Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: Stand up és én
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgordon
senior tag
válasz
Speed®
üzenetére
"Ja és ilyenkor veszek másik példányt, a gariból visszaérkezettet meg eladom..
Ennyit a kieső időről ;p"Igen, erről beszélek. Az így "kéz alól, nem cégtől" vásárolt memóriával a gondjaim:
- gyári garancia, amit NEKEM kell intézni: postára adás, hosszú hetek várakozás
- te írtad, hogy te veszel addig memóriát, és eladod majd, ami megérkezik, cserébe. Látod, be kell fektetnem 8 gb ram árát, csak mert nem jó helyen vettem.
- zárásnak: sok esetben "ismeretlen, noname" ramokat árulnak így, jól hangzó időzítéssel, inkompatibilitással... no comment...( Normális esetben: memória elromlik, beviszed papírral nagyker, jobb esetben azonnal adják az újat, KÉSZ. Rosszabb esetben napokat (!) vársz és adják az újat ingyen. Ha az a RAM kifutott, kapsz újabbat (!), akár minimális ráfizetéssel. De nem a teljes memória árát kell belenyomni. KÉSZ. )
Van 8 gb ( 4x 2 gb ) 1066 ddr2-m, szerinted egy átlag embernek mennyire van kedve "kupeckodni" a memórián? Ha normális munkád van, és kiszámolod, hogy mennyi idő megy el arra, feladd postán a memóriát (sorbanállás, majd ha megérkezik, átvétel), és hogy intézed a régi, gariból megérkezett memória eladását (hirdetés, bla bla bla), leteszteli a vevő, bla bla bla, akkor kiderült, hogy totál veszteséges az egész procedúra. Sok sok órát, akár napokat vesz igénybe.
Ha nincs munkád, akkor nem buksz pénzt, akkor lehet nyereséges...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ki venne úgy memóriát, ki olyan bátor, hogy kockáztat, hogy picit olcsóbban, és ilyen gyári garanciára, amit mindenkinek magának kell intézni? Én még mindig nem értem.
A másik, hogy nem vagyok biztos, hogy adózik normálisan az, aki ilyennel foglalkozik...
Aki elégedett ezzel a módszerrel, csinálja, hajrá, kockáztasson, én csak próbálnám az előnyét meglátni, de nem látom eddig. Várnám az olyan indokokat, ami a fenti kérdéseimre megnyugtató választ ad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Kuponkunyeráló
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Balesetben elhunyt Vince Zampella
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Jövedelem
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
fudi2002