Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
CybStorm
csendes tag
NHC ugyanezen verziójához volt szerencsém.
Tény, hogy nagyon kellemes prog, de nekem még nem tűnik kiforrottnak. Először megörültem, mert gyönyörűen állította át a Celeron D órajelét. Aztán ránéztem CPU-Z-vel, és kiderült, hogy csak ő _hitte_ azt, hogy átállt az óra... ehh...
Próbálgattam az Internal Clock átállítást is (Clock modulator? vagy hogy hívják?)
géplassításra teljesen oké, sajnos a ventillátorok továbbra sem lassultak tőle - úgy tűnik, nem igazán jól szorítja le a hőtermelést.
Hangsúlyozom, hogy amin dolgozok, az gyakorlatilag egy mobilizálhatóvá tett asztali gép.
-
CybStorm
csendes tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ehh, tudom hogy szegény vas szorzólockos.
Új laptop: nem játszik, ez is azért van, mert eszetlenül olcsó volt (1 éve 140 ezer).
Tényleg nem mobil rendszer; ellenben megy mint a golyó, legalábbis Sandra szerint - az izomzat még pár évre megfelel, sőt, ki se használom rendesen; kivéve MatLab.
Fsb-re gondoltam, talán le lehetne vinni 100-ra, és akkor már csak 2000-en megy a proci. Felteszem, kevésbé melegedne a kőagyú dög.
Ezzel csak az a baj, hogy nem találtam még olyan progit, ami fullosan támogatná a nyomorult alaplapomat.

Kérdés: nem lehet lerakni elvben a jó öreg 66-os FSB-re, mint a vén P-II-eseket?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kérdés 2: überintelligens ''Phoenix'' biosomban gyakorlatilag semmilyen beállítási lehetőség nincs. Ez általános laptopnál? Van értelme biosfrissítéssel próbálkozni?
Kérdés 3: milyen fsb-átállító progikat ismertek ClockGen-en kívül, ami jó lehet ehhez az állathoz?
(2,66 Celeron D, Acer TravelMate 2200-as széria)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
CybStorm
csendes tag
Üdv arcok!
Régről vissza-visszatérő álmom ez a laptop underclock, tekintve, hogy egy Celeron D (Prescott) atommáglya üzemel az ujjaim alatt, ami köztudottan nemcsak az aksit gyilkolja példásan, hanem az ezzel járó hőtermelés okán még a ventillt is nonstop mozgásban tartja... Nem szép ez így, kérem szépen!
ClockGen-el sikerült már visszabűvészkednem pár tíz MHz-et, de sajnos ez édeskevés. Az alaplapi órajelgenerátor típusára csak az Intel dokumentációiban sikerült utalásokat találnom, az analizáló programoktól nem lettem okosabb - így a ClockGen-t is jórészt ráérzés+mázli alapon futtattam.
...
A konfig:
Acer TravelMate 2200
Celeron D 2,66Ghz.
...
A Szent Cél:
Legyen kuss! Azaz
Proci és Ventill fékezés.
Üdv
CybStorm
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Assetto Corsa Rally
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Starlink
- Robotporszívók
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Cudy routerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- ASUS ExpertBook B7 Flip (B7402FB) 2 az 1-ben üzleti laptop, i7, 16GB RAM, 4G modem, új!
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 4 ÚJ! 2in1 toll 1 ciklus gari 2027.04
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T550 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB GameMax Aero Mini ECO 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Tényleg nem mobil rendszer; ellenben megy mint a golyó, legalábbis Sandra szerint - az izomzat még pár évre megfelel, sőt, ki se használom rendesen; kivéve MatLab.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)