Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hela!
Fejest keresek meg usb dac-ot, nem audiophile zene hallgatásra. Szóval csúcs minőség nem kell, ezt hozza az mp3. Olvasatim alapján ez senhheisernél az ötös széria, és a hd 599 elég esélyes. Nem tudom a többi márkánál, mit hallgassak, ha mp3-ból akarom kihozni a legjobbat. Elsősorban beyer, audiotechnika, akg tippek jól jönnének. Az ár max. 100k hangszórós fejesért. Circumaural, nyitott, félig nyitott. Klasszikus, népi és tuc tuc zene. Csak itthon. Usb dac-nak Schiit modi 2 ubert gondoltam, de lehet valami mobilabb kell. Fantaziálok még két dologról. Egy: pxc 550 de, félek ez bőven elmaradna zsinóros + dac kombótól. Másik, hifiman he 400i, nagy szavakat olvastam róla. Csak hang szempontból nézve, ez életképes lehet, vagy ne ringassam magam ilyen álmokba. Persze dac itt is.
-
törölt tag
Meglett a fejesem, köszönöm a topiknak. Utoljára fejhallgató alsós koromban volt a fejemen, mikor a könyvtárba megjött az első csehszlovák lemezjátszó, meg egy videoton pvc fejes. Ennyi a tapasztalat. Viszont olvastam sokat, itt, máshol még kinevetett oldalakat is. Kialakult bennem egy kép, nyitott, körül ölelő, gyönyörűen muzsikáló, szép részletes, örömteli fejesről. Lehetőleg olyan, hogy a házban mozoghassak vele, de ha nagyon betalál a fejes és nincs hozzá 100k-igmobil usb dac/amp, lehet fix egy csövessel. Elméleti versenyzőim. Beyer, planárok, ath, de pislákolt a remény pár senni felé is. Boltba be. Itt ath-k és sennik, voltak amik engem érdekeltek. Laptop és telefon volt nálam. Kezdés a leggyengébbnek gondolt hd 599-el. Jézus. Ez baromi szar, ez moslék. Hibás lehet a fejes, még két sennheisert kipróbálok. Kérek egy denon da10-et, hátha lesz itt zene. Nincs, de van valami fiio, rákötöm, nem tudtam mi van, de zene nincs. Ok, szenny heiser a picsába. A három darabért nem adnék három ezret. Kérek egy ath 900-at, zárt van csak. Itt már mozog valami, ilyet nem lehet leírni, de Beethoven már majdnem elviselhető. Adtam neki dinamikus mezőségit és szászcsávásit. Lesújtó. Laptopról, telefonról, fiio lejátszóról mp3-ban és flac-ban is. Mindenhogy. Grado-Akg, dettó. Planárban maradt a remény! Másik boltban elmondom miket tapasztaltam mikkel. És miket szeretnék.
- Értem, ezt próbálja ki.
Olyan nyaklevest kaptam, mint annak a rendje. Telefonról mp3-ban. Etetek vele egy csávási keservest, ha ott jó, mindenhol jó. Nem kifejezetten az ízlésem a hangja, de az eddig említett fejesek 0, akkor ez 3 fölé. Nálam ez a dinamika már a jó ízlés határa fölé megy, picit harsány, de az letételiségen valahogy csak vissza foghatok.(?) Jön egy planár, komoly erősítővel, flac-ban. Hidegen hagy, ez nálam hármas, de inkább alá. Beyer vonal, németes, hangok vannak, lélek nincs. A saját zeneszerzőik sem jók rajtuk. Talán csak Handel, de őt meg nem szeretem. Jut eszembe, ez jó hasonlat, Beyer-Handel, de én Beethoven-t kerestem. Kettes.
Játék.Ha eddig elolvastad, és van kedved, tippeld meg melyiket rendeltem meg, melyikkel kötöttem elfogadható kompromisszumot? Ha eltalálod, és lesz pénzed ihatsz egy sört.
-
törölt tag
válasz #01758976 #57409 üzenetére
Picit higgadtabban a fejesről. Meghallgatottak közül, a leg zeneibb. Mintha bombára léptem volna. Mára belement pár óra zene.(Járatni erősen ajánlott.) Van már valami képem. Baromi jó hallgatni, szinte mindegy milyen stílus szól. Szimfonikusok, Nagyon jók rajta a nagydinamikájú darabok, sztem ezek állnak neki a legjobban. Beethoven 5.-je a fejed leszedi, minden hangszert jól hallhatsz, ha azt figyeled, de úgy is elvisz a muzsika. Gyönyörű és minden tiszta. Ahol dinamika van a muzsikában, ott domborít. Nem ízléstelen, nem tolakodó a helyén vannak a dolgok, de nem csak pontos, hanem zenei lesz. Fene tudja, hogyan kellene ezt leírni, ezeknél a részeknél nagyon hat, jól közvetíti a művet. Viszont, ha lágyabb rész érkezik valamilyen darabban, ott sem bizonytalan, de nekem a közép tartomány mintha hiányozna, vagy legalább is kevés. Ezeknél a részeknél már nincs olyan jó tolmácsolás. (Talán nem simogat úgy, mint az elő:?) Ilyen részeknél valamilyen távolkeleti fejes, jobb lehet. Ez mondjuk érdekes, mert operáknál nincs ilyen érzetem. Énekeseknél tényleg minden rendben. Még térbeli hiányosságot lehetne felróni, de ez egy zárt fejes. Népzene. Itt már minden a kedvemre való. A csávásiak erősek, élettelik, igazi zsíros a megjelenítésük, mint az életben. Mezőségi, széki, bármi, dettó. A hangjától oda vagyok. Ez muzsikás bázzeg.Jó muzsikás. Naivan azt hittem majd elalélok, laptop youtube párostól. Ehh. Méltatlan a fejeshez. Persze alkalmanként elmehet, de ez a pár nap már ránevelt a minőségibb forrásra és hanganyagra. Nálunk 3 lapos van, de többet azokra nem dugom. Telefonon sokat javul. Almán elég jó, xiaomin is. Hangerő is bőven. Már keresem a méltó lejátszót hozzá. Azt még? Szétnyomja a füleim tetejét, a ballost főleg. Lehet egy plüss párna, sokat jelentene. Ha valaki tud forrást hozzá kérem jelezze. Szoros, simán tornázhatok vele, nem mozdul. Külleme megint szubjektív, nekem az ezüst. Kábelei fonottak, se rossz se jó. Annyiban jó, hogy droidon és almán is műkszik a kapcsolója. Cserébe marhára fent van. Dobozai, ok. Nem lehet mást mondani róla, Meze 99 Classics , ebben van boogie.
Hallhatná most már ezt a fejest egy hozzáértő is. Rohadt kíváncsi lennék a véleményére, nálam még a he400 s rúgott volna labdába, de csak volna. Pedig attól kényelmesebb fejes nem volt a fejemen.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz fericske #58951 üzenetére
Haverom lehet berendeli. Én két beyert hallottam hoszabban, asszem a T1, meg a héten 880. Lesújtó a véleményem róluk. Ezért is terelném el a beyer vonalról. A Meze-mért oda van, de ennyit nem költene, 990-et szeretne, ezt viszont jó érzésű emberként, nem engedhetem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az Xduoo 05 lesz alatta. Nem az én kincsem kategóriája,de az igények sem.
Helyzetjelentés.
Úgy néz ki a stock droid bevállik, nexuson hallgattam (munkahelyen) és semmi pattogás. Lehet a miui nem komázza ezt a dacot.Legalább is a developer verziója. Win: Totál siker, két ócska thinkpad driver szívatott, de törlés után, csak a sikerélmény. Imádom ezt dacot, a rabja vagyok a Meze párossal. -
törölt tag
válasz meszeske #58981 üzenetére
Összeghatárig, [ha bevállalós vagy], meghallgatnám a Meze 99 neo-t, és az Ath, mit írtál. Ez lenne a sorrendem is kb.
-
törölt tag
Hollomesszi az audiophile hubról?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Mobilról voltam, pongyolán fogalmaztam bocsi. Most is időszűkében vagyok, így rövid leszek. Ha 100k-ért veszel fejest, és 150 szánsz dapra, akkor ha dap helyett, mondjuk belemész egy hordozható belső akkus dac/amp-ba, sokkal jobb hangminőséget érsz el. Pár példa ezekre: Teac ha-p5, Chord Mojo, Centrance dacportable, ezekkel az erősítőkkel, ha megvan a megfelelő fejesed, olyan érzésed lehet, mintha bombára lépnél. Míg ugyan ennyi pénzért a dapal, a neked tetsző fejes, ezekhez képest csak nyöszörgés. Az autós dolgodra meg megkaptad a választ, gyakorlatilag ott egy dap kidobott pénz, normál autót feltételezve.
s4tch: Ott leszek, viszem a Mezét, Centrancot, reggel 10-től ráérek kb. du. 3-ig.
-
törölt tag
válasz Ereshkigal #60997 üzenetére
Ez a te döntésed lesz, nekem is kényelmetlen, nyomja a füleim tetejét, néha jól eltalálom a helyét, de többnyire nem. Ha még kényelmes is lenne, nem bujkálná bennem a kisördög, egy második fejes iránt.
75x40??
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ribizly #61544 üzenetére
Meze 99 C tulajként óva intenélek az msr7-től, reggelire eszi tucatjával őket, a 99 C. Mikor utoljára néztem az msr7 70k volt. HP 50, ahogy s4tch mondta, 50 rongyért baba. Az srh 840-et nem ismerem.
Ath R70x, ez fasza, pont a héten hallgattam kétszer. Nagyon tetszik, de kevés neki a dac-om, a hd 600-nak is, ha ki is akarod hajtani ezt a két jó fülest, akkor azoknak bitang jó dac/amp kell. A minimum a mojo, de inkább asztali és jobbféle.
-
törölt tag
Nem tudom, bajban vagyok. Tényleg tetszik az r70x, de akkor még kell asztali dac/amp. Az meg, nem kell, és ez a kellemes problémám. A bajom meg, hallottam egy nagy rendszert. Két napig nem volt más bennem, mint, picsába a fejesekkel. Erős birtoklási vágyam lett.
Kivele, kiváncsivá tetttél.
-
törölt tag
Pont a napokban kérdezték tőlem, az enyém melyik? Megmértem, de valamivel kisebb volt mint az első párnák mérete. Válaszoltam is, hogy valszeg első. Viszont a fejest idén év elején vettem, így azért erre kevés az esély, de a második párnamérettől meg legalább fél centire van. És ezt hogy? Aztán beugrott, heti tizen-húszon órát megy, szétlapult. Úgy hogy esélyes egy lapos kettes.
Balanceddel van már valami?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha azt olvasnád, ami írva van, igaz több hsz-ben, akkor pont ez a lényeg. Mit kellene nézni használtban, mennyiért. Ha viszont új árakat nézünk, az átlagosnál jobb építéssel és hanggal, (ami asszem kitét volt) mi lenne az első könnyen hajtható, zárt, ami valójában meg is éri.
-
törölt tag
válasz biokox #61697 üzenetére
Igaz. Sajnos erre az emberek későn vagy sose jönnek rá. A legrosszabb a felső kategóriás fejes csóró dac/amp. ( Az arcok meg telekiabálják a netet, hogy a hd 600 milyen szar, vagy milyen kurva jó, pedig csak tudatlan vagy tapasztalatlan az user.) Sokszor eszembe jut Bodz példája a Hifiman 400s-el. Az egy híresen könnyen hajtható fejes, sokaknak mobilról is. Mégis a guszti h10-el lett (Bodznál) kerek egész. Ez beszédes. Ha a cél az, hogy a zene illúzióját hozzuk el magunknak, ott a láncban alsó kategóriának helye: nincs. Ha még is, akkor tudd hol a határ.
-
törölt tag
Gyerekek, linkeljétek már ide azt az oldalt, mert „elveszi a helyet” meg a hangosabb elnyomja a halkabbat, vagy mivan? Vagy ez Pumpedgabó Hifista továbbképzése haladóknak a hangolásról?
-
törölt tag
-
törölt tag
Hol van Ribizli? Ó vajh, mit vett?
-
törölt tag
[Moderálva!], hogy én nem nyitottam hifiboltot. Az egész ph. vásárol. Ezért Bodz-nak jár [Moderálva!]
[ Módosította: jim bcs ]
-
törölt tag
válasz emiki6 #62090 üzenetére
Ha már lúd, legyen kövér. Vegyél hozzá focuspad-A párnát, mindjárt lesz basszus. egyébként az I-t, pont a linearitása miatt, „komoly” zenéhez ajánlják, bár nekem abban is jobban tetszett az S. Bár nálam mindkettő katagória ötpontos.
Bodz: Nyert ügye van a kastélynak, „szép” ez mondta róla, a felsőbb körökben. Már abba töri a buksiját, hogy ilyen fára kell cserélni az ebédlő asztalt. Lehet eladom...
-
törölt tag
válasz ribizly #62137 üzenetére
[link] Picit olvass a sorok között is, de kb. reális lehet. Egyébként meg nomonó-ban lennie kell. Hallgasd meg, és amelyik jobban tesztik, azt vedd. A 400s-ért morzsolj el egy könnycseppet, mert baromi jó, de annyira nyitott, hogy a legtöbb szituban büntetés. Zeneszoba kell hozzá.
-
törölt tag
Végül is tök minegy honnan szerik, nem tiszta az fix. Arról meg ne is beszélek, mennyire nem etikus ez pl. a nomonóval szemben. Egy dolog az üzlet rontás, de Rudi simán tett annyit az évek alatt a hifis közöségért, hogy erről tudnia kell. Aztán vagy lép vagy, nem. Pár sort azért megérdemelne a nő ( ha lenne fácsém, ráírnék), haszonélvezőként sem lenne őszinte a mosolyom. Az, hogy ez az itt tudott harmadik darab, nálam kiverte a biztosítékot.
-
törölt tag
válasz kromatika #63630 üzenetére
Ribizlié az első példány. Története: Asszem férjétől kapta, de nem kell, így fél ár alatt(!) eladja. Gondolom számla azért nincs, de nem baj, mindenki örül (a topik is). Én is ajánlottam egy nicknek, privátban, mert jó vétel volt. Majd jött egy második, most harmadik darab. Lehet szegény férje nem hagyja annyiban, rá erőlteti ha törik, ha szakad? Hisz jó, füles ez. A bukó sem baj, hisz több is veszett Mohácsnál. Bérből, fizetésből élünk. Életszerű, nem?
Aki pedig a hivatalos forgalmazója, az csak a fogát szívhatja, hisz tuti, hogy ő drágábban kapja. Ennyi vagy több darabnál, jól csak az eladó járhat, senki más. Ne reklámozzunk itt egy ilyen forrást. Vagy azt hiszed, apa ott melózik és olcsóbban haza hozza fejest? Nem gondoltad ezt végig, mi?
Részemről téma zárva.
Ribizli 63631 : Neked meg külön nem írom le, milyen etikai, társadalmi, szakmai problémák lehetnek egy ilyen ügyből, félek, hiába való lenne, meg demagóg sem leszek veled. A végére meg egy jó tanács. Vigyázz: ki ne állj (y?) semmiért.
Téma, lezárva.
-
törölt tag
A kettes párna fél év aktív használat alatt, kb. millimétere oda áll be ahogy, az egyes párna kijött. Az enyém jobb, mint valaha, de ez nagyban forrás kérdése is. Három dac/amp, amivel a hifi istenek is mosolyognak. Centrance M8, Dacportable, Mojo. Az első két masina, elég jól testre szabható, analóg magas és mély kiemelés több fokozatban, ízlésedre lövöd. A Mojoval meg élből, k.jó. Mondjuk a Mojo világosabb hang, mint a Centrance alapon. Más, söté,t vagy a fenti háromnál gyengébb kombóval, lehet, hallgathatatlan kategória. Ezekkel meg, mestermű. Nekem.
Szerk: Ennyit a párna nem változtatott a hangon, ilyen véleménynél forrás probléma is lesz. Én alig halottam jobb, hitelesebb hangszerhangokat, mint amit a Meze tud. Mondjuk az könnyen lehet, hogy tuc-tuc ra, nem ez kell.
-
törölt tag
-
törölt tag
A 180 kurva jó ár.
Én nem hallottam, de úgy néz ki, de úgy, .. ebből csak muzsika jöhet. Magamnak vettem volna ilyet, ha asszony igény tart a mezére, egy ideig zaklatott vegyek neki is valamit. Aztán ez abba maradt, majd jöttek a dobozok, azóta meg a Meze a sarokba. Azért a 7200-ért régóta döglök, B. véleményét ismerem, látatlanban aláírom.
180, vaz, teac 503 is kéne…
(#64110) fericske Az alapján amit írsz, ez 100%, hogy az én fejesem, ízlésem.
jajjaj
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fericske #64112 üzenetére
Nekem ez most csak birtoklási vágy. Nem engedhetek neki, per pillanat dac nélkül vagyok, és ha vennem kell egyet, akkor az csak nt vagy ud 503 lehet. Azért is döglök, nem szólhat rosszul, ilyen kinézettel , persze Bodz láttamja nélkül, egy tapodtad se. : )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Milyen monitort vegyek?
- Monitor hiba topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs