Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.R.Ewing
tag
ez a 'jujénmoderátorvagyok' stílus nekem sem tetszik. olyan gestapos fílingje van...
elég szánalmas, ha valaki csak így tudja intézni a vitáit. ha már fórumozóként keveredsz vitába egy másik fórumozóval, akkor az a minimum, hogy mint moderátor nem piszkálsz bele a dologba.
de lehet, hogy csak nekem vannak ilyen hülye elveim...
zack csak elmondta a véleményét. azt csak szabad, nem? ha ezt akarjátok csinálni, háthajrá, de azt nélkülem.
azért jó topik volt :p
-
J.R.Ewing
tag
"És ha felelős macskatartás, akkor biza meg kell nézni, hogy mit adsz a jószágodnak, ha sokáig kívánod élvezni a társaságát. Lehet orosz rulettezni is és hagyni, hadd egye, amit csak megkíván, megtalál, csak nem biztos, hogy mindig az üres cső néz majd a cica halántéka felé"
ilyen filozófiával akkor inkább be kell zárni egy dobozba, és minden etetés előtt az ÁNTSZ-szel bevizsgáltatni a kaját. naponta 2x kihívni az állatorvost, és egy teljes kivizsgálás.
este pedig oxigénsátorban kell altatni. izmait csakis elektromosan stimulálni, nehogy az izületei kopjanak. már csak egy ki-bekapcsoló gomb kéne rá -
J.R.Ewing
tag
nem hiszem, hogy ebből ilyen flémet kéne indítani, és ezt gerjeszteni ilyen én 'melléállok és jól megmondom a magamét' dolgokkal.
mindenki szereti a saját kisállatát, ez nyilvánvaló, és mindenkínek szíve joga úgy tartani, ahogy szeretné.
de ugyanígy mindenki szíve joga, hogy saját véleménye legyen a különböző tartási módokról.ha 10.-en laknék, nyilván benti macskám lenne, de inkább semmilyen. szerintem egy macskát hagyni kell, hagy menjen a dolgára, de nem ítélem el azt sem, aki benti macskát tart. csak szerintem nem jó az nekik.
-
J.R.Ewing
tag
muszáj. a csontban sok olyan anyag van, amre szükségük van. ráadásul a fogaiknak is szükségük van rá.
ha viszont benti macska, és nem mozognak, akkor ne adjál nekik, mivel felhalmozódik a kalcium a hugyhólyagjában, hugyköves lesz, és nem fog tudni pisilni (ugyanez lehet a sok száraztáptól is).
én is így jártam a fiúval, és még ne volt 1 éves, mikor mehettünk katétereztetni, hogy leengedjék...
arra lettem figyelmes, hogy félóráig-óráig ül az almon, és nem tud pisilni. a hülye állatorvos már a fütyköse leoperálásával ijesztegetett (azóta se megyünk hozzá), de inkább a természetre bíztam. amióta kijárnak, és sokat mozognak, nincs ilyen probléma, pedig kapnak csontot is, és száraztápot ugyanúgy. és nincsenek elhízva se. régen a fiút csak dagadtnak neveztük, ahhoz képest most csont és bőr. viszont makkegészséges.mondjuk mindkettő az utcráról lett befogadva 2-3 hónaposan. nagyon kis kemények. még a kutyákat is elkergetik a környékről.
múltkor itt ólálkodott egy nagy kóbormacska. lerendezték. mikor ezt a macskát három, a környéken csavargó kóborkutya kergette az ablakunk alatt, a hülye lány úgy ugrott ki az ablakon a 3 kóborkutya után, mintha tök egyértelmű lenne, hogy ő ezeket egyedül elintézia macska hazajött aznap este is, de se a kóbormacska, se a 3 kóborkutya nem jön a környékünkre azóta.
persze, bármikor történhet valami, de ilyen a természet. én adtam nekik egy esélyt azzal, hogy befogadtam őket. hiányoznának, ha nem lennének, de inkább éljenek macskaként ameddig a sors engedi, mint bezárva tartsam őket. szerintem az nem élet, és ugyanúgy kaphatnak betegséget, elrághatják a 220-as vezetéket. 100% garancia nincs semmire.
jah: és van út is a házunk előtt. két főútvonalat összekötő utca, szal a forgalom sem kicsit, és mindkét oldalt parkolnak. az út másik oldalán egy hatalmas zöld terület van. éjszaka szoktam látni, hogy onnan jönnek haza, de akkor nincs is forgalom jóformán. nappal inkább a házat körülvevő sövényen belül maradak. ilyenkor inkább madárvadászat van..
a lány kb 1 hete egy sebbel a jobb melső 'vállán', sántikálva jött haza. tehát van kockázat a dologban, hiába ez volt az első ilyen. szerintem leeshetett valahonnan, a seb olyasmi volt. lefertőtlenítettük, sebhintőpor, ma már szinte teljesen be van gyógyulva, és már alig sántikál. ugrál, szalad, használja. először azt hittem eltört neki, de szépen megfogdostuk a lábát mindenhol, és egy szót nem szólt.sehol nincs bedagadva, és ha fel-le ugrik vele a radiátorra, erkélyre (2-2.5méter magasan van az ablak és az erkély), akkor nagy baj nem lehet.
szóval élik a kis életüket, amire hivatottak, annak minden kockázatával, csak közben itt laknak nálunk
az albérlőidet sem zárod be a lakásba
-
-
J.R.Ewing
tag
"csapd ki az utcara,"
enyémek mindig piszkálták a reluxát, és az ablakban ültek. júliusban (akkor voltak 1 évesek kb) egyszer ki lettek engedve, azóta mindennap kijárnak.nyáron egyszerű a dolog, mert tárva nyitva az erkély ajtó állandóan, mivel rács meg futórózsa van, ezért akkor is, ha nem vagyunk otthon. így télen vagy bekéredzkednek az éjaszaka folyamán, vagy reggelig kint vannak.
és vadásznak is rendesen. a madarakat eltüntették a ház előtti fákról hálistennek. nyáron a lány kirabolt egy fészket, a 2 szülő meg berepült a macska után az erkélyre, és csinálták a fesztivált. éktelen lármát csaptak. komoly volt nagyon. volt, hogy gyíkot hozott nekünk mutatóba, de legtöbbször csak az erkély állapota árulkodik az éjszakai horrorról
macskák, az utcán (is) a helyük. énis lakásban tartottam őket majd 1 évig, de nem jó nekik. így az alommal sincs sok gond. a fiú pl nagyon ritkán pisál itthon, aminek nagyon örülök, mert ő iszonyatosan büdöset tudnyáron nem is volt alom a lakásban, mivel ugye bármikor kimehettek. teljesen szobatiszták úgy, minden dolgukat kint intézik. most a kicsi miatt kell alom, így néha lusták megvárni, míg kimennek, és ők is alomba végzik a dolgukat, de ez még belefér.
de már várom az áprilist. erkélyajtó kinyit, alom pedig eltűnik szeptemberig.
-
J.R.Ewing
tag
nem csak a fogainagyok, mindene. már eléggé macskaforma, nem kispatkány, mint amikor megszületett.
anyja hagyja, megy a dorombolás ezerrel amikor a kicsi szopik. sőt, közben még simogatja is
a fogai akkorák, hogy tépik egymást faterral, és muterral is
terrorban tartja a szülőket, akik nem mindig elég lelkesek a játélkhoz.
főleg a farkukra pályázik
-
J.R.Ewing
tag
válasz
cherilady #5811 üzenetére
" ahogy ropogtatta a bogarakat."
az én macskáim a legyeket is reptükben.
hát régóta nem írtam ide, kb mióta megszületett a kis egyke(szept. 1.-én). rajtam maradt, testvérem mégsem vitte el, így most együtt lakunk, mint egy család. apa, anya,gyerek.
amit nem értek. kap már rendesen száraztápot is, májast, konzervkaját, néha csirkebőrt meg húst megmikrózva, de még mindig szopik. az anyja is hagyja neki. ez normális? vagy csak mivel egyke, és így együtt él az egész macskacsalád, azért lehet?
-
J.R.Ewing
tag
válasz
Vasinger! #5402 üzenetére
az enyémen már születésekor is látszott, hogy fiú. most lesz 2 hetes, és látszik már a zacsi, ahova le fognak szállni a herék.
a 2 szülőt is nagyon kicsit 'fogtuk' be, 6-8 hetesek voltak, de látszott rendesen, hogy milyük van. elég vicces a 'macskapöcs' kicsin is(olyan, amilyet rajzolni szoktak
), meg aztán később is, amikor a macskapöcse paprikára hasonlít, csak elszarusodott 'pikkelyek' lesznek rajta
a fiú macskámnak lehetett érezni a hasában a golyóit, mikor még nem szálltak le.
viszont mi történt:
nem elég, hogy este megint vmi kóbormacska támadta le a lányt, reggel nyitva az ablak, fekszik az ágyon. egyszer csak elsuhan az ablak alatt 3 kutya (gondolom egy másik macska után), erre ez a hülye egyből kiugrott az ablakon utánuk. pár ásodperc után már csak az ugatást és a nyávogást hallom. mentem ki egyből, hogy a 3 kóborkutyát elkergesssem, a macskám meg a fenyőn ilyen 3 métermgasságban. úgy kellett leimádkozni onnan.nem vak, csak bátor
mondom, pillanat alatt ugrott ki az ablakon a 3 kutya után
mit gondolt szegény? legyőzi őket?
kóborkutyákra kihívjam a sintéreket? nem vagyok ilyen, de ezek már egy ideje itt mászkálnak egy 3-as falkában, nem akarom, hogy vmi bajt csináljanak...jó lenne ha tovább állnának maguktól
-
J.R.Ewing
tag
tegnap kinyiltak a szemei a 'kispatkánynak'
látszik, hogy egyke, nagyon gyorsan nő. kinézett magának 2 csecset, állandóan azon csüng, ha ott van az anyja mellette. 9napos, de már 3x akkora, mint volt.
anyja viszont egyre többet hagyja egyedül, és császkál el. látszik, hogy a fiú macskámmal 'házasságban' élnek. vmikor ott hagyja a kicsit, hogy az apát kényeztesse. vmikor meg az ifjú apa megy oda a dobozhoz, hogy fiát és anyját nyalogassa.
viszont láttam 1-2 bolhát a dobozban, ilyen kiscicánál mit lehet tenni ellenük?
-
J.R.Ewing
tag
válasz
cherilady #5375 üzenetére
hát úgy néz ki csak 1 volt benne. nincs semmi baja a cicának.
a kicsi nagyon gyorsan nő
még nincs 4 napos, de már 2x akkora, mint amekkorán kibújt. mindig a felső emlőkön ló, és így olyan mintha állna feltett mancsokkal
mikor kibújt, akkora volt, mint egy egér. ma már mint egy 'kispatkány'
) (Csak vicc)
az apja sem bántja, pedig az mondták, amíg nem nyílik ki a szeme, prédának nézheti. bár ő nagyon szelíd, mint írtam, mint egy kutya kb.van hangja is ám a kicsinek
ha enni akar hallatja is. nem baj, erősödjön csak a tödeje.
de az milyen fura, hogy oldalt vannak a fülei. gondolom ezt majd kinövi, de nagyon komoly...
-
J.R.Ewing
tag
mennyire normális, hogy egy kijárós cica órákra eltűnik a lakásból, miközben a kicsi itt van?
előbb hallottam, hogy kint ölte vmelyik kóbormacska
pár hete vmelyik barom lakó kirakott kaját meg vizet, és ideszokott 1-2 kóbor dög, és terrorizálják a macskáimat...végén kóbormacska-vadászatra kell induljak, pedig szeretem az állatokat :p -
J.R.Ewing
tag
válasz
cherilady #5363 üzenetére
ha meg lehet, ha nem, én nem tudom
1 cica született hajnal 1kor.
azóta már szoptatta is, meg szaladgált is, és rengeteget evett. vér nem jön belőle, de még mindig nyafogós és igényli a törődést.
csak gyanúsan nagyon a legalsó/leghátső emlői, és ha óvatosan megtapogatom, akkor olyan, mintha lenne benn vmi, vagy a tejmirigy ekkora.tapasztalatlan vagyok :p
remélem nem lesz komplikáció, mert hiába vinném állatorvoshoz, nem tudom kiperkálni perpill :p bízzunk a természetben.
amúgy nézegettem neten, és nem olyan ritka az 1 cicás alom.
-
J.R.Ewing
tag
válasz
cherilady #5357 üzenetére
nem, még macskám se volt előtte, az anya sincs 1.5 éves- kutyánk volt, de aztán elköltözött a tesóm, vitte a kutyát, és vmi állat kellett, így lett 2 macska.
1 kiscica van eddig. nem tudom, hogy lesz-e több. ő is észrevehetetlenül, hangtalanul jött. csak azt láttam, hogy a cica beugrik a bekészített ládába. 20 perc múlva gondolom benézek mert nagyon csendben volt, és már ott volt a kicsi, letisztítva
várható még, hogy jön több így 10 órával az első után? alig vérezte össze a dobozba tett ronygokat, tehát a méhlepényt biztos nem szülte még meg. ha a hasát tapogatom, mintha lenne még bent, de lehet, hogy csak az emlői duzzadtak ekkorára?
enni még mindig nem akar.
-
J.R.Ewing
tag
válasz
cherilady #5352 üzenetére
ő i sjön utánam, és egyfolytában nyivákol. ilyet csak a tüzelés alatt csinált. kicsit vérzett is már, de csak pár csepp (remélem ez nem vmi bajnak a jele)
a fiú viszont egész nap meg akarja izélni. alig lehet leráncigálni róla, van hogy éppen a hátát k...éli
a lány meg direkt megy oda hozzá, hiába szedjük le. a kis mazo. megd...ni nem hagyja magát, mert mindig elterül oldalra, vagy hanyat fekszik.
amúgy ha ülök a gép előtt, akkor a dobozában fekszik. viszont, ha elmozdulok a bekészített, kibélelt doboz mellől, ha kimegyek a szobából, már pattan is ki.
jah és alig evett ma, azt írják, hogy akkor max 24 óra és ellik.meglátjuk
amúgy mennyire érezni, hogy a hasában van vmi? mert így látszik, hogy kerek(főleg 2 oldalra, alul nem is annyira látványosan lóg) ha megtapogatom, érzem, hogy van vmi a hasában, de olyan furcsa: ennyire kicsik lennének? vagy az csak a megduzadt emlé, és afölött vannak a kicsik a hasában?
jó lenne, reggelre lerendeződne a dolog, mert holnap jön egy leendő lakótárs megnézni a kiadó szobát, és nem lenne jó, ha éppen nyivákolás meg vajúdás fogadná
mik a tapasztalataid? nagyon hangos lesz? és a kicsik, ők nem nyivákolósak az elején?
amíg nem nyilik ki a szemük, hogy végzik a dolgukat? ilyeneket pl nem tudok. tegyem az almos ládát a közelükbe? -
J.R.Ewing
tag
mostanában fog elleni a macskám, már teljesen meghülyült, fészkelődik, csinálja fesztivált
követ, mint egy pincsi kutya.
-
J.R.Ewing
tag
válasz
cherilady #5323 üzenetére
de elvileg nem úgy van, hogy akkor más lesz a hormonháztartás, és a hím a szagból tudja, hogy vele most nem aktuális?
én eleve úgy tudtam, hogy a hím macskák ivarzása csak a nőstény ivarzásakor kibocsátott szagokra/hormonokra indul be.
eddig is vemhes volt a nőstény, mégse próbálkozott nála. csak most pár napja.
-
J.R.Ewing
tag
szerintetek az miért lehet, hogy a fiú macskánk már pár napja nyugtalan, állandóan a lány fekhelyét és hátsóját szaglássza és párosodni próbál vele, miközben az már legalább 6hetes vemhes. nem is veszi jónéven, de pár napja egy idegen hím is megpróbált bemászni az erkélyünkre hozzá. a nyulaknál tudom, hogy megszokott a vemhesség alatti párosodás.
lehet, hogy csak álvemhes volt, és most megint tüzel? a hasa lóg, az emlők duzzadtak, és sztem a kicsiket érezni ha a hasát tapintom (vagy ennyire duzzadt az emlő?)
-
J.R.Ewing
tag
válasz
J.R.Ewing #5287 üzenetére
a fiút levágta a gonosz ph
ő az igazi macseb. más macska már 20x szétkarmolt, megharapott volna azért, amit ez mozdulatlanul eltűr. húzod egyszerre a két fülét szegénynek, neki meg tetszik, és utána dörgölőzik. ha a lábaddal dögönyözöd, akkor elkezd a hátán forgolódni. a másik alapból fél a lábaktól, mint minden 'normális macska', ha őt próbálod meg így kényeztetni, akkor előbb nyekergés, aztán odakapás és félrevonulás a válasz. ő még azt se bírja, ha a simogatásból dögönyözés lesz, sőt ha a hátát a farka tövénél piszkálod, attól ki van. eza hülye meg élvezi azt is.
kiskorukban csak a lakásban lehettek, nagyon sokat játszottak/verekedtek, de mindig nyalakodás lett a vége. kb 2 hónapja kijárhatnak, azóta ez megszünt, de vannak jó oldalai a dolognak: almostálat száműztük. nincs rá szükség, lakásban nem ürítenek (télen majd lehet megint lesz nekik), és az idegesítő énekesmadarak meg verébsereg teljesen eltűnt a környékről. van itt 2 madáretető, ide voltak szoktatva. júli elején a szemközti fára fészkelt vmi az énekesebb fajtából, de olyan szinten idegesítően nyomatta reggeltől-estig, hogy már a lelövésén gondolkodtam (a házból többen is).
már első kinti napjukon megoldódott a probléma
egyszercsak arra lettünk figyelmesek, hogy a szokásos monoton idegesítő csiripelés valóságos hangzavarrá vált, és madármama meg madárpapa ott dzsemborizik az erkélyen, ahonnan a kis feketeség megjelent a fiókával a szájában.
azóta se ablak alatt csiripelés, se madárszarígy lagalább nem is tud újabb madarat fogni. múltkor egy kis gyíkot hozott oda nekem az erkélyre. a farkát meg a lábait 'leszedte' szegénynek, de nem ette meg azt sem.
azóta már a kijárás sem olyan izgalmas, így este hazajönnek aludni szépen (csak füttyentek egyet az erkélyen mint a kutyáknak), napközben meg ugyenagy a meleg. néha eltűnnek 1-2 orára, de sűrűn hazanéznek..
-
J.R.Ewing
tag
üdv
1 éves nöstény cicánkat "megcsnálták", feltehetően a szintén 1 éves kandúrunk.
vmikor szeptemberben ellik a cica, november december tájékán vihetőek a kiscicák.a szülőkből kiindulva nagyon jó és szép cicák lesznek, a fiú szinte mindent megenged, nyúzható mint egy kutya, ha a lábaddal dögönyözöd, akkor is csak élvezkedik. bútorokat nem bántják, max alszanak rajta. a lány teljesen fekete (kiskorában nagyon sötétbarna tigriscsíkos volt), a fiú tigriscsíkos cirmos.
tehát aki már most tudja, hogy kiscicákat szeretne magának, vagy pl gyerekeinek mikulásra, az szóljon.
-
J.R.Ewing
tag
Sziasztok!
én a télen fogadtam be 2 kiscicát, de a válság miatt most jó darabig se oltásra, se ivartalanításra nem fogja futni...
hallottam, hogy bizonyos alapítványok vállalnak ingyenes ivartalanítást. tud erről vki többet?
nem szeretném őket kitenni az utcára, de a nőstényt már egyre kevésbé tolerálják itthon, mert nem lehet tőle aludni, és tüzelés alatt mindent lepisil.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest