- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senki68
senior tag
válasz
RobbeV0201 #43543 üzenetére
Akinek már smart órája van, azt nem kell átprogramozni!!!!!!!!
Nem tudom ki találta ki ezt az átprogramozást!!!!!!HMKE átvételkor csak leolvassák fotózzák, még blombát sem bontanak.
Lesz egy zárószámla, mert az átvétel előtti fogyasztást nem lehet visszatermelni.Éves leolvasás dátuma nem fog változni, csak ha külön kéred, és elfogadják.
-
válasz
RobbeV0201 #43537 üzenetére
Napelemnél 0 Ft-os havi résszámlát kell beállítani éves leolvasással különben össze vissza számláznak mindent.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
RobbeV0201 #37044 üzenetére
Akkor ezek viszonylag új panelok és garanciálisak.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
RobbeV0201 #37029 üzenetére
Milyen márkájú panelok ezek?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
RobbeV0201 #37029 üzenetére
Valahol sz@r a tömítése....
Javítani kellene mert így bizony hamar tönkre fog menni. -
HoryThePooh
aktív tag
válasz
RobbeV0201 #30603 üzenetére
JA Solar JAM60S20 385Wp napelemmel van
Nekem az van fent 17db SE inverterrel. Teszik a dolgukat mint a katonatisztek :-)
JA benne van a TOP 5 kínai gyártóban. Ma már vannak nagyobb teljesítményűek JA-nak de azok fizikai dimenziói is nagyobbak.. és persze nehezebbek súlyban. -
dobolan
senior tag
válasz
RobbeV0201 #30358 üzenetére
Szia! Nekem ők csinálták. Szerintem korrektek, és a kivitelezésnél is megfelelő volt a csapat, egyéni kéréseket is figyelembe vettek. Nyugodtan csináltathatod velük.
-
bobace
addikt
válasz
RobbeV0201 #30358 üzenetére
Nekem ők csinálták, nem volt 3 óra hossza és feldobták az 5.76-os rendszert.
A szerelést csinálhatták volna kicsit igényesebben a tetőn (a padláson vezetett kábelek elvezetése - persze nem járt padlás amúgy - , illetve ha jól láttam 1 tartót egy nagy benga csavarral rögzítettek csak - mondjuk nem hinném, hogy kijönne amekkorák). A villanyszerelés része tök jó lett, a kommunikáció ok, minden egyéb rendben volt amúgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Gran Turismo
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest