Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CybStorm
csendes tag
NHC ugyanezen verziójához volt szerencsém.
Tény, hogy nagyon kellemes prog, de nekem még nem tűnik kiforrottnak. Először megörültem, mert gyönyörűen állította át a Celeron D órajelét. Aztán ránéztem CPU-Z-vel, és kiderült, hogy csak ő _hitte_ azt, hogy átállt az óra... ehh...
Próbálgattam az Internal Clock átállítást is (Clock modulator? vagy hogy hívják?)
géplassításra teljesen oké, sajnos a ventillátorok továbbra sem lassultak tőle - úgy tűnik, nem igazán jól szorítja le a hőtermelést.
Hangsúlyozom, hogy amin dolgozok, az gyakorlatilag egy mobilizálhatóvá tett asztali gép.
-
CybStorm
csendes tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ehh, tudom hogy szegény vas szorzólockos.
Új laptop: nem játszik, ez is azért van, mert eszetlenül olcsó volt (1 éve 140 ezer).
Tényleg nem mobil rendszer; ellenben megy mint a golyó, legalábbis Sandra szerint - az izomzat még pár évre megfelel, sőt, ki se használom rendesen; kivéve MatLab.
Fsb-re gondoltam, talán le lehetne vinni 100-ra, és akkor már csak 2000-en megy a proci. Felteszem, kevésbé melegedne a kőagyú dög.
Ezzel csak az a baj, hogy nem találtam még olyan progit, ami fullosan támogatná a nyomorult alaplapomat.

Kérdés: nem lehet lerakni elvben a jó öreg 66-os FSB-re, mint a vén P-II-eseket?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kérdés 2: überintelligens ''Phoenix'' biosomban gyakorlatilag semmilyen beállítási lehetőség nincs. Ez általános laptopnál? Van értelme biosfrissítéssel próbálkozni?
Kérdés 3: milyen fsb-átállító progikat ismertek ClockGen-en kívül, ami jó lehet ehhez az állathoz?
(2,66 Celeron D, Acer TravelMate 2200-as széria)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
CybStorm
csendes tag
Üdv arcok!
Régről vissza-visszatérő álmom ez a laptop underclock, tekintve, hogy egy Celeron D (Prescott) atommáglya üzemel az ujjaim alatt, ami köztudottan nemcsak az aksit gyilkolja példásan, hanem az ezzel járó hőtermelés okán még a ventillt is nonstop mozgásban tartja... Nem szép ez így, kérem szépen!
ClockGen-el sikerült már visszabűvészkednem pár tíz MHz-et, de sajnos ez édeskevés. Az alaplapi órajelgenerátor típusára csak az Intel dokumentációiban sikerült utalásokat találnom, az analizáló programoktól nem lettem okosabb - így a ClockGen-t is jórészt ráérzés+mázli alapon futtattam.
...
A konfig:
Acer TravelMate 2200
Celeron D 2,66Ghz.
...
A Szent Cél:
Legyen kuss! Azaz
Proci és Ventill fékezés.
Üdv
CybStorm
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Prémium minőségi Érintős Laptop Ultrabook 13,5" -65% i7-1185G7 1/512 Tűéles Retina
- Microsoft Surface Prémium minőségi Érintős Laptop Ultrabook 13,5" -65% i5-7300 8/256 Tűéles Retina
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i7-10610U MX330 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Precision 7560 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Studio G8 i7 32GB RAM 1TB SSD RTX A3000/Garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Tényleg nem mobil rendszer; ellenben megy mint a golyó, legalábbis Sandra szerint - az izomzat még pár évre megfelel, sőt, ki se használom rendesen; kivéve MatLab.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)