- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
válasz
KilgoreTrout #5172 üzenetére
Pont az a lényeg hogy ne legyen csont száraz a talaj. A rugósat nyáron, egyszer áttolom és kész. Én évi szinten kétszer használom, tavasszal április környékén, a késessel fel lazítom a területet, olyankor rengeteg anyagot kiszed és nyár közepén egyszer végig tolom a rugósat. Tavasszal van hogy egy vederben összekeverek nitrogén műtrágyát és fűmagot, talaj lazítás után beszóróm majd alaposan belocsolom. A nitrogén olyan 6 hónapig megőrzi a hatását, tehát év közben már nem kell szórni. Léteznek kompozit "csodatevő" műtrágyák ahol még a sittes talajon is szép gyepet lehet varázsolni, de azok olyan 400 forintól indulnak /m.
A tarackos terület meg rosszabb lesz száraz lazítás után mint amikor neki kezdtél. Szárazon csak összevágod és így jobban szaporodik, ha nedves a föld akkor egy kis gyökeret is kiszed.
-
lemmy71
őstag
válasz
KilgoreTrout #5170 üzenetére
Nekem is van igaz más márka de az mindegy, én a késest úgy állítottam be hogy egy centire menjen a földbe a penge. Lényeg hogy előtte legyen levágva a fű és ne legyen csont száraz a talaj, szóval előtte való nap este locsold be a területet. Ha nagyon száraz és kemény a föld akkor tönkreteszi a gépet, nekem már két már két ékszíjtárcsát és egy ékszíjat tett tönkre a kemény föld. Most érdemes a késessel átmenni a területen és felülvetni, de akár kora tavasszal is felülvetheted. Nekem pl. több "ajvárt" gyomot mohát szed ki a gép tavasszal, mint egy hagyományos fűnyírásnál a levágott fű.
Ja és többször át kell menni a területen, én először hosszában utána meg keresztben csinálom -
lemmy71
őstag
válasz
KilgoreTrout #3622 üzenetére
Nekem volt hengerkéses fűnyíróm, szépen lehet vele vágni az igazi pázsitot kis területen, de 300m² -n belefáradsz rendesen. Nagy füvet nem vág, magyarán szólva két - három naponta átolthatod az egész kertedet ha öntözve van a pázsit
Ha már mindenáron halk és vezeték nélkülit akarsz akkor egy akkumulátorosban gondolkozz
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest