Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• malwy

senior tag

válasz Iam The Ghos #28855 üzenetére

A táp nagy valószínűséggel jó. Jó szar.Alapból, szóval nem a te készüléked selejtes. Ameddig ugyanilyenekre cserélgeted, addig nem lépsz előrébb abban a kérdésben, hogy a táp betonbiztos stb. Amit linkeltek topikot, nagyon hasznos, átbeszélhetitek a tápos témát. Első hozzászólásában le vannak írva az ajánlottak, néha kis kísérőszöveggel ellátva.

Igazából egy FSP 400W-os APN jelzésű (ehhez kell venned még pár száz forintért átalakítót, de boltban könnyedén odaadják), vagy Chicony 430W, 480W, az említett Corsair, stb. mind mind sokkal sokkal jobb táp mint, ami jelenleg lakozik abban a drága gépben. Ezek 5-8k Huf ig beszerezhetők attól függően, hogy újonnan keresed, vagy használtat is nézel, illetve Prohardver Hardveraprója számít-e.
    Egyrészt: rá van írva 500W. Abból lehet, hogy 200W-ot nem ad le, pláne 12V-os ágon, ahonnan a legtöbbet táplálkozik a gép. Lehet, hogy kevés a teljesítmény.
    2. Alig, vagy egyáltalán nincs bennük védelem. Nem csak rövidzárlatra és társaira gondolok...
    3. Nem stabilan nyújtsák a feszültséget. Egy ideig bírják korrigálni az alkatrészek a dolgot, de előbb utóbb galiba származhat belőle. Pl: fagyás, jobb esetben.

Ettől függetlenül, a hiba nem táphibára utal elsősorban. Főleg, hogy csak néha szórakozik. Adj több feszültséget a memóriáknak, alaplapnak, mem. vezérlőnek stb. Lapod topikjában biztosan tudnak segíteni, speciel olyan lap még nem került hozzám, szóval pont ugyanaddig tartana utánanéznem a dolgoknak, mint neked. Be a topikba és keresgélés. Vagy google. Sőt, kézikönyvben is megnézheted, hát ha írnak valamit.

• danati

senior tag

válasz Iam The Ghos #28855 üzenetére

A tápok nem hibásak csak egyszerűen nem ekkora terhelésre találták ki.

Arra kérdezz rá hogy szerintük a táp okozhat-e ilyen hibát.

szetk: Amikor a gépemben lecseréltem a VGA-t és a CPU-t meghagytam a régi sz*r tápomat. Majd csodálkoztam hogy játékok helyett kékhalált kaptam. Később kiderült hogy a táp nem bírta a nagyobb áramfelvételt, magas volt a feszingadozás és ez okozta a kékhalált. Sürgősen lecseréltem a tápegységet egy normálisra és láss csodát: minden hiba megszűnt.

Új hozzászólás Aktív témák