- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Pajac: Gigászkalmár
- N€T0X|N: Villanydrótkecske
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
1050Ti milyen displayportot tud? Mert kellene második kimenet is, és mivel az elsődleges van hdmi-n, akkor ezek szerint displayport -> hdmi átalakító kell a másodikra, és hogy elég-e a passzív átalakító, vagy aktív kell? Tehát ki tud tolni hdmi jelet a displayporton is?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Biga123 #6495 üzenetére
Köszi, már ideért a kártya és 45%-on megy alapból, nálam sem hallani szerencsére.
Azért a hűtés ránázásre gagyi, nincs hőcső, csak a borda. Ennek ellenére kellemes meglepetés, nem hangos és halk marad.
Hozzáteszem a fordulatot nem méri semmi szerintem, csak %-ban írja.
Megnézem tuningban mit bír.
-
negyedes
addikt
Szasztok 1050ti melyiket eri meg megvenni?
Leginkabb autocad/allplan/photoshop/lightroom/videovagok programok futnak majd rajta.
Jatekokbol a regiek erdekelnek inkabb(ha jatszanek esetleg), kb 2016 elottiek.
Koszi a valaszt. -
Grave_444
nagyúr
Hali!
MSI GTX 1050 Ti 4GT OC kártya idle mennyire hangos?
Meg lehet moddolni, hogy csak terhelésen kapcsoljanak be a ventik? -
apollo12
veterán
Hali valaki már tapasztalt haszonló hibát ?
"Heló lenne egy acer predator h300 i7 8750h es egy 1050ti, alap boost 1670mhz szokott boostolni de ma észre vettem hogy 1250mhz korul boostol csak terheléskor
mi lehet vele ha nincs nagyon terhelve akkor 1670mhz megy. Tegnap le frissítettem legújabb nvidia driverra de nem tom mi volt előtte"
-
válasz
abdulka1 #6487 üzenetére
Összefoglaló:
Félpasszív hűtéses kártyák:
• Asus Expedition
• Asus DC2
• Asus Strix
• Gigabyte összes kártyája (kivéve Low Profile kártyák)
• MSI Gaming
Aktív hűtéses kártyák:
• A fenti felsorolásokban nem szereplő összes többi kártya.Single játékokban okés a 2c/4t-s i3, de már ott is érezhető lenne egy 4 magos (i5-6500/7500) előnye. Multiban nem kérdés, hogy kell egy i5.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Ennek a kártyának is félpasszív a hűtése, mint a Giga, és Asus társainak?
Nem vagyok egy nagy játékos, de érdekelne, hogy van e értelme megvenni i3-6100/Asus B150 Pro/16GB konfighoz, vagy nem lenne kihajtva? -
Csupingo
veterán
Lehet tápegység, vagy driver gond. Esetleg annyit volt már húzva, hogy degradálódott és most már nem megy olyan magas órajeleken, mint régebben. Próbálj ki másik progit, pl. msi ab-t.
Milyen órajelekre tuningoltad? Nem melegszik túl és az a gond?
Ha a gyári órajeleken jól működik, akkor még nincs nagy baj.Az LP kártyákat azért nem óriási tuningra tervezték.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Bár magam is sejtem hogy lassan annyi lesz a kártyának, de inkább megerősítést kérnék tőletek. Adott lenne egy gigabyte gtx 1050 ti low profile "tuning" verzió. Amíg csak a sima nvidia driver van fennt semm ihibajelenség, de amint feltelepítem és beállítom az aurora tuning progit és beállítom a letesztelt gpu, ram és hűtés értékeket amikor felboostol elmegy egy pillanatra a kép, majd visszajön.
Szerintetek?
-
athomi
veterán
Bár minimum beállításokon valószínűleg van procilim, de nem ez okozza. És mivel minimum beállításokon vagy, a 2 GB VRAM-ból sem hinném hogy kifutnál. Lehet Far Cry New Dawn feature.
Patch-ek vannak hozzá? Azokat felraktad? Kérdezz rá a játék topikjában, hátha más is találkozott a jelenséggel.
-
Essejó
veterán
Szerintetek érdemes egy GT 730-at lecserélni egy MSI GeForce GTX 1050 Ti AERO ITX 4G OC-re?
-
törölt tag
Van egy Gigabyte 1050Ti VGA a gépemben. Pontosan nem tudom melyik típus, két ventis, tápcsatis, félpasszív.
Olyan gond van vele játék alatt (Euro Truck Simulator 2), hogy amikor városokban haladok a szokásos 1300-1400MHz GPU órajel (bár láttam már 1785MHz-et is) leesik ~970MHz-re és a stabil 60FPS van hogy lemegy 50FPS alá. Ilyenkor a GPU terhelés 97%, amúgy 75% körül szokott lenni. Mi lehet az oka, hogy annak ellenére, hogy nagy a GPU terhelés mégsem veszi fel az órajelet?
CPU limit nincs úgy figyeltem meg (6500K@4500MHz).Update:
Még annyi, hogy AfterBurner-ben a PowerLimit-et felvettem 125%-ra. -
gban
veterán
Ahogy korábban írtam, lecseréltem egy 750 ti-t egy 1050-re, mindkettő 2 gigás.
Amit tapasztaltam, és meglepett:
FC New Dawn, időnként a közeli kép tökre behomályosodik (nehéz megfogalmazni, de hasonló mintha 8 bites szín lenne és 640x480 felbontás), mintha szándékosan nagyobb terhelésnél / több részletnél így 'spórolna' /optimalizálná az erőforrásait.
Valóban van ilyen feature már a 1050-ben, vagy mi lehet a jelenség oka?
Beállítások azonosan a legalacsonyabbak. -
Csupingo
veterán
válasz
hegegabi80 #6469 üzenetére
Állítólag a legjobb itx kártya az msi aero.
-
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #6468 üzenetére
rossz topik
-
hegegabi80
addikt
3gb-os 1060-asból melyiket érdemes venni? Limitált a hossz, itx házba kell (metis)
Én az egy ventis MSI-t, Inno3D, és a Zotac AMP editiont néztem természetesen az apróról.
Gigabyte kiesik, mert hallom sok a gond a ventivel. De lehet úgy is lekerül a bordáról, mert ott lesz közvetlen 2 db 120-as. -
athomi
veterán
A gyártók a GPU-nak az alapórajelét (base) és a boost órajelét adják meg. A boost órajelre garantáltan felboostol a kártya. Valójában terheléskor a GPU órajele jóval magasabbra felboostol a megadott boost órajel fölé (ezt látod a GPU-Z-ben), ez a GPU boost 3.0. Ezt az órajelet nem tüntetik fel a gyártók, mert ez dinamikusan változik és mindenkinél eltérő lehet hőmérséklettől, feszültségtől, fogyasztástól függően.
-
gban
veterán
válasz
Csupingo #6460 üzenetére
Amit nem értek, az a max. GPU clock.
Gyártó oldala
Sehol nem látok ekkora értéket, GPU-Z default és boost clock értékei megegyeznek a gyártó oldalával, max hőfok nem utal húzásra, hogy lehet mégis 1784,5 a max clock? -
És mit gondoltok, hogy fog menni a red dead 2 a kis kártyánkon?
-
Tegnap szétkaptam a windforce 1050 TI-t, mert nem fért el a procihűtőtől, leszedtem a gagyi műanyag black plate-et, persze ehhez az egész hűtőt le kellett szedni.. Egy darab matrica nem volt rajta ami a garanciát veszélyeztetné. Ezt csak úgy ide, hátha érdekel valakit.
-
-
gban
veterán
válasz
AxBattler #6446 üzenetére
Köszönöm.
Venti ha lehal, vagy hangosabb lesz, megoldom, nem gond.
Újrapasztázásról meg annyira megoszlanak a vélemények, hogy mennyi idő után aktuális, hogy magam sem tudom melyikkel azonosuljak.
Tolok majd rá egy tesztet, ha magas a hőfok, akkor érdemes lehet pasztázni, de ha alacsony, akkor talán jobb nem bántani. -
gban
veterán
Inno3D 1050, egy ventis, tápcsati nélküli, mennyire beteges / megdöglős típus?
Saját részre venném, a venti hangja nem annyira érdekes, mást meg nem nagyon találtam róla. -
athomi
veterán
LP kártyák jobban melegednek, zajosabbak, ezért csak abban az esetben válaszd, ha ténylegesen szükséges a gépház miatt.
Ha fontos a minél csendesebb működés, akkor valamelyik félpasszív kártyát javaslom (pl. MSI Gaming, Asus Strix), ha nem annyira szempont, akkor a legolcsóbb normál méretű kártyát.
-
kory24
őstag
Sziasztok.
Van teljesítménybeli különbség tápcsatlakozós vagy anélkül kártya között?
Illetve normál vagy lp között?
1 vagy 2 ventis között?
-
sqpp
őstag
válasz
hegegabi80 #6439 üzenetére
Nekem még az i5-8350u (ami amúgy nagyon energiatakarékos proci) is kihajtja
Bár ez csak 1050.
-
Csupingo
veterán
válasz
Biga123 #6437 üzenetére
Nekem is 1150 van. Aprón ha jól láttam a normálisabb i7-es procik 40-től kezdődnek. Azzal is ki lehetne még húzni 1-2 évig, ha az ember nem maximalista és akkor csak 40-et kell költeni. Viszont most tényleg a ryzen 5 2600 a legtutibb vétel ár/teljesítmény szempontból, valamint még eléggé alacsonyak az ssd, hdd és memória árak is, ami miatt jelen pillanatban egy komplett platform csere se olyan rossz ötlet.
-
Csupingo
veterán
válasz
Biga123 #6435 üzenetére
De igen. Az is szerintem minden percben csontra "kihajtaná". Viszont egy 4 magos, az már jelen pillanatban nem időtálló proci, de ha csak az adott vga-hoz kell, akkor bőven jó, bár már egy új ryzen 5 2600 is 40-től kezdődik. Nem olyan rég írta valaki, hogy egy i5 3470 is már elég teljes mértékben a kártyához fhd-n.
-
válasz
hegegabi80 #6427 üzenetére
Igaz, erről megfeledkeztem! Köszi!
-
Biga123
addikt
1050TI mellé overkill egy R5 2600 ?
-
athomi
veterán
válasz
NdrewSunix #6430 üzenetére
Ha nincs gyártó, ráadásul VGA csatlakozóval ellátott, akkor biztos hogy valami kínai vacak.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
NdrewSunix #6428 üzenetére
Ha van rajt vga (d-sub) csatlakozó, vagy dvi-i, akkor nagyon sanszos hogy átverés.
-
válasz
NdrewSunix #6425 üzenetére
Kiderült, hogy egy 2013-as játékhoz kevés a kártya az eladó szerint.
Megnéztem a gépigény az ajánlott VGA esetében is kisebb, mint a 1050TI.
Szóval ez kínai kártya lesz.
Úgy érzékelem az eladó sem egészen van ezzel tisztában, hogy már őt is átvágta valaki vele. -
hegegabi80
addikt
válasz
NdrewSunix #6425 üzenetére
Akkor azt kellene kideríteni neki honnan van. Attól is függ mihez kevesli a teljesítményét, milyen felbontáson konfig többi része, stb.
De nekem kicsit gyanús a dolog. -
válasz
hegegabi80 #6424 üzenetére
Magánembertől, aki nem ért hozzá elméletileg és maga is kevesli a teljesítményét, azért adná el.
-
hegegabi80
addikt
válasz
NdrewSunix #6423 üzenetére
Honnan lenne az a kari? Ha nincs konkrét típus rajta, max csak geforce, akkor az csak valszeg egy butított vga, közel sincs az 1050Ti szintjéhez.
-
Hello!
Vennék egy állítólagos 1050Ti kártyát, de a képeken amiken látható, ott sehol nem látom a gyártóját.
A hátlapon olvasható típus is csak annyi, hogy GTX 1050Ti Graphic. Nekem ez egy kicsit gyanús, előfordulhat, hogy valami kínai fake kártya? -
Üdv!
Lenne egy kis moddingos kérdésem: az alábbi 1050Ti modellek közül melyik tudja szabályozni (akár egy adapterrel) egy utólag a VGA-ra kötött (92-120mm-es) házventi fordulatszámát?
1 ventis ZOTAC Mini, vagy az 1 ventis EVGA SC? -
BerserkGuts
addikt
válasz
Lacitusz #6419 üzenetére
[link]
itt is van teszt de én a helyedben rx570 4GB-ot vennék kb 9000ft-al olcsóbb mert 41.000ft-tól kezdődik
az 1650 meg 50.000ft -tól.Teljesítményt meg nézd meg milyen játék mellé lesz.
Mondjuk én nem vagyok oda az amd kártyákért ezért kihagyom.
Inkább 2060-at rendeltem a régi 1050-em váltásához.
Legalább akkor 60FPS felett vagyok minden játéknál még ultrán is + tovább kitart később kell cserélni.Meg a jövőre nézve kitudja mi lesz de csökkenni biztos nem fog.
Ez az áremelés meg kiborító.
kb 65.000ft-ról majdnem 2x-e mert annak idején GTX 1060-at meglehetett venni ennyiért is de a 960 se volt drágább most a 2060 már 110.000ft-nál kezdődikMost még csak kb *+45.000Ft lesz a ráfizetés az 1650-hez képest. Mert azon is gondolkodtam mivel 1050 is nagyon jó kártya volt de sajnos cserére érett 2019-ben
(* mert külföldről hozzák nekem.) -
Lacitusz
kezdő
Meg valami. Ezek a 1650-es kartyak kb azonos arban vannak a 1050ti-vel
Mi a lenyeges kulonbseg kozottuk?
I5-9400f procihoz melyik a jobb vetel? -
Lacitusz
kezdő
Segitsetek lci. Egy 4 gigas 1050ti karit szeretnek, de nem tudom melyik gyartot preferaljam.
A gep gyakran menne 0-24 ben.
Tuning nem lesz.Tetszik a Gigabyte wf-es hutese, de lehet hogy csak marketing maszlag?
Ugyanazon kartya oc es nem oc valtozata kozott sok kulonbseg van? Jobban melegedik?Par szazalekos sebesseg kulonbseg nem erdekel.
Fontos hogy megbizhato/strapabiro legyen.
Koszi. -
cocska
tag
Sziasztok!
Tartós 99%-os terhelésnél, 1-2 órán át tartó játék során elfogadható a 72-73 Celsius fokos GPU hőmérséklet? -
Csupingo
veterán
válasz
RootRulez #6407 üzenetére
Új kártya, amit most próbálnál a gépben? Esetleg bios reset kéne, mert talán el van állítva, hogy csak az igp legyen aktív (ha tud ilyet az alaplap). Végső esetben bios frissítés, ha nem a legújabb van most. Az is lehet, hogy másik kimeneten ad képet, talán dp-n, vagy dvi-n. Ha ván rá lehetőség, azokat is ki kéne próbálni.
-
RootRulez
félisten
Helló!
És az mi miatt lehet, hogy a VGA HDMI-n nem ad képet? Felpörög a VGA ventije majd eláll és sötét a képernyő.
Most telepítem a Windowst úgy, hogy az alaplapi VGA csatlakozójára kötöttem a monitort, mert az ad képet.
ASUS H110M-PLUS Intel H110
CPU Intel s1151 Core i5-7400
Gigabyte Videókártya - nVidia GTX1050 Ti 4G
4GB memóriaElképzelhető, hogy feltelepített windowsnál fog majd képet adni?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Jól látom, hogy a GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5-nek nem kell külön tápcsati?
Köszi: RR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest