Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
S1M0N
senior tag
Na, akkor meglesz a 7950-esem utóda!
Remélhetőleg a 3570-es intel proci elég lesz 1080p felbontás mellett, mert teljes konfigcserét még nem lépnék meg.
-
S1M0N
senior tag
Péntek óta én is beléptem a tulajdonosok táborába, végül egy MSI GTX 1070 GAMING X 8G lett, mert többen is dicsérték itt.
Eredetileg Gigabyte-ra vártam, de drágább is volt, plusz meg is győztek az itteni vélemények és nem is jártam rosszul.Egy SAPPHIRE HD7950 3GB GDDR5 VAPOR-X OC-t váltott, ami decemberben lesz 4 éves, de legalább 1 éve gondolkoztam a leváltásán. Eddig csak ATi/AMD kártyáim voltak (2db, 2 különböző gépben), összességében nem volt bajom velük, de úgy gondoltam, hogy ideje a zöldeket is megnézni.
Az előd és az utód
Mondjuk ennyit még nem költöttem egy PC-s alkatrészre sem, de 2-3 évig nem nagyon akarok gépfejlesztéssel foglalkozni.
Játékokkal csak tegnap óta tudtam megnézni, Battlefront simán 100+ fps maximális beállításokon, The Witcher 3 minimum 40+ fps Novigrádban, kisebb népsűrűségű helyen 60-80 között, über beállításokon, szóval elégedett vagyok.
A harmadik játék, amit eddig néztem, a Watch_Dogs volt, maximális és alacsony beállításokon is szépen le tud esni az fps, szarul van optimalizálva... Nem játszhatatlan persze, de trehány munka, az biztos.
CPU/GPU elég jól elvannak, persze néha csak 60-70%-on megy a kártya, de a processzor sem teker mindig 100-on, de van, amikor mind a négy mag és a VGA is maximumon megy, amennyire megfigyeltem.
Szintetikus teszteket ne nagyon várjatok tőlem, nekem a lényeg, hogy a játékokban mit tud a gépem.
Egyelőre ennyi, most a GTAV-öt szedem le éppen.
[ Szerkesztve ]
-
S1M0N
senior tag
válasz slick-adam #7838 üzenetére
Gépem a profilomon látható, de egy INTEL Core i5-3570 3.40GHz.
Én benyomtam az Über beállítást, meg a másiknál is a maxra (játék által beállított maximum értékek) nálam aszerint van a grafika, így lett meg pár perc sétálgatás után a természetben a 60-75, míg Novigrádban a 40+ fps. Harcolni nem harcoltam, mert már végigjátszottam, csak a régi kártyával minimum grafikán, így rá kellett néznem teljes pompájában is.
És igen, van, hogy a kártya csak kb. 60%-on, de ilyenkor a proci is visszamegy 80-90-re, de van, hogy 100-on teker mindegyik, de játék közben ez nem igazán érzékelhető, de nem kerültem harci szituációba, így arról nyilatkozni nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
S1M0N
senior tag
válasz slick-adam #7843 üzenetére
Én is csak azért nyomtam mindent maximumra, hogy megnézzem, mit bír a rendszer az új kártyával.
Mostanában nem hiszem, hogy a Witcher 3-at előveszem újra, mert az első végigjátszásom is 276 óra lett, és van még "pár" játék, amit végig kellene játszanom végre ... -
S1M0N
senior tag
Witcher 3-nál Hairworks is van (lásd későbbi hozzászólásomat), de amúgy valószínű, hogy újabb/erősebb processzornak jobban örülne a kártya, de ez a konfig fog maradni még egy darabig, de azért igen gyakran pörög 100%-on mind a kettő a Witcherben és a GTAV-ben is.
(#7833) csibuka85
GTAV-öt most próbálgattam, alap beállításoknál minden maxon, az extránál is, kivéve a frame scalling mode, így olyan 40-70 közötti értékek voltak (csak 10 percet autókáztam, single elején, mert mentésem nem volt), benchmarknál volt, hogy leesett 38-ig.Most 2 napig nem nagyon lesz időm próbálgatni, de eddig nagyjából tetszik, amit látok.
-
S1M0N
senior tag
válasz McNamara #10567 üzenetére
Én egy sima 3570-hez vettem MSI GTX 1070 GAMING X 8G-t, igaz, az alaplapi nonK tuningnak hála 4.2GHz-en megy a processzor.
FullHD monitorom van, nekem ez a felbontás bőségesen elég, a jelenlegi konfigurációval minimum 2-3 évre tervezek még, ezért is vállaltam be az 1070-et, ezen fejleszteni már nem nagyon szeretnék semmit sem.
Van, ahol a VGA 50-60%-on megy, de a CPU is max 80-on, máskor meg 100-on teker mind a kettő, szóval eléggé függ az adott játéktól.
A több éves AC4: Black Flag pl. mindent maximumra húzva is olyan 70-80%-ban használja ki a gépet, ehhez képest lehet érzékelni kisebb akadásokat, de ott a Watch_Dogs is, bár az meg szörnyen rosszul van optimalizálva.
Ellenben ott a Witcher 3, ami Über beállítások mellett is bőven játszhatóan fut (40+ fps minimum), de a Battlefront is gyönyörű (100+fps 40 fős játékmódban is), de még sorolhatnám a játékokat...
Nem bántam meg a vásárlást (bár drága volt, de ahogy írtam, hosszú távra tervezek), igaz én egy 7950-ről váltottam, amit már 1-2 éve nyugdíjba küldhettem volna, de kerestem a megfelelő utódot.
-
S1M0N
senior tag
válasz Solesz84 #11153 üzenetére
Nem tudom milyen operációs rendszert használsz, de amióta én Win10-em van, azóta nálam a Mirillis Action (eredeti, Steames) okoz indítási hibát pár játéknál, pl. Watch_Dogs, Rocket League (ennél állandóan).
Próbáld meg, hogy elindítod az adott játékot, Alt+Tab-bal leteszed tálcára, aztán elindítod az AB-t. Nekem így megy a Mirillis Action.
[ Szerkesztve ]
-
S1M0N
senior tag
válasz wolf13 #14693 üzenetére
Érdemes használni a keresőt, mert sok téma van, ami már meg lett beszélve.
Én egy 3570 (nonK, de 4,2GHz-en megy) mellé vettem egy MSI GTX 1070 GAMING X-et, 1080p-s monitorom van.
Processzor limit előfordul, de játék közben ezt nem nagyon érzékelem, maximum akkor, ha az MSI Afterburnert nézegetem állandóan...
Az erőforrások kihasználása amúgy meg erősen játékfüggő, van, ahol a CPU és a VGA is 100-on teker, van, ahol mind a kettő malmozik, és persze van, ahol a VGA a visszafogottabb. De mivel általában a minimum 60fps megvan (játéka válogatja, de néha-néha beesik 50 körülre is), így számomra teljesen élvezhetően futnak a játékok.Szóval szerintem nyugodtan veheted mellé az 1070-et, én is még 2-3 évre tervezek a mostani konfigurációmmal.
-
S1M0N
senior tag
válasz #15779328 #14809 üzenetére
Itt kell beírnod a kártya mellé kapott kódot, aztán majd kapsz egy olyat, amit a Windows Store-ban tudsz felhasználni.
-
S1M0N
senior tag
Na, az én MSI GTX 1070 GAMING X-em 3 hónap után megadta magát...
Hétfőn hívom is az iPont...
-
S1M0N
senior tag
Tegnap éppen csak neteztem + zenét hallgattam, amikor hirtelen kikapcsolt a gép. Azt hittem, hogy áramszünet, vagy ilyesmi, de a monitor és a hangfal nem kapcsolt ki, plusz gépről töltöttem a telefonomat is, ami töltődött tovább.
Első körben így is a tápra gondoltam, mint hibaforrás, de ahogy írtam, áramot kapott a gép, mert az egér is világított és a telefon is töltődött.
Többször próbáltam bekapcsolni a gépet, de csak 1-2 pillanatra villantak fel a ventilátor és a VGA ledek és mozdultak meg a ventilátorok, aztán semmi. Áramtalanítás után kihúztam a VGA tápkábeleit, akkor simán indult a gép. Visszadugva ugyan úgy nem működött.
Tegnap csak ennyit tudtam megnézni, most meg visszaraktam az előző kártyát, azzal tökéletesen megy a gép, igaz, első indításnál volt baja a Win10-nek, de újraindítás megoldotta. A tegnapi kikapcsolás, majd a próbák gondolom nem estek jól neki, plusz nVidia helyett AMD-s kártya került a gépbe, driver szempontból az sem tetszhetett neki elsőre.Amúgy 1-2 napja a Geforce Experience nálam igen nehezen, vagy egyáltalán nem volt indítható, profilba sem tudtam bejelentkezni tegnap.
-
S1M0N
senior tag
válasz blue01song #15743 üzenetére
Nekem ilyenem van (volt), 2 hete meghalt, várom a szervizesek jelentkezését, addig vegetálok, pedig itt van a gépen a BF1...
Amúgy meg remek kártya szerintem, de itt a fórumon is sokaknak van ez a típus.
Hibás darabot meg ki lehet fogni mindenből, remélem cserélik az én kártyámat is, én maradnék ennél az MSI-nél akkor is.
-
S1M0N
senior tag
Na, tegnap véget ért a garanciáztatásom, még október 27-én vették át a kártyát a futártól...
Végül cserélték a kártyát (MSI GTX 1070 GAMING X 8G GDDR5), a pontos hibáról nem írtak, de igazából jó ideje már csak arra vártam, hogy legyen valami.
Nem tudom ki ült rajta ennyi ideig (iPonnál ahányszor rákérdeztem, ők is vártak a harmadik félre), de legalább még idén lett belőle valami.
-
S1M0N
senior tag
válasz SaMURaIDrAkE #29715 üzenetére
Nekem sima 3570-em van (igaz, 4-4.2GHz-en), egy MSI GTX 1070 GAMING X mellett, egyedül a Battlefield 1-ben (64 fős multiplayer) van/volt eddig proci limitem, ami néha igencsak érezhető, de általában azért játszható.
Single player játékoknál (és a legtöbb multiplayer játéknál) még nem volt problémám (talán az új AC még, ami megfogja, de az is simán játszható magasabb beállításokkal is), de általánosságban szerintem még bőven jó, ráadásul játéka válogatja, hogy éppen mit teker jobban az adott alkalmazás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest