Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Alsó-Középkategóriás Gamer konfig, 2024 őszén
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Garasoskodás
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cybertruck Taipeiben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
válasz Viktor0610 #103893 üzenetére
Erősen OFF, de mennyire fájdalmasan idiótaság ebben az országban, hogy mindenhez egy olyan okmány számot kell használnunk ami rendszeresen megváltozik és aztán nekünk kell rohangálni mindenhova frissíteni az adatokat . Ahelyett hogy mint minden normális országban, a személyi számot használnánk mindenre is és egy darab számmal egyértelműen azonosítva lenne mindenki.
-
zelikocc
senior tag
válasz CellWalker #103588 üzenetére
2026-ban újraosztják a 2100 MHz-et. Vagyis valószínűleg már előtte, de 2026-tól lép életbe. Valószínűleg egyenlő arányban fognak osztozni a szolgáltatók 20-20-20 MHz-el.
Vidéki kapacitás bővítésre lehetőség még a 700 MHz SDL és az 1500 MHz SDL sáv ami csak a letöltési irányt segíti be. Romániában pl az Orange kisajátította a teljes 1500 MHz-en elérhető kapacitást, kíváncsi leszek mi lesz belőle a gyakorlatban.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz bociusz #103540 üzenetére
Azt amúgy lehet tudni, hogy mi lesz a többi 40 MHz-el? Meg a többi szolgáltató 100 MHz feletti részével? CA-val össze fogják? Ha igen, akkor miért nem úgy megy már alapból? Vagy csak a Digit kellett kitúrni, hogy ne maradjon nekik, mint a többi frekvencia esetében amik nincsenek kihasználva?
-
zelikocc
senior tag
Alföldi kisváros (Kiskőrös)
Jól látom, hogy azok ott N78 AAU-k? [kép] -
zelikocc
senior tag
válasz gabor9991 #102643 üzenetére
Ha a település közepén Yettel 3G bázis van, akkor már csak idő kérdése, hogy legyen B1, B3. Ha eljutnak oda is a modernizációval.
Egyébként nem csoda, hogy jobb a B20, mivel nagyobb a kapacitása (20 MHz) mint a Yeti B8 és B28 együttvéve (10+5 MHz) és még közelebb is van. -
zelikocc
senior tag
válasz csaszi75 #102624 üzenetére
És most is kitörölte amit írtam/írtunk, pedig szerintem semmi értelme nem volt kitörölni, csak éppen neki személyesen nem tetszett.
Mi ez, hatalommal való visszaélés?
Pont erre való az OFF topic bepipálása, ha valami nem kapcsolódik szorosan a topichoz, de szeretnénk megbeszélni, akkor azt OFF-ba tesszük.
Bezzeg a korábban említett provokáló hsz-ek még mindig ON-ban ott virítanak... azok mennyire kapcsolódnak ide? -
zelikocc
senior tag
válasz lala666 #102570 üzenetére
Kedves lala666 és Katicza.
Minden tisztelettel legyetek szívesek, mielőtt belém álltok, értelmezzétek amit írtam.
Kétszer is külön kiemeltem az OPTIKA szót, nem tudom ennél szemkiverősebben kiemelni. !!OPTIKA!!!ÜVEGSZÁL!!FTTH!!!
A Vodafone/UPC koax mióta számít optikának? mondjátok már el….
A koax=optika? Nem. Akkor szerintetek rátok vonatkozik amit korábban írtam? Mert szerintem nem. Ennyi. Peace. -
zelikocc
senior tag
válasz 4Grider #102369 üzenetére
Ezek szerint félreértettük egymást, mert én nem konkrétan az N78-ra gondoltam.
Tele van a vidéki környékem 50km-es körzetben "modernizált" bázisokkal. Modernizált alatt én azt értettem, hogy korábban vagy csak 2G/3G volt, vagy csak 1-2 4G frekvencia. Ehhez képest most sorban mindegyiken megjelentek az 1,3,8,28 frekvenciák rengeteg helyen, de konkrét 5G ebben a körzetben pontosan 2db bázison elérhető csak, pedig azok is ugyanúgy 1,3,8,28-al vanank felvértezve (DSS).Tehát fejlesztettek gőzerővel vidéken, de 5G néhány kivételtől eltekintve sehol sincs. És ami szomorú, hogy még csak CA sem.
Ennek az okán töprengtem már hónapok óta, hogy amúgy mi lehet a terv? "Altatnak" és majd gombnyomásra egyszer csak mindenhol elindul és akkor lesz egy nagy "5G bumm", vagy ilyen dolgok miatt nem jön össze, hogy hiányzik az optikai betáp?
-
zelikocc
senior tag
válasz 4Grider #102366 üzenetére
Mert Zsombó sűrűn lakott? (csak hogy egy példát emeljek ki)
Mennek ezek vidékre is látszik... de eddig nem jöttem rá hogy miért nincs 5G ott ahol már modernizálták a bázisokat és 4-5 frekit is tettek.
Az érdekes az, hogy még csak CA sincsen... pedig Cat18-as az eszközöm.De az optikai betáp hiánya reális magyarázatnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz MadMancs #101754 üzenetére
Ohh akkor itt lemaradás van, jó. Szóval: A VoLTE/VoWiFi topikban fellelhető információk szerint már megy "publikusan" is pl. céges ügyfeleknek. Ilyen pl. a Kedvező Üzleti Flotta is.
Azt gondoltam már itt is megy javában az információ csere. -
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata VoWiFi-vel külföldön (roamingban)?
Működik roamingban is, mint a Vodafone-é, vagy tiltják mint a Telekom? -
zelikocc
senior tag
Nem, nem arra gondolok.
Olyan IPTV-re amit mindkét féle hálózaton ki tudsz próbálni pl sweet.tv, vagy akár Yettel TV, vagy ami tetszik.
Szóval ha a játék közbeni időszakos laggokat nem nézzük, mert nem játszol, akkor is ott van pl. a videó chat: random akadozások, hang kieséses, kép befagyások 1-1 apró másodpercre, a “mit mondtál” kérdések, mert pont nem értetted ez miatt, stb… aztán miután mindkét oldalon optika van, soha többé egy darab pillanatnyi akadás sincs a videó chatben, pedig van köztük 1000 km.Vagy amikor az amúgy 150+ mbit-et hozó (B3+B7) mobilneten IPTV-vel rendszeresek az apró (vagy akár nagyobb) akadozások, csatorna váltáskor 2-3 másodperces gondolkodások (a nagy adatforgalmad miatt hátrébb sorolnak) és aztán 300 mbites optikára váltasz és mindez megszűnik és úgy érzed mintha egy régóta tartó fejfájás múlt volna el, annyival gyorsabban és fürgébben és akadás mentesen működik utána ugyanaz az IPTV szolgáltatás.
Kb mintha lecserélnél egy régi lassú telefont egy új csúcs telefonra és csodálkoznál, hogy nem kell 3 másodperc mire megnyitja a hívás listát, hanem azonnal megtörténik.Lehet még folytatni a példákat. Apró kis időpillanatok, amik folyamatosan ott vannak és csak akkor veszed észre, ha egyik pillanatról a másikra megszűnnek.
A Yettel TV - Yettel mobilnettel lehet hogy priorizálva van, de őszintén hány felhasználóig működik ez?Aztán jön a szokásos “de nekem ez is elég” - jó akkor nincsen probléma, örüljél neki és használjad. Amíg bírja.
Csak akkor ne bizonygasd másnak, hogy ugyanolyan mintha optika lenne. Mert nagyon nem.És amúgy nyilván tök jó a mobilnet, ha nincs semmi vezetékes, vagy a vezetékes valami elavult DSL. De egy optikát leváltani mobilnetre… hát… azért előtte erősen érdemes felmérni a szokásokat és az igényeket, mert nem mindenkinek éri meg ezen spórolni.
-
zelikocc
senior tag
válasz csernak75 #98345 üzenetére
Nem a 30-as ping fogja elrontani, hanem a mások használatától függő labilis stabilitás és gyakran előforduló csomagveszteségek.
Plusz ha letöltesz egy darab mai játékot (100+ GB) már repül is rád a QoS és hátrébb leszel sorolva a forgalomban.De esetleg javaslom kipróbálni összehasonlításképpen az IPTV-t legalább 1-2 hónapig mobilneten és optikán is. Akkor rájöttök mi a különbség egy osztott korlátos kapacitás és egy dedikált kapacitás garantált sebességgel között.
De hajrá, dobjátok csak az optikát nyugodtan.
-
zelikocc
senior tag
válasz trec12 #98342 üzenetére
"a stabilitással semmi probléma nincs"
Most még.
Illetve attól függ mire használod. Ha van egy konzolod, akkor már bukó a mobilnet a vezetékessel szemben.
Én megtartanám a Telekom vezetékes netet, főleg ha optika. Esetleg lehet nézni másik vezetékes szolgáltatót. Vagy ott a Netfone ahol ugyanúgy a Telekom hálózatán szolgáltatnak, csal sokkal olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz Katicza #95968 üzenetére
Annyi biztos, hogy jelenleg a Yettel vezet a fejlesztésekben toronymagasan és ezzel valamilyen szinten legalább egy kicsike versenyhelyzetet teremt ebben a kartellországban.
Az meg hogy neked milyen igényeid vannak, az a te dolgod nyilván, én csupán a tényekre világítottam rá (üvegszál vs vezeték nélkül).
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz trec12 #95966 üzenetére
Szvsz nem volt kár, mert nem volt előre látható az az állam általi ellehetetlenítés, amit kapott. Utólag persze könnyű így gondolkodni. Nekünk speciel még most is éves szinten sok 10 vagy akár 100 ezer forintos spórolást jelent 4 SIM kártyával, mivel szerencsés helyzetben vagyunk és telejsen lefedett területen mozgunk.
Ugyancsak Romániát felhozva példaként a DIGI Mobil elérte az ország legjobb lefedettségét és még most is szorongatja (folytogatja) az árazásával a 3 konkurenciát, miközben nagyon jól megy a szekerük, özönlenek át hozzájuk az ügyfelek.
Tőlünk kivonultak, de az olasz, spanyol piac után pedig éppen a portugál és belga piacon terjeszkednek a mobillal, de hallottam pletykát ausztriai terjeszkedésről is.
-
zelikocc
senior tag
válasz Katicza #95964 üzenetére
Továbbra is fenntartom a korábbi hozzászólásomat.
"20-25 év múlva lehet már kinevetjük az üvegszálat"
Mit gondolsz, a bázisállomások összeköttetését miért optikázzák folyamatosan, miért nem elég nekik a vezetéknélküli betáp? Vagy miért nem fordítva csinálják (üvegszálról vezeték nélküli?)
Az üvegszál folyamatosan egyre közelebb ér a házakhoz, a koax hossza is egyre jobban csökken, míg végül elérünk az FTTH-hoz mint határtalan csúcstechnológia. Az 5G, 6G, akárhány G nem az FTTH-t váltja le, hanem azt helyettesíti, ha nincs.
Romániában a DIGI már nyomatja a lakossági 10Gbit-es üvegszálat kevesebb mint 1 ms pinggel. A DIGI a legutolsó kis eldugott falut is leoptikázta. Melyik G tud ilyet jelenleg? Persze nem kérdés, hogy lesz ami megközelíti, de majd akkor jön a 20Gbit-es vagy 100Gbit-es kapcsolat, mert ha egyszer az üvegszál be van kötve, akkor már csak végberendezésektől függ a sebesség és a kapacitás.A fizika korlátain nem tudsz átlépni. Az egyetlen ami le tudja győzni az üvegszálat az a kvantum kommunikáció, amivel az adat nem végighalad egy közegen, hanem teleportálják.
Gondolj bele, a Marsra nem negyed óra lesz eljutni bármilyen rádiójelnek, hanem azonnal valós időben ott lesz az adat. De ez még nagyon a jövő, nem csak 20-25 év. -
zelikocc
senior tag
-
zelikocc
senior tag
-
zelikocc
senior tag
válasz 4Grider #83399 üzenetére
Ha azon nyomják ami van, akkor mi értelme ennek hogy a te címeden elérhető vagy nem? Kaptunk szórólapot a postaládába de mégsem elérhető, csak majd valószínűleg lesz valamikor. Azt mondták kapok majd értesítést ha édesítésre kerül a szolgáltatás. De mit kell ezen rágódni ha azon megy ami van?
Ez az 50% sebesség megosztás mennyire valós infó? Csak mert akkor mi értelme közösen használni a frekvenciát? 10 MHz LTE csak 75 Mbit lenne a 150 helyett, mégis mindig 120 körül mértem ezen a környéken, tehát használva van az a 20 MHz.
-
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudja esetleg hogy az új Telenor OtthonNet-et milyen frekvencián szolgáltatják vidéken? 800 Mhz B20-on is megy? Nálunk jelenleg csak ez van (ez pedig ugye közös frekvencia a Telekommal így nem tudom mennyire engedi meg a Telekom hogy leterheljék, így is eléggé terhelt itt ez a 4G sáv).
Vagy esetleg B3 1800 Mhz-et fognak "felkapcsolni"?Jött ma egy szórólap tőlük, de a weboldal szerint még nem elérhető, az ügyfélszolgálat szerint pedig valószínűleg hamarosan elérhető lesz..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest