Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Bash

őstag

válasz popey37 #1565 üzenetére

Hi!

Magyarországra nagyon kevés amerikai online bolt szállít, ritka, mint a fehér holló. Nagy valószínűséggel egyik sem küldené ajándékként a csomagot, tehát feltehetőleg vámot és a vámmal megemelt érték ÁFA-ját kellene kifizetni átvételkor. Ha mégis találsz ilyen boltot, akkor a megrendelés része elég egyszerű, értelemszerűen ki kell tölteni a megfelelő mezőket. Dombornyomott hitelkártyával (ritkán banki átutalással is) lehet fizetni, de megintcsak ritka az a bolt, amelyik elfogad nem amerikai VISA/MasterCard-ot.

A postaköltség nem az áru értékétől, hanem annak tömegétől függ. Ha megközelítőleg tudod az áru tömegét, akkor itt egy kalkulátor: Bővebben: link.
    Ez a Global Express Mail (EMS), Magyarországra 3-5 napos szállítást takar. Egy un. ''tracking number'' alapján egészen a magyarországi kézbesítésig online nyomon lehet követni a csomag útját: Bővebben: link. (A Magyar Postán telefonon vagy személyesen érdeklődve azt sem fogják tudni megmondani, hogy beérkezett-e egyáltalán az országba, vagy megérkezett-e a városodba a csomag. Nem vicc!!!)
    Van ennél olcsóbb is, de a bonyodalmak elkerülése végett én csak ezt ajánlom, illetve ekkora értéknél nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy ezzel a szállítással nagy eséllyel elkerüli a vámot a csomag, de persze ez sem garancia.
    Ennek a szállítási módnak (is) vannak korlátai, a csomag leghosszabb oldala 36'' (91,44 cm), maximális mérete 79'' (200,66 cm; a leghosszabb oldal és az arra merőleges kerület összege), maximális tömege 44 lbs. (19,95 kg) lehet, valamint egy rövidke tiltólista: Bővebben: link (oldal legalján a ''Note'' címszó alatt). Azt érdemes még fejben tartani, hogy a termékek csomagolása általában jóval nagyobb, mint maga a termék!

Tájékoztatásul a Magyarországon jelenleg érvényben lévő vámszabályok: Bővebben: link.

Banki átutalás mindkét félnek pénzbe kerül, a küldő és a fogadó bank is levonja a maga díját (az én bankom $25-t von le a külföldről érkező átutalásokból függetlenül az átutalás összegétől), általában 3-4 munkanap az átfutási idő.

Ha jól átgondoltad, és vállalod a kockázatokat, akkor megkereshetsz akár e-mail-ben, akár AIM/ICQ/IRC/MSN bármelyikén.

Remélem elég informatív voltam. :)

Aktív témák