- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Nagy Nikon DSLR topik
- (téma lezárva)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
900 - 801
50010 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Talas
tag
-
Flow
senior tag
563 volt 66x os sandisk 1gbos karival, postaköltséggel meg mindennel. kb 214e volt átszámítva. a gépet magát is megnézem, ha érdekel. amugy nem kéz alatt vagy valami noname helyen vetem. pixmania rulez.
. milyen vaku érdekel? Sb-600? Amugy tapasztalatom az, hogy itt olyan 2-5-10 %-kal olcsóbbak a cuccok, de azért vannak persze kivételek. ha érdekel valami, ránézek neked. És ha kell, haza is tudom vinni, februárban utazok. -
csiga997
őstag
-
Talas
tag
Azt azért láttad mire volt feltéve? A cropos kis és nagy rekeszes képeknél van némi lágyulás, de középen brutálisan éles. Gondolom kicsit jó lehet a vonalfelbontása.
''Hétköznapi halandóként'' miről maradok le ha SB 800 helyett SB 600-t vennék? Na nem mintha lenne most hirtelen kétszer annyim vakura
Praktikus többet használt funkciókra gondolok elsősorban. -
ArthurMiller
senior tag
Találtam itt [link] egy tesztet a 80-200/2,8 obiról, Igaz csehül van, de a képek számítanak. Tele van korrekt fotókkal, hát.......engem meggyőztek. Már várom, hogy meglegyen

-
kisbergics
tag
Nekem is tökéletesen megfelel a kitobi. Ár/tudás értékben szerintem elmegy. Persze lehet sokkal jobbat is venni, csak sokkal többért is. Ha még nem akarsz annyit rákölteni, akkor ez alapnak jó szerintem.
Én még vettem hozzá egy Sigma 55-200as teleobit és így alapnak ez már egy használható szett... 
-
Spada
tag
-
Flow
senior tag
Sziasztok! Angliában vagyok ideiglenesen, és most vettem egy d70s-et, viszont francia manualt küldtek hozzá. már leszedtem az angolt a hivatalos oldalról, de magyart egyszerűen nem találtam a neten. nincs meg valakinek pdfben vagy docban? Nagyon hálás lennék, ha tudna küldeni egy sporttárs.

Flow -
ArthurMiller
senior tag
Volt ma szerencsém kipróbálni egy d40 gépet. Hát nagyon elégedett voltam vele, kategóriájában szerintem teljesen kifogástalan. A kitobival egész jó képeket csinált
Persze, a fókuszmotor hiánya szerintem is súlyos fogyatékosság. De, tekintve, hogy egy normálisabb bridge hasonló árban mozoghat, akkor ezerszer inkább a d40. Aki nem akar obikkal bajlódni, elég neki a 17-55 55-200 kombó, annak jó szivvel ajánlom
-
j.bravo
addikt
Nekem ilyen van.
Hát tipikusan a ''valamit valamiért'', ''nincs ingyen ebéd'' meg amit mondani szoktak a kitobikról
Szóval nem egy überkirály, de használható. A Canon 18-55-nél kevésbé szokták szidni. Rekeszelve számomra (és sokak számára) teljesen használható eredményt ad.
A 18-as végén vsz. nem rosszabb számottevően mint a 18-70, de a hosszabbik végén igen (a 18-70nek az a jobbik fele).
Mindenesetre van nála rosszabb is. Amennyibe kerül (kitben, vagy használtan), annyiért rendben van.
Amíg nincs pénz jobbra, teljesen OK, indulásnak. Persze van akinél az indulás pár hónap, van akinél meg pár év, akár jobbra gyűjtögetés, akár más szempontból.
Ha baromságot írtam, a többiek rendbe teszik
-
Szten Márs
nagyúr
Van valakinek tapasztalata milyen a Nikon D50 kitobija... mert a D70s 18-70-eséről jókat hallottam/olvastam de a D50-nek ugyebár egy 18-55-öse van ami nem tudom mennyivel gyengébb (most nem a zoomtartományra gondolok)...
-
j.bravo
addikt
Csak a ''Most őszintén: miért is kell egy vakuban szoftvert cserélni??'' -re reagáltam.
Úgy véltem, ''amúgy nagy általánosságban'' azért releváns... gondolván hogy pont nem Nikon/Metz, az a történet szempontjából mindegy.
Tényleg csak azért bátorkodtam beírni, mert ez egy olyan példa volt, amikor egy vakuban szoftvert kellett (volna) cserélni, hogy működjön egy adott típusú vázzal.
Meg lehetett volna oldani persze, azaz a Metz usb csatija nem világmegváltó dolog, csak/de kényelmes, és mindemellett a marketing is felhasználhatja az érveiben
[Szerkesztve] -
Talas
tag
-
csiga997
őstag
Itt most arról volt szó, hogy a Metz milyen jó, mert abban van ilyen, a Nikonban meg nincs. Vagy olyan Nikon vakut is tudsz, amire ráférne a frissítés, de nincs rá lehetőség?
Amúgy, ahogy olvasom amit írtál, a Sigmánál se lett volna ez elvileg lehetetlen, inkább csak a tökletlen honi képviseleten múlt a dolog semmint a technikai lehetőségeken. -
csiga997
őstag
-
j.bravo
addikt
A Sigma EF 500 DG Super-t a zindekszen egy fórumtárs azért ''kényszerült'' lecserélni egy sb800-ra, mert a vásárláskori firmware-rel a d50-nel még ragyogóan ment a vaku, amikor viszont vett egy d200-at, akkor szomoróan tapasztalta hogy azzal nem. Az importőr szerint az új FW-vel már ment volna a vaku a d200-on is, de itthon nem tudták volna frissíteni, ki kellett volna küldeni, satöbbisatöbbi, így az illető bepipult, a Sigmát eladta és vett egy sb800-at.
De azt állítja hogy ha ment volna a d200-on, nem cserélte volna le, mert teljesen elégedett volt vele. -
Talas
tag
-
csiga997
őstag
-
csiga997
őstag
-
Ijk
nagyúr
Sziasztok
D50-el készült képeimen néha a fekete ruha egészen barna lesz. Gondolom az érzékelő bizonyos hullámhosszú fényekre érzékenyebb. Szóval ezzel lehet valamit kezdeni? Valami szűrő van erre a problémára? -
lugosi
MODERÁTOR
Mire kell figyelni? Szerintem próbálj ki néhány nem szokványos dolgot, pl az indirekt vakuzást mindenképp, hogy elvillantja-e commander módban a D70 kisvakuja, vagy egy SB-800-as, ez általában gond szokott lenni a nem nikon vakuknál. Ha megy, akkor szüret. próbáld még ki, hogy az FV-lock működik-e vele (az AF/AE lockra a menüben tedd rá ezt a funkciót). Én így nagy hirtelen ezt próbálnám ki.
Amúgy újra megnézve a metz-et egy dolog nagyon szimpatikus benne, lehet a firmware-ét frissíteni usb-n keresztül, ezt pl a nikon vakuk nem tudják. -
csiga997
őstag
-
Talas
tag
[link]
Itt van a Metz, de mivel már szürke importos SB 600-t én is láttam 58-ért újonnan, azt hiszem nem fogok bele én sem a Metz-be.
Egy esélyt még adok az olcsóbbik Sunpak-nak, bár csak úgy, ha ki tudom próbálni. Néhány obival meg néhány vakuüzemmódal csak előjön hogy mire képes. Mire érdemes odafigyelni a próbánál? Van valami tippetek erre vonatkozóan?
Most néztem az árlista dátumát, hát így már nem biztos az ár.
[Szerkesztve] -
lugosi
MODERÁTOR
-
csiga997
őstag
-
j.bravo
addikt
-
j.bravo
addikt
Sebaj, én se értem magam

Amiért az sb600-tól elfelé gondolkodok, a Sigma/Metz (sb800?) irányában, azok a következők:
- nagyobb teljesítmény (a másik kettő is az sb800-éhoz áll közelebb), ami lehet hogy az alulvilágított sportcsarnokban jól jönne
- volt még valami ami most nem jut eszembe.
Más: egy másik fórumon panaszkodott egy fórumtárs (sb600 tulaj, de ez most mindegy) hogy a kislányának óvodai ünnepségén fotózott. Fénycsővilágítás volt, plusz a vaku ugye. Raw-ba (nef-be) fotózott, de otthon akárhogy tologatta a WB csúszkákat a rawshooterben, jusztse lettek jók a színek.
A topikban aztán kiosztották neki az észt, hogy bezzeg az sb800-hoz adnak egy csomag kis szűrőt, amiből az egyik arra jó, hogy ilyenkor ráteszi a vakura, az módosítja a vakufény színhőmérsékletét; a júzer a vázon beállítja a fénycső WB-t, aztán vígan fotóz és otthon vígan nézi a képeket, amik színhelyesek.
Ez tényleg van és tényleg jól működik?
Vagy ha szürkekártyázik az ember, akkor szükségtelen?
Persze ilyet eddig az sb800-on egyetlen másik vakuhoz se láttam/hallottam hogy adtak volna, csak mindenféle zöld meg sárga meg piros szűrőket... de ez lehet az én tájékozatlanságom is.
Szóval (ha tényleg kell) van ilyen, kapható másik vakukhoz is? És nem kerül annyiba mint az sb600-sb800 árkülönbözete?
(tudom, tudok hülyeségeket kérdezni meg hülyének tűnni, de már felülemelkedtem azon hogy érdekeljen, legalábbis amíg válaszra méltattok) -
ArthurMiller
senior tag
-
j.bravo
addikt
Hát én is
Mint említettem, olyan határozatlan vagyok, vagy mégse? Azért ha lenne elég ''kedvem'' hozzá, nyilván én is az sb800-at venném, nem tagadom egy percig se. Ennyi márkahűség vagy sznobizmus vagy bármi (kinek-kinek vérmérséklete szerint) belém is szorult. 
Még az is lehet hogy egy darabig még kihúzom a nemrég párezerért vett ''Philips P36 Computer TLS'' tirisztoros vakuval (kb. egy hónap múlva kiderül, mennyire használható táncversenyen... lehet hogy semennyire, de azért bizakodó vagyok).
A Metz-re viszont nem találtam sehol a Talas által említett 60k-s árat (olyat az 54 AF-re találtam, aminem a feje nem forgatható, hanem csak dönthető), hanem 99k-sat pl. itt [link] . Viszont ha alig valamivel olcsóbb, akkor az ember (a fent leírtak miatt) inkább az sb800 felé húz.
Ezek után, ha a Metz tényleg lenne valahol garisan 60k-ért, még jó eséllyel meg is venném
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
-
ArthurMiller
senior tag
Nekem, még kanyonos koromban volt egy sunpack TTL II vakum. Na ahhoz képest az SB-800 nagyon jó kis konstrukció. Egyébként nekem teljesen masszívnak tűnik, semmivel sem filigránabb, mint a canon csúcs vakuja. Én mindenesetre maximálisan elégedett vagyok vele, jó sokáig meglesz.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Ja, az hogy az árához képest milyen, az hagyjuk, ha valaki azt hiszi, hogy ez a vaku (SB-800) tényleg megér 120-130e ft-ot, az valószínű nem komplett (kivéve aki kivéve).
A metzről tényleg a termékfotó alapján mondtam véleményt, valahogy olyan érzésem volt a képek alapján, mintha egy kicsit elnagyolt lenne a műanyag. De hát ilyenkor szokás tévedni. Nem tudom. Meg kéne nézned élesben. Sőt mi több, ki kellene próbálni. Mi lenne ha csinálnál egy üzletben két képet, az egyiket a géped beépített vakujával (az is i-TTL, ugye egyébként!), egyet meg a Metz-zel. Én kíváncsi lennék. -
csiga997
őstag
Már a 80DX-en is ilyen gomb volt.

Különben kétségtelenül a mai vakuk jóval törékenyebbnek és kevésbé tartósnak látszanak, mint a régiek, mondjuk egy SB-24, ami gyakorlatilag elpusztíthatatlan volt. Egymás mellé téve egy 24/25/26-ost és a 800-ast elég szembeötlő a különbség.
De ez persze nem nikon-specifikus történet, az egész világ efelé halad, sajnos. -
j.bravo
addikt
Téééényleg. Összekevertem (ua. börzén tudtam kipróbálni egy indekszes d50 topiktárs sb600-át és megfogdosni egy egész másik fotós eladó sb800-át).
szerk.: lugosi kolléga; a tévedések elkerülése végett, én nem kinyilatkoztattam hogy gagyi lenne, hanem megemlítettem az érzetet, illetve a benyomást. Lehet hogy marha masszív, de első blikkre nekem ez ugrott be.
Sőt az is lehet hogy csak az árához képest okozott egy icipici csalódást, és az is lehet hogy ha fekete lenne, nem lett volna ilyen benyomásom.
De főleg azért vettem a fáradságot és szóltam hozzá, mert a Metz-ről ugyanakkor mindössze egy termékfotó alapján hallottunk véleményt (ha volt a kezedben is, akkor természetesen mintha meg se szólaltam volna).
[Szerkesztve] -
lugosi
MODERÁTOR
-
csiga997
őstag
-
lugosi
MODERÁTOR
??? Az SB-600-nak nincs több irányba dönthető gombja egy darab se. Van ellenben viszont több, különálló, nagyon-nagyon masszív gombja.
Más:
Dare2live: hallom Canon 30D-t akarsz venni. És hogy mostanában vettél valami ''kamionról lepottyant cuccot''. Ejnye, ejnye.
[Szerkesztve] -
hdanesz
őstag
-
j.bravo
addikt
Nem lenne jobb inkább még némi keresgélés, és egy alkalmasint használt, de még garis d50? Jóval több obijektív közül választhatnál...
Persze idővel egyre több obi jelenik meg AF-S változatban, de...
A nagyobb kijelzőn (és a kis méreten, ha az neked előny...) kívül a d40 semmivel sem jobb a d50-nél, ellenben ugye jóval kevesebb obiból válogathatsz. A 3 AF pont talán nem annyira nagy érvágás az 5-höz képest, az esetek 90%ában legalábbis én a középsőt használom és összesen 10%-ban az összes többit... de az a fókuszmotor jól tud jönni.
Objektívre:
d50-en használom a duplakit teleobiját (igaz külön vettem); az AF-S 55-200-at. Hazugság lenne azt mondani hogy istencsászár, de teljesen használható. 30-35k-ért meg is lehet venni használtan de garisan, ennyit szerintem megér. A 70-300-as szörnyedvények képminőségénél jobbat ad (nem ''ég és föld'', de látható).
80-90k elég tág keret egyébként, abból (ha nem ragaszkodsz az újhoz és jó a Tokina is), megcsíphetsz már egy fix 2.8-as 80-200-at is - igaz, ezekhez kell a fókuszmotor... azaz a d40 helyett d50.
Nikkor 70-210 fix f4 (igen, kell a vázban az AF motor...) mintha szintén lenne ennyiért, bár keveset látni a piacon. Remélem nem emlékeztem rosszul, és nem írtam baromságot emiatt
-
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Lehetséges,hogy egy-két napon belül belépek a Nikon DSLR táborba. Jó áron tudnék D40-es kitet venni. De kicsit még bizonytalan vagyok.Most adtam el a Pana FZ30-asom.
Elolvastam már sok tesztet meg értékelést, de mégsem könnyítik meg a döntést. Szerintem megelégednék a kitobival egy időre, max. egy telét szeretnék majd idővel.
Ehhez csak fókuszmotoros obik jók,mert ugye a vázban nincs...
Illetve jó a többi obi is,csak nem lesz autófókusz. A kérdésem az lenne,hogy ti milyen tele obit ajánlanátok hozzá,ami viszonylag jó képminőséget produkál elérhető áron (max. 80-90K-ig). Ja és még vmi: manuális fókuszt nehéz használni DSLR gépen?
Köszi a válaszokat!
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
-
Talas
tag
-
Talas
tag
Na ja én is ezeket hallottam, bár nekem az analog F70-hez volt egy Sunpak, azzal nem volt semmi gond. Akkor maradna az olcsóbbik Sunpak 24-ért, amitől félek mert még nagyon új, vagy használt SB600 mert most többre nincs keret, ha meg komolyabb fotózásra kell akkor ott a tesó 800-a, csak hát nem szeretek kölcsönkérni.
-
j.bravo
addikt
Furcsa, nekem az sb600 okozott ilyen jellegű csalódást amikor először kézbe vettem. A fém talp persze meggyőző volt, de a fehér hátterű, átlátszó, több irányba billenő gomb a belépőszintű mobiltelefonokat juttatta eszembe.
Ettől függetlenül persze eddig szinte mindenki aki tényleg használta, dicsérte az sb600-at.
Én egyébként azóta se vettem rendszervakut, még mindig hezitálok... eddig csak az sb600, sb800 (ez persze csak részletre
), és a sigma ef500 dg super között, most ez a metz is elgondoztat. -
lugosi
MODERÁTOR
Szerintem ha vaku, akkor csak Nikon. Csak rosszat olvastam az i-TTL ''kompatibilis'' vakukról. Sok olyat olvastam, hogy a third party vakuk ''sokszor helyesen'' exponálnak, néha egész jól...
A Metz régen nagyon jó vakukat csinált, most ahogy a nagyított képeket elnéztem a weblapon, a felhasznált anyagok és a kidolgozás minősége láthatóan, nagyon gagyinak tűnik. Az SB-600 piszkosul össze van rakva. Tartósságot is vegyél figyelembe, de te döntesz. -
Talas
tag
[link]
ez meg 60e HUF körül van szerintem nem rosz ez sem, de itt már az SB 600 is bejön a képbe. A forgatásra nem sok szükségem van, csak hobbifotó szinten nyomom, nem profi munkára. Bár most ez a Metz megmozgatta a fantáziámat, kérdés hogy a korábbi kompatinilitási gondok hol tartanak a nem nikon vakuknál a D70-el. -
werttzui
addikt
-
Talas
tag
-
ArthurMiller
senior tag
-
lugosi
MODERÁTOR
-
csiga997
őstag
-
werttzui
addikt
-
lugosi
MODERÁTOR
A mobil többvakus megoldásban pont azt szeretem, hogy nem stúdióban kell hogy működjön, hanem kipakolsz a táskából, és akárhol.
-
Talas
tag
-
csiga997
őstag
-
rauschie
senior tag
ezek tiszták nagyjából.
azt nemértem h az exp. korrekció mit csinál konkrétan?
példa: téma háttérben naplementével
ugye fogok egy záridőt, de ha rövid akkor a téma lesz sötét hapedig hosszú beég a naplemente, ezzel mit csinál az expozició korrekció v mi?
vagy egyszerűen a záridőket változtatja? -
ArthurMiller
senior tag
-
M6454
tag
Hello!
Az érdekelne, hogy van e valakinek Nikon 70-300 VR-es objektívje, és milyenek a tapasztalatai vele.
Köszi szépen -
lugosi
MODERÁTOR
Az SB-800 megy slave és master módban is. Ha tehedet vegyél hozzá még 2 SB-600-at (3-at már nem merem beírni
), a többvakus vezeték nélküli vakuzás igazán érdekes dolgokra képes. -
lugosi
MODERÁTOR
-
rauschie
senior tag
-
csiga997
őstag
-
rauschie
senior tag
-
csiga997
őstag
-
ArthurMiller
senior tag
Pár napja megvettem az Sb-800-at. Hát jó kis vaku ez, egyelőre nagyon elégedett vagyok vele. Még ki kell próbálnom, hogy tudom e vezérelni a beépített vakuval. Gyanítom menni fog, mert a beépített tudja a commander módot, az SB-800 meg a slave-et.
A hozzá adott szűrők jópofa dolgok, tényleg hasznosak. Viszont a diffúzor a leghasznosabb számomra, úntam már a portrék egy részén a csillogó arcbőrt
-
rauschie
senior tag
-
rauschie
senior tag
és a baloldalt felül található tárcsa mire való?[link]ez
ugye ottvannak az iso értékek az tiszta, de nem azokat kell állítani a piros pöttyhöz hanem a másik számsort.
azok mit jelentenek?(-2 -1 0 1 2)
ez a szöveg van hozzá, de nem értem: ''On the left is the multi functions dial. The film speed and Exposure compensation dial. The ASA/ISO film speed is locked and you need to depress the unlock button to release, this is to avoid accidental shifting of the film speed which may result in erroneous exposure measurement The exposure compensation setting is by lifting the dial and turn to adjust the level of compensation, + - 2EV is possible in 1/2 stop increments.''
érdekelne ezagombis micsinál? [link]ez nem az objektívleoldó... ez a magyarázat hozzá: ''The FG has not provided with an Auto Exposure (AE) Lock. You can use this backlight exposure compensation button to automatically adjust for exposure in situation where contrasty scene requires more exposure to compensate.'' automatikus záridő v mi?
ha valaki ezeket elmondaná nagyon szépen megköszönném! -
lugosi
MODERÁTOR
-
werttzui
addikt
-
csiga997
őstag
-
rauschie
senior tag
aszondjátok megnekem okostojások hogy a záridőelőválasztó mellett található 2állású kapcsoló mire jó?

-
ArthurMiller
senior tag
-
ArthurMiller
senior tag
-
csiga997
őstag
-
csiga997
őstag
-
rauschie
senior tag
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Izé, az FG az nem kompakt. Már nem kötözködésvégett

-
csiga997
őstag
Elem jó benne? Az FG electro-mechanikus zárszerkezetű, elem nélkül csak az m90 és a B működik benne. A rekeszt az objektíven tudod állítani, viszont csak exponáláskor ugrasztja be a blendét, tehát amíg el nem sütöd látszólag nem történik semmi. A P és A pedig a programmódok. A módban te állítod a rekeszt és a gép hozzáállítja a záridőt, míg P módban a záridőt és a rekeszt is a gép állítja. P módban viszont a legkisebb rekeszre kell állítani a rekeszt az objektíven (a te esetedben 22-re) különben nem működik. (Persze, elem nélkül semmi se működik
) -
rauschie
senior tag
elsőkörben: ha felteszem az obit a bajonettre(35-80 mm f4-22 elég alap izének néz ki af nikkor ennyit tudok róla) szval ha a gépen van vmiért nem lehet szűkiteni a rekeszt.
ez hiba vagy azért van mert nincs benne elem?
(amúgyis el kéne vinnem szervizbe mert vmi gebasz, csak bulbon hajlandó ellőni a képet, a többi záridőnél felcsapva marad a tükör(v lecsapva?
nemtudom láényeg h nem jó)), a másik pedig az, hogy a záridő állitásnál van néhány állás ami nem tiszta:
ilyenek vannak: P A 1000 500 250 125 60 30 15 8 4 2 1 m90 b
ami nem tiszta: P, A, m90
ezek mik? -
ArthurMiller
senior tag
-
damo
csendes tag
Sziasztok!
Nagy szükségem lenne egy magyar(!) nyelvű használati útmutatóra a D80-hoz.Ha valakinek esetleg lenne az írjon egy mail-t. Nagyon hálás lennék és természetesen minden költséget( fénymásolás,posta) én állnék....előre is köszi
-
rauschie
senior tag
akkor tépés egy másik topicba?
-
ArthurMiller
senior tag
-
rauschie
senior tag
dslr konkrétan a tüköreflexet takarja?

még nagyon az elején járok mindennek, ne lepődjetek meg a hülye kérdéseimen pls( gépem egyenlőre Nikon FG, nemtudom jó topikban járok e) -
lugosi
MODERÁTOR
-
kisbergics
tag
-
csiga997
őstag
És fél óra nem elég??
-
kisbergics
tag
Akartam írni egy hozzászólást. Már elkezdtem idézni a használati utasítást, és amikor a kritikus részhez értem, akkor vettem észre, hogy félreolvastam. ^^
A lényeg, hogy a használati utasítás szerint bulbbal fotózva a zár akár határozatlan ideig is nyitva maradhat. Távkioldó esetén azonban 30 percet ír maximumnak. Igazából nem értem, hogy az miért van lekorlátozva, de lehet, hogy az egyik helyen elírták...
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
-
Fryskitt
addikt
Kipróbálta már valaki a D40-et? Tapasztalatok?
-
csiga997
őstag
Ameddig le nem merül.
-
Krix
őstag
-
kisbergics
tag
Engem is foglalkoztat a problémád, bár még alig egy hetes a gép. ^^
Én is egyrészt csillagjárást, másrészt forgalmat szeretnék fotózni. Meg vannak még egyéb ötleteim is.
Távkioldó kicsit húzós. Engem még az érdekelne, hogy meg lehet-e tudni valahol azt a frekvenciát, amit a D50 infrája használ, mert Motorola A925-ös okostelefonom/PDA-m van, és azzal az otthoni hi-fit lazán kezelem. Szóval elméletileg ha rá tudnám programmal hangolni a fényképezőgépre, akkor nem kéne kioldót vennem. (Bár nem tudom, hogy van-e olyan progi az infrához, amivel hangolni lehet az ilyeneket...eddig csak a hi-fiket kapcsolgattam vele...
)
Meg ily módon fotózva (vagy akár bulbnál) mekkora a maximális exponálási idő? Van ennek valami korlátja, vagy amíg az akksi le nem merül?
[Szerkesztve] -
lugosi
MODERÁTOR
''ha nincs köd, akkor odafagysz a géphez''
Nem baj, legalább a ccd melegedése mint probléma kiküszöbölve. Kisebb zaj -> pont jól jön hoooooszú éjszakai felvételekhez.
Másik téma: nem tudom kérdeztem-e már tőletek, hogy van-e köztetek Dél-alföldi illetőségű ember? Azért vetem fel, mert az index fórumán (pontosabban: [link]) szerveződött egy jó kis baráti társaság, sokat eljárunk együtt fényképezni, meg egyáltalán, nagyon rendes, egymást segítő emberek közössége. Ha érdekel valakit, nagyon szívesen látjuk. Persze Dél-alföldiek előnyben, már csak a megközelíthetőség miatt is (könnyebb eljönni a találkozókra), de természetesen az internet adta lehetőségek miatt ez nem akadály.
Az index fórumon attila7575 néven rontom a levegőt, de természetesen nem azért írom mintha a csatlakozáshoz bárkire is hivatkozni kéne, csak hogy megismerjük egymást. A fórumot indítók most vetették fel, hogy szerveződjünk egyesületté. Na majd meglátjuk. Nézzetek be. -
pitman
őstag
-
csiga997
őstag
Hát, mert egy eredeti Nikon 10 pólusú hosszabbítókábelt vágott el a tag, amire aztán ráapplikálta a 15 pólusú dsub csatlakozót, majd ehhez illesztette a kioldógombot (amit szintén egy eredeti, de két pólusú kioldózsinórból eszkábált) meg a PC-link kábelt, meg minden mást ami az eszébe jutott. Az alkotás öröme biztos benne volt, de hogy végeredményben olcsóbb lett volna mint egy gyárit megvenni az már kétséges. (Ha hozzáadja a saját munkáját is egy szolid rezsióradíjjal megszorozva akkor pedig egészen biztosan, hogy drágábban jött ki neki a holmi.
) -
pitman
őstag
Hát igen, sejtettem, hogy a csatlakozó okozhatja a nehézséget. Nézegettem a lenti linket, de konkrétan milyen ajzat van a gépben, minek használt 15 pólusú dugót? Sajnos nem láttam még élőben d200-at.
-
ArthurMiller
senior tag
Aktív témák
-
900 - 801
50010 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Nagy Nikon DSLR topik
- (téma lezárva)
Hirdetés
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Minden, ami Unreal Engine
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Formula-1
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. milyen vaku érdekel? Sb-600? Amugy tapasztalatom az, hogy itt olyan 2-5-10 %-kal olcsóbbak a cuccok, de azért vannak persze kivételek. ha érdekel valami, ránézek neked. És ha kell, haza is tudom vinni, februárban utazok.

Elég nehéz D50-t találni,főleg még garival...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)