Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5leteseN

senior tag

válasz MasterDeeJay #65198 üzenetére

Igen, közben találgattam a neten ilyesmi infókat, de így egy-kupacban jobb. Kösz-kösz! :R

Ez a T-s RAM egy kicsit harmatosabb a 2400-eseken belül, de mivel szerver-RAM, egy DDR4-est is ismerő kínaiban a CPU-(mem-)vezérlő határáig húzható szerintem. ami a 2680v4-es VPU-nál egyébként is 2400MHz.
    Azt így nem tudom, hogy van-e olyan kínai, ahol az alaplapra raktak ennél tovább emelhető RAM-vezérlőt(ha ez lehetséges :F ).

A RAM-frekvenciák terén "kicsit" kaotikus a eladói (és gyártói) infó is. Van kínai oldal ahol 3200-es érték is van (X99-es alaplapnál) :F ,

...de a Marketing, az új Úr... :F

Ebbe szánom, (úton van):

Thaiphoon-nal kiolvastatom. Az rejtélyes még számomra, hogy a CPU adatlapján olvasható

...76,8GBps-os sebesség hogyan-mivel érhető el, mikor a az elméletileg a CPU maximális frekijén, négy-csatornásan, tud 53...MBps-t(53GBps: winsat mem-el mérve) a RAM.
    Igaz ugyan, hogy a legjobb 15-ös időzítés helyett 17-en megy, de hasonló frekvencián, más RAM-nál az az 1 érték 1-2-ezer MBps-t hozott, tehát ha emelt feszültségen esetleg menne a 2400MHz-en 17 helyett 15-ön, akkor sem várható 55000MBps körüli értéknél sokkal jobb. Ez még mindig 50%-kal elmarad az INTEL adatlapos értékétől.
    Az is érv szokott lenni(jogosan) ezt labor-körülmények között mért érték, de ez az elég jelentős 50% különbség nem indokolható a laborral! :F :F

Azt mg Ők( ;] ;] ;] ) sugdossák a fülembe, hogyha 1,5TB lehet a legnagyobb kezelt RAM érték és emlékeim szerint 12 a legtöbb RAM-modul amit láttam(tévedhetek), akkor ugyan 32GB-ot adnak meg a kínai alalapgyártók, de a CPU-ba integrált memóriavezérlőnek "titkossassan", de tudnia tudnia kéne kezelni a 64, de akár a 128GB-os DDR4-ECC-s RAM-okat is.
    ... :Y :C !

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés