- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Karcsi1980 #14144 üzenetére
Socket P foglalat. Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PA GL40 chipkészlet viszont csak 667MHz-es FSB-t visz.
De ha jelenleg is 800-as FSB-vel megy benne a T4500, akkor gyanítom ez is egy olyan laptop, amiben a chipset család teljes értékű tagja van (GM45/PM45).
Ez esetben próbálj bele P8ezres, P9ezres processzort tenni, azokat is vinnie kell 1066-os FSB-vel.
Az aprón 2-3ezerbe kerül.Sok olyan laptop van, aminél a CPU-Z ennek a chipset családnak a legkisebb tagját írja ki, de valójában nem az van benne.
Ezt a noti családot amúgy is sokféle felszereltséggel árulták, van gyárilag P8600-os CPU-val is, (és AMD is van belőle).Illetve tegyél fel egy CCleanert, és tiltsd le azokat a programokat, esetleg böngészőbővítményeket, amik a háttérben elindulnak automatikusan a gép indulásakor, viszont nem kell, h fussanak.
Ahogy a Pyttawrx kolléga által már említett Win frissítéseket is leállíthatod, ne egyék a gépet a háttérben.A processzorcserét érdemes megcsinálnod, sokat fog javítani.
-
válasz
Kovesz82 #14105 üzenetére
Valószínűleg jó lesz az 1600-as is, csak 256-os chipekkel legyen szerelve a modul.
Tehát a teljes ram méretét ha elosztod a chipek számával, ne 512, hanem 256 jöjjön ki.
Hát igen, kicsit macerás, mert kérdezgetni kell, h hány chip van a modulon, vagy pontos típusszám alapján kell keresgetni, de megéri, mert végül működni fog. -
válasz
pataslogeza #14099 üzenetére
Na, ez érdekes felhasználási terület. A Flash az meg zabálja a processzort, ugye pont ezért szabadultunk meg tőle, ahol csak lehetett.
Lehet, h érdemes beletenni egy P9ezrest, a nagyobb L2 tár pont a nagyobb számítási kapacitás elősegítésére való.
Rám is legyen egy 4giga a gépben legalább.
És tegyél fel egy CCleanert, és tiltsd le a háttérben futó, kelletlenül elinduló felesleges programokat, azok se egyék az erőforrásokat.
-
válasz
vakablak93 #14098 üzenetére
Az a 915 az valami egészen más lehet.
Ha B815 van benne, akkor az HM65-ös chipkészlet lesz, Socket G2-es foglalattal. Ez a második generációs Core i sorozat, a Sandy Bridge.
Ezek azok:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform35W-os TDP-vel keress hozzá másik processzort, i3, i5. Az aprón ~3-5-7ezerbe kerülnek, keress valamit a mobil processzorok között.
Memóriát szintén találsz az aprón, max. 16GB RAM mehet bele.
Elsősorban DDR3 1066, DDR3 1333-as ramokat kezel, de valószínűleg az 1600-asokkal is elboldogul.
2x4GB elég hozzá.SSD-t igen, érdemes beletenni, sokat gyorsít rajta.
Youtubeon vannak tutorial videók notik szétszedéséről, nem olyan bonyolult.
-
válasz
pataslogeza #14092 üzenetére
Mire használod a gépet?
Mármint, h nem elég a P8ezres processzor.SSD van már a gépben?
Ram mennyi van?Sokkal a P9ezresek sem jobbak, max ha olyan feladatokra használod, aminél számít a nagyobb L2 tár.
-
Az akksi használódik el leghamarabb egy laptopban. Ha hasznáalod, ha nem.
3 éves elmúlt, akkor már nem kell csodálkozni rajta, h gyengül a kapacitása.A legjobban szeretem, mikor használt laptopot keresnek, gyorsat, olcsót, DE az akksija is jó legyen.
Nem. Vannak olcsó, és gyors gépek, de ezekben szinte mindig nulla perces akkumulator van, ezt el kell fogadni.
Rádásul az akksi az egyik legdrágább alkatrész, szóval ha valóban szükséges a hosszú akkumulátor üzemidő is, akkor be kell ruházni egy - lehetőleg nagy kapacitasú - akksiba.Neked is ezt javaslom.
Utángyártott is tökéletes.
Vegyél egy 9-12 cellásat, kicsit vastagabb, de extra hosszú üzemidőt fog adni.
Boltot nem tudok ajanlani, azt hiszem az aprón vettem valakitől, akksikat hirdetett, 4330-as ProBookhoz, 10ezer se volt, utángyártott, 12cellás = 6-8óra üzemidő.
A kinézett processzor ~200MHz-el gyorsabb, ennek nincs jelentősége, érdemben nem hoz sebességnövekedést.
-
válasz
pataslogeza #14089 üzenetére
Laptop típusa?
Chipkészlet? -
válasz
Kovesz82 #14080 üzenetére
Na, akkor mondom mi van.
A Core i sorozatnál már a processzorba költöztette az Intel a memóriavezérlőt, tehát nem az alaplapi chipkészlet a mérvadó, az egyébként DDR3 1333-at visz.
Sokkal fontosabb, hogy az M380-as processzor DDR3-800, DDR3-1066-hoz lett illesztve.
Ilyenkor az szokott lenni, h az 1333-as ramokat még vígan szokta kezelni, de az 1600-asok már gyakran megesett, h kifogtak a vezérlőn.
Keress hozzá az aprón 1066-os DDR3-as ramokat, lehet kitben is fogsz találni, az nagy valószínűséggel olyan régi gyártástechnológiával készült még, h menni fog benne.
A chipset leírásában 256Mx8bit-et említenek, azaz 256-os 8bites chipekből rakták össze a modulokat, tehát egy kétoldalas modulon oldalanként 2 sorban 4-4 chip van, azaz 16 chip egy modulon = 4GB; és ezért tud a chipset max 8GB-ot kezelni, mivel kettő 4gigás modult lehet max beletenni a fenti paraméterű ramokból.
Ami furcsa, az az, h a te eredetileg benne levő ramod egy oldalas, 8 chippel, az 8×512= 4GB, ráadásul 1600-as, szóval mázli, h működik benne, de nyilván a HP ezt nem bízta a véletlenre.
Nem kétoldalas véletlenül ez a modul is?
De összegezve ebbe az irányba indulj el, régi ram legyen, ne 1600-as. -
válasz
vilmaboy #14079 üzenetére
Moninfo-val olvasd ki a kijelző típusát, (pl. hány pines csatija van, ilyesmi).
Az aprón meg van aki kijelzőket hirdet, és akár bele is szereli:
https://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozek_alkatresz/egyeb_tartozek_alkatresz/index.htmlEsetleg itt:
https://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozek_alkatresz/bontott_notebook/index.htmlÉn most nem állok neki leválogatni melyik hirdetés a legjobb.
A régi Hardveraprón volt 2-3 tag aki direkt ebben utazott, úgy lehetett a hirdetésüket megtalálni, h ott volt a legtöbb hsz, de mivel már folyamatosan új hirdetésekben jelentetik meg a termékeiket, így a sok hsz elveszett.
De van aki direkt ezekkel foglalkozik, keresd csak meg, segíteni fognak kicserélni. -
válasz
gyulazsolti #14065 üzenetére
Ja, most nem Win7 van rajta?
Oppsszz... Azt gondoltam az van rajta, azért írtad, h újabb oprendszerre cserélnéd.Hát igen, azt láttam, h ezt még XP-vel adtak ki.
Annak idején a Vista driverek többsége az megegyezett a Win7 driverekkel.
De én az iObit féle Driver detectort szoktam használni driver keresőként.
Telepítés után lefuttatom, átnézem mit ajánl fel, aztán ha végeztem, törlöm a programot, mert képes átvenni a hatalmat a gép felett..Ha valamihez nagyon nem talál, akkor a DriverMAX ahhoz is talál, de az alapverzióval csak napi 2 drivert enged telepíteni, úgyhogy ezzel nem szoktam játszadozni. Telepítés végeztével pedig ezt is szigorúan el kell tavolítani.
-
válasz
Kovesz82 #14066 üzenetére
A kivett SSD-hez, átrakott HDD-hez nincs köze a memóriamoduloknak.
Amint viszont láthatod, érzékeny a gép a különböző gyártástechnológiájú modulokra.
Egyik sem volt egyforma chipekből felépítve, ha jól követtem. Volt itt 512-es, 256-os, kétoldalas, ill. 1gigás chipekből vegyesen..Amúgy az új modulok a régi nélkül nem mentek önmagukban sem? Egyik sem?
Milyen processzor van a gépben? Vagy chipset?
A 630-asokat 45, 55, 65-ös sorozatú chipkészletekkel is szerelték.
Itt lesz a kutya elásva.Ha már ennyi modult kipróbáltál, egy 2x4-es kitet nem próbáltál ki?
A meglevő modult meg eladnád.#14064 Pyttawrx:
Így van, ez a helyes kifejezés, inkább gördülékenyebb lesz, mint gyorsabb. -
válasz
gyulazsolti #14060 üzenetére
DDR2 667Mhz CL:5-ös ramot keress az aprón.
Egyébként az SPD fülön lett volna a kérdésre a válasz, de alighanem a kettes slotban van a modul.Tessék, ez a diszk van benne:
FUJITSU MHY2200BH 5400-es, kéttányéros, kevés pufferrel (8MB)Próbáld ki SSD-vel, aztán ha nem javult, még mindig visszarakhatod a merevlemezt.
A tapasztalataid meg írd meg ide nekünk.Ha lesz driver mindenhez, tőlem mehet rá a Win10 is, de én a kikapcsolható erőforrászabáló frissítések miatt szerényebb teljesítményű gépekre mindig Win7-et ajánlok.
#14062 Pyttawrx : +1
-
válasz
Pyttawrx #14058 üzenetére
A benne levő merevlemez ha 190GB-os (200GB), akkor az egy minimum 2 tányéros, 5400RPM-es gyorsnak egyáltalán nem nevezhető kövület lehet. :/
Ha Lattitude, akkor esetleg korai 7200RPM-es, de biztos, h az is csak alacsony adatsűrűségű, kéttányéros diszk.
Ezeknél bármi gyorsabb.
Véletlen adatelérésben pedig az SSD megveri a merevlemezeket, így még a 150-es SATA vezérlőkhöz is inkább az ajánlott. -
válasz
gyulazsolti #14056 üzenetére
Hát nézd meg a jelenlegi ram mekkora, és próbálj meg hasonló időzítésűt venni bele.
CPU-Z-vel ki lehet olvasni mi van benne.
DDR2 533 vagy DDR2 667, és a Cas Latency lehetőleg egyforma legyen.
Az meg a legjobb, ha bele tudod próbálni megvásárláskor a gépbe, h biztosan megy-e vele.A gép amúgy a Socket M-es processzorokat kezeli, ezek azok:
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Socket_M
Ahogy kollega írta, prociból szinte a legnagyobb van benne.Ramot sajna túl sokat nem lehet ezekbe még tenni, így 32bites oprendszert tegyél rá, és tiltsd le CCleanerrel az összes háttérben elinduló, de feleslegesen futó alkalmazást.
Én amúgy is maradnék a Win7-nél, az legalább nem frissítgeti magát feleslegesen (frissítéseket az oprendszer telepítése után tedd fel mindet, majd tiltsd le a frissítéseket is, ne egye a gépet a hátterben).SSD-vel ez egy jól használható gép lesz, (vagy akár SSD nélkül is, egy gyorsabb, egytányéros merevlemezzel). De a mai SSD árak mellett ez nem tétel, nyugodtan használjátok a gépet, jó kis noti lesz belőle.
-
válasz
c64fanhun #14033 üzenetére
Mióta van meg?
Sokat használod?
Lerakod a vastag, puha, süppedős szőnyegbe, és úgy használod? (Beszív a hűtés sok szöszt?)Szerintem inkább a ventilátornál a lamellák vannak eltömődve, azt kéne kitisztítani.
A paszta az sokáig nem szárad ki, szóval szerintem nem az lesz az elsődleges gond.De ha szétszeded, akkor úgyis meg tudod nézni a paszta mennyire van kiszáradva.
Youtubeon vannak tutorial videók a szétszedéseről.
-
-
válasz
stvnppp #14024 üzenetére
Itt vannak a harmadik generációs Core i mobil processzorok:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge#Mobile_processorsAhogy perros kolléga felhívta rá a figyelmet, vannak köztük 35W-os TDP-vel rendelkező i7-esek is, Dell XPS ezeket linkelte be neked. (i7 - 3612QM, i7 - 3632QM) Kettesre, nem nullára végződnek a típusszámok.
Nyilván a 35W-os TDP keretnek ára van, némileg kevesebb az órajel.A kétmagos i5-ösök magasabb órajelen járnak.
Ha nem használod ki a 4magot, akkor maradj inkább az i5-nél.
Feladatkezelőben le tudod ellenőrizni, h a jelenleg használt alkalmazások kihasználják-e a 4 magot, vagy csak kettőt dolgoztat meg az adott program. A Twitch-re gondolok elsősorban.Memóriát javaslom a 12gigát inkább, mármint egy 8gigás modult vegyél a jelenlegi mellé, jobban jársz.
Az Aida linked alapján 1600-as ram van a gépben, ilyet keress hozzá.Viszont:
Miért mondtad, h 20-30ezres ez a mutatvány?
3380M 8ezer, vagy 3320M 5ezer, nem sokkal lassabb ez sem.
Ramot meg szintén találsz az aprón, a 8gigás modulok ~7ezertől kezdődnek.Mivel a gépben már van egy SSD, ami az alap sebességet megadja, így én a helyedbe belevágnék ennek a processzor cserének, ennyit megér.
-
-
válasz
Nambervan #14013 üzenetére
Az SSD-t inkább az SSD-s topicban kérdezd meg.
Memóriáknak pedig az órajeleit, időzítését nézd, azonos MHz, és CL értékű ramokkal biztos nem lesz gond.
A CPU-Z alkalmazással ki lehet olvasni a ramok SPD értékeit.
Beépítő kereteket nem vágom fejből, amennyire ismerem, méretben egyformák, kompatibilisek egymással.
A vastag helyére bemegy a vékony is. -
-
-
-
-
-
válasz
aclandiae #13980 üzenetére
Milyen processzorral van szerelve?
Tegyél fel egy CPU-Z-t légyszíves, és olvasd ki vele.Mennyi ram van benne most?
SSD gyorsít rajta, ez tény, de nem árt tudni mi van a gépben jelenleg. Vagy legalább a lokalizációs kódját add meg, illetve a doboz oldalán fel van sorolva a felszereltsége.
-
válasz
*Lazlov* #13979 üzenetére
Sajnos ez nem cserélhető processzor, BGA tokozasú, az AMD Brazos platformjának egyik késői példánya.
Rá van forrasztva az alaplapra.Inkább netbookokhoz való, ezert ilyen gyenge. Bár emlékeim szerint azért jól használható. E-350/E-450 processzorokkal szerelt netbookokat használtam én is, azok kábé ugyanezen a szinten vannak, olyan Pentium 4 kaliberű, bár egy PDF megnyitásával felül az ember a szopórollerre.
A hozzá társított GPU pedig megbirkózik HD tartalmakkal is, ramod is van 8giga, úgyhogy ha nálad már a weboldalak betöltése is gond, akkor ott inkább szoftveres gondra tippelek.
Sosem volt még újratelepítve?Esetleg nem ártana, meg mondjuk én az automatikusan elinduló appokat is kigyomlálnám (CCleaner), illetve Win7 nem kompatibilis vele? A frissítéseket telepítsd fel, majd tiltsd le, h az se fusson a háttérben, ne egye a gépet feleslegesen erőforrásokat zabálva.
-
válasz
easy...rider #13966 üzenetére
Jajj neeee...
P7ezrest, P8ezrest, vagy P9ezrest kellett volna venned bele, azoknak alacsonyabb a TDP-jük mintegy 1/3-adával. Jótékonyan hat a gépre, ha 35W-os processzor helyett 25W-os van csak benne.
Teljesítményben meg ugyanott vannak, mint a T8ezer, T9ezer szèria.Az aprón ~2ezer egy P8600 postával. Elég lett volna egy ilyen bele.
-
DDR3L-es van benne, 1600MHz-es.
De csak egy foglalat van a gépben, ha bővíteni akarod, ki kell venned belőle, és venni bele egy 16gigás modult.A merevlemez helyére meg veszel egy SSD-t, átcseréled, telepítesz egy Windowst rá, és kész.
De amúgy mire használod a gépet?
Mihez nem elég a 8giga ram?Ha lassúnak találod a gépet, az azért van, mert egy 5400RPM-es merevlemez van benne. Ez visszafogja az egész gépet, hiába van benne pl. az i7-es processzor.
Ha csak általános dolgokhoz használod, akkor ramot nem kell bővítened, elég egy SSD hozzá.
-
válasz
easy...rider #13961 üzenetére
Socket P-s processzorokat fogad, ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PNégymagos processzor nem BIOS függő, hanem áramkör függő, vagyis a négymagosokhoz többfázisú tápellátó áramkör is kell, ami ebben a gépben nincsen kiépítve.
Ezért csak kétmagost kezel.Érdemes a T4500-öt nagyobbra cserélni, sokat gyorsít a gépen.
-
válasz
szabiiiiiii #13948 üzenetére
Szia!
CPU-Z-t tegyél fel légyszíves, milyen chipkészlet van a gépben?
-
válasz
Thunderzolee #13943 üzenetére
Oppsss, most nézem, belinkeltél egy képet, amin szerepel a chipset.
Hát ez rossz hír. HM70-es a chipkészlete.Sajnos ezekbe nem lehet i3, i5, i7 processzorokat tenni, csak Celeront.
Bele lehet tenni, de 30 perc után lekapcsol a gép. Hiába azonos a TDP osztály, akkor is. :/
-
válasz
#19692399 #13942 üzenetére
A második és a harmadik generációs mobil Core i processzorok egyaránt Socket G2-es foglalatot használnak.
Ez azonban ne tévesszen meg, 3rd gen. CPU-t csak akkor visz, ha a chipset újabb generációs.Nem véletlenül kérdeztem milyen chipset van benne.
Mivel Google találatok nem adnak egyértelmű választ, (többféle chipsettel forgalmazták ezeket), ezért jó lenne ha kiolvasnád mivel van szerelve, mielőtt rossz processzort veszel bele.
-
válasz
#19692399 #13939 üzenetére
Kellene a chipkészlet típusa.
Tegyél fel egy CPU-Z-t, és olvasd ki vele.De elvileg Socket G2-es foglalat.
Ezek azok: wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform -
Azt hiszem 1mm megy ezekbe.
Az aprón van aki hirdet ilyeneket.
Legutóbb mikor kerestem, két embert találtam, egyik márkás gap padokat hirdetett, attól vegyél inkább.Viszont amikor szétszeded, nagy valószínűséggel vissza fogod tudni rakni a régi gap padokat
Nem szoktak azok elszakadni, ésszel kell bánni velük.A paszta az más, az kiszárad pár év alatt, azt érdemes cserélni, de a hővezető lapkák nem vesztik el hővezető tulajdonságukat, ha épek maradnak mehetnek vissza.
-
válasz
Móni2120 #13910 üzenetére
Foglalat: Socket M
Ezek azok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MViszi a T7600-ost is.
Aprón 1-2 ezer Ft.
-
válasz
norbert1998 #13906 üzenetére
Nem értek hozzá, de logikusnak tűnik, h a karc miatt nem működik jól.
Gondolom cserélni kellene.
Esetleg a telefonos topicban kérdezd meg, h ha karcolódik az ujjlenyomat olvasó, akkor az milyen hibát okoz? Mármint úgy értem az elv ugyanaz, csak a készülék más (telefon/tablet - laptop)
-
válasz
geckowize #13893 üzenetére
Youtubeon vannak tutorialok, hogy kell szétszedni, de ebben is a szokásos CR2032-es elem van.
-
válasz
INTELligent #13880 üzenetére
Ja, értem.
Hát igen, ez esetben tényleg nem árt a 16giga ram, annyira nem kerülnek sokba, főleg ha szétnézel aprón, rendszeresen lehet találni a bolti árak töredékéért is memóriát, van aki számlát is tud adni hozzá.
-
Bármilyen 1600MHz-es ramot beletehetsz, nincs érdemi különbség közöttük.
SSD-t pedig a milyen SSD-t vegyek topicban kéne keresned, mert én is ott szoktam megkérdezni melyik a legjobb aktuális bestbuy modell, bár túl nagy különbség azok között sincs azonos árkategórián belül.
De konkrét modellt tényleg nem akarok ajánlani, én amúgy is az apróról szoktam keresgélni inkább.
-
válasz
INTELligent #13878 üzenetére
Én apróról szoktam venni ramot, így nem tudok ajánlani boltot.
De nem szokott ezekkel gond lenni, nem az a jellemző, h meghal benne a ram.De amúgy mire használod, h nem elég a 8giga ram?
SSD-t tegyél bele, az gyorsít igazán rajta, nem a szükségesnél több ram.
-
válasz
BorsóKorsodi #13865 üzenetére
Az hogy derült ki, h SATA2-es?
Mivel M.2-es foglalat nincs benne sajnos, cserélni úgy tudnád, h az optikai meghajtó helyére beteszed a jelenlegi merevlemezt, és a merevlemez helyére pedig egy SSD-t teszel.
De ezekben már szerintem SATA600-as port van, legalábbis ezek a chipseteket már ilyenekkel szerelik.
De amúgy én nem aggódnék emiatt, még ha SATA 2-es lenne is, az SSD akkor is látványosan gyorsítana rajta.
-
Melyik fajta Zenbook?
A Youtube "disassembly" videok alapján szét lehet szedni, és lehet benne cserélni ramot.
Vagyis alaplapra van forrasztva a ram, de van egy plusz foglalat, amiben cserélhető a memória.Kéne pontosabb típus, akkor arra rákeresve meg lehet mondani, h lehet-e bővíteni.
-
-
válasz
Ernesto78 #13860 üzenetére
Tegyél fel egy CPU-Z-t légyszíves, mert Google nem ad találatot a gépedre, milyen chipset van benne?
A "Motherboard" fülön lesz a chipkészlet.
Amúgy Socket P-s a foglalat, ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P -
válasz
#61763409 #13842 üzenetére
Socket P foglalat. Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PAmiket kinéztél, azok jók bele, és az aprón nagyon olcsók.
Nem kell semmi hókuszpókusz, csak beleszereled, majd bekapcsolás után újraindítod.
Youtubeon vannak tutorial videók a szerelésről. -
válasz
strong333 #13844 üzenetére
A foglalat Socket M. Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MA TDP miatt ne aggódj, a Celeronban nincs Speed Step, a kétmagosokban viszont van, ergo kevesebbet fogyasztanak, kisebb lesz a hőtermelés, és hosszabb lesz az akksi idő is.
-
válasz
csudri #13851 üzenetére
Ebbe nem lehet processzort cserélni, az N-es CPU-k rá vannak forrasztva az alaplapra.
Mellesleg azért ilyen gyenge a gép, mert ez tabletbe való processzor, csak elkezdték belepakolni őket notikba is. :/
Merevlemez 5400RPM-es, az SSD valamit javít a helyzeten.
A 4giga ram elég, de persze bővítheted. Sajnos a leggyengébb lánccszem nem a 4giga ram, hanem a processzor számítási kapacitása, illetve annak hiánya.. :/
-
válasz
tpeter77 #13805 üzenetére
Az első generációs Core i processzorok foglalatának a neve: Socket G1.
Ne az Ark oldalon nézd, ott az Intel nem így hívja. :/Azokat a ProBookokat szerelték 4 magos processzorral is, de nem tudom, h minden modell viszi-e a 4 magos cpu-t, mivel azokhoz külön táleppátó áramkör, illetve erősebb hűtés is tartozik.
Az adatlap azt írja, a dedikált videokártyás gépekben volt 4 magos 7százas Core i.Ezek 45W-os TDP-hez tartoznak.
A tiédben nincs videokártya, ha jól emlékszem.
Próbáld bele, ha viszi, akkor oké, ha nem, akkor nem megy benne, és csak kétmagosakat kezel.
Itt meg tudod nézni a 6-7-8-9százas processzorok közötti különbségeket.
wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i7_#Mobile_processorsDe mire használod a gépet amúgy?
Mert ha nem fogod a 4 magot kihasználni, akkor felesleges bele.
Idle módban (net, zene, film, média, office) nem kell 4 mag, nem lesz tőle gyorsabb a gép. -
-
-
-
-
válasz
tpeter77 #13791 üzenetére
Ebbe első generációs Core i sorozatú processzor való. Olyan mobil processzort keress, ami Core i3, 5, 7 és utána három számjegyű, nem négy.
Az aprón talán találsz, de nem sok van ezekből.
Grafika nem lesz jobb, a mobil vonalon az Intel ugyanazt a HD IGP chipet tette az összes első generációs mobil processzorba. Csak az órajel tudn nőni/csökkenni, a TDP keret függvényében.
-
-
-
válasz
Ice-ozsé #13781 üzenetére
Itt keress kijelző cserés hirdetőt.
Ilyeneket:
hardverapro.hu/apro/notebook_kijelzo_bazar_8/friss.html
Vagy:
hardverapro.hu/apro/laptop_kijelzok_akar_beszerelve_is_2/friss.htmlDe ha átböngészed a hirdetéseket, biztosan találsz olyat, amit bele is szerelnek.
Szedd le a Moninfót, azzal ki lehet olvasni milyen panel van benne most pontosan, és pl. hány pines a csatlakozója:
https://www.entechtaiwan.com/util/moninfo.shtm -
-
válasz
feltamadas #13774 üzenetére
Na, ez rendben van, úgy tűnik 800-as FSB-vel megy most is.
Tedd bele nyugodtan, vinni kell a T9300-at is.
-
-
válasz
feltamadas #13771 üzenetére
Bele kéne szerelni, ha megy vele, akkor viszi, ha nem, akkor nem viszi.
Meguntam a keresést, nem találok rá érdemi infót.
Ez is egy olyan chipsetes gép, ami vagy GL40, vagy a chipset család teljes értékű GM45-ös chipkészletével van szerelve. Ez utóbbi esetben menni fog benne a 800-as FSB-s processzor is.A jelenlegi T4400-ra mit ír a CPU-Z? Mekkora FSB-vel megy a processzor? 200MHz-en? Akkor vinni fogja a T9300-at is.
-
-
válasz
simii16 #13750 üzenetére
Intel 945GM chipset.
Foglalat, Socket M, ahogy már írták is.
Ezek azok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M -
-
-
válasz
beach head #13709 üzenetére
Hát nyilván ha találsz ugyanilyet, az nem árt; de nem ezen fog múlni.
A legjobb, ha bele tudod próbálni, h megy-e együtt benne.
-
https://www.youtube.com/watch?v=AWEpsZcrdkw
MXM 3.0 B kártyát fogad.
Nem tudom milyeneket, itt bogarászhatsz, ha akarsz olvasgatni, elég sok fórumban foglalkoznak vele.
A Quadro kártyáknál az automatikus hűtésszabályzás nem működik (ha jól értelmeztem) - direktben megy a hűtés.
Itt magyarul azt írják, h minden kártyát megeszik:
https://logout.hu/cikk/hp_8740w_bemutato/teljes.htmlDe angol/orosz fórumokon azért nézz utána.
Vagy majd jön valaki más, aki alaposabban ismeri, és megmondja mit kezel. -
válasz
beach head #13705 üzenetére
DDR3L 1600Mhz Cl:11-est keress.
A jelenlegi is Low Voltage, így inkább olyat keress mellé, de amúgy is az már az összes szinte.
-
válasz
#79622400 #13691 üzenetére
Na, hát és ez mire nem elég?
Mert netezéshez, filmeket nézni, meg zenét hallgatni, vagy office, az tuti, h jól fut rajta.
Játékra meg az se sokkal erősebb, amit kinéztél.
Ha gyengusnak tartod, az azért van, mert a benne levő merevlemez 5400RPM-es, ami a leggyorsabb processzort is visszafogja. (Pláne, ha valami régebbi, nem egy tányéros fajta.)
Vegyél alá SSD-t, az majd megdobja a sebességet, esetleg 7200RPM-es (egy tányéros) merevlemezt.
Tegyél fel egy CCleanert, és kapcsold ki az esetlegesen a háttérben automatikusan elinduló felesleges alkalmazásokat, böngésző-bővítményeket. Ha meg már ezer éves az oprendszer, esetleg telepítsd újra.Vagy ha mindenáron váltani akarsz, akkor maradj annál, amit kigondoltál, h olcsóbb laptop, és konzol a játékra. Mert 100ezerért nem kapsz erősebb videokártyával szerelt gépet, csak ilyen belépő szint alját, ráadásul szinte minden processzor az alaplapra van ma már forrasztva. Ha végignézed a kínálatot, szinte minden Intel CPU U-betűre végződik, azok meg gyakorlatilag mind BGA tokozást jelentenek, ami azt jelenti, h alaplapra forrasztott.
Egyébként gratula a Packard Bellben a processzor cseréhez, azt jól csináltad, azokból a Pentium B9százas processzorokkal szerelt gépekből jó kis gépet lehet varázsolni egy i3, i5 upgrade-el.
Nála például páréves üzleti szériás notikat lehet venni akár 30-40ezertől is felfelé, ezek fényévekkel megbízhatóbb gépek, mint egy mai consumer kategóriájú "gamer" notebook.
De van az aprón sok hirdető, aki szintén használt páréves üzleti gépekkel foglalkozik. Én is eladtam már egy rakással másoknak ilyen notikat, soha nem volt gond egyikkel sem.
Nem azért cserélik le őket a cégek, mert nem jók, hanem mert a nagy cégeknél 3 évente le szokás cserélni az irodai gépeket, amiket aztán az erre szakosodott kereskedők nagy tételben, százasával értékesítenek tovább merevlemez nélkül. -
válasz
dethroner #13693 üzenetére
Szerintem nem jársz jobban a 3 vagy 4 magos processzorral.
Amikre használni akarod a gépet, azok nem használnak 2 magnál többet.
Se a böngésző, se a médialejátszó, pláne az office.A 3-4 magos processzorok órajele viszont alacsonyabb, mint a kétmagos processzoroké.
Nem véletlenül linkeltem be a táblázatot az S1G4-es CPU-król:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Athlon_II_2Emlékszek amúgy ezekre a P3százas processzorokra, ami a te gépedben is van. Telepítettem akkoriban pár gépet vele, de ki nem állhattam viszonylagos lassúsága miatt. Nem is javasoltam megvételre senkinek se ilyennel szerelt notit, mivel az ezzel párhuzamosan kapható Inteles gépek rendre gyorsabbak voltak, illetve azokba lehetett tenni gyorsabb processzorokat is, amik a hirdetésekben bőven kaphatók voltak; de ezekhez az AMD-khez nem nagyon volt kapható gyorsabb processzor, ha meg mégis felbukkant egy-egy, értelmetlenül drága volt.
Most persze már nem ez a helyzet, már többet hirdetnek belőlük, de sokkal azok sem gyorsabbak, miközben Intel fronton az ilyen kategóriájú processszorokkal szerelt gépek az alap dolgokra még manapság is kellően gyorsak. -
válasz
sanyi0627 #13692 üzenetére
Úgy nézem, ott a drive helye beépítve, még a csati is ott van:
https://www.youtube.com/watch?v=k2egG2tE20oÉs Google is ad némi találatot hozzá.
Azt nem tudom hol lehet szerezni hozzá, ebayen biztos találsz. -
válasz
dethroner #13689 üzenetére
Úgy emlékszek azt a Lenovo sorozatot szerelték 35W-os TDP-jű processzorokkal is, amikben ugyanez a hűtőrendszer dolgozott.
Négymagost viszont ne keress hozzá, azokhoz többfázisú tápellátó áramkör is kell, ami ebben a notiban nincs meg, illetve a hűtést sem 45W-os processzorkoz tervezték.
Mire használod egyébként?
Mert alap feladatokhoz (net, médialejátszás, office) elég lenne olyan kétmagos Turion II is bele, amiben nagyobb L2 tár van; vagyis a P5százas Turionokra gondolok.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Athlon_II_2 -
válasz
dethroner #13682 üzenetére
A P340-es is ahhoz a családhoz tartozik.
Ezekben a memóriavezérló 1066-ig támogat processzorokat.
Elvileg ilyenkor nagyobb ramokkal is megy, de visszaveszi az órajelet 1066-ra.Viszont lehet, h el sem indul a nagyobb órajelű ramokkal.
Senki se fogja ezt megmondani itt 100%-osan.
Bele kell próbálni, és ha megy, akkor örülés van, ha nem megy, akkor meg 1066-ost kell keresni.A chipset egyébként 1333-as ramokkal is kompatibilis, de szintén az van, amit feljebb írtam, h nagyobbat is elvisz, de lehet, h nem.
Ha 1066-os a jelenlegi modul, akkor érdemes ilyet keresni hozzá.
Sajnos vagy egy komplett kitet veszel, azzal tuti menni fog, vagy addig keresel hozzá ramokat, amig nem találsz olyat, amivel gond nélkül elindul a gép.
Sajnálom, jelenleg itt tart a számítástechnika, h bele kell próbálni, az a biztos. :/
-
-
Ja, azt el is kerültem, csak a 2gigás ramokkal szerelteket néztem, de azokból is több volt.
dethroner:
Ez esetben a benne levő Athlon II P320-as processzorban levő memóriavezérlő DDR3-1066, DDR3L-1066-os modulokat támogat.
A chipset 1333-at is visz.
És remélhetőleg nagyobb, akár 1600-as modulokkal is elindul. -
-
válasz
zolikaDB #13674 üzenetére
Összefoglalom neked, hogy egyértelműbb legyen milyen géped is van.
A Sattelite C660 sorozatot többféle felszereltséggel is gyártotta a Toshiba.
A tiédben nem V140-es processzor van. A V140-es az az S1G4 sorozat egyik belépő tagja, amit valóban át lehet cserélni nagyobb processzorra.A tiéd még egy másik platformmal van szerelve. C660D-14E = AMD E-240-es CPU
Ez a Brazos APU-ra épülő család.
A Brazos amikor megjelent, akkor netbookokba szánták.
Nagyjából egy Pentium 4-es számítási kapacitásával rendelkezik, de egy - akkori szemmel nézve - kifejezetten erős GPU-val van párosítva, ami nagyrészt tehermentesíti a processzort, így annak gyengécske számítási kapacitása már elég, hogy elboldoguljon a netbookok fő feladatául szánt internetezéssel, filmlejátszással, zenehallgatással.A Brazos családnak is több tagja volt.
C sorozat, Ontairo kódnévvel, alacsony órajel, nagyon gyenge, de alacsony a fogyasztása, bár nem ajánlom senkinek se, annyira lassú. :/
C30.................1mag.................1GHz............9Watt
C50/C60..........2mag.................1GHz...........9WattE sorozat, Zacate kódnévvel, picivel magasabb órajelekkel, ez már egy jó processzor volt, netbookokba jól használható. Persze ebből is készült egy magos kivitel, ami semmire se jó. :/
E240................1mag.............1.5GHz..........18Watt
E340/E450.......2mag.............1.6GHz..........18WattSajnos a tiédben egy magos E240-es van. Ezért olyan vacak az a gép. :/
És ezek BGA tokozásúak, rá vannak forrasztva a lapra, nem lehet cserélni.A másik gond, h ezeket netbokokba szánták, mégis elég sok gyártó elkezdte belepakolni a 15"-os gépekbe is őket, ahogy manapság is gyakoriak a 15"-os gépekben a tabletekbe szánt erőforrások. :/
Ezeket eredetileg alacsony energiafogyasztásra hegyezték ki, egy netbookban a kicsi kijelzővel, egy nagyobb akksival fél napot is elment netezgetve, ami azért jó dolognak számított.
Összefoglalva kár volt megvenni azt a gépet, mert semmire se lesz jó. Az E350-es processzorral szerelt változatoknál is felül az ember a szopórollerre, ha meg akar nyitni netezés közben mondjuk egy PDF-et, de azokat azért lehet használni elég jól.
Egy SSD-t érdemes alátenni, meggyorsítja a gépet, de ennyi.
És igen, Win7-et rá, annál újabb oprendszert inkább ne. És telepités után tiltsd le a Win frissítéseket, ne keressen a háttérben se, mert az is visszafogja a gépet.
A böngészőre reklámblokkolót, illetve a CCleanerrel tiltsd le az automatikusan elinduló programok közül azokat amik nem kellenek. A Toshiba által mellékelt n+1 segédprogramok közül is csak azt rakd fel, ai tényleg kell, a többi ne egye a gépet feleslegesen.Van a Win7-ből egy TinyXP mintájára készült Tiny Win7 is, esetleg kipróbálhatod.
Én akkoriban használtam ilyen Brazosos gépet, emlékszek, egy Sony netbook volt, E350-es, talán 4 giga rammal, még játszottam is rajta, mert a GPU elég erős volt hozzá, de netezésen kívül másra nem nagyon jó.
-
válasz
petakpa1 #13655 üzenetére
30ezerért ez egy nagyon jó gép.
Viszont ezeket 7200RPM-es merevlemezekkel szerelték, nem tudom, esetleg cserélve van benne lassabb fordulatúra, és ezért lassú? Mert különben annyira nem lassúak .
Szerelték őket 4 magos processzorokkal is, de én nem tennék bele, netezéshez, officehoz, médiatartalom-fogyasztáshoz nem kell ennél erősebb processzor. Amúgy is jó drágák hozzá.
-
Nem a Win10 frissítése fut(na) a háttérben?
Nézd meg a Gépházban, h nincs-e hátralevő frissítés, ami megakasztja a gépet.
Elméletileg abba kéne maradnia ugyan, ha használatban van a gép, de ezt mégsem teszi. Viszont ha nem sikerül a frissítés, akkor addig csinálja, minden újraindítás után, amíg végre nem sikerül frissítenie.Másrészt a 4giga ram elég ugyan, de a rendszer 64bit alatt kábé ennyit el is használ netezéssel, officeal, filmnézéssel.
SSD az ami megdobná a sebességet.
Ha hagyományos 5400RPM-es diszk van a gépben, az a leggyorsabb gépet is eléggé visszafogja.Bár ezek nem magyarázzák meg az akadásaidat, nem kéne annak a gépnek így csinálnia.
-
-
válasz
tisszekreny #13631 üzenetére
Foglalat: Socket M.
Ezek azok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MEzekkel gyárilag is szerelték:
A többit bele kell próbálni, hátha elfogad nagyobbat is. -
Ez a gép csak sima 2.5"-os háttértárolót kezel.
Amit linkeltél, az is belemegy.Legalábbis itt a videon nem láttam m.2-es foglalatot:
https://www.youtube.com/watch?v=6GwdB8J8pngBármilyen 2.5"-os SSD-t bele tudsz tenni.
7mm-est ír, de végülis lényegtelen, az SSD-k általában ekkora vastagságúak. -
Az adatlapja is tartalmazza, h szerelték ezeket a Socket M-es processzorok nagyobb példányaival is: umlib.com/brand/Fujitsu/category/Laptop/model/AMILO/V8210
A foglalatokhoz meg annyit fűznék hozzá, h ne az arkon nézzétek a foglalt típust, ott nincs megadva, a CPU World az már a pontosabb típust írja.
Socket 478, Socket 479 = az összes 478/479 lábszámú processzort így hívja az Intel, akár Pentium M 400, vagy Pentium M 533, akár asztali s478, akár Socket M, Socket P.A 945-ös chipkészlet foglalata a Socket M.
A chipset viszont nem visz 4GB ramot. 64bites oprendszerrel is kevesebbet fog látni a Win.
De ha csak 2 van benne, akkor természetesen érdemes 3-ra bővíteni, az aprón olcsó a notiram is.
-
válasz
szucsinka #13623 üzenetére
Attól függ mire használod.
Ha L2 tár igényesebb feladatokra, akkor az i7 hozhat némi gyorsulást.Ha csak netezni, meg médialejátszónak, akkor elég az i5 3MB-ja is. Gyorsulást a párszáz MHz-es órajelnövekedés a két i5-ös között egy picit hoz csak, nem jelentős.
Órajelben az i7, meg a nagyobbik i5 meg ugyanaz, de ezt gondolom lecsekkoltad már te is.SSD az ami meggyorsítja a gépet, ha még nincs benne, azt vegyél inkább a processzor csere helyett.
Youtubeon vannak tutorial videok a gép szétszedéséről:
https://www.youtube.com/watch?v=uwdapzw8UJA -
Foglalat: Socket M
Ezek azok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MViszi mindet, keress az aprón hozzá.
-
-
válasz
MolnárKrisz #13583 üzenetére
Ezek mennek bele:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_(microarchitecture)#Mobile_processors35W-os TDP-ig keress hozzá kétmagos processzort a táblázatból.
Az apróhirdetések között biztosan találsz, sokat hirdetnek effélét. -
-
válasz
margithid #13576 üzenetére
Hibernálást kikapcsolhatod, de az csak tárhelyet szabadít fel, a gyorsaságot nem befolyásolja.
Futtatás: cmd - rendszergazda módbanPOWERCFG -H OFF
A virtuális memóriát viszont ne piszkáld. Lekapcsolhatod, de ha pl. Chromeot használsz, az megeszi a 6gigát ha sok fület nyitsz meg a böngészőben, és a Win majd kiabálni fog, h kevés a memória.
Asztali gépedben gondolom 16giga ram van, ezért nincs virtuális belőle.Nem lassú az a gép, felesleges abba bármit is fejleszteni, nem lesz érdemben javulás. Annyira nem lehet lassú az oldalbetöltés, akkor inkább a net sebességgel van gond, de nem a géppel.
45W-os TDP-vel NE tegyél bele processzort, a böngésző amúgy sem használ 4 magot, ráadásul a natív négymagos processzorokhoz többfázisú tápellátó áramkör is kell az alaplapon, ami az átlag notikban nincs meg (mert minek, ha csak kétmagos cpu-t tesznek beléjük).
-
válasz
Armoury2003 #13553 üzenetére
Foglalat: Socket P. Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Ne keverd össze a Socket M-es processzorokkal, hasonló a számozásuk.A chipset viszont úgy emlékszek, 667-es FSB-t visz, tehát ennél nagyobb FSB-jű processzort nem érdemes beletenni.
Nem csak azokat fogja vinni, amikkel szerelték, hanem a többi is.
Itt írják, h 800-as FSB-s CPU is megfordult benne. Rá kellene kérdezni, h azt vitte is 800-as FSB-vel, vagy csak 667-en hajtotta?
Vagy próbálj bele egyet (aprón 1-2ezer Ft.), és újraindítás után CPU-Z-vel meg lehet nézni 667-en hajtja-e, vagy 800-on. -
válasz
WarGame #13550 üzenetére
Az hogy jött ki, h neked G1-es a foglalatod?
Az az első generációs Core sorozatú processzorok foglalata volt.
Itt fel is vannak sorolva miket lehet beletenni.A Te gépedben viszont Pentium B950 van, ami G2-es.
Ez a processzor a Sandy Bridge szériához tartozik, azok meg G2-esek.Ami pedig a kinézett i7-est illeti, 14ezerért az ára is rendben van.
De csodát ne várjál, tegyél alá SSD-t, vagy egy 7200RPM-es merevlemezt, mert a gyári 5400RPM-es a leggyorsabb processzort is visszafogja. -
válasz
WarGame #13546 üzenetére
Nem ez a fül az, hanem a "Mainboard".
De már válaszoltam neked lejjebb:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_13539-13539.html -
válasz
BRIKLY #13536 üzenetére
2×1gigát támogat csak.
Processzort se kezel sokkal gyorsabbat.
Volt már ilyen kérdés, ott fel vannak sorolva a beletehető CPU-k:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_10850-10850.html -
válasz
hajraolaj1 #13538 üzenetére
Igaz, mehet bele az mSata SSD.
forums.lenovo.com/Lenovo-P-Y-Z-series/Installing-mSATA-SSD-In-Y560p50mm-es megy bele:
mydigitaldiscount.com/msata-ssd-compatability-list.html#Lenovo-laptop -
válasz
pixelking #13516 üzenetére
Nyugodtan belerakhatsz 12giga ramot is.
A 8giga intenzív használat mellett valóban hajlamos megtelni, pláne Chrome mellett.
A Dual channel egyrészt köztudottan alig gyorsít 5-10%-ot ebben az esetben, másrészt a memória többlet több hasznot hoz, mint a Dual Channel, valamint jó eséllyel a Dual is menni fog az eltérő méretű modulok esetében is (már jó ideje így van). -
válasz
jasonka #13537 üzenetére
Youtubeon vannak szétszedős videók:
https://www.youtube.com/results?search_query=pi+1556De hát ezt nem kell túlragozni, szét se kel hozzá igazán szedni. Hátlap eltávolításával hozzáférni az egészhez.
Az aprón a noti alkatrészeknél van MXM-es videokártyákat aki hirdet, ez ami ebbe kell, elég régi típus, úgyhogy nem is lesz olyan drága.
-
válasz
WarGame #13531 üzenetére
HM65 chipset.
Ez a 2. generációs Core i sorozatot kezeli.
Ezek azok:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform35W-os TDP-ig keress hozzá a listából. Hardveraprón 5-7-10ezer egy i3-i5.
-
válasz
Tdizsolt #13484 üzenetére
Hát nekem már az 500gigás SSD is kicsapta a biztosítékot, pláne, h régebben vetted, amikor még drágább lehetett..
Ja igen, azt akartam még mondani, h az SSD már eléggé meg kellett, h dobja a gép sebességét, a processzor-csere nem lesz ilyen jelentős ez után már.
Én első körben egy i5-öst vennék ~7ezer környékén, ha azzal érzel valami javulást, akkor esetleg érdemes belevágni az i7-esbe is, mert az is fog még picit hozzátenni, de ha nem sokat gyorsít, akkor az i7-est már nem kell megvenned.
Viszont mivel nálad nem a pénzen fog múlni, így nem tartalak vissza a fullos procitól.De lehetőleg azért próbáld bele mielőtt kifizeted, mert pár százalék esély megvan, h az i7-eseket nem viszi. Sajnos itt a topicban olyan gépeknél, ami nem fodult meg a kezeink között, csak elméleti tanácsokat tudunk adni, ennyire nem mélyedtem bele az internet bugyraiba, h a Te laptopod valami orosz nyelvű fórumban esetleg szerepelt-e már, h beleraktak i7-est, és elindult vele.
Megesik néha, h egy-egy gép nem visz valamit, ami a specifikációik alapján mennie kellene benne, pláne, h más gyártók hasonló chipsetes gépeikben gond nélkül ment. -
válasz
zsolt19900 #13486 üzenetére
Nem.
A GL40 az eredetileg 667-esFSB-t támogatna.
De a benne levő T3100-as az 800MHz-es FSB-vel megy, és ha CPU-Z első fülén ellenőrzöd, gyanítom, h nem 667-es FSB-vel hajtja, hanem 800-on.
Vagyis a gépben nem a Cantiga chipset család GL40-es "butított" tagja van, hanem teljes értékű GM45-ös chipkészlet.Nyugodtan próbálj bele egy P-betűs processzort, mennie kell benne.
Maga a CQ-71-es Compaq laptopcsalád elég sokféle felszereltségi szinttel érkezett annak idején, sokféle processzorral árulták őket, ezért is kértem a CPU-Z-vel való kiolvasást, mert meguntam a Googlezást. A Socket P-s listából többféle T4ezres, T6ezres processzorral kínálták, azok pedig mindegyik 800-as FSB-vel megy.
Ha visszatekersz a topicban párszáz oldalt, rendszeresen belefutottunk olyan notebookokba, amikben nem a chipkészlet család "butított" tagja volt, pedig azt írták a diagnosztikai programok, hanem a teljes értékű variáns. Nem tudom mi ennek az oka gyártói oldalról, pénzügyi egyszerűsítést sejtek a mélyén, egyszerűbb lehet legyártatni egyféle chipsettel a gépeket, de elszámolás miatt már kétféle adatlapot mutat a gép a diag programok felé.
BIOS-ból értelem szerűen ajánlott a legfrissebbet használni, de notebook vonalon a BIOS-ok általában nem az új processzor-mikrokódokat tartalmazzák, hanem egyéb javításokat, szóval nagy valószínűséggel nem ezen fog múlni, h kezeli-e az újabb processzorokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest