- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok!
Van egy Asus Tuf x570 gaming Plus alaplap, egy pár d41-es típusú xpg 4133-as ram, valamint egy pár d50-es xpg 4133-as. Külön- külön mindegyik pár működik 4133MHz-en, de amikor beleteszem mind a négyet, akkor max 3600-on megy csak vele a gép. Másik gépben ezzel nem volt gond.
Mi lehet nálam az oka?Köszönöm!
-
Sziasztok!
Ha a memtest86 lefut 0 hibával, akkor nem a ram miatt van a bsod ugye? Kizárhatom, mint esetleges hibaforrás?
-
válasz
general #55222 üzenetére
Én megpróbálnám, hogy egyesével rakom be őket és akkor mit mutat. Így kiderülhet, hogy egyik rossz csak vagy mindegyik. Ha csak az egyiknél van baj, akkor szerintem csere.
Lehetőleg ne használd közben a ram OC-t, azaz menjen defaulton, nekem sem megy az Aegis 3000-en valamiárt egy újabb Biossal és kékhalál az eredmény. -
-
-
válasz
Perseus871 #55139 üzenetére
Tulajdonképp akkor már minden kicseréltél csak a ramot nem?
Akkor csak lehet, hogy az a rossz nem? -
Na most amióta 1,3 -ra emeltem a cpu feszültséget a 4 GHz -es OC miatt, azóta nem volt kék halál a 3000-en használt ram miatt.
Régen is elment így vagy fél évet folyamatosan, csak gondoltam visszaveszem a cpu teljesítményt, mert nem kell nekem az OC, talán akkor kezdődhetett a mizéria a rammal. Azt is vissza kellett vegyem 2800-ra.
Persze várjunk még pár napot, hogy azt mondhassuk stabil a rendszer 100%-ban. -
válasz
Dragon3000 #55110 üzenetére
Igen, 3,6 GHzen 1,1 VCore -ral használom, míg 4 GHz-en már 1,3 V -on.
Nem tudtam, hogy a cpu feszültség növelése ilyen hatással lehet a ram stabilitásra. ( Persze sok mindent nem tudok még.) -
Az létezik, hogy az 1600x 4GHz-en elviseli az Aegis ramot 3000-en, de alap 3,6 GHz-en már csak 2800-on stabil a ram?
Lehet ilyen összefüggés vajon? -
válasz
koko52 #55107 üzenetére
Én sem szívesen tettem, mert nagyon elégedett voltam vele. Betettem egy M.2 SSD -t a gépbe és úgy gondoltam kell a frissebb bios hozzá. Azóta már egy pci bővítőn keresztül csatlakozik az alaplapra, mert kb megfőtt a videókártya alatt. Szóval eljött az ideje a downgrade -nek megítélésem szerint.
-
-
Jó reggelt!
Az mennyire lehetséges, hogy egy régi bios alatt megy az Aegis 3000-es ram 3000MHz-en stabilan, fél évig vagy még hosszabb időn keresztül. Amióta biost frissítettem ha 2800-nál feljebb rakom fagynak a játékok.
-
-
válasz
NdrewSunix #54960 üzenetére
Az lehetséges, hogy az MSI B350m lapnál a 2018 márciusi Bios alatt probléma nélkül megy a ram 3000 MHz-en, de a legfrisebbel meg csak 2800-on stabil?
Aegis 3000-es RAM. -
-
Jó reggelt!
Van abban realitás, hogy a win 10 időnként kernel security hibát dob kék halállal, mert a ramom túl magas frekvenciára van állítva? Miközben a memtest86 nem talál semmi hibát.
-
-
Ha a memtest86 lefut error nélkül, akkor mondhatom, hogy a jelenlegi ram beállítások teljesen rendben vannak? Sebesség/ frekvencia/ késleltetés stb.
-
-
Memtest86 -hoz hasonló progi nincs esetleg vram -ra is?
Régieket találtam, de azok nem látták már a 4GB-ot sajnos. -
-
-
-
-
-
-
Sziasztok!
Van egy ilyen RAMom: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
MSI B350m Mortar lapon, egy 1600X cpu mellett.Nekem úgy rémlik, hogy egy régebbi, még 2018 márciusi Bios mellett simán ment auto feszültség mellett 3000-en a RAM, azonban a legfrisebb BIOS frissítés óta valamiért a 2933 stabil csak. Azt hiszem 1.344 -re állítja automatikusan a feszültséget.
Ez előfordulhat?Meddig lehet ezt emelni amúgy egészséges körülmények között?
Köszi,
Ndrew -
válasz
NdrewSunix #52663 üzenetére
Memtest86 lefutott, de közben elaludtam, mire felkeltem már újra csinálta. Ha hiba van akkor is fogja magát és újrakezdi minden szó nélkül?
-
-
-
Memtest64 -et meddig kell futtatni, hogy biztosra vehessem a ram jó állapotban van?
Van a windows 10-nek is egy ram tesztelő lehetősége (windows memóriadiagnosztika), ez is jó amúgy?Köszi!
-
-
Valakinek ezzel a rammal tapasztalata B350 lapon esetleg? (Ryzen cpu mellett)
Gskill F4-3000C16D-16GISB
-
Azt mondják a Ryzen topikban, hogy a ram összefoglalóban a kis táblázat az időzítésekről inkább csak Intelre valós. Ez igaz lehet, hogy Ryzen mellett máshogy érvényesülnek ezek? Azaz lehet mégis jobban megéri magasabb frekvencián használni a ramot, mint kisebb időzítés alacsony frek. mellett?
-
-
válasz
koko52 #52620 üzenetére
Én is kicsit bizonytalan vagyok abban, hogy lesz-e bármennyi különbség is láthatóan a kettő között. Esetleg játék közben, amit szintén csak néha játszom.
Többször olvastam, hogy egyesek szerint a Ryzen mellé minél gyorsabb ram kell, ezért gondoltam csak a cserére. Nem tudom ennek mennyi létjogosultsága van és mennyire komoly egyáltalán. -
Jó reggelt!
Ez a ram menni fog xmp - vel 3000 MHz-en MSI B350m Mortar lapon?
Gskill F4-3000C16D-16GISB
Megnéztem az msi oldalán 2400-at ír alapból.
Érdemes cserélni az én 2400-as cl15-ös gskillem erre?
-
-
-
-
-
Help me!
Nem tudom miért, de nem találom az MSI B350m Mortar -hoz a memória kompatibilitást az MSI oldalán. Eddig már pedig többször jártam ott. Mintha eltűnt volna. (qvl) -
-
-
-
válasz
NdrewSunix #52565 üzenetére
Próbáltam Biosban átállítani auto frekvenciáról 2400 -ra, de nem indul úgy már sajnos a rendszer.
Marad a 2133. Van értelme emiatt visszavinnem és keresni egy olyat ami működik 2400 MHz -en?
Hány százalék lehet a különbség kettő között? Ez CL15-ös, tehát van olyan gyors, mint egy CL17-es 2400-as. Jól gondolom? -
-
-
Sziasztok!
Mi lehet az oka, hogy a GSkill 2400 MHz (1x8GB) ramom csak 2133-ban megy?
alaplap: MSI Mortar B350
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- Küszöbön az androidos PC-k
- Kompakt csúcstáblát is hozott a Redmi
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Tőzsde és gazdaság
- Gumi és felni topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR4 3600 MHz (KF436C18BBK4/128) Garanciális 4x32 gb
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Crucial RAM 64GB Kit (2x32GB) DDR5 5600MHz INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest