- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #26464 üzenetére
HD filmezéssel foglalkozok, szerintem a ram tök mindegy. Nyers HDV anyagok is max 25 megabittel mennek, ezt már minden vinyó, hálózati eszköz, ram, és videókártya tudja. Blu ray asszem kicsit magasabb, de ez sem jelenthet gondot. Gigabit lanon.
A lényeg hogy legyen minimum egy HD-s videókártyád. De ami konfigod van a profilban, azzal 20 filmet tudnál egyszerre nézni
Ellenben ha valami más konfigról vetítenél... mondjuk olcsó HTPC-ről. Szerintem 1-2 GB-al bőven beéri - sebessége egyáltalán nem számít. (win 7 alá azért illik 2 GB már, valami olcsó is jó, ha nem használod másra) Annyi fix, hogy az ősrégi Celeron 2800-as gépemen HD filmeket néztem és vágtam is (kicsit renderelés lassú volt
) , 1 GB DDR1 ramon - HD-s VGA nélkül. 720p-s divx-et simán vitte, nyers HDV-t is játszotta. Egyedül az 1080p-s -mkv konténeres akadt rajta.
Tehát összegezve, RAM szerintem lényegtelen. Ami kell egy közepes erősségű proci, és HD támogatású VGA, na meg stabil LAN kapcsolat.
(#26465) GhostWalker: Lap igazából mindegy szinte, mert AMD procikhoz szoktak ajánlani ramot (IMC a prociban, ezért) Kingmax, Corsair Dominator, esetleg G.Skill. Főleg legyen QVL-es ram, tehát memory supportos.
Ja és Geil-t került el messziről!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged