
ad2: vidéken b.sznak nyáron bérletet adni, mivel úgysem jár a gyerek iskolába...no comment.
''miszerint szukseges egy igazolas, hogy a diakberletet az iskolad es lakohelyedd kozotti utazasra veszed igenybe, mert masra nem vagy jogosult)'' 98ban még iylen f.sság nem kellett.Amúgyis ott van a diákon a lakcím is. Újabb felesleges hülyeség, amit okosok kitaláltak...
kovsol:én nemcsak hogy hallottam, hanem tapasztaltam is , hugommal egyetemben. Nyáron járt be Jászberénybe gimis nyelvvizsgaelőkészítő németre, és vehette a jegyeket. (Jászkun volán)
Magyarán sem júlisúban sem augusztusban nem vehetett bérletet, de a szeptemberi bérlet már aug 25-től érvényes volt.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz VladimirR #3178 üzenetére
Akkor mond, minek külön papírfecni, ha úgyis ott a diák hátuljána lakóhely?
98ban még nem kellett. Akkor még a régi m papíralapú diákigazolvány volt.
3180-ra:ja ebben mondjuk igazad lehet, báááár msot már sulikódosak az érvényesítők, nem a régi móka megy...
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz VladimirR #3406 üzenetére
Láttam pár olyan emebrt magam körül, aki sokkal jobban programozott , mint én. Annak idejéén bootmanagert satöbbiket irogatott... Erre kivágták. Őszintén szólva én sem vagyok büszke a puskás jegyeimre, évekig nem is puskáztam, aztán volt amikor annyira besokalltam (10 tantárgy / félév), hogy muszáj volt, különben...
Hála égnek ilyen szempontból villmérnökin tiszta vagyok"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz VladimirR #3408 üzenetére
Hm. Eddig még nem gondolkodtam el rajta, max annyiban, hogy nem értem a tanárokat, miért kell oylan valakit szívatni , aki ért hozzá (MAx nem ''magolja'' be szó szerint, vagy a tanár szája íze szerint az anyagot).
A legnagyobb röhej az volt,mikor a tisztelt kolleganak nem hitte el , hogy ő csinálta az assembly félévest
Szóval úgy gondolom, nemcsak nekem kell magamba szállni.
ad 2: mindenütt vannak sokkal jbobak. De én ezt akartam tanulni, ezt akartam csinálni. És innentől kezdve nem érdekel, hogy vannak nálam sokkal jobbak is.
Villmérnökin egyelőre ilyen szempontból is pozitív a tapasztalat. Itt aki ért hozzá, az jó jegyet kap. (infón is volt ilyen jellegű tapasztalatom, de sajnos az ellentetjére is akadt példa)
-
QuarK
senior tag
válasz VladimirR #3406 üzenetére
Nagyjából meg tudlak érteni; és többnyire egyet is tudok érteni. Ebben a félévben is három tárgyat tanulással oldottam meg, négyesre; opkuton (fasz Bartalosnál) elővettem a puskát, rögtön le is buktam.
De nem is ez a lényeg, de sokszor szart se ér a tanulás és a sok magolás. Olyan tanárokra gondolok, aki mondjuk megjegyezte a pofád tavaly, mikor meghúzott; aztán mikor ismételten meglát, akkor egy egyébként tökéletes dolgozatra azt mondja, nem is tudom, tudsz te ennél jobbat is, most egyes kapsz, gyere jövő héten is a vizsgára. Vagy csak ránézésre javít, és semmit se ír bele. Ismerősöm is bemegy, hogy miért húzta meg, mikor érzése szerint nagyon jól sikerült, erre a tanár: tudja még mit írt? Válaszol, persze. Erre: nos, én semmit se írtam pluszba oda, innentől fogva a kérése értelmét vesztette, viszontlátásra. Vagy aki lassan az utolsó vizsgalehetőségeknek megy neki egy olyan tárgyból, ami nehezen megy neki (mindezek mellett kitűnően érti a dolgát, és másokból bravúros módon szerzi az ötösöket) 1 ponton elcsúszik, bemegy, hátha van mód hogy kicsit más szemmel pontozzák, erre a professzor beleköt egy kötőszóba, és azt mondja: most már 3 pont a különbség, helló... Ott mégis mi a megoldás? Nem feltétlen a puska, tudom; de vannak szituációk, amikor egy egyébként tehetséges, és szorgalmas diák a hagyományos módokkal halálra van ítélve -- és akkor mehet szart lapátolni. -
QuarK
senior tag
válasz VladimirR #3412 üzenetére
Mondjuk inkább úgy, hogy kiegészítettem a Te véleményed. Legnagyobb problémának látom azt is, hogy iszonytató módon felhígult a felsőoktatás, minden barom egyetemistának jön, aztán a szart is kipuskázza magából, és így szóródnak a normálisabb emberek; a tanárok meg válnak faszfejjé.
szerk: Sőt, nem is kiegészítettem, csak az egyik következményét vázoltam fel a problémának.
[Szerkesztve] -
QuarK
senior tag
válasz VladimirR #3418 üzenetére
én Bohus előadásait hanyagoltam, nem az, jó fej az ember; komolyan; de olyan agyi káoszt okozott egynek a végigülése, hogy órákig nem voltam magamnál.
Tithian: Igen. Meg attól tudok frászt kapni*, hogy látszik, hogy tömve van pénzzel; a cipője kerül annyiba, mint nekem az egész garnitúrám; és kilobizza magának a kolit, mindenféle támogatást megpályáz, telibassza hamis adatokkal, vagy bejelenti magát öneltartónak, tudom is én; a lényeg, hogy 3-4szer többet kap, mint én a 3 testvéremmel megy az egyedülálló rokkant anyámmal.
*igazság szerint kibiztosított gránátot nyomnék le a torkukon
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
válasz VladimirR #3484 üzenetére
Na, de hogy én is írjak valami értelmesnek tűnőt a témában, ilyen nagy felhajtásra én sem számítottam, pedig olvastam a neten a híreket. Nem igazán lehetett tudni, mekkora időintervallumról volt szó, és hogy pontosan milyen közlekedési eszközöket fog érinteni. Ami viszont biztos, hogy én hasonló esetben jóval előbb mentem volna ki a reptérre.
-
QuarK
senior tag
-
addikt
válasz VladimirR #3489 üzenetére
Téves, bejárok minden előadásra, ami felveszek. De 4.-5. emeletnél fentebb már nem merek kihajolni az ablakon. Egyszerűen megszédülök.
Kb 5 éves voltam mikor repcsin ültem, NDK-be mentünk és én végigrókáztam az utat. Azóta még repülő közelébe sem voltam.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
QuarK
senior tag
válasz VladimirR #3496 üzenetére
én is átaludtam volna, ha mellettem egy középkorú testes asszony nem hívja fel a figyelmét a mellette ülő középkorú kopaszodó férfinak, magas, sipító fejhangon.
amúgy szerintem azért csapkod, hogy elkergesse a trublenciákat.
jah, hogy Xpodot nyugtatod. szerintem jobban meg fog ijedni a büféskocsitól, feltéve, hogy rákérdez a csoki árára. és inkább tartson attól, hogy a végtagjai frankón elgémberednek.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz VladimirR #3489 üzenetére
Legalább valami érdekes is történik Ezek a repülés legjobb percei. Nameg a jó kis turbulenciák. A többi az snassz.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Grafiqs
őstag
válasz VladimirR #3689 üzenetére
Már tervezés alatt áll egy komplett kulcstartó sorozat és egy az izomerőfaktor kiiktatott nagymama széttrancsírozott és a zuhanástól erősen deformálódott testrészeit és egyéb tartozékait ábrázoló, deluxe kiadású poháralátét is.
t|-|om!: ''Öööö, könnyen elkaptuk, uram.'' Ihletet kaptam és jött...És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
sharpapa
senior tag
-
parandroid
félisten
válasz VladimirR #4011 üzenetére
Na jó, meggyőztetetek. Pusztuljon atapsikolós szmájli.
Eagl3: Nyelvtologatós amúgy van, az jó is.
Még egy homlokára csapós alkalomadtán jól jönne.
Meg tildy szokott linkelni valami táncolva örülőset, az is elég jó.
Meg jó lenne valami földet csapdkodva fetrengve röhögős pl a gurgulázós helyett.
Nyissak topikot Új szmájlikat a Ph!-ra címmel?
Thom: így melléütni... nediddlo babérjaira pályázol?
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz VladimirR #4039 üzenetére
Viszont ez csak a szmájlikon segít, a rövidítések maradnak, és úgy általában a tisztelt beszélgetőpartner IQ-ját sem tudja emelni semmilyen MSN-kliens. Majd talán valamelyik következő verzió.
Skipp: gondolom nagyon bántott...
Anaqer: köszönöm a megerősítést.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Kidus
őstag
válasz VladimirR #4039 üzenetére
Ha en letiltom a custom smileokat, akkor nem hogy a kep nem jelenik meg, de a szoveg sem, amire bejonne. So az adott szo, vagy par betu helyen egy nagy semmit latok.
Ez elegge megneheziti az erthetoseget.
Viszont ezeket a mozgo cipoket, meg napocskakat, meg villodzo szarokat egyszeruen en nem birom idegekkel.
Ha valakivel beszelek, erteni akarom, amit ir, nem kuzdeni minden szonal.
Igy aztan nem is beszelek senkivel, aki tele van ilyenekkel, megmondom neki, hogy majd akkor irjon, ha kiszedte azt a sok szart a szovegbol.Assuming Control
-
Tithian
őstag
válasz VladimirR #4063 üzenetére
Tudnék jobbakat is mondani, ha nem este tíz lenne és nem feszülne a fejem a pozitivista szemléletű tananyagtól, amit az elmúlt napokban beletömtem... Sebaj.
Az elmúlt 9 hónapban 12,000 km-t volt szerencsém vonatozni (szigorúan csak másodosztályon, bár marxista logikával ezek osztályáruló szerelvények lennének). Ahogy a szlogenük is mondja: a másodosztály kényelme nem álom.
Először nem értettem, aztán megértették. Az sem semmi, amikor a vonat belsejében érezni, hogy meg van dőlve a vasúti pálya, s odabent látni, ahogy durván 15-20 fokban meg van dőlve a kocsi. Azt is szeretem, amikor a kis piros ''lefullad'', vagy amikor 10 percig állunk, mert a váltót úgy működtetik, hogy a vonat érkezésekor valaki biciklire pattan, kiteker a váltóhoz, vált, visszajön, s jelez, hogy mehetünk.
De a kedvenceim akkor is a fűtés és a világítás. Nem egyszer nem működött a világítás, s sötét lévén az ellenőr elemlámpával jött leolvasni a bérleteket. A fűtési rendszerben pedig három fokozat van, ebből kettő nagyon forró, az egyik pedig a kikapcs. Borzalmas, hogy az ember örül, ha télen nincs fűtés, mert nem lesz rosszul a kisgatyában is elviselhetetlen melegtől (vagy csak én vagyok hidegvérű, az 50-60 év átlagéletkorú utazóközönséget láthatólag csak ritkán zavarta a szottyasztó meleg).
[Szerkesztve]</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."
-
Tithian
őstag
válasz VladimirR #4078 üzenetére
Hát igen, érdekes élmény, amikor felszáll egy galeri és elkezdenek csigerettázsni, holott dohányzó vagon nem is jár errefelé. A megoldás kigyúrt kalauz keretében szokott érkezni. A szesztől bűzlő negyven körüli focirajongó, a mindent összevizelő/hányó/köpködö, Nagykállóból frissen szabadult, rémisztő alak, vagy az n+1 gyerekét nevelni próbáló, neveléshez nem értő szülő - akit hallgatva egy pillanatra jó ötletnek tűnik a ''breeding license'' bevezetése - csak néhány a sok-sok tipikus vonatozó közül.
Hát igen.</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."
-
piqla
őstag
válasz VladimirR #4078 üzenetére
''en sokkal rosszabb velemennyel vagyok az utasokrol - megmondom oszinten, a donto tobbseg szerintem nem is erdemel jobbat, mint a jelenlegi lepukkantabb kocsik''
Ezzel teljesen egyetertek. Hiaba ide Combino, adok neki egy hetet, es az osszes kocsi ossze lesz baszva. Megcsinaltak az egesz jol kinezo (bar hasznalhatosagi erteket tekintve ketes) beallokat, azoknak a tamaszkodojukra is ra lett irva greffitisen, hogy geza.
Szar embereknek szart kell adni; es sajnos emiatt a kulturaltabb kisebbseg szivja meg.
Egyebkent tudom javasolni, hogy vegyetek olyan ''negyzetes'' foggantyut (szakszeru) ami a kallereknel van, azzal tudjatok nyitni a kocsikban a legkondi szabalyzokat. Nekem vanSzereted az állatokat?
-
tildy
nagyúr
válasz VladimirR #4089 üzenetére
Sergőről jut eszembe: hugom azt beszéli, hogy dunántúlon (Veszprémbe jár suliba) nem ismerik a dunántúli évfolyamtársai ezt a szót. Nem értették, amikror mesélte, hogy a búcsú teli van sergővel.. .Csak pislogtak nagyokat. Arrafelé azt mondja ringlispilnek hívják.
Na mondom és a láncsergőt hogy hívják, azt mondja lánchintának... Pff. De a hinta az nálam előre hátra mozog, és ennek bár az ülései megegyeznek, de ez körbe megy... Mondom neki, a lánchinta az az régi, előző rendszerből való hinta, ami a játszótéren van, nem a sergő...
-
MODERÁTOR
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 4
- Futás, futópályák
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban