Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• YanezTTrain

tag

válasz Batman2 #5455 üzenetére

Nem. Ez a saját asztal otthon a szobában. 2012-óta volt ez a felállás, kisebb nagyobb módosításokkel illetve 2 éve egy űj alaplapra költözött az egész a toldott foldott asztallapról. De a sok dilikörért folyamatosan kaptam a fejemre, hogy nem játszható az asztal. Valami igazság volt benne, mert csak körbe körbe tudtak menni a szerelvények felváltva, a két szint között sem volt vágánykapcsolat. Tény és való, hogy nem izgulta magát agyon az ember a forgalmat figyelve. Így arra gondoltam, hogy picit átvariálom az elrendezést. A felső szintet egy az egyben megszüntettem és az alaplapi három dilikörből is eltünk a legbelső, ami gyakorlatilag megegyező ívsugarú volt a TT vasút legkisebb ívével. Ott csak kis 2-3 tengelyes járműveknek volt szabad a pálya. A két nagyobb körív maradt, épült egy új vágánykapcsolás, hogy ne kelljen tolatva átjárni egyik pályáról a másikra, hanem normál forgalomszerű lehessen a pályáváltás. Lett egy állomási tároló vágány a négy átmenő vágány mögött, illetve egy rövid csonka, a nagyon nem használt gépeknek, tartalék mozdonynak, stb. A pálya túl oldalán a kétvágányos tároló majd kialakul, lesz belőle egy kis ipartelep, akkor ott jókat lehet toligálni tehervonatokkal, illetve ugye a hurokvágány további gengszterkedésekre ad lehetőséget.
    Épület, növényzet, és más tereptárgyak mind visszakerülnek az elbontott felső szintról is. Lesz egy rövid alagút, hegyoldallal, a hegyoldalba beépül a templom és a kis falusi házacskák. Az állomás körül pedig a városi házakból kialakul egy kisvárosi részlet.
    Beszerezni gyakorlatilag csak némi ragasztót, nikecellt és statikus meg nem statikus szóróanyagot kellett. A nikecell sem volt gond, mert a rengeteg építkezésen, felújításon mindig van a szemeteskonténerekbe dobálva jópár komolyabb darab, csak nyitott szemmel kellett járni és nem kellett szégyenlősködni. 3-4 helyről összeszedtem annyi nikecellt, hogy akár a nimaláját is modellezhetném az asztalon, ha odaférne. Egyéb járulékos anyagok persze vannak, mint a vezérlődoboz anyaga, csatlakozók, stb, de ez viszonylag kis összeg. Ha elkészül jó pár évig nem nagyon kell hozzányúlnom remélem. Igazából már inkább játszani szeretnék rajta, mint bütykölni. Persze az sem rossz. Bízom benne, gogy augusztus végére látványosabb lesz a produkció, mint amilyen jelenleg. Dolgozom rajta, most megint az apróságokkal molyolás következik egy két hétig, utána egy látványos előre haladás.Kaptam például több mint 50 db eredeti Märklin felsővezeték mezőt, amiknek az állapota sajnos nem a legjobb. Most pl. ezeket egyengetem, javítgatom, hogy felkerülhessenek majd az asztalra. Az új vezérlő dobozt is össze kell rakni, beépíteni a kellő dolgokat, trafók kapcsoló pultok, különböző kapcsolók, stb, stb és utána összevezetékelni az asztallal. Mind eközben a tereppel is foglalkozni kéne. A nap meg változatlanul csak 24 óra, a fene vigye el...

Új hozzászólás Aktív témák