- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
joghurt
addikt
Az OpenStreetMap adatbázisa tele van wc-kkel, így az ebből dolgozó alkalmazások (pl. OsmAnd, Mapy.cz stb.) is meg tudják jeleníteni ezeket.
Ahol ezt felvitték, azt is, hogy fizetős (és mivel tudsz fizetni), mozgáskorlátozott, mikor van nyitva stb.Az OSM adatait használja egy mindenféle szerint szűrhető térképes oldal. [link] Ez nagyon jó lenne, de nekem most a mindenféle belső CORS hibák miatt elég hosszadalmas várakozás után rakja csak ki az eredményt.
Ugyanebből az adatbázisból dolgozik a Public Toilets Map is, ami egy weblap lenne, de nem működik, ha le van tiltva a pozíciód. (Semmi hibaüzenet.)
-
Lacccca87
addikt
2000-es évektől kezdve, legalábbis amennyire ismertem a környékbeli városokat szinte teljesen leépült a nyilvános és esetenként ingyenes mosdó itt a "zászló zászló szív" hazájában.
Mostanra rájöttek egyes helyen a vezetők hogy érdemes lenne ismét költeni erre mert különben a nagyobb települések egyenes úton haladnak egy nagy közös pöcegödör irányába. (mondjuk azt tudjuk mi lett a középkorban ebből...nem hiányzik a COVID mellé még valami)Úgy amúgy nyugaton se feltétlen jobb a helyzet (az üdítő kivételektől eltekintve).
Róma kb csak a vendéglátóhelyek opciók.
Madrid, hát igen van ilyen szuper kihelyezett csak éppen csövesek laknak benne, a belvárosi részen meg az esetek 90%-ban le volt zárva...
Prága, nem igazán láttam, maradtak a meglátogatott múzeumok és egyéb látványosságok ahol volt, vagy a sörözők
Bécs, nem láttam köztéren csak a vendéglátóhelyeket, a kastélyban volt...meg jó nagy sor is.
Varsó-ból igaz nem láttam nagy részt, de ott sem találkoztam nyilvános WC-vel.Szerintem szomorú hogy egy alapvető szükséglet kielégítésére nem fordítanak hangsúlyt (igaz ez civilizációból fakadó alapvető szükséglet, mert amúgy meg bárhol is el lehet végezni a dolgunk ha kivonjuk a képletből a civilizáltságot).
Egyébként működő opció már bőven van akár a fentebb említett Japán-ból is van jó példa, de szerintem több helyen is megtalálható. A WC-k takarítására is van már automatizált rendszer ami pillanatok alatt takarít és fertőtlenít, de gondolom drága még az üzemeltetése. Na persze mihez képest drága, az 1 hétig úgy hagyott és utána is csak hideg vizes slaggal leveretett mosdókhoz képest drága, a rendes munkaerővel rendszeresen tisztán tartott illemhelységhez képest pedig szerintem megegyező árú ha már többet is kell üzemeltetni.
-
válasz
lornname11 #21 üzenetére
"Szerintem ez egy fontos téma lenne, hogy modernizáljuk a nyilvános mosdóinkat."
IgenNekem is csak akkor fontos, ha éppen sétálunk egy idegen városban, és majdnem bepissantok
, és nincs bokor vagy fa, elbújni. Nem igazán szeretek minden egyes alkalommal 1000 ft-ért bemenni egy kávéra valahová, hogy elmehessek a wc-re.
-
lornname11
csendes tag
Én nem igazán használok nyilvános mosdót, de nem lehet a beltéri tisztítását automatizálni? Ha jól emlékszek egy japán videóban láttam erre egy megoldást. Igaz erre kikellene építeni egy infrastruktúrát és karbantartó részleget. Hát talán egyszer. Szerintem ez egy fontos téma lenne, hogy modernizáljuk a nyilvános mosdóinkat.
-
mephi666
nagyúr
Trieszt vasútállomás 1 hónapja: 8 éves fiunkkal megyek be, arc ugrik elénk, hogy fizetős... látom 1eur/fő, nyújtok egy 2euróst, mire: "nooo, bambini free"
ad vissza 1et... bent viszont kb a földről lehetett volna enni... ott járva amúgy pest hangulata volt a városnak, annyi difivel hogy tiszta volt, mint a patyolat
-
PDA_FAN
tag
-
válasz
Winner_hun #8 üzenetére
Köszi!
Szevam: ez talán? [link]
-
Szevam
senior tag
válasz
Winner_hun #8 üzenetére
IOS-re van ajánlott?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #10 üzenetére
Telepítettem is. Magyarul is tud, ez szuper.
Jövő hónapban jól fog jönni. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #8 üzenetére
És ez Magyarországon is mutatja?
-
Winner_hun
félisten
Utazóknak hasznos app: Where is Public Toilet
-
-
sivi151
újonc
Győrben sok van, a város főbb pontjain, 200 forintos
-
Xaels
félisten
Budapesten rettenetes a helyzet ilyen téren, ha csak a szükségleteid akarok rendezni úgy kell vadászni mosdóra, de vannak olyan környékek ahol a bokornak is jobban örülne az ember mint azoknak a viszonyoknak amiket, az amúgy ritka, ilyen helyeken talál. WC-s néni vagy sem, de az emberek a XXI. században még mindig nem értek meg az angol wc használatára...
-
Szevam
senior tag
Esztergom: Aréna nagy parkoló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Battlefield 6 - Indul a második nyílt béta hétvége
- Elite: Dangerous
- Goddess of Victory:Nikke
- Battlefield 6
- PlayStation 5
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Eladó Unifi US-8-60W POE Switch
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Kedvező Ár! DELL S2722QQC Style IPS 4k PD usb-c Gari 2026.07
- Eladó Konfig Ryzen 5 5500 32GB DDR4 1TB SSD RX5600XT 12GB!
- Azta HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/512 Iris Xe FHD+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 128GB Ultramarine -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3097, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest