- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CybStorm
csendes tag
NHC ugyanezen verziójához volt szerencsém.
Tény, hogy nagyon kellemes prog, de nekem még nem tűnik kiforrottnak. Először megörültem, mert gyönyörűen állította át a Celeron D órajelét. Aztán ránéztem CPU-Z-vel, és kiderült, hogy csak ő _hitte_ azt, hogy átállt az óra... ehh...
Próbálgattam az Internal Clock átállítást is (Clock modulator? vagy hogy hívják?)
géplassításra teljesen oké, sajnos a ventillátorok továbbra sem lassultak tőle - úgy tűnik, nem igazán jól szorítja le a hőtermelést.
Hangsúlyozom, hogy amin dolgozok, az gyakorlatilag egy mobilizálhatóvá tett asztali gép. -
CybStorm
csendes tag
válasz
parandroid #199 üzenetére
Ehh, tudom hogy szegény vas szorzólockos.
Új laptop: nem játszik, ez is azért van, mert eszetlenül olcsó volt (1 éve 140 ezer).Tényleg nem mobil rendszer; ellenben megy mint a golyó, legalábbis Sandra szerint - az izomzat még pár évre megfelel, sőt, ki se használom rendesen; kivéve MatLab.
Fsb-re gondoltam, talán le lehetne vinni 100-ra, és akkor már csak 2000-en megy a proci. Felteszem, kevésbé melegedne a kőagyú dög.
Ezzel csak az a baj, hogy nem találtam még olyan progit, ami fullosan támogatná a nyomorult alaplapomat.
Kérdés: nem lehet lerakni elvben a jó öreg 66-os FSB-re, mint a vén P-II-eseket?
Kérdés 2: überintelligens ''Phoenix'' biosomban gyakorlatilag semmilyen beállítási lehetőség nincs. Ez általános laptopnál? Van értelme biosfrissítéssel próbálkozni?
Kérdés 3: milyen fsb-átállító progikat ismertek ClockGen-en kívül, ami jó lehet ehhez az állathoz?
(2,66 Celeron D, Acer TravelMate 2200-as széria)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
CybStorm
csendes tag
Üdv arcok!
Régről vissza-visszatérő álmom ez a laptop underclock, tekintve, hogy egy Celeron D (Prescott) atommáglya üzemel az ujjaim alatt, ami köztudottan nemcsak az aksit gyilkolja példásan, hanem az ezzel járó hőtermelés okán még a ventillt is nonstop mozgásban tartja... Nem szép ez így, kérem szépen!
ClockGen-el sikerült már visszabűvészkednem pár tíz MHz-et, de sajnos ez édeskevés. Az alaplapi órajelgenerátor típusára csak az Intel dokumentációiban sikerült utalásokat találnom, az analizáló programoktól nem lettem okosabb - így a ClockGen-t is jórészt ráérzés+mázli alapon futtattam.
...
A konfig:
Acer TravelMate 2200
Celeron D 2,66Ghz.
...
A Szent Cél:
Legyen kuss! Azaz
Proci és Ventill fékezés.
Üdv
CybStorm
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- A Legolcsóbb!!!! Asus core i7-es notebook GeForce VGA kiárusítás!!!
- Lenovo Thinkpad T495 14" FHD AMD Ryzen 5 PRO 3500U 16GB DDR4!
- HP 850 G2 i5-5200 8 Gb 256 Gb ssd 15,6" áfás számla
- Asus HYPER M.2 X16 GEN 4 bővítő.
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest