Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t1
addikt
Hali!
Van a gépben most 2x 512 Samsung DDR 400 3-3-3-8 Dualban.Van itthon még 512 RAM de nem vok biztos benne hogy megéri e betenni.
Szal a kérdésem.
1.5GB RAM Single
vagy
1GB Dual? -
t1
addikt
Sziasztok .
Adott egy konfig:
Asrock B450M-HDV R4.0
Ryzen 1600X
Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz HX426C16FB2K2/16.Sajnos a régi alaplap + cpu (AMD Ryzen 5 1600AF + Gigabyte B450m DS3H) meghalt ennek helyére vettem a jelenlegi konfigot.
A gondom az lenne, hogy ezeket a ramokat felismeri a rendszer ( BIOS , Windows , CPU-Z minden)bár a QLV nem listázza, de csak 1db modult használ. Feladatkezelő is látja, hogy 16GB van de csak 8 elérhető a maradék "Hardver számára fenntartott memória." jelentsen ez bármit is. Próbálkoztam felcserélni de semmi.
Vettem helyette egy másik szett memóriát azzal ugyanez a probléma.
Vettem egy 3. szett memóriát amit a QLV is elfogad Crucial Ballistix Sport 2x8Gb RAM 2666Mhz DDR4de a helyzet ugyanez.
A kérdésem az lenne mi a rossebb lehet a gond.. alaplap vadiúj a proci használt. Lehet, hogy ennyire finnyás az 1600X, hogy nem tudja ezeket kezelni? Vagy az alaplap használhatatlan? -
t1
addikt
válasz Aprósólyom #63550 üzenetére
Nincs ilyen menü, és vadiúj az alaplap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs