- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

NVIDIA Blackwell széria - RTX 5090 (GB202) és RTX 5080 (GB203) kártyák témája
Az 5070 / 5070Ti topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Köszi èn jól elvagyok a 3440x 1440 monitorommal, hdr+ gsync ultimate 144 hertzen 4080 superrel....nem cserèlnèm egy 4 k-sra sem.( Majd ha ki is tudja valami hajtani nem milliókèrt)
-
Ezen a GN videón most röhögtem eléggé, “maszáj videókártya”
-
kevike576
senior tag
-
Busterftw
nagyúr
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Ez minden generációban így van, az AMD sem nagyon ért el semmit, hiába pakolt mindig több vramot. A gyorsabb gpu többet számított.
Ez a vram "jövőtállóság" túl van reagálva. -
-
-
válasz
gainwardgs
üzenetére
De ott a 3090ti hiába a 24GB-ja xD Valahogy mindig a gpu lesz a döntő.
-
válasz
gainwardgs
üzenetére
Lehet átnevezték a grafén alapú thermal padot valami saját névre, ami simán jó cucc. Ha más nem, ez biztosan nem szárad ki, mint a paszta
-
gainwardgs
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
PAD-ot írtam, művésznevén "Phase-change Gpu Thermal Pad"
Mivel a leggyagyibb verziókra is rárakják nem lehet vmi minőségi darab szvsz
-
válasz
gainwardgs
üzenetére
Asus már jópár éve használ liquid metalt egyes laptopjainál, nem most kezdték. Lenne is értelme, ha úgy döntenek, hogy használnak a 5080/5090nél

-
Laraxior
titán
Mennyire biztos az az info, hogy folyékony fém paszta lesz a GPUn?
-
omfgk
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Gondoljatok hozzá még 48GB-ot.
Negyed valós vram, háromnegyed Multi kamu vram. -
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Azért nehogy már egy 16GByte-os kártyát egy 24GByte-ossal hasonlítsunk össze... (A VALÓS sebességükről pedig (FG OFF, DLSS OFF) majd jó egy hónap múlva lesznek értékelhető mérési eredmények - de biztosra veszem, hogy az 5070Ti NAGYON nem lesz egy szinten a 4090-essel!)
-
gainwardgs
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Ja, csak éppen a 16gb vram lefogja majd nem kicsit, főleg 4k-ban
-
kevike576
senior tag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/news/dlss4-multi-frame-generation-ai-innovations/
Az Rtx 40 series tudni fogja a dlss4 feature-öket, kivéve az mfg-t, amit sokan a hajukra kenhetnek..

-
Celithrandi
addikt
válasz
BerserkGuts
üzenetére
törvényszerű a forint erősödése rövid távon most. Hosszú távon meg a gyengülése sajnos.
-
válasz
Celithrandi
üzenetére
Hát ez a jövő zenéje majd meglátjuk kinek lesz igaza de én örülök ha neked xD
-
válasz
Csokifalo
üzenetére
De nem ér annyit se hogyha a 5070ti hozza a 4090 szintjét akkor már inkább megveszem a DLSS4 miatt is az újat. Meg egyértelmű hogy a 4k az egyetlen értelme az egésznek mert nagyon alacsony fps-ek vannak.
Ha folytatódik a tendencia mint a 3090ti vs 4070ti akkor egyértelmű a győztes az 5070ti.
Ha akár árban is 600.000ft-ot fognak kérni érte itthon akkor inkább azt veszel mint egy 4090-et ami atomerőmű 500W-al és nem tudja a DLSS4-et.
120fps DLSS4 mellett elég jó volna minden új játéknál 4k-ban.
-
Celithrandi
addikt
válasz
BerserkGuts
üzenetére
mondom én, önjelölt közgazdász. Ne zavarjon, hogy majd minden elemző szerint Q1 ben 5-15 egységet fog erősödni a huf. Persze leszámítva hogy jan 19-30 között biztos hogy lesz időszakos esés. Szerintem ha valaki olyan terminusokat használ mint hogy "feljebb megy a forint" az ne adjon ki árfolyamjóslatokat
Mondjuk kíváncsi lennék hogy milyen elmérgesedett viszonyokat állít meg Trump. 20.ával készül szétbaszni az eurozónát mégjobban. -
válasz
Celithrandi
üzenetére
mindig van egy kötekedő is mint te mert nem is neked írtam
" A magyar vásárlókat persze nem igazán érdekli az, hogy USD-ben mennyi az annyi, ha ők forinttal fizetnek a termékekért. "
de érted a lényeget...
igen elírtam a forint fog feljebb menni egyre többet kell fizetni majd 1 euróért.
A dollárért meg még többet de a trump kormányzat lehet megállítja az elmérgesedett viszonyokat.(remélem)
Viszont a forintra nézve az mindegy mert az csak kevesebbet fog érni az be van betonozva. És mi magyarok ha itteni viszonylatokban akarunk vásárolni magyar kereskedőtől magyar forintért amiért itthon magyar honban dolgoztunk magyar forintért.
NA azt JÓL megfizetjük majd kb legalább +100.000-150.000. -
Garsza
veterán
[link]
Egy kis latolgatás az induló árakról. Esport1 -
Csokifalo
senior tag
csak kérdezem ez Nálad hogy jött ki:
"valójában annyiért adták el a használt 2 éves 4090 kártyát mint amennyiért vették"
1500 euróért eladta, mikor volt 2 éve 1500 egy 4090? Én akartam az elején venni 4080-4090 de olyan árakon volt hogy magamhoz nyúltam, 550.000 HUF-ért hol volt 4090
( 1500x 370 )? Csak kiváncsi vagyok -
Celithrandi
addikt
válasz
BerserkGuts
üzenetére
megint egy önjelölt közgazdász

Amúgy mit jelent az hogy feljebb megy az euro? Az euro éppen összeomlik, le ne maradj. -
-
M@trixfan
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ez rontaná az 5000-es széria hosszútávú értéket rendesen, főleg ha még node ugrás is lesz. Most ha jól tudom 4 nm az aktuális csíkszélesség, ott nagyobb teljesítményugrás várható. Ráadásul sanszos az újabb, kiforrottabb 3 nm process.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Az szerintem Data Center

-
A jelenlegi infókból az jön, hogy NEM lesz refresh, hanem egy év múlva már a Rubint kapjuk arcba, 3nm processen, HBM4 memóriával.
Azt viszont nem tudom, hogy ez így egy az egyben lejön-e konzumerbe, vagy inkább csak szerver és professional szint - míg gamingbe meg megkapjuk a Blackwell refresht?
Rubint 2 évre terveszi az Nvidia, szóval a logika azt diktálná megkapjuk vele együtt a 6090-t, de ez tényleg találgatás.
-
KAMELOT
titán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Aztán lehet később lesz egy 5080Ti 24GB
-
-
Én azon néznék nagyot, ha kiderülne hogy van valami szériahiba a kártyákkal, és mint anno az olvadó csatlakozók okoztak botrányt, most valami más lenne probléma.
-
Sontir Fel
őstag
-
KAMELOT
titán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Ja hát valójában annyiért adták el a használt 2 éves 4090 kártyát mint amennyiért vették.
Nulla bukóval. Sőt aki meg cégre vette az még plusszal is szállt ki belőle
Hozzátesz 1 litert és megvan az 5090torma1981: Reméljük az lesz a 5080Ti

-
válasz
Simon Balázs
üzenetére
Foramax tényleg jó.
Náluk vettem a 4080-am, elhozta a srác, az Interspar parkolóban vettem át.
7800X3D-t is tőlük vettem....de ezen kívül csak Alza.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Ha vàltok akkor nem ugyanazt az èlmènyt szeretnèm a következő kèt èvre hanem sokkal jobbat. Az àrakat meg vàrjuk meg utàna lehet matekozni....vèlemènyem szerint most kicsit lejjebb mennek a hasznàlt àrak mivel mindenki az 5 ösre gyúr ès rengeteg 4080-90 estől akarnak szabadulni....majd újra vissza fog rendeződni a helyzet...szerintem a 4080 asok maradnak 400 körül, a 4090 esek meg 600 on, a jobb 5080 asok meg 800 on....
-
gabor0928
aktív tag
válasz
Simon Balázs
üzenetére
Én is itt gariztattam a 3080-amat amikor porig égett, valóban sima ügy volt!
-
Sontir Fel
őstag
Simán.
Aki időben lépett eladta 1.500 euró felett a lassan 3 éves kártyáját. Kis szerencsével vesz egy 5080ast 1.300 euró körül. Hasonló élmény, kevesebb olvadás veszély, 1-2 ritka játékban talán probléma. Maradék 200 euróból pedig befizet egy IBUSZ társasutazásra
Próbáld biznisz oldalról nézni a dolgot. Aki jó áron meg tudott válni a kártyától (4080/4090) az minimális vagy semmilyen extra költségből tud váltani.
-
Simon Balázs
tag
-
RazoR
veterán
Alza
Oázis
First Computer
Merlin
KazyMinddel volt levélváltásom erről és megerősítették, hogy garancia tekintetében nem tesznek különbséget magánszemély és cég között.
-
-
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
5080 ra cserèlni 4090 et? Szèp kis downgrade lesz. Èn a 4080 superemet se cserèlnèm 5080 ra....esetleg ha lesz valami ti vàltozat 24 giga rammal.
-
torma1981
veterán
válasz
Csokifalo
üzenetére
Teljesen jogos amit írsz. Nekem is lenne rá pénzem, de elvből nem veszek, ha ilyen mocsokdrága lesz. Annyit nem ér. Majd, ha normális ára lesz akkor talán. De szerintem nagyon sokan vannak így vele. Hiába hobbi azért nem minden áron. Ha munkaeszköz lenne az megint más, de ugye azok nem nem is 2000euró az áruk.
-
Csokifalo
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
te se sokat forgolódsz ilyen emberek között. ismerek nem egy olyan embert aki NAPONTA keres 3-400 ezreket de ha egy vacsorára ki kell adni 50 rugót akkor már összeszorul a segge luka, nehogy azt hidd hogy csak annak fájnak ezek az árak akik fixből élnek. Én már 2004-ben 3 hónap alatt megkerestem egy új passat árát, mégse rohanok 5090-et venni, sőt...bár az is igaz hogy az mai pénzen lenne havi 7-8M, és közel se keresek most annyit, csak viszonyításnak írtam, nameg csak azért mert jól keres az ember, nem feltétlen szórja ilyen cuccokra szét, arról már nem is beszélve, hogy amit elérsz azt is fenn kell tartani, pl nekem 70 rugó csak a villanyszámla pedig nem azzal fűtök hanem padlófűtés van, ez csak a szolárium, az infraszauna stb.. meg a napi használata az 5 klímának nyáron, a tv-knek stb.. de én is sokallok játákra ennyiért csak gpu-t venni
-
torma1981
veterán
És mindenki csodálkozik, hogy külföldre megy ki a haszon.
De hát nem mi tehetünk róla, hogy drágán nem veszi senki. Én is hazai tulajdonú boltokat támogatnék, de nem 30-40%-kal drágábbért. Főleg, hogy sokszor ők is olcsóért szerzik tuti. Európában gondolom sokan egy giga nagykertől veszik sokszor, vagy a gyártótól közvetlenül. Nem hiszem, hogy az Ipon 4 nagykeren keresztül szerzi be a dolgait. -
KAMELOT
titán
Ufo bolt eleinte SK-CZ volt már akkor is jobb árakon árultak mindent mint MO boltokban. Nem beszélve még a jó akciókról. Jobb lenne felébredni a boltoknak és nem csak azon mesterkedni, hogyan lopjuk le a magyar népet.
6700XT boltban 310k....ennyit is ér az a bolt.Szerk: Kaufland parkolóban 80% magyar autó. Púpos kocsikat tolnak ki. 2-300€ hagynak ott egy sima napon.
Akkor hol van a gond?
boogie84: 251k + 4% áfa

-
torma1981
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
Gondolom ahol lehet venni az még az első szállítmányok voltak, de csodálkoznak, hogy nem megy el 350k-ért. Nem hülye senki, hogy kapkodjon utána. A mai gazdasági helyzetben mindenki kivár. Nem mindenkinek feneketlen a pénztárca.
Meg ugye sokaknak van 7800X3d onnan meg felesleges váltani.#928syIex
Jó, de azért gyártói garanciát nem olyan egyszerű intézni. Volt itt pár eset amikor simán lerázta a gyártó az usert, hogy a bolt intézze. Te nem tudsz csak úgy intézkedni mindig sajnos. -
VoltanIgor
aktív tag
válasz
abridabri
üzenetére
Igen, én múlt héten ettem egy bigmeket 35 ezer forintért.
Azért ne túlozzunk már
Lent vannak linkelve a svéd árak, 25% ÁFA-val. Kalkuláld hozzá a plusz 2%-ot, meg némi aprót, és kábé ott vagyunk. Az elején persze lehet, hogy lesz elszállás, de normalizálódik majd.
Én tervezem lecserélni a 4080-at 5080-ra (tesztek függvénye) az előző kártya eladásával kis fájdalommal meg lehet úszni, elég a táp és a gép is hozzá, csak bedugom a régi csatit és kész vagyok a következő genig. -
torma1981
veterán
Akkor nem kell nekik hozni semmit. Ha 30%-kal drágábbért adja akkor mit gondol miért nem onnan veszik? Nézd meg az Ipont, Aqua-t stb. Egykutya. Gondolom itthon nincs sok nagyker. Gondolom onnan veszik, vagy közvetlen külföldről szerzik be, és mocskos drágáért adják el. Mivel mindent külföldre visznek szervizelni, tuti mind külföldi vásárlás. És sírnak, ha nem fogynak a termékek. Vajon miért. Ja az mellékes, hogy már az Ipon is a céges dolgokra csak 1 év garit ad pl. Aqua stb már rég. Lassan nem lesz más bolt itthon aki rendes garit ad a cégeknek is. Lassan nem lesz cég aki onnan venne mert nem mindegy az 1 év szavatosság vagy 3 év jótállás az Alzától.
Jó példa a 9800X3d is. Ameddig az Alzán 235k volt az Iponon 310 felett. Most ugye nincs készlet, ha az Alza sem kap akkor a többi sem. Az ugye persze, hogy drágítja a dolgot.
És igen az Alza vagy 6-7 országban jelen van.
-
válasz
torma1981
üzenetére
Azért az Alza-s dolog nem ennyire fekete és fehér.
Ugyanis az Alza azért tud sokszor olcsóbb lenni, mert egyrészt 90% közvetlen a gyártótól kapja a termékeket, nincs köztes forrás a beszerzésre ami esetleg van az itthoni nagykereknél.
Másrészt a volumen a fő ok amiért olcsóbbak tudnak lenni. Az itthoni nagykerek szinte kizárólag csak itthon értékesítenek, amíg egy Alza hány országot is fed le?
Egyszerűen jobb árakat kap az Alza, mivel jóval nagyobb mennyiséget rendel be egy adott termékből, mint sem az itthoni nagykerek.Itthon meg már egyre jobban azt láttam tavaly is, hogy konganak az ürességtől a nagykerek, nem is mernek hozni semmit mert a vásárlóerő is csökken, ha van is valami akkor szar áron, ami meg megint azt eredményezi, hogy nincs vásárló. Egy ördögi kör.
-
KAMELOT
titán
válasz
torma1981
üzenetére
Méghozzá úgy élnek meg jobban, hogy a pénztáros néni majd 2 litert kap havonta, raktáros is. Itthon meg dolgozik a nép xaros 700€-ért, közben meg +30% drágább.
Akkor hova tűnik el a 1300€-munkás különbözet és a +30% felár?
Vitya hozza a tesókat indiából. Azért ment oda!
UFO boltot nem kell bemutatni. Mindent onnét vettem.
Ahogy írod....majd megveszik saját maguknak és fogják árulni wcpapíral együtt.HantekDSO: 85 régen volt.

-
torma1981
veterán
Akkor remélem mind beáll a földbe.
Rendben van, hogy pénzből élünk, de nem kell szemét módon csinálni. Remélem messze nem fog úgy fogyni és szerintem nem fogják kapkodni max az elején és rájuk rohad. Ezért veszek inkább az Alzától az nem Magyar nagykereket használ. . Meg is lehet nézni mennyivel jobbak az árak. Ritka, hogy más Mo-s kisker olcsóbb lenne. És sír mindenki, hogy miért nem a Magyar termékeket vesszük mert az a jó, de nem 30-40%-kal drágábban. Lidli, Aldi ott is olcsóbb a külföldi mint pl a Magyar termék. Vicc az egész. Kint is drága valami ami csúcs. De nem ennyire. A Német ÁFA 19% Akkor az a +8% pl itthon mindjárt 20%-30% lesz. Kabaré. Kinti csúcs nagykerek megtudnak élni a hazaiak nem? Gondolom ők is onnan szerzik be jó áron. Csak ugye sajnos nem mindenki tud nagyker áron, áron alul,stb szerezni dolgokat. 
-
Busterftw
nagyúr
Nem olvastam vissza , de szerintem itt elbeszélés volt, valaki 5080 árakról beszélt , aztán 5090 lett értve a következőben.
Itt spanyolban használt piacon kb most 750-850 euróért mennek a 4080-ak.
Talán 750-ért elmegy az enyém launch után, 1150-1200 körül lesz valami PNY vagy Zotac 5080.Bár 1150-1200-1300 van 4090 is.
-
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
4090 > 5090 Raszterben +25-35% , RT ben 40% .
Árak itthon (Alza )
1,2M : gainward /inno/giga gaming-windofrce/zotac solid / msi trio ,
1,4M : asus /suprim/Aorus Master/Zotac amp ,
1,5M : Msi Liquid / Asus ROG LC /Aorus waterforceElőre szóltam , lehet factcheckelni, ha kijöttek a tesztek /árak
-
KAMELOT
titán
válasz
deathcrow42
üzenetére
clickbait-es cikkek. Meg teli a YT ilyen clickbait videókkal. Egyiket már 4 millióan nézték meg pár nap alatt, aztán semmit nem mondott el, csak ugyan azt amit a cikkekben leírtak.
Szerintem is 30%+ várható a kártyától. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- További aktív témák...
- Eladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
- iMac Pro 27" 2017, Xeon W-2191B 18 core, 64 GB RAM, 8 GB GPU, 1 TB SSD - 27% Áfás (0441AB)
- LG UltraWide UltraGear 34GN850P-B Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De sokan még mindig hisznek a csodákban!
Az egyetlen, ami túl fog tenni a 4090-eseken, az az 5090-es lesz.

Mondjuk kíváncsi lennék hogy milyen elmérgesedett viszonyokat állít meg Trump. 20.ával készül szétbaszni az eurozónát mégjobban.