Hirdetés
Aktív témák
-
kymco
veterán
Ez filozófiai mélységű gondoloatokat indított el bennem.
1. Minek tekintjük a kapott, és méginkább adott ajándékot....
2. Az, ahogy bánok az ajándékkal, miután megkaptam, nem minősíti-e az ajándékozóval való kapcsolatomat?
3. Ha valamit szándékosan tönkreteszek, akkor az nem azt jelenti sok esetben, hogy nem ismerem a nincs fogalom igazi jelentését?
4. Nagyszüleim semmit sem dobtak ki, mindent megőriztek, mert jó lesz még valamire, ők sokszor a bőrükön tapasztalták a nincset... de ettől nem lettek kevesebbek, sőt.... Jó-e az, ha a gyerekem mindent megkap?
5. Baj-e az, ha a gyerekem el tud szakadni a tárgyaitól (ajándék továbbadása), és nem ragaszkodik hozzá a végsőkig?
Hirtelen csak ennyi... az előzőeket ragozhatnám továbbwww.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz aDM|RaL^ #150 üzenetére
A joghurtot néha tényleg melegíteni kell egy kicsit, mert a gyerek még nem ismeri a késöbb fogalmat, a hűtő pedig hideg neki, a köhögés pedig nem építi a család mentális állapotát, főleg, ha hányással kombináljuk...
A kis pufi pedig vsz nem a joghurtoktól hízott el.... bár csak azt tömték volna bele....www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Egy bizonyos korig ez természetes... Apa mindenhez ért, mindenkinél erősebb, anya mindenre tudja a választ stb..... de ezt kinövi kisebb, nagyobb traumákkal... Ez a személyiségfejlődésének része, nem lehet kihagyni...... én egyelőre élvezem a helyzetet .....
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Én meg pont az ellenkezőjével találkozom.... Elhatároztuk, hogy milyen nevelési ficamokat javítunk ki a családi szocializációs örökségünkben, és ez bár többnyire megy, de akkor, mikor nem tudatos szülősködünk, kibújik a szög néha a zsákból Ez kellemetlen, mert én és csirkemano sem azért határoztuk el a dolgokat, mert utáljuk a szüleinket, hanem, mert ezek miatt vannak fájdalmas emlélkeink... ennek ellenére időnként rájövünk, hogy ragadt ránk valami abból, amit nem akartunk.....
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Én nem vetek el mindent..... de vannak dolgok, amit nem szeretnénk folytatni, pld amit csirkemano anyja tett,hogy soha nem beszélt a lányával komolyan..... ha valami fontos kérdése volt a lánynak, az anyuka kimenekült a beszélgetésekből.... és a lány egy idő után nem fordult az anyjához....
vagy amit az apám.... nem vett részt a család életében, azt se tudta a ballagásig, hogy melyik gimibe járok.....www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
A hozzáállásod (fogyasztói)társadalomidegen ... mert ettől működik a rendszer, hogy te csak veszel és veszel..... minden a vásárlásra sarkall, és van, amikor a józan emberek is bedőlnek (nem rólam van szó ) Én például ott veszem észre a nemkívánt sodrást, hogy van x pénzem egy termékre, ami kell, de a jobb paraméterekkel rendelkező, amiről meggyőzhető vagyok minden esetben x+10% körül van.... és ekkor elkezdek küzdeni a 10%-ért, pedig eredetileg az x volt kitűzve.... Nos utólag érzem, hogy ilyenkor nincs rendben valami, de nem a világban, mert az olyan, amilyen, hanem magamban..... Nem a tv a hibás az extra funkciókért... és ha nem csapnak be, akkor nem a kereskedő és reklém csapata a hibás, hogy hangsúlyoz olyan dolgokat, ami kell a frásznak, mégis rezonálok rá.... a hiba bennem van, mert nincs határozott elképzelésem, mert arra vágyom, hogy minél több igényem teljesüljön (itt jön a reklám, hogy felfedeztet velem nem létező igényeket ) és ekkor jól érzem magam egy napig max...... mert ekkor jön az újabb inger , Hibás vagyok ilyenkor, mert azt gondolom, hogy az életem minősége a tárgyaktól függ, pedig dehogy, sokkal inkább a kapcsolataim minőségétől.....
A tárgyak se nem jók, se nem rosszak, mi döntjük el, hogy hogyan élünk velük, vagy nélkülük... és mindez árulkodik rólunk...... De attól, hogy a tárgyak nem vesznek körül, mert elmenekülünk előlük, még nem lesz jobb a helyzet, csak a bennünk lévő dolgok rejtve maradnak egy ideig, talán még előttünk is....www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Arra az influenza vírusra, amit megkaptál és kigyógyultál belőle egy darabig emlékezik a szervezeted és megvéd az újrafertőződéstől. Ezt a célt szolgálják a védőoltások. Csakhát a helyzetet bonyolítja, hogy számos vírustörzs létezik és a fertőzések ellen a termelt ellenanyag szűk spektrumban hatásos, tehát egy másik törzs megfertőzhet... és még nem is beszéltünk a hasonló tünetet okozó bakteriális fertőzésekről, amire hatástalan az így szerzett védettség....
Tehát jó eséllyel lehetsz beteg újra... csak mástól....www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Én nem értem rá megijedni az off zárolása miatt.... Ugyanis egy kisebb-nagyobb baleset árnyékolta be az esténket.... A fürdőszoba polcról leesett egy ajándék üvegecske, tele fürdőolajjal.... Nekicsapódott a kézmosónak és eltörte azt, majd millió darbra szétesve beterítette a fürdőszobát a gyerekek fogmosása előtt.... a takarítás még korántsem teljes, de a gyerekek még nem alszanak, csirkemano a plafonon... csak én vagyok nyugodt..... most megyek fektetni.....
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Jó reggelt miindenkinek...
A mostani halottak napjára nagyon készültünk, mert a lányunkat nagyon foglalkoztatja a halál.... a tv-ben is arről szólnak a hírek, minden valamire való filmben is meg kell, hogy haljon valaki, a családban is volt nemrég haláleset.... Ki akartunk menni vele a temetőbe, hogy láthassa, és a kérdésit feltehesse, és mi tudjunk a bölcsességünket megeröltetve számára is megérthető magyarázatot adni.... De ez sajnos elmaradt a gyerekek betegsége miat.....
Én azt reméltem, hogy a temető a lányomat nem felzaklatni, hanem megnyugtatni fogja.... majd késöbb....
Azt hiszen Tildy írta, hogy bosszantják az álszent temetői keresztek.... Vsz. sok esetben igazad van, mikor az álszentségről beszélsz, de ez engem egyáltalán nem zavar. Te is tudod, én is tudom, mindenki tudja.... Van aki a síremlékével akar áldozni az istenének, van aki a lelkiismeretét akarja megnyugtatni, mások pedig attól tartanak, hogy mások megszólják, ha nem áll be szokások rendjébe.... És van aki hitből teszi... Számomra a kereszt az élőnek szóló üzenet... a halottakon ez már nem segít....www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
-
kymco
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SSD kibeszélő
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest