Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gycs02
aktív tag
válasz
mancer7151
üzenetére
Köszi!
Holnap nekiugrok.
Hiába került képbe a net, nem gondoltam erre az irányra.
Remélem megoldja valamelyik ötleted. -
gycs02
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott az alábbi konfig:
WIN10
Chieftec CTG-500-80P
Asrock FM2A75 PRO4-M
AMD A8 5600K + DC gammax 300
Kingston (KHX1600C9D3X2K2/8GX) 8GB DDR3 (2x4GB) HyperX X2 Grey XMP
GF GT1030
Kingston HyperX 120GB SH103S3/120G (szabad hely 18 GB)
Western Digital 500GB WD5000AZRX 64MB SATA3
Lassan 10 éve nyúzom.
Nem tudom a pontos előzményt, de mintha egy frissítés után kezdett volna el pár hete vacakolni. Elindulás OK, játékok futnak rendesen, viszont azt tapasztaltam, hogyha olyan alkalmazást használok, aminek netre van szüksége meghal, belassul gép, pl. böngésző (mindegy melyik), az outlook is lassan szinkronizál, többször kiírja, hogy nem válaszol. A netem még DSL, de ha sikerült futtatni tesztet, a sebességgel nem volt gond, a pingre nem emlékszem. Beszúrok egy képet. A Chrome egy oldalt még megnyitott viszonylag gyorsan. Majd két oldalt megnyitottam új ablakban, s 10 percig nem sikerült megnyitnia azokat, sőt az első oldalt is elkezdte újra tölteni, s így onnan is eltűnt minden. Gyakorlatilag a 10 perc alatt amíg néztem a feladatkezelőt, s vártam, hogy megnyíljanak az oldalak, ezt a képet láttam, minimálisan változó értékekkel.
[kép]Szerintetek mi lehet a gond?
Érdemes valamilyen teszter progit futtatni (milyet)?Előre is köszi!
gycs
-
gycs02
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Szia!
Csak szeretném megköszönni még egyszer a segítségedet. Megoldódott a gondom, amint felvilágosítottak, hogy lehet tiltani az APU-t.
gycs
-
gycs02
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
OK, bár nem tudom, hogy mi ebben az off. Köszi, az eddigi segítséget.
-
gycs02
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Megtörtént, ugye a kicsomagolt iso-t kell másolni? Csak addig jutok el, hogy lehet 3 féle módból választani, linux, linux (compatible), meg egy harmadik, de akár melyiket választom, nem történik semmi.
Induláskor ezt írja ki a windows

-
gycs02
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Köszi, így meg van.
Integrált grafikus vezérlő:
Grafikus vezérlő típusa AMD Trinity
Grafikus vezérlő állapota Engedélyezve
Grafikus képkockapuffer mérete 2048 MBHigh Definition Audio:
Kodek neve ATI Radeon HDMI
Kodek azonosítója 1002AA01h / 00AA0100h
Kodek revízió 1003h
Kodek típusa AudioPCI Express vezérlő:
PCI-E 2.0 x16 port #0 Használatban @ x16 (AMD Cape Verde/Pitcairn/Curacao/Heathrow/Chelsea/Venus - High Definition Audio Controller, Asus HD7770 Video Adapter)Itt kaptam: [link] egy kis "segítséget", kértem egy kis +infót.
-
gycs02
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Aidaba beléptem, írja mindkét VGA-t, de tiltást infót nem látok, merre keressem. Ami érdekes lehet mindkét VGA-nak azonos a bios verziója.
berzebub
Catalystot is megnéztem, semmi utalás benne a kártyára, BIOS-ra rosszul emlékeztem, PCI, PCIE, onBOARD, ez a 3 van.Viszont indulásnál VGA driver hibát ír ki, sajna a teljes kiírás valamiért nem látszik, s az élményindex futtatása is hibával leáll.
-
gycs02
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Az eszközkezelő még mindig nem látja a vga kártyádat, jól értelek?
Így van, de ettől függetlenül működik, csak nem tudom megnézni milyen driverrel.
Az eszközkezelőben látszott mindkét videokártya, itt van a hiba biztosan.
Mint fentebb írták, valszeg a DUAL miatt így OK-s, s mikor még látta mindkettőt akkor is működött rendesen a gép, csak nem AMD driver volt a 7770-n.
Az aida látja mind a kettőt, ez így korrek és ki is írja hogy alaplapi vga tilva is van.
Igen látja, a tiltást majd megnézem, ha hazaértem munkából.(#33277) berzebub
Mikor még láttam mindkét VGA-t, s felraktam a crimsont, az bekavart az APUnak, s onnantól kezdve felkiáltójeles lett, míg a 7770 meg maradt a winfos driverrel. Ha megadtam, hogy honnan telepítsen, ua történt, mindegy milyen, melyik drivert rakom fel, "driver telepítés kész -> újra indítás szükséges -> újraindítás után maradt a winfos driver. Na ezt most már próbálni sem tudom, mert nincs az eszközkezelőben a VGA, s mint lentebb írtam, az AMD detect is csak az APU-t látja
A catalyst nem jutott eszembe, belenézek, kíváncsi vagyok az mit lát. A BIOS-t is megnézem, de emlékeim szerint 3 lehetőség van: onboard, PCIE, auto. -
gycs02
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
LAP asrock fm2a75 pro4m
proci a8 5600k
A progi, amit futtattam: [link]
Az APU-t tiltani nem lehet, ha van benne vidikártya, automatikusan át áll arra, ha nincs vissza az APU-ra, minden BIOS állítgatás nélkül működött az új kari (ekezelőben látszott mindkét videókártya), csak az AMD drivert nem tudtam ráerőszakolni, hiába írta ki a gép driver telepítés után, hogy minden OK, újraindítás után maradt a winfos driver. Ekkor került képbe a linkelt progi, s tűnt el a 7770 az eszközkezelőből. -
gycs02
aktív tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
S ott mit, hol nézzek? Amit látok, hogy elsődleges kártyának a PCIE van választva, más infót én nem találok. Az nem tudom egyértelmű volt e, a 7770 vissza, monitor rádug, kártya működik, azt jelenti, hogy arra van rádugva a monitor. A BIOS-ban amúgy nem állítottam semmit, mikor először beraktam a kártyát látta is mindkettőt az ek, csak a DDU futtatása után tűnt el.
-
gycs02
aktív tag
válasz
gycs02
üzenetére
Üdv!
Ma futottam még egy kört. 7770 ki, apu "beüzemel", szépen kiírja az eszközkezelőben a típusát, driver AMD, az AMD honlapjáról letöltött driver kereső legfrissebbet ír.
7770 vissza, monitor rádug, kártya működik, eszközkezelő még mindig nem látja, AMD driver kereső is csak az apu-t találja, így nem tudok rá driver-t tölteni ezen keresztül. Ha meg manuálisan töltöm le, a 7770 driverét rárakja az apura
, mert csak az van az eszközkezelőben. AIDA látja mindkettőt, meg mint írtam működik is. Valami ötlet? Esetleg egy célirányosabb topik?
Előzmény: [link]Köszi
-
gycs02
aktív tag
válasz
berzebub
üzenetére
Az a gond, hogy nem találok letiltást a biosban, csak elsődleges vga t tudok állítani, az pciexen van. Azt nem értem, mi miatt tűnt el a 7770 az eszközkezelőből, mikor működik, s mikor beraktam, látszott mind a kettő. A letiltáshoz, még futok egy kört a megfelelő topikban, mert ha újra rakom, akkor is jó lenne letiltani.
-
gycs02
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült egy kicsit bekavarnom a gépen. Win7, amd APU, minden OK volt. Volt egy kis bővítés, kapott HD7770-t. Szépen működött is, de nem tudtam ráerőszakolni az AMD drivert, akár mivel próbálkoztam, mindig maradt a microsoftos driver. Rátaláltam, egy DDU nevű progira, amit lefuttatva sikerült elérnem, hogy az eszközkezelőben már csak 1 VGA látható, az APU. A HD7770 működik, mert a monitor arra van dugva, aida is látja mind a kettőt, csak az eszközkezelő nem, s így nem tudom megnézni a driverét. Szerintetek mi lehet a gond, hogy tudnám ezt megoldani?K gycs
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gaming notebook topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A catalyst nem jutott eszembe, belenézek, kíváncsi vagyok az mit lát. A BIOS-t is megnézem, de emlékeim szerint 3 lehetőség van: onboard, PCIE, auto.