Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
blash
tag
Ezt az új Glowlighthoz való tokot valaki nem próbálta? Pontosabban azt, hogy régi Simple Touchot bele lehet-e gyömöszölni? Ahogy néztem, csak 1,3 mm-rel vastagabb a régi nook:
165 × 127 × 10,7 - glowlight
165 × 127 × 12 - simple touch -
blash
tag
válasz
e-könyvtáros
üzenetére
appmonster vagy a ES File Explorer 3.x-ben is van mar app kezeles. Telepitsd valamelyiket.
-
e-könyvtáros
csendes tag
NookManager 0.5 alá van olyan naptár-progi, ami együttműködik a google-calendarral?
Más:
Felraktam jó pár progit, van módszer a törlésükre? -
1.2.0 Nook ST Glowlight (skót barátunktól) root: pontosan ugyanazt a módszert követtem, mint a sima ST esetén (lsd vyndree korábban sokszor hivatkozott írását), nookmanager használatával, apk-k sd kártyáról installálásával - hibátlanul rootolta, a régi appok futnak, nookmanager felismerte a glow-t (settings-be bekerült vonatkozó pont).

-
blash
tag
A nookmanagert javasolják, elvileg működik 1.2.x-es glowlighttal. Ha belefognál, előtte backupolj, bár root nélkül nem tudom, hogy lehetne...
[Root] NookManager - graphical rooter for 1.2.x and beyond: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2040351
-
moli.hu
őstag
válasz
minimalslack
üzenetére
mi az a "package installer"? miert akarod kikapcsolni? neve alapjan fontos rendszerszolgaltatasnak tunik.
google alapjan is. -
Remélem hamarosan megjön skót barátunktól a Nook ST Glowlight. Azt tervezem, hogy eladom a Nook ST-omat, ami rootolva van. Le lehet-e venni a BN regisztrációt az eredeti állapot visszarakása nélkül (plusz a google jelszavakat is előtte), vagy a legtisztább egy teljes újrahúzás a eredeti állapotot mentett SD kártyáról? Most nem emlékszem, a mentés beregisztrált állapotban történt-e...
Előre is köszi.
Aztán ha megjött a Glo, majd hannuskát kérdezem root ügyben, kicsit bonyibbnak látszik, mint a sima ST-é volt...
-
minimalslack
csendes tag
Sziasztok!
nekem egy olyan kérdésem lenne hogy nekem van egy NOOK HD tabletom és fogalmam sincs hogyan kell kikapcsolni rajta a package installert.. ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném!! -
e-könyvtáros
csendes tag
Nnna, öröm és bódottá...
Végre sikerült megoldanom a wifin keresztüli cikk-küldést (vagyis fájlküldést) viszonylag egyszerűen: hosszabb cikk lementése epubként a Push to Kindle vagy a Read comfortably böngésző-kiegészítővel, és az Ubuntu One felhőszolgáltatással átdobható a Nookra.
Bocs, ha ez másnak esetleg triviális, de ez nekem nagyon hiányzott a Kindle után, eddig nem olvastam ezt. Más megoldás meg nem működött eddig, (pl. Pocket, Dropbox) gondolom az android-verzió miatt, a Playre sem tudok felmenni. -
GrandS
senior tag
A Nookban (rootolt) elolvasás után hogy lehet a Library-ból törölni?
-
blash
tag
Nem hiszem, hogy túl sokat változtattak volna, inkább csak legyárthattak egy jó nagy szériát. Így mindegyik fényvezető fóliája könnyen sérülhet. Nem a kijelzője törik, csak az alatta lévő fényvezető réteg, így ha még meg is sérül, akkor kikapcsolt világítással semmi sérülést nem látni a kijelzőn. Legalábbis ezt írták, akiknek sérült...
Ha Simple Touch Glowlightot választanád, akkor vigyázz a kijelzőre, hogy ne essen rá semmi se. Tartsd tokban, és ne vágd be a szatyorba minden más köze...
A kijelző inhomogenitása sem olyan zavaró, bár tehették volna a ledeket a kijelző aljára, mert megdöntve, ahogy leginkább tartják, látszanak. Biztos nem olyan fényes tecsós videók alapján, mint a Paperwhite és az Aura, de én tök sötétben is jól elvagyok, ahogy próbálgattam. Legfeljebb félig toltam fel a fényerőt, az is elég volt éjjel egy lámpafény nélküli szobában. A lapozógombjait is kényelmes használni, bárha olyan tokban van, ami kicsit rálóg a lapozógombokra, akkor már nehezebb lenyomni. Nem tudok ellenérvet.
-
csakb
őstag
Sziasztok!
Elég sokat olvasok 5 és 6"-os olvasókon, gyakran este is, de kissé már macera az olvasólámpa, és az asszonyt is zavarja néha.

Kacérkodom a saját világítással rendelkező olvasó gondolatával, de a PW, Kobo Aura ára nálam a lélektani határ fölött van, a Nook ST Glowlight viszont vállalhatónak tűnik így 60 GBP környékén, Angliából.
Van bármi ellenérv, ami szerintetek a Glowlight ellen szól? Olvastam pár helyen, hogy nagyon könnyen törik a kijelzője, de olyat is írtak, hogy ez csak korábbi példányokra volt igaz.
Ha a világítás nem halál homogén, az engem nem zavar, ahogy a 800 x 600-as felbontás sem.Előre is köszi a válaszokat!
-
Vyndree
őstag
Nekem ilyen van, tökéletes.
-
tarnagy
aktív tag
Hannuska88!
Még annyit: az AlReader tényleg igen jó!!! Nem ismertem eddig. Köszönöm szépen!
A Moon+ Readert kedvelem a tabletemen, ám nem tudom a Nookra fölrakni, nem fogadja a régi verziókat sem. -
tarnagy
aktív tag
válasz
Hannuska88
üzenetére
Hannuska88
Megnéztem az Általad ajánlott programot, Simple Touchra készült, s jó a Glowlightre is! Ellenben orosz nyelvű! Meg lehet változtatni ezt?????
-
lorcsi
veterán
nook st-hez valami olcsóbb tokja van valakinek ?
pm lécci -
leeka
tag
Szasztok!
Megtudná nekem mondani az aki rendelt már az ABCZone-ból,hogy mennyi a posta költség?
Köszi!
-
moli.hu
őstag
google eredmeny: http://www.accountkiller.com/en/delete-barnesandnoble-account
-
KTomi77
tag
Sziasztok,
A barnes&noble oldalán sehol nem találom az account törlés lehetőségét. Hogy lehet törölni? -
lorcsi
veterán
van egy rootolatlan nook st-m és van egy jegyzet ami csak pdf-ben van meg
miylen lépésekben tudom ezt a nookra olvashatóan rávarázsolni?eszméletlen jól használható amúgy

az összes word-ben kiadott tananyagomat rá konvertáltam epub-ban a nook st-re. egy pillanat alatt megvan a fájl, és a pásik másodpercben az adott témára keresek rá a több száz oldalas jegyzetben..a többiek meg mohón lapoznak
ez már tényleg a 21. század
van még 1-2 tag aki tablettel jár, de vagy user error miatt vagy nem tudom mi..csak kínlódnak
-
Urmensch
csendes tag
-
Urmensch
csendes tag
Itt olvastam: http://androidportal.hu/2011-08-31/miert-nook-simple-touch-rootolas-utan
Az okos megoldások érdekelnek, ha van értelmes javaslat, szívesen meghallgatom, miattam ne vesszetek össze.
Szóval root-olni szeretném, de úgy, hogy baj esetén vissza lehessen állítani.
Erre kellene egy 2GB-s kártya a régi rendszernek. (Ezt is úgy olvastam, ha nem így van, javíts ki nyugodtan.)És kellene egy nagyobb kártya a könyveknek, meg a kisebb androidos programoknak.
A kétszáz akárhány mega simán betelt. Max. 4 GB ide is elég lenne, de ha jól licitálsz, 2-3K -ért lehet venni az általam említett nagy, gyors kártyákat az ebay-en. A régiek sem sokkal olcsóbbak. A különbség pár száz forint.UI: Az adaptert nem értem, micro SD kell a nook-ba is, meg pl. egy csomó mobilba, kamerába is.
-
Vyndree
őstag
Nem áll szándékomban meggyőzni semmiről, csak a tapasztalataim írtam le.
A kérdésre: "Rootolni szeretném, ahhoz elvileg kell a Class6." a válaszom, hogy nem tudom hol olvasta, de ez hülyeség!A tanácsom, hogy a roothoz felesleges "spéci" SD-t venni, egy párszáz Ft-os 1GB-os már rég nem használt kártya (ha nincs akkor a hardverapróról) is megteszi. Jövőálló kártyát lehet venni ettől függetlenül, de a roothoz felesleges és valószínűleg kezelni sem fogja.
A kompaktok még elvannak vele, de a komolyabb készülékek (50-80k feletti fényképezők, kamerák) nem szeretik a micro SD + adapter megoldásokat, erről több szakmai topicban is olvashatsz. A pénztárcáját akartam kímélni. Ezt a készüléket nem az a réteg veszi, akik szeretik a pénzt szórni, eddig az okos megoldások voltak az itt jellemzőek. Viszont ha rám hallgattok úgy csináljátok ahogy akarjátok, nem kötelező megfogadni a tanácsot ha nem látjátok jónak.
-
moli.hu
őstag
most irta, hogy jovoallo kartyat akar, ahogy en is csak microsd kartyat veszek evek ota mar, akkor is, ha az sd joval olcsobb lenne, hisz egyre tobb eszkozbe mar csak a microsd fer be, es ha az egyikbol kiveszem, jo lesz a masikba. okosan gondolkodik, nem kell megkerdojelezni, nem kell meggyozni, o vegiggondolta ezt mar.
A kerdesere kell valaszolni.
-
Vyndree
őstag
válasz
Urmensch
üzenetére
Class 2-essel rootoltam, nem értem oda minek kellene a gyorsabb memória. Ha egy árban van akkor érthető, hogy a gyorsabbat veszed. Tök mindegy milyen kártyáról rootolod, utána úgyis formázni fogod és lehet bele se teszed többé. Egy őskori 1GB-os kártyával rootoltam, nekem nem volt vele gond.
A kamerámba, fényképezőmben is 6-os van, bőven elég, simán megy rá a Full HD akadás mentesen. Nagyon komoly gép kell ahhoz, amihez lassú egy ilyen sebességű memória kártya. -
Urmensch
csendes tag
Sziasztok!
SanDisk MicroSDHC Ultra Class 10 és/vagy KINGSTON MICRO SDHC CLASS 10 UHS-I kártyát olvassa a Nook ST?
thx
-
válasz
Hannuska88
üzenetére
Köszi a tapasztalatokat, szép munka ! 
-
Hannuska88
csendes tag
Sziasztok!
Röviden megosztom veletek a tapasztalataimat:
1.2.0-ás, amerikai Nook Simple Touch with Glowlight készülékemre sokadik próbálkozásra és végső elkeseredésemben - sem a NookManager, sem a GlowNooter nem ment rajta normálisan- ZeroLab Nootert telepítettem (http://zerolab.net/2012/12/17/zerolab-nooter/#comment-6917), ami tökéletesen működik, és nagyon meg vagyok vele elégedve!
Alapvetően nyelvtanulásra használom (angol-spanyol-kínai), valamint a tanulmányaimhoz nagy mennyiségű pdfet kell olvasni és a laptopot már nem bírta a szemem, ezért nekem a szótár és a pdf olvasó funkció a legfontosabb.
Ezek az alkalmazások mennek rajta (csak sokára találtam rá az 1Mobile Marketre, ezért a programok nagy részét a gépemre töltöttem, és sd kártyáról telepítettem):
- olvasók: Aldiko, Kindle, Cool Reader, FBReader, Moon+ és Zo Reader. Egyelőre mindegyik jónak tűnik, még nem tudom eldönteni, hogy melyik a legjobb.
- egyéb olvasók, képnézegetők: Read It Later, Quick Pic, EzPdf Reader, DocumentsToGo, ColorNote
- opera mini
- Smart Rotator (3 másik hasonló alkalmazást próbáltam, de azok nem működtek rendesen, ezzel be lehet állítani, hogy csak az adott programot forgassa el, így működik)
- Anki Droid, tanuló kártya program (a sima nem tölti be a kártyákat, ez megy rendesen: http://theitcrow.wordpress.com/2013/08/18/ankidroid-crashing-on-nook-simple-touch/ )
- 1Mobile Market, Amazon Appstore (1 Mobilet jobban szeretem)
- Szótárak: a Forát és a ColorDictet töltöttem le, a ColorDicthez már nem nagyon lehet szótárakat letölteni, és körülményesebb is szerintem, a Fora tetszik, már sok szótárat találtam hozzá, valamint a Zo Readerhez le lehet tölteni rengeteg kínai (és kevesebb más nyelvű) szótárt, amit a Forába is lehet integrálni.
- Digital Clock és Battery WidgetAmire még nem találtam megoldást:
- multitouch és usb host mód (billentyűzethez): az xda fórumon leírtak alapján próbáltam telepíteni (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1563645), de utána teljesen eltűnt a glowlight funkció, láttam a fórumokon, hogy mások is találkoztak ezzel a problémával, ezért csináltam egy factory reseret, visszaraktam a ZeroLab Nootert és többet nem próbálkoztam.
- jó e-mail kliens
- ha van további jó szótár adatbázis tippetek, azt is szívesen veszem.E-könyv olvasó választás előtt ti is segítettetek a döntésben, amit nagyon szépen köszönök, örülök, hogy ezt a kütyüt választottam végül! Ha bárkinek kellenek az alkalmazások amiket használok nagyon szívesen elküldöm!
-
blash
tag
Van új Nook, csak simán Glowlight néven:
http://www.barnesandnoble.com/p/nook-glowlight-barnes-noble/1114959612
http://www.engadget.com/2013/10/30/nook-glowlight/
Maradt a 6", felbontás picit nőtt (1024x758), könnyebb (176 gramm), 4 giga belső hely, 119 dolláros nyitóár, csak fehér színben, nincsenek lapozó gombok és sd kártya hely. Vajon, hogy lehet majd egyszerűen rootolni?
-
skyli
senior tag
Találtam egy orosz fórumot, ami tele van hasznos infókkal! pl ilyenek mint: "megoldás arra a problémára, láthatatlan szöveget a menük egyes programok" azta
ezt már pár helyen észrevettem, ezpdf is ilyen és használhatatlan is kicsit emiatt. Ki kell próbálnom. meg egy másik rootolási módszerről is szó van (Zerolab Nooker). youtuberól találtam ide, azt sem értem, hogy a képfrissítés neki mitől ilyen jó: http://www.youtube.com/watch?v=ABN37LQEgtA
nekem a fastmode működött eddig csak normálisan, de az összesen 3 színt jelenít meg pöttyözve: fekete, fehér és 1 közepes szürke. a norefresh nem igazán megy, vagy nagyon lassú. Nem is gondoltam volna, hogy az oroszoknál ennyire fejlesztenek
mondjuk xda-n is vannak mindenféle patchek a nookhoz, amikhez még nem értek 
Amúgy a Kindle nálam is látja a rámásolt könyveket
-
Degeczi
nagyúr
Lehet, hogy off, de akkora hülyeség, hogy nem lehet szó nélkül hagyni...
Természetesen a Kindle is látja a simán rámásolt könyveket!
(három is van a családban, régebbi és újabb is: sosem volt ezzel gond, mindig működött így)
Ha nem így történt, annak pl. az lehetett az oka, h nem a "documents" mappába másoltad - de ahhoz nem kell segédprogramot használni.
A borító és a könyv címe pedig a MOBI/PRC/AZW fileban van benne, így azokat is látja az egyszerű fölmásolás után. -
Kindlere nem lehet segédprogram nélkül másolni. Tudom mert 3 is van itthon különböző verziókból. Külön fájlban tárolja a könyv címét, jegyzeteket, borítót stb illetve magát a könyvet, ezért nem látja ha csak ráhúzod. Kb mint az ipod mikor ráhúzol egy mp3at az se látja. Na de ez itt off nagyon.
-
-
-
Üdv!
Ajándékba fogok venni egy Nook Simple Touch olvasót, de mivel mindenhol csak a saját üzletét reklámozzák, az információ pedig kevés ezért megkérdzem:
- Mindenféle trükközés nélkül lehet rá könyvet feltölteni? Ha még mondjuk calibre kell hozzá az nem gond, de root mókolás stb. nélkül menni fog?Köszi
-
Doosa
aktív tag
Néztem róla videót, de engem nem győzött meg. Nekem most olyan a cucc mintha egy táblagép lenne, ezt a 1.2-t valahogy visszalépésnek érezném.
Jó persze az alap rendszerhez képest sokkal többet tud ami dicséretes, hogy kijött egy ilyen frissítés.
Vagy gyorsabb ez a 1.2 root mint az 1.1 root? Van valami extra?
Gondolom play-ből ugyan úgy bármi letölthető. -
Doosa
aktív tag
Sziasztok!
Nem is gondoltam, hogy van itt ilyen fórum eztán egyszer csak belebotlok

Nekem is van egy Nook Simple Touch-om lassan egy éve. Nagyon szeretnem, a kezdetektől fogva root-olva használom folyamatosan fejlesztgetem a saját ízlésemre.
Most billentyűzetet szeretnék cserélni, de valahogy nem sikerül. Bemásoltam már a system/app-ba de semi, valaki csinált már ilyet? Jó lenne egy magyar bill ami még esetleg működik is a GTalk-ba.
Ja és a másik projekt most a multituch ennek majd ma állók neki, de már találtam hozzá egy CWM-ből telepíthető zip-et úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok. Én szinte csak PDF-eket szoktam olvasni és a noreflesh-el kiegészítve ez most már tényleg elég durva lenne
-
anosti
csendes tag
Szia!
Érdeklődnék, hogy az ABCzone mennyi idő alatt küldte ki? Én tegnap rendeltem tőle, elvileg tegnap postázta is. Szerinted mikorra várhatom?
Illetve te mennyi idő alatt kaptad meg?Már hónapok óta nézegetem a Nook-okat és most szántam rá magam a vásárlásra, de ennek eredményeképp már nagyon türelmetlenül várom, hogy a kezemben legyen...

Köszi a választ!!

A
-
Degeczi
nagyúr
válasz
e-könyvtáros
üzenetére
nem tudom, nemigen használtam a gyári olvasóprogramot (a CoolReader sokkal jobban bevált), de határozottan úgy rémlik, hogy amikor a margót próbáltam kisebbre állítani (az is túl nagy a gyárival, míg Coolreaderben tetszőlegesen kicsire vehető), akkor a Publisher Defaults-ot választva ugyan kellemesen kicsi lett a margó - de amikor a közben szintén csökkent betűméretet visszanöveltem, a margó is visszaugrott vele nagyobbra, szóval kiütötte a Publisher defaults-ot
-
Degeczi
nagyúr
válasz
e-könyvtáros
üzenetére
a "Publisher Defaults" szerintem használhatatlan, hiszen még a betűméret állítását sem engedi

Coolreaderrel jól állíthatóak a jellemzők (vagy persze belenyúlni az e-bookba mondjuk Calibre-vel)
-
e-könyvtáros
csendes tag
Szia,
én még csak most ismerkedek a nookkal, de ez a bekezdések közötti nagyobb térköz feltűnt, hogy a kindlén nem volt (bár engem nem is zavar olvasás közben)
Tehát ha az eredeti szövegben nincs dupla sortörés, akkor a betűméret beállításánál, a jobb alsó sarokban lévő "Publisher Defaults" bepipálásával eltüntethető. De ekkor értelemszerűen a könyv saját beállításait, beágyazott betűtípusát stb. fogja használni. -
Kakumix
senior tag
Ha mákod van csak a fájl stílusában van így beállítva, hogy a bekezdések után nagyobb "margó" legyen. Ha így van akkor CoolReaderben a beállítások közt a CSS fülön, az "Alapértelmezett bekezdésformázás"-on belül az alsó és felső margót kell nullára állítani.
Ha nincs mákod és a bekezdés után tényleg van egy plusz sortörés, akkor át kell szerkeszteni a fájlt. Erre én a Sigil nevű programot használom, illetve magát a szerkesztési műveletet a Vi nevű szövegszerkesztővel csinálom, mert ebben egy megfelelően összeállított reguláris kifejezéssel egy utasítással ki lehet venni a felesleges soremeléseket (illetve a fix elválasztásokat is). Erre azért örülnék, ha valaki megosztana egy egyszerűbb megoldást! -
Vyndree
őstag
válasz
e-könyvtáros
üzenetére
Arra nincs ötleted, hogy a dupla sortöréssel mit lehetne kezdeni, hogy lehetne orvosolni?

Privátban elküldöm az epub-ot miről is van szó, rengeteg ilyen epub-om van.
. -
e-könyvtáros
csendes tag
Köszönöm!
Sajnos számomra érdekes alkalmazás nincs köztük, bár a Coolreader tetszett, de az összes könyvem megvan epubban is, a pdf-et meg kerülöm, vagy a 10"-os olvasót használom.
Ámbár az office tényleg hasznos lehet pl. az olvasón történő korrektúrázásra.
A cikk küldése egyelőre így néz ki: lementem a "Push to Kindle" chrome-bővítménnyel epubban a PC-re a cikket (kiveszi a reklámokat is ilyenkor), utána kábellel rakom fel a Nookra.
Volt egy ígéretes app andoridra: Pocket, de sajnos nem indult el a Nookon, gondolom android-verzió hiba miatt. -
Vyndree
őstag
válasz
e-könyvtáros
üzenetére
Itt a nem mobilos link.
http://logout.hu/bejegyzes/vyndree/nook_simple_touch_alkalmazas_gyujtemeny.html -
moli.hu
őstag
válasz
e-könyvtáros
üzenetére
-
vegyszer
addikt
válasz
e-könyvtáros
üzenetére
Nincs törölve.
Itt van. -
e-könyvtáros
csendes tag
Sziasztok!
Én is rootoltam a kütyüt, de hiány érzetem van vele: szeretnék valami megoldást, hogy hosszabb cikkeket egy kattintással átküldhetnék rá wifin keresztül, úgy, mint a Send to Kindle használatával.
Próbálkoztam online tárhelyekkel is, ubuntu one meghülyüt, csak villogott, a skydrive nem települt, azt hiszem az alacsony andorid-verzió miatt. Ezenkívül jó lenne egy naptár is, ami tud szinkronizálni a Google Calendarral.
Amúgy is elég esetleges volt, hogy milyen appok működnek, látom, volt ehhez egy külön fórum, csak már törölve lett. -
moli.hu
őstag
Megerkezett a Nook HD+ tablet (azert emelem ki, hogy akit nem erdekel a tablet, aki csak az ebook-readerek miatt van itt a topikban, az egybol at tudja ugrani a hozzaszolasaimat, mert en nem fogok ebook-readerrol irni, csak tabletrol. Igy fogom ezt a jovoben is jelezni), leszallt a repulogep. Az utas csomagja mar USA-ban elveszett, de a tablet halisten a kezipoggyaszban jott.
Elso ranezesre hibatlan, minden mukodik. A barnes&noble-hez valo beregisztralas utan nemsokkal automatikusan, kerdes nelkul (!) felfrissitette maga a legujabb (es valoszinuleg utolso) 2.1.1 verziora. De ez mindegy is, mivel az ajandekozott (nagypapa) nem tud angolul, igy ki kell cserelnem a romot.
Masodik ranezesre a kijelzo elkepesztoen gyonyoru. 9 inchen fullhd 1920x1280, ez 257ppi, de erzetre pariban van a mobiltelefonommal, ami 4.5 inchen hd 720P, ami mar 326ppi. Kiprobaltam rajta egy fullhd anime-t, dobbenetesen szep.
Egyelore nagyon boldog vagyok vele brutto 35000ft-ert. Mar vasarlaskor gondolkoztam rajta, hogy magamnak is vegyek-e egyet, mert kene egy filmnezos-netezos tablet (jatek nem), de egyreszt nem akartam 2-t venni, mikor meg nem is lattam, hogy milyen, masreszt pedig alapelvem, hogy semmilyen tartos cuccbol se veszek tobbet ugyanolyanbol, mert ha az egyik beszarik, akkor valoszinu a tobbi is be fog, hibaturobb a rendszer, ha valtozatosabb. -
DiVaD
senior tag
Sziasztok,
Tudom, hogy ez nem kifejezetten Sigil topic, viszont van vele egy kis gondom. A sztori a következő:
Szoktam írni magamnak a jegyzetemet, majd mindig frissítem. Tehát újra elküldöm a Nook-ra időközönként. A baj ott van, hogy random mondjuk minden 3. módosításnál kiírja, hogy nem tudja olvasni. Ezt egyedül úgy tudom orvosolni, ha nyitok mellé egy üres dokumentumot is majd cmd/ctrl+a kombóval átcopyzom az egészet. És éppen emiatt se merek pl. tartalomjegyzéket készíteni hozzá... Van erre valami mód, hogy megszűnjön?
Mert ahogy nő a dokumentum, annál rosszabb kezelni tartalomjegyzék nélkül. -
McAdam6
aktív tag
Mitől lehet, hogy egy .epub Calibrében még jó, Nookra átküldve már nem működik a tartalomjegyzék ? (mindegyik eleme a könyv elejére ugrik)
A Nook milyen epub szabványt követ ?(A Sigilhez most nincs türelmem...)
-
skyli
senior tag
Sziasztok!
(Bocsi, hogy mostanában nem voltam, de nem nagyon olvastam és kicsit hanyagoltam a nookot)Ha van egy könyv ami csak pdf-ben van meg, azt ti átkonvertáljátok, vagy pdf-ként olvassátok? Már letöltöttem az ezPDF olvasót, elvileg azzal jó olvasni pdf-et. Meg még arra jöttem rá, hogy acrobattal tök jól le tudom vágni a margókat, oldalszámokat meg a felesleges dolgokat

-
moli.hu
őstag
igen, lehet, ha konyvet veszel vele, akkor egybol hozza lehet adni az accounthoz, igy kesobb abbol a keretbol fizetsz eloszor. Hardwarenel a vasarlaskor kell megadni, mintha egy kupon lenne. Ezert a konyvnel azonnal kiderul, hogy ervenyes-e a kod.
1. Save your eGift Card to your account by clicking the Manage Gift Cards for NOOK Books link on your account page.
2. Shop our NOOK Bookstore and click "Buy Now" to purchase the NOOK Book of your choice.
3. Any available Gift Card or eGift Card balance will be automatically redeemed first, and your default credit card will be charged for the remaining balance.a tobbit priviben
-
DiVaD
senior tag
Szia,
Könyvekre fellehet használni? Gondolom igen, de azért szeretek biztosra menni... Ha igen, akkor engem valószínűleg érdekelne (mondjuk ami miatt szenvedtem 1-2 hónapja, az meglett, de elég gázos minőségben és sajnos azt a sz.ros 1-2dollárt se engedi magyar visa-val...
, hogy normális minőségben legyen meg) -
moli.hu
őstag
Sziasztok,
mivel az akcioban vettem egy Nook HD+ tabletet, igy kaptam melle egy $20 ajandekkartyat. En nem tervezem konyvet vagy egyebet vasarolni a Barnes&Nobletol, igy eladnam olcsobban. Nem tudom, hogy jogalag problemas-e ez a tranzakcio, de gondolom nem, mivel ajandekkartyarol van szo, aminek a lenyege az, hogy masnak adod.
Erdemes ezt megaprohirdetni? A kartyat kozvetlen hozza lehet adni egy accounthoz, igy egy mobiltelefonon azonnal latszik, hogy ervenyes-e. -
McAdam6
aktív tag
Na, második nekifutás : megjött a Nook, most az "abczone" -tól, ez már nem aksihibás.
(Érdekes, hogy Royal Mail Signed-del adták fel, és a GLS hozta....) -
Joeker67
aktív tag
Üdv!
Most lettem Nook tulaj, a root sikerült.
két kérdésem lenne: hová kell bemásolni a képeket,
ha a képernyővédő helyett másikat szeretnék,
ill. milyen felbontású képet tudok betenni?
Előre is köszi a válaszokat!
Időközben megtaláltam

Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Linux haladóknak
- OLED TV topic
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BRUTÁL ÁR / SZÉP ÁLLAPOT- Apple iPad 8.Gen WIFI 32GB
- Apple iPad 10th 64GB, WI-FI, 1 Év Garanciával
- szinte új Apple iPad Pro 12.9" (6. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi + cellular 128GB ezüst ajándék
- Apple iPad Pro 12.9 2nd gen 2017 wifi + cellular 256GB eladó! 0 ciklus! Karcmentes!
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 1TB
- AKCIÓ! Gigabyte Vision OC RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro + / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4649
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ezt már pár helyen észrevettem, ezpdf is ilyen és használhatatlan is kicsit emiatt. Ki kell próbálnom. meg egy másik rootolási módszerről is szó van (Zerolab Nooker). youtuberól találtam ide, azt sem értem, hogy a képfrissítés neki mitől ilyen jó: http://www.youtube.com/watch?v=ABN37LQEgtA

.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)