Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikromanus
veterán
Nem tudom milyen a bot helyzet. Sok infót nem találtam, de mintha 11 hónapja a map használatot bekorlátozták volna (overwolf: legyen kevésbé precíz, hogy ne tudják a botok használni). Ettől még lehet vannak botok, de talán az új szerverekkel, patch-csel együtt ezek ellen is jobban fellépnek majd.
A szerver gazdaság annyira azért nem halott. Sok minden nagyon csapott áron megy, de így is nagy lóvéket lehet összefarmolni. A crafting kissé szét van szerintem most cseszve. Már a life skill részeket nézve. (a gear elég olcsó, kivéve a legjobb maxos kombót, mert az meg irreálisan magas árú, az aptitude chestek meg szarásig dobnak anyagot, így a magasabb minőségű anyagok is szaré' húgyé' mennek)
A fresh start mindig a versengésről szól a régebbieknek/visszatérőknek. Mindenki azonos eséllyel nulláról indul, mindenben lehet versengeni az "top-ért". Az aktivitás hatalmas és nagy a pörgés. Ez igen muris.
Az új patch már cross platform lesz. Jöhetnek a konzolosok is. De a régi szerverekre minek mennének? Azok eléggé leüllepednek majd egy időre. Vagy akár annyi előnye azért lehet a patchnek, hogy talán az újrakezdőkön kívül visszacsábul sok régi játékos is a régi szerverekre is.
Az új tartalmakat annyira nem találom jónak. Überfasza ANYAG dömping és fegyver dropok a kényszerített PvP-s területen, rabolható halálkori droppal. Tehát felszopják még jobban a PvP-seket és leszarják (tönkreteszik) a life skill mániásokat. A régi területeket és geart gondolom ezzel ki is nyírják és teljesen haszontalan lesz az amúgy muris összes többi tartalom. Vagy lehet mégis más lesz? Fene se tudja. Teszten nem lehetett ellenőrizni. (De pl az Angry Earth elaljasította a Brimstone Sands egyedi itemjeit. AZok lvl55 item szintűek és nem upgradelhetőek. A 625 GS meg nem hiszem, hogy a 700-zasokkal versenyezhet)
-
mikromanus
veterán
A nwdb-n épp írják vagy négyen, hogy a patch óta ez nem működik... Azaz korábban működött elvileg. Rosszul időzítettél

Elvileg ezen én már túl vagyok, de nagyon nem emlékszek rá. Nem lehet, hogy a quest marker van rossz helyen? Az épületben nincs valami aktív quest? A térképen nem mutat valami jóféle faction questet itt?
-
mikromanus
veterán
2979 Queue. Ej, de lelkesek páran.
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
az új szerver szabad transferral az nem "fresh start" csak egy extra szerver. A populáció kezelése a célja és nem a "verseny" és muri ami a szezonális visszatérők kedvence. Igazán mókás mikor a sok hülye nulláról kezd, te meg teleportálsz a szerver közepibe egy 60-as full 625-ös GS 200-200 "life skill" szintes 500k goldos karakterral. Más a cél.
-
mikromanus
veterán
Nem kell sietni. Nincs új szerver, meg fresh start, így kb súlytalan a "rush". Csak szórakozz, meg pörögjön az adrenalin! Mármint a Queue számlálót nézve.
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
fene se tudja. Lehet valami %-os arányban ad statot, vagy valami más stat food mellett extraként is használható lesz, vagy valami kombó buff, mint az eventes óriás pulykacomb. De ez az egyik legmagasabb szintű kaja. A másik az meg a spórafelhőben ad buffot ha jól értem, de abban nincs hal.
-
mikromanus
veterán
válasz
nyamsas
üzenetére
A rossz viszony és megvásárolhatóság korábban édesmindegy lenne. A klienst ugyanazt töltöd le és ugyanazt telepíted. A felhasználói profil lesz más az AGS szerverén/felhasználói adatbázisában jó eséllyel. A DLC/expansion extra jogokat ad és nem tartalmi különbség. Kb mintha egy mappára van-e jogod, vagy nem. (csak itt területbe beenged, ha x van az exp attribútumon és nem, ha nincs semmi. kb.)
A letölthetőség inkább amiatt utolsó pillanatos, hogy ne sivalkodjanak a népek, hogy nem játszhatnak az utolsó percig. Most tudnak... aztán tölthetnek 50-60GB-ot kedvükre. Akkor nem tudnak... de az az ő hibájuk
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Azért nem annyira sürgős, mert a 205 könnyű, a 250 meg messze van azért, meg drága. Viszont az alapok eléggé meg fognak borulni.
A "régi" maxos szintű itemeknél a 600+ GS könnyű lesz és az garantált legendary (legalábbis azoth -tal. Mondjuk a tools craft szerintem anélkül is tuti legendary ha 600 fölé craftoljuk. Az új szint viszont nem lesz legendary. Arra kb 675 GS kell, meg azoth.Mondjuk nem lesz új szerver, így meg az egész elég súlytalan. Mindent feloldunk pár óra vagy 1-2 nap alatt és kb semmi verseny a többségnek ezután. A BiS itemekre lehet nyomulni de az néhol idő alapon korlátos (napi craft), meg elég réteg tartalom. Murisabb lehet ha vannak külöbségek és nem mindenki "maxos".
-
mikromanus
veterán
Nagy a csend. Mi a helyzet? No PTR -no love?

(vagy csak mindenki kockul)
#2293CactuS
Hasznos lehet a farmolós set, de elég nagy szokott lenni a verseny a ritka anyagoknál. A bőrnél megérheti ha a T3-as anyagot farmolod. A többinél elég ritkás az elérhető célpont. Hasznos lenne ott is, de macera picit váltogatni mikor ott van kb 8 orichalcum node és négyen próbálják levadászni. De a luck mindenképp hasznos. Normál farmolásnál a mennyiség bónuszokra figyelek, a luck meg akkor hanem veszélyes a terep. Mondjuk mostanság nem sokat játszottam. Most nézegettem vissza PTR-re, meg így a PTR zárás után a "NormáL" szerverekre. -
mikromanus
veterán
Nem hiszem, hogy elvesztek. Simán csak most kb négyszer annyi van, mint régen.
#2289Laraxior
Az egyik craftolható greatsword -ön is van bane (anrgy earth). Vagy egy speckó attribútum lesz, vagy elszabták néhol.
A gathering skilleknél a 150 a határ a mostani patchnél. Azzal lehet a T3 materialokat kitermelni (wireweave, ironwood, orichalcum, iron hide). A patch után 205 lesz a cél. Annyi kell az szép csicsás lila anyagokhoz.
#2286Laraxior
nem, nem lehet upgradelni 700-ig. Az umbral shardokat kivezetik.
A felszerelésednek megfelelő dropok esnek majd a szörny/terület szintjének megfelelő gear score-ral, meg némi véletlen szórással. Vagy craftolhatsz. Akár BiS itemeket is bár azok elég költségesek lesznek. -
mikromanus
veterán
Ezt az "expansion" logikát nem igazán értem. Mit kapsz a pénzedért? A régi-új First light zónát és a mutation szinteket a dungeonokban? Hogy lesznek együtt a "Normal" és expansion karakterek? Azonos szerver és csak ezek lesznek a normal accountoknak zárolva? Vagy külön szerver és a lvl65, hátasok, 700GS itemek is le lesznek választva? A magasabb szintű itemek hol lesznek elérhetőek? csak az "új" területeken? Ha igen, akkor a többin hogy lenne a gear? Visszaskálázódik "normálra" ha egyben van a két account típus? Nem teljesen tiszta ez nekem...
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Szemmel láthatóan fejlesztői/designer/szerkezeti oldalról közelítik meg. Ami néhol fura (sokkal kevesebb marketing, gyors döntések minden hírverés nélkül), máshol nagyon problémás (0 ügyfélszolgálat, semmi közreműködést igénylő tevékenységre nem költenek a játékon kívül). Ez ezzel jár. Ha olcsó (b2p), akkor bizony a költségeken vágni kell és a plusz tartalmak fizetősek lesznek. Másként nem műlködhet. ha ez nem tetszik, akkor lehet menni f2p/p2w keleti szarokkal játszani, vagy más üzleti modellesbe, ahol másként árusítanak ki téged a játékhoz való hozzáférésért.
A szerver összevonások és bővítések rendben vannak. Ez nem statikus játék. Elvileg a csapatjáték, PvP tartalmak lennének a fő szempontok. A többit úgy tervezték meg, hogy könnyen "szállítható" legyen. Sokkal rosszabb tud lenni, ha egy döglött szerveren ragadsz, nem találsz társakat, nincsenek aktív események, stb.
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Ha ingyen adják, akkor csak a pénzt viszi és hosszabb távon fenntarthatatlan. Ennek a magas költség-alacsony bevétel rendszernek köszönhető sok-sok probléma: ritkább javítások, kb 0 ügyfélszolgálat és kommunikáció, ritkább új tartalom, stb.
Vagy ott a másik lehetőség, hogy egy p2w tucat fossá alakítják és akkor a pár megmaradt balek majd fenntartja a rendszert. A NW egyik legnagyobb erőssége, hogy ezt elkerülte (többé-kevésbé)
-
mikromanus
veterán
válasz
Rendo84
üzenetére
Azt hiszem nem kell ehhez semmi. Az item minőségi osztályától random esik a material. Talán a jobb item minőség magasabb az esély és ennyi.
Ezek a scrap-ok használhatóak az adott szakma közvetlen szintezésére, vagy átalakítható azt hiszem alapanyaggá is (pl asmodeummá). Erre viszont már magasabb szint kell az adott szakmában. -
mikromanus
veterán
válasz
montana92
üzenetére
A PvP önbevállalós. PvE módban nem tudnak ártani neked. Max úgy, hogy rádhúzzák a szörnyeket míg te épp nem vagy a gépnél.
A guild annyira nem fontos, de be lehet szállni bárhova. Biztos van sok "gyűjtő" guild is ami "nem túl aktív, csak legyen" alapon megy. A frakció választás viszont fontos. Ha a saját frakciód uralja a területet, ha a sajtát frakciódé a helyi erőd akkor is kapsz extra buffokat (a terület területre ható előnyöket, a fort globális bónuszt). Emellé még a saját ház is adhat némi előnyt. De az már később lesz és nem a legelején. Frakcióváltáskor elveszíted a korábbi terület fejlesztéseidet és csak négyhavonta egyszer válthatsz. Így válassz megfontoltan már elsőre!
#2227basaharc502
A gyűjtögetés-irtogatás láthatóság része az ArcheAge rendszerre hasonlít. csak itt sokkal több a szedegethető anyag és gyorsabban termelődik újra minden (órák-napok helyett 5-15 perc, vagy legfeljebb egy óra). -
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Az amikor lehet akkor előhívható. Simán csak hosszú az újratöltődése. Kb olyan mint a Khapri és a skorpió boss. Mindkettő 30 percenként jön elő. A bogár nappal. Az elvileg belefér kétszer egy nap (90 perc a nappal). A skorpió meg 30, vagy 60 perc és van egy random respawn lehetősége. A garantált megjelenése így napi egy. A legyőzése után van egy perc, vagy 30 másodperc aktiválni az obelisket és megnézni a rúnát. (+más rúna van azt hiszem nappal és este az ajtón). Elég szivatós.
A nagy piramis melletti oltár rész ahol az a főpap miniboss csonti megjelenik jó hely. Elérhető íjjal 4 extra boss és egymáshoz közel jelenik meg kb 4 különböző boss ott alapból is. Jóféle named itemeket lehet szerezni. (str és agility ringek, meg egy hammert például)
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Ha még nem javították, akkor a corrupted resistes cuccok is sav ellenállást adnak (ami +15-öt ad a max ellenállásra). A tömjén (incense) is megemeli a max limitet. Az életerőd arányában mindenképp sebződsz a savban, azaz teljes védelem nincs. Amíg van a védelmedből, addig azért kezelhető. Amint az eltűnik onnan kezdve kegyetlen gyorsan oxidálódik a kolléga. pity-puty halott vagy ha a tócsában maradsz. Érdekes rendszer, de nekem nagyon kényelmetlen. Főként a böszme nagy gyíkok és a gyomorsav (?) dobáló egyéb szörnyek mellett. De akinek kell egy kis kén, meg jóféle drop, az rágyúrhat és jól is járhat összességében.
#2193la_cc
Nem nullázza le a meglévő karakterét. Persze csak ha van szabad karakterhelye még. Ez új szerver és új karakter. Teljesen független a korábbiaktól.A steramerek meg ha jól értem saját szervert is kapnak majd november 18-án. Addig meg mehetnek kockulni és népszerűsíteni az "igazi" fresh start szerverekre.
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Nehézvértezet, meg 610-625 GS, aztán jön a csonti íjász. Tik-tik-tik... burning, meg miegymás, aztán ott is a halálközeli élmény. Vagy berambózol, aztán 2-3 körbevesz és kinyír mintha pucéran rohangásztál volna. Igazán kellemes.

A savas tavacskák se rosszak. Bevetődsz kinyitni a ládát, aztán... argh ... oldódik a probléma.
(kicsit rá kell ezekre készülni, de még úgy is szivatós tud lenni)#2189Rendo84 Mindig muris egy új kezdet. Mivel nem kell semmit törölni és nincs igazából kötelező "to do lista", azaz bármikor vissza lehet térni, így nincs kockázat. Mókázgathat bárki amíg kedve tartja és ha nem jön be bármikor visszatérhet a régi karakteréhez.
Az új szerver azt jelenti, hogy kb mindenben lehet "versenyezni". Az első lvl50-100-150 a gathering/crafting skillekben érni fog valamit. A régi szerveren kb semmi súlya nincs az ilyesminek. Mindenki elér mindent, semminek nincs ára, vagy ha van, akkor az a szerver már alapból halott. Az új szerver móka és kacagás. Legalábbis egy darabig. Meg jó belépési pont az újaknak is akik ki akarják próbálni, de nem akarnak nagy hátrányból indulni.
-
mikromanus
veterán
Ebben a patchben nem sok újítás jön. EZ nem arra van. Kis kiigazítás az új "fresh start" serverek előtt. Az utóbbi évben viszont rengeteg minden változott ami kényelmetlen volt sokaknak:
- olcsóbb a teleport, nem függ a cipelt súlytól és távolságtól (max 20 azoth az ára)
- nincs belépő kulcs a dungeonokba. napi-heti limit van, de az elég bőséges és a játékosok 99%-nak nem igazi korlát (valami 25/nap, meg 25/hét korlát van azt hiszem). Van extra nehézségi szint a dungeonokon extra jutalommal (mutated dungeons)
- könnyebb a felszerelés szintezése lvl60 felett. Nem csak elite chest run az opció. A dungeonok dobják szarásig a jobb itemeket. Különböző tevékenységekre színes kavicsokat kapsz amit át lehet váltani "gypsum orb"-ra. Ez napi egy garantált gear upgradet jelent az adott itemtípusra. 600 felett shardokat ad amiből lehet upgradelni a GS 590 feletti itemeidet (ha már elérted a 600-at). A dungeonok és az elit chestek is dobnak ilyen umbral shardokat
- a lvl 54 (?) és afeletti minibossok egyedi (named) itemei garantált 590 GS szinten esnek. Azaz egyszer kifarmolod és nem kell bíznod a szerencsédben, hogy nem 475 GS lesz. Ha jó, akkor mehet az upgrade 625-re.
(alacsonyabb szinten vannak ilyen garantált named itemek és másfajta nem garantált szintűek is. De magas szinten minden named item fejleszthető 590-es)
-átalakították a kezdő szintezős main questet. Könnyebb, gördülékenyebb és érdekesebb. A kezdő zónákat is teljesen átgyúrták. Sokkal változatosabb és szórakoztatóbb minden
- szintezéshez nem kötelező dungeonokat csinálni. ki lehet hagyni a korábbi ilyen quest ágat és lehet nyomulni anélkül is.,
- bármelyik városból eléred az összes város storage ládáját és ingyen pakolgathatsz kedvedre a városok közt. Ez jó sok hely és könnyebb pakolgatás mindenkinekEmellett vannak új dungeonok, új szép nagy zóna sok érdekességgel és fantasztikus új elhalálozási módokkal. Jó egyedi/nevesített kifarmolható itemek (fegyverek, ring, earring, stb). Az új hellyel új elite chest run lehetőség, meg stockpile körút akinek az tetszik. Új armor az új fenyegetések ellen, új anyagok, extratámadó "skill" kövek, fejlesztett gemek a felszerelésbe és sok más (visszatérőknek) új cucc...
-
mikromanus
veterán
válasz
nyamsas
üzenetére
Ja, szegény vagy. Ingyé' adták volna, mer' neked jár, ugye? Még te teszel szívességet hogy hajlandó voltál kipróbálni (féláron).
Az új szerver csak a meglévő játékosok kezelésére van és nem új gazdaságért. A játékosok nagyja nem nulláról indult. Mégis mire számítottál? Ha nagyon szaggat, akkor talán lejjebb kellene venni a grafikát, vagy a felbontást. Ha nem fut jól kenyérpirítón, akkor kompromisszumkésznek kell lenni.

-
mikromanus
veterán
válasz
Rendo84
üzenetére
Felmész 60-ra, azt' jóvanakkor... Vagy kb 500-as GS-en. Innen a magasabb szintű monstereket lehet farmolni és az növeli a drop alapján a szintet. Erre jó módszer a csapatos elite chest run. Ez a "hagyományos régi" módszer.
A másik hogy nyomod a dungeonokat amíg a csövön kifér. Azt hiszem azok alapból is sok és ráadásul stabilabban egyre magasabb szintű itemeket dobnak. állítólag ez a leggyorsabb módszer (Lazarus?), bár nem próbáltam.
Emellett van lehetőség napi tevékenységből gypsum orbokat összeszedni. különböző dolgok után kapsz kristályokat amiket át lehet váltani orbra. (magas szintű rift irtogatás, life skill szint növelés, pár favágás, vagy csákány akció, mindenféle dungeon run, meg PvP, meg outpost rush) Abból meg items lotonként max napi egy ládát lehet venni, ami garantáltan növel 1-7 ponttal a szintedet. Emellett umbral shardokat is ad a csomag. Minnél nagyobb az item slot szinted annál többet (601-nél keveset, 625-nél 400-at már)
A dungeonokban rewardként és a gypsum pakkok nyitogatásával is vörös szilánkokat kapsz (umbral shard), amivel lehet növelni egy-egy itemed szintjét. 590-625 közt működik. Normál itemnél javasolt azért 600-tól indítani. Az egyedi itemek amiknek statikus rolljai vannak azok jük lehetnek 590-től is. 600-on kapnak +1 tulajdonságot. A vett itemek nem növelik a gear score-odat. Ha az item slot már 600-on van, akkor onnan vett itemmel+ umbral shardokkal is növelhető az item szintje és a slot szintje is. 600-601 olcsóbb, majd felfele egyre drágább. A stat jellegő rollok egy szint után kapnak egy kis pluszt 600 felett is (pl : luck, vagy erő, vagy más stat).
Craftolás is adhat umbral shardot, de az elég költséges móka...
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
MIért mentél oda?

A merge elég elbaszottan volt intézve. (már abból a kevésből amit láttam belőle) Volt egy korábban népesebb magyarosabb szerver viszonylag kiegyensúlyozott frakció helyzetben, erre odabaszták egy egyfrakciós szerver mellé. Hát kapják be. Mondjuk ennek hatására kb mindenki szépen el is húzott más szerverre az ingyen transzferral, vagy a játékból is.
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
600-ig a "Normál" módon megy, azaz mehet droppal, ládázással, vagy gypsummal is. 600-tól ha 600-as itemet raksz az adott slotra akkor upgradelheted. Ez feljebb viszi aza dott slot GS-ét és a legendary itemét is 600-ról. +1 szint egy shardot eszik és mindig egy-egy növekedés van. Tehát 600-ról 601-re egy kell, 601-ről 602-re kettő, stb. A shardot összeszedheted mutated dungeonokban (talán ez a leggyorsabb), de gypsum nyitogatással is. Amelyik slot elérte a 600-atonnan ad shardot is. 600-on egyet, aztán felette 2-3-4-5-öt. Nem teljesen lineáris mennyi jön plusz szintenként. Van ahol egy gear növekmény nem ad pluszt, csak annyi shardot mint előtte. Talán a craft is adhat shardokat, de ezt nem ismerem hogy működik. Meg talán az is felviszi a GS-t, ha 600-as itemet craftolsz, de mint említettem előbb ezt nem nagyon néztem meg hogy megy, így lehet pontatlan vagyok.
-
mikromanus
veterán
válasz
BRABUS113
üzenetére
A "gypsum" is ad shardokat hozzá ha az adott slot elérte már a 600-at. Meg a craftolt 600-as itemek is. Mondjuk ha a plafon max 600 crafton és 625 item dropon, akkor az eléggé kinyírja a craft rendszert. Vagy nem?
Itt van egy összefoglaló például:
https://newworldfans.com/articles/new-world-umbral-shards -
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Ha nem holt időben mész most is lazán végig lehet menni mások után. Nem a sniperek száma a gond, hanem hogy áthelyezték a ládákat. A legtöbbet sokkal nehezebb kipotyázni amíg ott a boss mellette. Cserébe az egyik boss földbe süllyesztve létezik és ingyé' van a ládája bármikor.

-
mikromanus
veterán
válasz
hunvarlan
üzenetére
röviden:
a szörnyek veszélyesek, jaj-jaj-jaj.
A crafting level 60/200-as szinten nem maxos item craftolható bagóért, jaj-jajMegesik. Végül is MMO játékról van szó. Talán a csapat content (lenne) az első. Ha meg papírban mész a nagyfiúk közé és nem vagy elég fürge, akkor persze hogy lecsap belépő szintű szarodban az anal penetrator, vagy a big bad wolf. Talán háborúban le kellene cserélned a tűsarkút, vagy fürdőruci szintű "armort".

-
mikromanus
veterán
válasz
Synaptic
üzenetére
Ha van valami elemi skill vagy effect roll az itemen, akkor nem lehet elemi módosítót berakni. Pl ha van olyan ami fire chaint castol, akkor nem lehet benne olyan ami nature/light/ice/void stb.
Elvileg amibe eddig tudtál rakni azt le tudod cserélni más kőre most is. Persze ugyanolyanra lehet nem, de azt minek is tennéd?
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
A jobb anyagok adnak plusz szintet a minimumhoz és maxhoz (pl asmodeum). Ez +15-15.(összesen háromnál +45-45)
Armor set ad még 2-2 szintet (+10 össz) és az amulett adhat +5-öt.
Kaja buffból lehet +15.
200-as szakmánál még több pluszt kapsz (pontosan ez nem tudom hogy skálázódik).
Town projektben lehet egy-egy városban valamilyen buff. HA ez épp a te cél itemed szakmája, akkor ad hozzá +5 minimum szintet.
Így összesen 595-600 szint lehet a craftolt itemed. Egy jellemzőt választhatsz charmmal ami biztos rajta lesz. (vagy ha az új statos scrollt használod, akkor egy stat statikus +1 választható. Így még kevesebb a random hatás). -
mikromanus
veterán
válasz
malacka87
üzenetére
Hát ja. Aki a mobil játékok szintjéhez szokott annak nehéz lejönni a szerről.

A Wow kissé koros már. Már amikor belefogtam az MMO játékokba akkor se volt benne semmi meggyőző. Azóta meg elszállt felette az idő és meg Kotickosodott. Öreg "drogosként" talán eladja magát időről-időre, de új játékosként nem hiszem hogy sokakat meggyőzne.A NW-nek lehet vannak hibái, de bőven jobb a legtöbb MMO-nál. Még ilyen "nem kész" verzióban is. Emellett nagy piros pont, hogy nincs benne a keleti MMO-k köcsög kapzsi stílusa. (p2w, gamble, veszítesz az "Upgraden", event driven economy, loli, incest, big-fat-weapons, csöcs-segg-tűsarkú kombó. Játékba nem illő ruházatok, kötelezően teljesítendő napi rutin). Tehát bőven jó. Ha túl nagyok voltak az elvárásaid, az már nem a játék sara. Van elég problémája a játéknak, de a hype betyárokat semmi se tudná meggyőzni. Így jártál. Tarts egy kis szünetet, vagy lépj tovább.
Bár mondjuk azt mondtad egy hónapja be se léptél. A belépési hibádat javítottad, vagy ott adtad fel?
gabranek: 120 órád belement és "túl drága"? Ugyan már!
-
mikromanus
veterán
Pontosan milyen veszteségről beszélünk egy b2p játéknál? Persze a csicsás rucikból jöhet még lé, de a belépési egyszeri pénz az ami biztos. Az meg megvolt.
A maguk tempójában javítgatják a játékot.
Igazából felesleges rajta görcsölni. Nincs (többnyire) ebben a játékban olyan piszkos pszichológiai trükk mint más játékoknál ahol a függőségre gyúrnak. Nincs az, hogy be KELL lépned és megcsinálni a kötelezőket, meg rulettezni a jobb cuccért ahol kudarcnál bukod ami van. Ha túltoltad simán tarthatsz egy kis szünetet és később visszatérhetsz. Viszonylag korlátos a fejlődés és gearelődés, nincs hosszú távon "kötelező" napi meló amin át kell esni. Elitezni ugyan mehetsz, de 590 fölé nem megy vele a GS. A gipsykkel meg még gyorsabb a haladás. Aki kiég az kihagy egy-két napot/hetet/hónapot és komoly hátrány nélkül visszatérhet. A játék alapjai lassacskán meglesznek elég jól. A csicsát meg pakolhatják bele menet közben. -
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Ez egy open world MMO. Az endgame nem is igazán értelmezhető, mert ha jól csinálják nincs vége

Emellett jelentős része az "endgame"-nek a játékosokon múlik. Lehet bepakolni ketrecharcot, meg egyéb statikus elemeket, de az események jelentős része önszerveződő-kötetlen akció lenne. Csak arra kellene némi motivéció is. Mivel nem igazán lehet kifosztani másokat, így a komoly haramia akciók motiváltsága minimálisnak tekinthető. Ott vannak a területfoglalások/ostromok esetleg. Ott a városok utáni bevételek lehetnének motiválóak. Csak azt meg annyira elcseszték már a legelején, hogy ez (és kb a teljes pvp) elég csúful eltört. 1-2 terület túl sok gyempát adott a tulajnak aki annyi előnyt vásárolt össze, hogy nem is nagyon lehet lepöccinteni a "trónról". Más területek meg veszteségesek és kb a kutyának se kellenek. EL van baszva.Ott vannak az outpost rushok, meg endgame dungeonok, de semmi amihez óriási előkészület, meg kemény munka kellene hogy teljesítsd...
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Akkor tolhatod a company társaiddal, vagy a haverjaiddal. Már ha van ilyen tömörülésetek a szerveren.
A voidbend 1-2 darabbal PvE-re elég jó. Némi consti pont hasznos tud azért lenni. De a full set az bőven sok kieső main stat. Azért az a voidbend "erő-set" LIGHTBAn az elég troll húzás volt az amazon részéről. A Str-es fegyverek épp azok amik nem igazán profitálnak a full glasscannon módból. Közel mész-megcsapnak -fekszel.

-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Csak magasabb szintű mobok dobnak magasabb szintű itemeket. A mostani legjobbak azok Shattered mountain (Myrkgard és a bánya csoport moibjai + az egész terület stockpile-jai) és Reekwaterben a kalózos rész (syren és előtte levő csoport terület). Máshol korlátos az itemek szintje. 60 felettiekből jöhet 500+ GS. Shatteredben például a "normál" mobok az elit területeken kívül alacsonyabb szintűeket dobnak. A 60-as fakutyák meg még gyengébbeket.
Meg persze a magas szintű dungeonok: Lazarus + a másik ami megint nem ugrik be
-
mikromanus
veterán
válasz
whitezo88
üzenetére
A lényeg az lehet, hogy elszabták a craft rendszert, de ciki felvállalni. Így kiherélik másként. Vagy craftolt gearre ez nem vonatkozik? Ha mindre áll statban is a visszakorlátozás és nem csak a watermarkra és a dobott gearre, akkor ismét frankón kiüresítettek egy jó dolgot a játékban.
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
A Voidbent statikus rollos 600-as. PvE-ben nagyon hasznos és "könnyű" elérhetőségű. csak sajna ha nem tank vagy, akkor elég korlátos darabszámban jó csak. Túl sok constitution azért nem kell. A str-es darab meg CLOTH. MIafranc? Ki az aki papírban megy melee harcba komolyabb területen??? Egy ilyen haverom van (bár ő dex-es. Csak farmoláskor azért beáll minden közelharcba). Mindig röhögünk és tippelgetünk hogy vajon hányszor hal meg egy-egy chest run alatt végül. :C
#1958Laraxior
tegnap egyszer lecsaptuk. Hegesztettem a combjából két adag kaját. Igazi doomsday pulyka
-
mikromanus
veterán
mert akkor is tesznek nagy ívben arra ha gond van ha rollback nélkül nem kezelhető. Nehogy már bevállaljuk hogy mi csesztük el. olyan égő lenne. Marad minden és legyezgetéssel oltjuk az erdőtüzet. Majd kifut... Ezért ritka máshol.
Még amikor keményen szétcsesznek valamit csalásokkal, dupe-olással, vagy gamebreaking hibákkal akkor se állnak vissza. Nehogy már jogilag támadhatóak legyenek. vagy valami hasonló lehet a "félénkség" mögött. bezzeg az Amazon. Az biza' beleáll az ütésekbe és állja (?)

-
mikromanus
veterán
válasz
DrTechnoid
üzenetére
miner / skinner / harvester /lumberjack set darabjai dropok csak. Nem craftolhatóak. Mindig ugyanaz van rajtuk (ugyanaz a set stat, az adott gathering luck bónusz). Emellett leather armorok, de light-os a súlyuk.
Craftolhatsz hasonlót "normál" súlyon, vagy eshetnek olyan vértek is amin rollol a reinforced miner/skinner/stb luck. Craftnál egy jellemzőt charmmal leköthetsz. Az mindenképp rajta lesz az itemen. Ez az egy jellemző lehet egy adott stat, vagy épp ez a gathering luck is. Kék itemen lesz egy socket is emellé. Ha mázlid van és epic/lila lesz, akkor még egy jellemző rollol, ami lehet akár luck is. Ha 600-as itemet craftolsz az "sárga" lesz és lesz még egy (harmadik) nem stat jellemző is rajta. De 600-ashoz elég sok dolog + szerencse is kell már craftnál (200-as crafting szint, teljes crafter armor set a szint növeléshez, amulet, food buff, 3 nagy trófea és így is random. Az is növeli a szintet ha jobb minőségű anyagból craftolod. Csak az rohadt drága a maxos szinten. Az alsó határt még town projekt is feljebb tolhatja egy picit)
Használhatsz azoth-ot is arra, hogy növeld az esélyét az item minőségének és rollolási esélyeinek növelésére.
Kb ennyi.

-
mikromanus
veterán
válasz
whitezo88
üzenetére
Publikus ládák, mert nem kell leölnöd a "Fő elelnt" hogy kilootold. Azaz bárki aki semmi erőfeszítést se tett a megölésükbe ugyanúgy kiszedheti.
A gyengébb drop és erősítés egyszerre a zerg swarmok ellen tényleg nem szerencsés. Majd javítják. Vagy majd jól nem tömegben mész. 1-2 kivételes alkalmat kivéve nem nagyon kell tülekedni Myrkguardban se.
#1842 Nem, csak picit "nyers" vagyok. Egyes kultúrákban ez már a "Bunkó" szint lehet

Egyébként meg nem HC játékosoknak íródott csak, de ne essünk már át a ló túloldalára se! Mint pl az első hónapban, amikor az "elit" és "ritka" cuccok kifarmolási nehézsége a kripli készség felett nem volt már senkinek se kihívás. -
mikromanus
veterán
válasz
whitezo88
üzenetére
Nem is a "Publikus" ládáknak kellene jót dobni, hanem a nehéz ellenfeleknek. Így is jönnek itemek (pl fegyver) a chestekből. A célnak (szint emelés) elmegy. A többire vállalj erőfeszítéseket!
legalábbis ez lenne természetes.
Már nem. mote-kat dobtak egy ideig, de kiszedték/lockolták az egészet, mert túl sokat dobtak.
Miért kellene mindent elmondani? Megtapasztalni kell a játékot és nem elolvasni.#1839
tehát a játék szar, mert sokan játszák, de el is hagyják egyszerre a játékot, mer' szar... csak azért néznek vissza, hogy kicsesszenek a normális játékosokkal és letarolják az erőforrásokat.
-
mikromanus
veterán
válasz
Synaptic
üzenetére
Az alacsonyabb szintet nem tudom, de a 60+-osakban elég stresszes volt a run tegnap.
- Kevesebb a karakterek élete.
- Nerfelődött a heal és átalakult armor tipusonként a hatékonysága. A heavy most már kevesebb healt kap.De érzésre nagyobbak a sebzések is. Főként a lövészeké. Meg lassacskán mennek le a szörnyekről az életcsíkok, de nehéz megállapítani hogy amiatt, mert nehezebb túlélni és szétzilálják a rendet a szönyek, vagy ez valós növekmény (vagy meglévő korábbi skillek nerfje).
Mintha több ellen is lett volna Myrkgardban, de lehet csak akkor mentünk amikor kevesen voltak ott és egy kis agro többeket húzott be.
Meg persze a sok suttyó szándékosan, vagy túlélésért futva jó sok szörnyet ráhúzott másokra. 
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Ha elhullik a munkaerő a hosszú harcokban, akkor sérülhet MINDEN rajta és az inventoryban levő armor, weapon és ékszer. (ha valaki felszed a földről, akkor csak kicsit sérül, ha a városban/sátornál ébredsz, akkor nagyon sérülnek)
Csak a max durability-s itemeket tudod eladni. Tehát előbb ki kell javítani (gold és repair parts) mielőtt piacra dobod.
A piros azt jelzi, hogy elég közel van már a teljes töréshez. Ha beújítasz rá egy piros X-et is, akkor az item törött. Ebben az esetben már nem használja a perkeket, viszont az alap védelmei működnek még.
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
A silver kisebbet ad, a gold nagyobbat, a platina meg brilliant és pristineket. Ha csak egyet ad majdnem hogy ő kér elnézést. (volt dupla brilliant drop 5-5 kővel is. Elég megalázóan könnyű). Számít a luck. Azt hiszem 200-on kapsz egy kis alapot. Armorokon lehet olyan 4,9, amuletten is olyan 7,8-8%. A kaja adhat 2000-et ami 20%-kal azonos. A jobb munkaeszköz is növeli a szerencsét. Meg persze a trófeák. ELég casualban nyomhatod ha nincs elég drop. Nekem már lassan súlyban is teher.

-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Normál fán/ércen/növényen sokat nem számít a luck, de a ritkább/fejlettebbeknél már igen. Majd ha eléred a 175-öt, akkor gyúrj majd rá! Bár elég drasztikus a defláció. Lehet addigra nem éri meg ezzel foglalkozni.
Addig meg ott vannak a boosterek amik hasznosak lehetnek. Több anyag jön azonos vágásból.A mining mondjuk olyan ahol jó lehet alacsonyabb szinten is. A silver-gold-platinum bányászat drágakő dropjában azért meglátszik már.
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
myrkgard alsó harmadán szörnyek már napok óta nincsenek. A riftek ugyanitt csak azok működnek ahol nem hullámokban jönne az ellen. A "hullámos" kettő leürült.
Everfallban craftolni csak alkalmanként lehet. Ha 5 ember ott nyüzsög, akkor már bebukik a craft/processing igen gyakran.Reekwaterban mondjuk az utolsó boss végre "kiszabadult" és most már harcol is... és nem tűnik el nyomtalanul ha ránéz egy melee karakter.

Úgy tűnik ez a játék igényli most a heti restartot... ami elmaradt.
-
mikromanus
veterán
válasz
whitezo88
üzenetére
50vs50 harcok vannak. Pontosan mit is a "zergfest" azonos résztvevő szám mellett? Lerohansz egy pontot, odamegy ugyanannyi ellen és máris azonosak az esélyek.
Kellenek rangedek is hogy kiszedjék az ostromgépeket. Egyébként meg úgy tudom a casterek is elég OP-ok most még.
Sikeres volt az ostrom/war? Mert ha nem, akkor nem épp mérvadó a (támadó) sereg összetétele..

-
mikromanus
veterán
válasz
whitezo88
üzenetére
A gathering ágak közt a logging a leglassabb. Ha csak szintezni akarod igazán idegesítő tud lenni. Már a tudat, hogy a többi már rég 200, amíg a logging még sehol sincs.

A pénz befektetés jobb esélyeket ad. EZ ilyen. Másnál is ez van. Például a crafton. Craftolsz egy armort. Ha a legmagasabb minőségű anyagokat használod tán 530-ig mehetsz. 200-as szinten +25 jön rá. Armorokon össz +10. Amuletten +5. Food buff +15. A trófeák adhatnak tán még +15-öt. Így érheted el a 600-as itemeket. Csak min-max szint van és a minimum lejjebb van. Lehet még +5-öt szerezni ha olyan városban craftolsz ahol a megfelelő crafting buff épp él. Így 595-600 az item level. Ezzel szemben ócsón ott az 515-530-as craftod mondjuk. Ami kb az anyagárat se éri meg.
Az egyik streamer aki mining videót csinált örült mint majom a farkának amikor videó készítés közben esett neki egy void ore. Mindenből jól el volt eresztve, de állítása szerint például előtte nap jó nyolc óra farmolással se esett egy se. Ez ilyen. Kérdésessé teszi hogy megéri-e. Lehet nyomni tömegtermelést is. Csak igen csapottak mostanság már az alapanyagárak... No, majd a közös piaccal... Bár azzal gyanítom még szarabb árak lesznek és még más városokkal se lehet majd keresni. No, majd meglátjuk.
Az "olcsó" void ore-nak több oka is lehet. Aki nagyon akart az már bevásárolt, magas luck-kal aktívan farmolják már. Meg TRANSZFER is van- Halott szerveren jól szarrá farmolták magukat verseny nélkül. Aztán transzfereltek egy népesebb szerverre és jön a gyempa...
-
mikromanus
veterán
válasz
whitezo88
üzenetére
8-10 óra aktív farmolás, full mining luck armor és amu, +2000-es buff food, 3 ház mining trófeával (Lehetőleg a maxos), aztán esik a void ore is. Mondjuk elég az 1800-is hozzá, de minnél több annál jobb.
(1% = 100 pont)Cinnabar és tolvium azért esett már. Az kb olyan mint a többi T3 anyag rare dropja, csak az orichalcum ritkásabb és sok krumplibogár byüzsög rajtuk.
-
mikromanus
veterán
A high-end material és a (jelenlegi) BiS gear lassan elérhető. EZ felháborító! Hagyd farmolni a geronimokat és termelj inkább némi hasznot! Ha nem tetszik az elérési módszer, akkor vedd meg a cél erőforrást és hagyd dolgozni a sok kicsi "virtuális kínait" az ércen! Ennyi az egész. Nekik megéri így is, te meg túl VIP vagy a soktízóra önismétlő bányászgatásra...
-
mikromanus
veterán
A "rare" cuccokból épp hogy túl sok esik. Nincs valós értéke. Csak azért szeded hogy essen az ultra rare drop. Egy suhintás és beesik például 95 silver. Vagy több száz arany, vagy platina. Az orichalcum is hasonló. Inkább randomizálni kellene a veinek-növények-fák megjelenését mind időben, mind területben. Elég visszatetsző, hogy ott élősködik 1-1 arc minden statikus node-on hogy felvegye az "ingyen lóvét". A bányászás az, hogy visszalépsz 10 percenként a játékba és sniperkeded a többiek elől az ércet? A "Nagyon rare" is sokáig nem pottyan, de ha igen 5-7. Vagy 3-5 brilliant kavics? Néha duplán? Most minek ez a bőség? Minden olyan könnyű és komolytalan. Mondjuk a void ore annyira nem muris a ritkasággal, de annak a kibányászása is ilyen sniper meló a nem döglött szervereken
-
mikromanus
veterán
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Te mentél rossz helyre, nem én.

-
mikromanus
veterán
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
A NAV az olyan magyaros szó, így viccelődött valaki. Te meg jót nevettél és elfelejtetted a viccet. Míg szervert nem kellett választani. Addigra meg már torzult a történet és azt hitted tényleg.

-
mikromanus
veterán
válasz
mikromanus
üzenetére
Vagy mégis ez?:
"if New World players tried to start a town upgrade, the upgrade would fail, and their gold would not be deducted. However, if the players reconnected to the game, they would get the upgrade cost added to their company wallets." -
mikromanus
veterán
válasz
üzenetére
Azt hiszem valahogy úgy, hogy elindítottak egy projektet. Aztán törölték és "visszakapták"/megkapták a lóvét amit kb még be se tett senki.
szerk: bár az lehet más volt.
Arra gondolhatsz amikor a projekt befejezéséhez az kell, hogy birtokolj egy itemet. Amikor megvan, akkor azt mondja tök jó vagy. Berakod az itemet/anyagot a storage-ba. Majd elmész a piacra és kiteszed az összeset. Majd elmész a town boardhoz és befejezed a questet anélkül hogy nálad lenne az anyag, vagy visszavonná a piacról. (potikkal nem működött, de mással igen) -
mikromanus
veterán
válasz
whitezo88
üzenetére
Csak pár puhapöcs szélkakast másfele fújt a huzat. A folyton panaszkodók meg recskáznak még a fórumokon amíg megkapják a figyelmet. Valójában kb hasonló a mozgás minden új játéknál. A "gamebreaking" bugok nagyját a többség csak hírből ismeri (meg youtube videókból). meg lassacskán amúgy is javítgatják. Esetleg a kisebb testű macskáknak és érzékenyebb játékosoknak a hibajavítások után később indíthatnak egy "No transfer" új szervert, hogy hibamentes(ebb) játékkal nyomulhassanak nem fertőzött és csaló társaságban. Nagyon másra nincs szükség. csak fércelgessenek serényen és stopolgassák-javítgassák a játékot. Egy pár (tucat) folt és jó lesz ez hosszabb távon is. reméljük...

-
mikromanus
veterán
-
mikromanus
veterán
Hát passz. Nekem is bedobta ezt a "Hibaüzenetet". majd 3 perc játék után kifagyott. Azóta semmi se elérhető (még a régiók, karakter, szerverek se töltődnek be, mint a karbantartás alatt)...
szerk:
No, mégis betöltött, de nagyon nem megy a karakter képernyőtől a betöltő ablakba már... -
mikromanus
veterán
A carnelian gem azért elvárt a tanknak (a többieknek max armorba az agro csökkentésre). Nagyon is működik az agro. Amikor "felfedeztem" egy rögtönzött kis csoporttal az egyik (nekem) húzósabb csoport területet és összefutottunk egy másik csapattal, akkor elég látható volt. Elnyargaltak mellettem. Kb már sehol se voltak amikor a már mögöttem levő szörny felkapta a fejét és mint egy eszelős elrohant mellettem utánuk. Vagy túlzó már ez az agro, vagy ez szerver lag volt.

-
mikromanus
veterán
Meg amikor levadászod a sok mazsolát aki PvP módban nyomul.

Mondjuk az is kapcsolódhat a Warhoz, mert a területfoglalás megelőző feltétele, hogy felnyomd a befolyást az adott területen maxra és befoglald az erődöt. Ekkor vált konfliktusra a zónajelző és ekkor nyílik lehetőség háborúra. Tehát a sok mazsola csinálja a PvP küldetéseket (ami csak annyiban PvP, hogy üthető vagy, de a quest PvE), az ellen meg igyekszik lecsapni, vagy még több PvP küldetést nyomni... -
mikromanus
veterán
Előfeltételek
- Összehordod a questeket/influence-t
- befoglalod az erődöt a nyílt világon (szerveren)
- befizeted a kezdősuskát (15k gold).
-A védő kiírja a háború idejétHáború:
- 50vs50
- Három befoglalandó terület. Ha "lerombolod" mindhármat, akkor nekimehetsz az erődnek
- betöröd az erőd kapuját és örülsz
(közben kiszeded az ostromgépeket ha nem akarsz csúfosan sokszor fűbe harapni).Ha jól értem ennyi.
Mindenképp kapsz némi jutalmat. EGy kis suskát, meg azothot, meg reward pakkot amiben van valami . Nálam egy fegyver volt, de nagyon nem kiemelkedő. Lehet magasabb gear score mellett az is jobb...
-
mikromanus
veterán
PvP küldetéseket kell csinálni (bár azt nem tudom hogy bármelyik jó-e, vagy csak azért ez, mert kiszámítható és nagyobb a reward).
Minden leadott küldetés növeli a frakciód befolyását. Ha eléri a 100%-ot, akkor (vagy addig) be kell foglalni az erődöt. Ha ez a kettő feltétel teljesül, akkor a terület konfliktusba kerül. Van némi ideje a védő félnek (30perc?) eldönteni mikor legyen az ostrom/harc. A napot és az órát adhatja meg azt hiszem. Jobbára kicseszés alapon döntenek páran.
A támadó az a guild ami a legtöbbet adta be a questekkel a befolyásba. A war boardon tud jelentkezni a frakcióból bárki. Ezt a részt adminisztráció oldalon nem ismerem, de jó eséllyel a guild vezetője rendezgetheti és rakhatja ki az embereket szükség esetén.
Az ostrom elptt negyed órával a listán szereplő online játékosok automatikusan teleportálódnak a támadók táborába. Itt még lehet picit rendezkedni, aztán a kiírt időben uccuneki. 30 perc van a győzelemre. 50vs50 harc.
Az ostrom menete nem teljesen világos/pontos számomra, mert gyakorlatban csak háromlábú süni voltam a négysávos autópályán. 3 pontot kell befoglalni. Van egy-egy jelzőcölöp amit le kell nyomni. Ha ez megvan, akkor irány az erőd és el kell picsázni a védőket. Az erődön bivaly erős ostromgépek vannak amivel a 3 támadási/védési pontot is el lehet érni. Így kiemelt cél, hogy ezeket a támadók időben kiiktassák. (a támadók is használhatnak ostromgépeket. Azt hiszem a csatában való eredmények alapján lehet a "pénzt" beváltani. Lőszert és potit mindenki vásárolgathat ugyanígy.Itt van egy leírás:
https://www.baoh.eu/blog/ter%C3%BCletek-telep%C3%BCl%C3%A9sek -
mikromanus
veterán
Nem. Ez egyenlő azzal, hogy van egy létszám korlát amit leszarnak. És nem hiszti, mert momentán nekem nem oszt nem szoroz. De azért visszatetsző amikor van egy max 100 fő szabály és valaki azzal indít hogy "legyünk 300-an!".
A rendszer szempontjából viszont problémás, mert nem 300, vagy 500 emberre tervezték, hanem max 100-ra a költségeket. Nem igazán fair a többiekkel szemben. (hogy versenyezz egy szabályos 100 fős gazdasággal egy "csaló" 300-as zerg horda erőforrásai ellen?) . Ennyi.
De mivel se eszköz se akarata nincs szemmel láthatóan a kiadónak a saját maga generálta szabályok kerete közt tartani a népet, így kb mindegy.
Szerk: röviden: mivel mindenki leszarja, így nem szabály csak ajánlás. Azaz ez az új "meta".

-
mikromanus
veterán
De hát mi ez a pánik? teljesen rendben van a Muppetshowheim szerver. Nem tudom mi a gond. Aktív is, meg vannak magyarok, meg dráma és noobok. Meg fejlesztett városok, meg (frakciók uralta városszámok alapján) egyensúly is többé-kevésbé. Bár ezek a lilák nagyon zergkednek. Meg az a másik zerg-sárga guild kombó is (Black Army vagy mi ami cheaterkedik a guild létszámmal, ugyi?) . De így jó. Lehet zerg, lehet hangos... de legalább magyar.

Ne gondoljátok hogy máshol jobb! Csak ott lehet törökök, vagy franciák toxikuskodnak, vagy lehet angolul megy a sárdobálás. Meg a 100 emberes korlát kijátszása 3-5 guilddel. Vagy ami még rosszabb lenne: inaktív szerver, alig valami fejlesztés, esélytelen csapatjáték... (bár szellős/lusti/amcsi szerveren lehet nagy lóvét szakítani
) -
mikromanus
veterán
Jujj de jó! Legyen Guild Bank!

Nálunk az egyik "admin" abbahagyta vagy besérült és le akart lépni. Felajánlotta a Discord serverünket ingame goldért a többi adminnak. Aztán törölte amikor nem kapott lóvét érte. Ez ilyen magyaros megoldás.
A másik míves magyaros eset meg az volt mikor valami guild tevékenység akadt. Mondják az egyszeri magyar usernak: "mennyé' a csoportoddal!" az meg csak kódorog mindenfelé. Írtak neki még kétszer, meg CAPS LOCK-kal (mert ugye vélhetően a Discord ami alapelvárás volt az túl casual neki), végül kidobták. Óh, az a fröcsögés ami még órák múlva is ment... Az atrocitás után persze annyira online és figyelmes lett, hogy kb mindenkinél elküldje az anyjába (csak nyersebben) a guild vezetőt aki kidobta. Megesik, no. Apró férleértések, magyaros vitakultúra...

-
mikromanus
veterán
válasz
adamkaa777
üzenetére
A központi területeken van érdemi kereskedelem és ott ilyen csapnivalóak az árak. Ahol "Jobb" ott meg nem megy annyiért. De mondjuk egy 0,15-tel se vagy előrébb. (annyiért tán elmegy). A feldolgozás meg nem értéknövelő. Épp hogy csökkenti az árat. Azért vesz a nép fát, hogy húzza a szakmát... vagy town boar questekhez. (0,25-0,3 most a timber kb. 1,2-1,3 a lumber)
#1226duvi: kirakod a piacra, megveszi aki akarja, visszarakod a pénzt a bankba. Probléma megoldva egy kis tranzakciós költséggel.
-
mikromanus
veterán
válasz
adamkaa777
üzenetére
Tényleg? te melyik szerveren és régióban nyomulsz? Amcsiknál, vagy valamelyik újabb EU-son? Csak mert nálunk kb minden ára a béka segge alatt van. A green wood például olyan 0,12. 10k gold az olyan 90k fa. No, sok sikert!

-
mikromanus
veterán
válasz
Rendo84
üzenetére
Ha jól értem alapból be van állítva akkor is a freesync ha nem freesync kompatibilis a monitorod és ez okoz némi problémát. Aztán meg sok erőforrást zabál meg néha fagyogat.
A "reset" az kb annyit tett nálam, hogy megállt, aztán idővel újraindult a VGA, de ezt a játék nem értékelte és döglött maradt: New worldnél ez egy szép fekete képernyő.
Kicsit portalanítottam a gépet és jobb lett, de szerintem ebbe már beleégett néhol a por, vagy mi. Vagy nem hővezet a hővezető paszta (maradványa) sok év után. Aztán inkább vettem új gépet. Most meg agyalhatok azon hogy lehetne összekötni a két gépemet, hogy néha elérjem a régire telepített játékokat is. Csak hogy hetente belépjek adminisztrálni. Meg elmenne háttértárolónak a lomjaimhoz.

-
mikromanus
veterán
-
mikromanus
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Minden normál fa alap xp-t ad. A wyrdwood és talán az ironwood is az ami duplát ad. De az igazi tuti az a lvl100-tól elérhető "farkasvágás". Az statikusan 4 csapásonként 828Xp. Bőven minden átlag feletti.
Ha meg sok wyrdwood van, akkor akár ki is lehet ám hajítani pár százat. Nem túl értékes ez az anyag. Legalábbis eddig. Lehet lassanként magára szed valami értéket és akár 0,05 aranyat is ér később...

-
mikromanus
veterán
válasz
Bogyo72
üzenetére
Állítsd be a max megjeleníthető játékosokat ha nem alapon van. A default az 15. Gondolom minnél több annál szarabb. De néha minden optimális beállításon is kiakadt a korábbi videokártyámmal. Ha minden normális amúgy, akkor esetleg vedd vissza az árnyékot, meg esetleg a vizet. És/vagy az élsimítást. Ha az se elég, akkor nincs mese. Szépen portalanítani kell.

szerk: ja, meg olyan hiba lehetőséget is találtam amikor a VGA reset miatt keresgléltem, hogy nyomatod a freesync-et nem freesync kompatibilis eszközön. No az nem ajánlott. Ha ez lenne az eset, akkor jobb kikapcsolni.
-
mikromanus
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Én azt szeretem amikor valami nagyon korai és merész dolgot kiraknak a piacra mert szarok a rolljai. Mármint például az endgame sickle ami sok meló és befektetés azért kiraknak FEHÉR minőségben. Annyira meg voltak szorulva, hogy nem volt rá 45-60 azoth? Komolyan? Ott van így most egy jó gyors munkaeszköz 0 rollal. Elcsesztek egy rakat T5 fémet (vagy az T4?) és fehér mer' az azoth kell a teleportra?...

-
mikromanus
veterán
válasz
Ereshkigal
üzenetére
A speckó és hasznos holmikon kívül nem nagyon érdemes ezekkel foglalkozni. Hamar kinövi a nép és nagyon nem is keresi, mert esik szarásig. Mondjuk a speckó mining-skinning-harvesting-logging armorokat vásárolgatom én, de azt is kb bagóért. Egyszerűbb ha valamit farmolgatsz és elsózod ha nem kell. Legyen az fa, kő, fém,, vagy bőr. Vagy akár víz. Az alapanyagokat többé-kevésbé el lehet adni. A hátulütője az, hogy akkor azt nem nyomod el fejlesztésekre. Persze van ami bagóért, vagy úgy se megy el. A lőszer és puskapor kb ilyen. Van rá kereslet, de a kínálat sokkal nagyobb amiatt, mert ezzel könnyű fejleszteni az engeniringet. A kereslet így az elején gyorsan változik. Itemekben lassacskán be fog állni a magasabb szintű, esetleg high-end itemekre. A többit minek venné bárki is?
De rőzsére, sóra, jobb kajára mindig szükség lesz.
nekem most 16,5k goldom van, de kb egy napig voltam profitorientált. A többi a questek hozadéka. De a kétharmad az eladogatásból jött össze. Lehetne házat venni, csak épp az első célpontom olyan, hogy oda még kell egy kis városi meló a maxos háznál..
-
mikromanus
veterán
A szakmákat fel lehet húzni, csak épp nem lesz hol lecraftolni a pöpec high-end geart amire már meglenne a tudásod és anyagod. Mondjuk a gear épp nem gond, mert talán végül csak megnő addigra a város és hamar azt a szintet vagy nyersanyag mennyiséget amúgy se nagyon éred el. A közepesebb hasznos holmik már neccesebbek(T3-4 toolsok, ládák, táskák)... Meg ha esetleg kisebb csapatok vannak, akkor a városok is lassabban lesznek befoglalva. Addig meg semmi nem megy feljebb. Nehezebb lesz kereskedni is, mert kisebb a piac. Az alacsony népességnek vannak azért buktatói.
-
mikromanus
veterán
Vagy próbálkozz 4-6 óra közt belépni és ahol nincs queue az "nyugis" lesz máskor is! Vagy használd azt amit alapértelmezetten bedob induláskor. Szerintem az lehet az utolsó szerver amit létrehoztak. Vagy más a default szerver választási logika?
Most már nyugisabb lesz azért. A nap nagyobb részében sehol se lesz komoly várakozás. csak amikor beesik mindenki meló után a számítógépe elé... vagy amikor karbantartás nap van és mindenki egyszerre akarna belépni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Yettel topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Eredeti játékok OFF topik
- Filmvilág
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- 4K Gamer PC //Számítógép // Ryzen 7 9850X3D // 5070Ti // Számla + Több év garancia //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest