Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BeZol

őstag

válasz t72killer #5941 üzenetére

Én Civ V-özni szoktam a laptopokon, és tartósan 3-4 óra játék után mindegyik laptop lekapcsol, legyen az gt 630m, 555m, vagy 840m, de tény és való, hogy a 840m fényévekkel jobb a korábbiaknál, kb. 2xeres teljesítmény feleakkora hővel, de én pl. mindig felemelem a gép alját a monitor közepe alatt egy ujjnyi vastag alátéttel (épp ami kéznél van), és akkor nincs gáz, de netes játékra ugyanúgy siralmasan pocsék ez a teljesítmény, hiába van mellette core i5, mert mire betölti az én körömet, mindenki legyakta az egységeimet...
    Nem tudom mire kell a teljesítmény, de pár éve megállapítottam, hogy kb. tök8 milyen gépet veszel 75-200ezer Ft között, mert mindegyik alkalmas youtubeozásra és filmezésre, viszont hiába erősebb a vga egy 840m-ben, ugyanúgy még a pont beakadós kategória számomra, és kár többet költeni. Ha játék és laptop a téma, akkor a GTX feliratú videókártyáktól indul a móka, ami akció esetén talán 220tól összejön. Bocs ha lelomboztalak.
    [link]
    Értékek alapján a lényeg a következő: a mostani belépőszintű laptop vga-k egy 2008as középkategóriás asztali vga szintjét hozzák, na ez nem ma volt.
    A GTX 960M már egy 2010es középkategóriás vga szintjét tudja, ez sem ma volt.
    A GTX 970M a maga majdnem 5ezer pontos értékével pedig a 2011es gtx 580as csúcskártya szintjét tudja, ami pedig a 2 évvel ezelőtti gtx 760as szintjének felel meg, természetesen mai szolgáltatásokkal párosítva, na ez már konkrétan majdnem annyira erős, mint egy asztali gtx 960as, ami 68ezer Ft.
    Nagyon nagy a hézag egy 960m és 970m között, és véleményem szerint a 960m is csak szükségjátékra alkalmas, még ha arra tökéletes is, de ha kicsit is komolyabb játékszándékok vannak, akkor gtx 970m a befutó. (azalatt véleményem szerint kb. tök8, mert ugyanúgy elégtelen a teljesítmény, akkor pedig elég az igp-s gép is 75ezerért. Marketingnek nem szabad bedőlni.)

Új hozzászólás Aktív témák