Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz vergilx #353 üzenetére

Az a szöveg mindíg ottvan a BIOS editorban. :DDD
    Ha geforce van a gépben, és megnyitod egy 4870-es BIOS-át, akkor is ott lesz, mivel akkor a BIOS képfile tartalmát szerkesztgeted, nem a kártyádon lévő BIOS-t piszkálod. :)) Abban a sávban át tudod írni a szöveget, ami megjelenik, ha nincs bedugva a kábel. Húzd ki, kapcsold be a gépet, nézd a monitort, és meglátod milyen az, ha nincs bedugva.

Ha egyenként gyengék a 12V-os ágak, és sok áramot akar felzabálni a VGA, akkor számíthat hány molex ágról szeded össze a kraftot. De a 4870-et én is úgy hajtottam, hogy ugyan arról a kábelről jött le 2db 6-pines csati, és mindkettőt rádugtam a kártyára. Pedig ez totál felesleges hülyeség, dehát ha nem volt bedugva nyafogott, így meg ment.
    Az RV770-ek már ki vannak hajtva a 4870-esen, ne várj sok tuningot, főleg alapfeszen, de szétfeszeléstől se fog érezhetően jobban menni.

A hűvösen tartást jobban megköszöni, mint az enyhe feszemelést (illetve a feszemelés is csak akkor lesz stabil, ha kellően hűvösen tartod). Ehhez valami speckó hűtő, vagy inkább vizesblokk kell rá, hogy jelentős legyen a javulás.

• janos666

nagyúr

válasz vergilx #351 üzenetére

Én úgy tudom nem nagyon lehet. Mikor nekem vol olyanom, még hiába állítottam bármit, csak potméterrel lehetett tolni neki, de úgy sem volt se stabil, se jobban húzható, csak forróbb. Bár mintha azóta találtak volna valami registereket egyes VGA-kon, de azt Rivatuner pluginnal is lehet babrálni. Szerintem előbb próbáld azzal.
    Az biztos, hogy nem elég az órajeltáblában átírni a feszültségértéket, külön a fesszabályzó registereit kell babrálni a BIOS-ban, ha lehet.

Új hozzászólás Aktív témák