Új hozzászólás Aktív témák

• Lacccca87

addikt

2000-es évektől kezdve, legalábbis amennyire ismertem a környékbeli városokat szinte teljesen leépült a nyilvános és esetenként ingyenes mosdó itt a "zászló zászló szív" hazájában.
    Mostanra rájöttek egyes helyen a vezetők hogy érdemes lenne ismét költeni erre mert különben a nagyobb települések egyenes úton haladnak egy nagy közös pöcegödör irányába. (mondjuk azt tudjuk mi lett a középkorban ebből...nem hiányzik a COVID mellé még valami)

Úgy amúgy nyugaton se feltétlen jobb a helyzet (az üdítő kivételektől eltekintve).
    Róma kb csak a vendéglátóhelyek opciók.
    Madrid, hát igen van ilyen szuper kihelyezett csak éppen csövesek laknak benne, a belvárosi részen meg az esetek 90%-ban le volt zárva...
    Prága, nem igazán láttam, maradtak a meglátogatott múzeumok és egyéb látványosságok ahol volt, vagy a sörözők
    Bécs, nem láttam köztéren csak a vendéglátóhelyeket, a kastélyban volt...meg jó nagy sor is.
    Varsó-ból igaz nem láttam nagy részt, de ott sem találkoztam nyilvános WC-vel.

Szerintem szomorú hogy egy alapvető szükséglet kielégítésére nem fordítanak hangsúlyt (igaz ez civilizációból fakadó alapvető szükséglet, mert amúgy meg bárhol is el lehet végezni a dolgunk ha kivonjuk a képletből a civilizáltságot).

Egyébként működő opció már bőven van akár a fentebb említett Japán-ból is van jó példa, de szerintem több helyen is megtalálható. A WC-k takarítására is van már automatizált rendszer ami pillanatok alatt takarít és fertőtlenít, de gondolom drága még az üzemeltetése. Na persze mihez képest drága, az 1 hétig úgy hagyott és utána is csak hideg vizes slaggal leveretett mosdókhoz képest drága, a rendes munkaerővel rendszeresen tisztán tartott illemhelységhez képest pedig szerintem megegyező árú ha már többet is kell üzemeltetni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés