Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz arabus #65574 üzenetére

Ez DJR, az órajelel nincs bajuk 5000-et is mennének. Az most mindegy hogy ECC mert az a rész i9-essel nem működik. Időzítést kellene állítanom.
    Korábban is használtam ECC REG ramokat x79/x99-be, egyértelműen elég annyit tudni hogy milyen die és számítható hogy ugyan azt tudják mint a drágább válogatott asztali tuningramok. Szerverekhez mindíg a legjobb alkatrészek kerülnek, ezért sokkal könnyebb tuningolni. Még DDR3 ecc regnél volt olyan hogy 1066-os modulok mindegyike ment 1600-on, elég sok 1866-on és volt egy pár ami 2000 felett is. DDR4-esekből a die meghatározó, 2133-asok mindegyike megy 3000 felett kicsivel vagy többel. (kivéve load reduced ramok, azokat az istenért nem bírom még 2933-on sem hajtani)

x299-nél alapból elég sok lap támogatta az ECC REG-et, úgy jöttek ki gyárilag. Aztán valahol Intel letiltotta ezen lehetőséget mikrokóddal. De elképzelhető hogy a kései lapok már eleve be se lettek kötve ilyen ramra.
    Asrock x299 taichi xe

De a proci miatt az ECC-t nem számolja csak a REG chippek mennek.

Gigabytenál hasonló:

X299-AORUS-Gaming-3
    * Support for up to 512 GB of system memory when using Registered DIMMs.
    Support for Registered DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx4/2Rx4 memory modules (operate in non-ECC mode)
    * R-DIMM is only supported by BIOS version F7 and earlier versions.

Intel vette ki szándékosan hogy ne legyen konkurenciája a a Xeonoknak ECC REG ramokkal. De persze a bios olyan mint a legó, kivehetsz és belerakhatsz mikrokódokat, így nekem a legújabb van moddolva minden jóval de a régi kóddal. Nincs kizárva hogy Asus x299-nél is működne régi kóddal ha a lap fizikailag képes rá és minden be van kötve ami kell hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés