Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Baryka007

addikt

válasz lowzor #66401 üzenetére

Nekem az az észrevételem, hogyha az IMC kifut, akkor teljesen random hogy mikor dob hibát a TM5 Extreme ... Nekem 4300 ra húzott SR kittel, volt hogy 1 hibával lefutott... Másnap meg 20 hiba volt, kopp ugyan azon a beállításon ...

Ugyan ez 4200 cl15-15-15 ön ... Nagyon nehéz stabilizálnom... 4200 16-16-16 ot már sikerült ... De a főidő is valamennyire terheli az IMC-t ...

Ha mindenképpen ragaszkodsz a 4100 hoz, akkor a Third Timingban állítsd át az összes 7 es időt 8 asra !

Szóval amit sárgával kijelöltem azokat állítsd 8 ra, és ha biztosra akarsz menni, akkor ott ahol írtam hogy +1, ott a saját jelenlegi idődhöz adj hozzá +1 et :K

Ha így sem lesz stabil, akkor onnantól lehetetlen ... Esetleg még egy utolsó trükk, ha veszel Contact Framet és lehúzod azzal egyenletesen a CPU-t ...

Esetleg ha van már most is kontakt framed. Akkor húzd meg egy hangyafasszal jobban a csavarokat valamint !

Ezt a műveletet mindenféleképpen végezd el, --> Vedd ki a CPU-t alkohollal tisztítsd meg a CPU alját, és tedd vissza.

ekdavid:
    Nagyon szívesen, várjuk a fejleményeket :K

Steve198310:

Röviden azért mert a CPU IMC-je gyenge és nem bírja annál feljebb.

FCLK / MCLK nak ha jól emlékszem 1:2 arányban kell lennie ... De nem akarok hülyeséget mondani... olyan ~2000mhz körül bírják azok a Ryzenek, ami azt jelenti, hogy a ram max 4000 mt/s -t tud ... Állíthatod máshogyan is, de az latency problémákhoz vezethet.

De az AMD hez annyira nem konyítok... Annyit tudok, hogy 3800 körül végük van nagy átlagban. Pár példányt láttam 4000 -en futni.

Tehát mégegyszer röviden... A ramod tudja, de a CPU nem támogatja :(

Új hozzászólás Aktív témák