Hirdetés
- tordaitibi: Chatcontrol
- Bitfenix Outlaw
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vikus
tag
Sziasztok!
Van egy sony notim 2 memória slottal. A gyári memória, amit beleraktak egy 4 GB-os Hynix DDR3-as, CL11-es időzítéssel, 1,35 V elvileg 1600 mhz.
Volt itthon egy másik gépből maradt másik 4 gigás memória, egy 4 GB, 1600 mhz, DDR3-as, CL 9-es időzítéssel, 1,5 V.
Beraktam a régi mellé, a slot-okra rá van írva, hogy (1.5V) ezért is "mertem", most AIDA azt írja a Hynix-re, hogy feszültség 1.35 / 1.5 V.
Mind a 2 memóriát "felismeri", eddig nem láttam gondot. Kérdésem az lenne, hogy elfér a kettő egymás mellett? Vagy lehet belőle probléma? Hogy nem egyforma a kettő? -
Vikus
tag
Sziasztok mesterek!
Nekem is lenne kérdésem, és mielőtt valamibe belerondítanék kérdeznék előtte.
Van egy notim. (nem hiszem, hogy fontos, de egy samu series 7-es)
elvileg 6 GB rendszermemória van benne. 1600 MHz DDR3, SO-DIMM. (elvileg 4GB on BD (gondolom a lapon) és 1x2 GB plusz) - nem szedtem szét a gépet, ez csak a "gyári adatok" alapján van.
Mivel kicsikét "lassúnak" találom - mikor megvettem még ok volt, de azért pakoltam rá pár számomra nélkülözhetetlen progit, és persze 1-2 game-et - ezért jobb lenne ha tudnék rajta valamivel gyorsítani.
Elvileg most köbö 2,5 Gb-ot használ alapból... (valami teljesítménymérőn néztem) - amúgy WIN 8.Nézegettem memóriákat, de laikusként azt gondoltam elég ha kitalálom hány Gigát szeretnék, és nézem, hogy a MHz és a DDR3 egyezzen.
Szóval nem szeretnék galibát, de kérdésem az lenne:
Nem baj-e, hogyha mondjuk a 2 GB-át kicserélem / vagy berakok helyette egy 8 Gb-osat?
Fontos, hogy gyártó ugyanaz legyen? pl: samsung - corsair, kingston? vagy variálhatom?
másik példa:
1: 8GB, 1600 MHz, DDR3, feszültség: 1,5 V, Késleltetés: 11-11-11-27, 204 tűs
2: 8GB, 1600 MHz, DDR3, feszültség: 1,35 V, Késleltetés: 11-11-11-28, 204 tűs
3: 8GB, 1600 MHZ, DDR3, feszültség: ?, Késleltetés: CL11, 204 tűs
aztán van olyan is, aminek a késleltetése: 10-10-10-27Ebben az esetben mi a teendő? Melyiket is válasszam? Vagy rajta lehet a beépített memórián minden adat, amire szükségem van? Nem akarom hazavágni a gépet, szóval ha esetleg nagyobb feszültséget vesz fel akkor mennyire lehet baj? vagy mik ezek a késleltetések? fuhh.. bocsi a sok kérdésért, de nem tudom mi tévő legyek.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Háború Izraelben
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3357
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest