Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz TungurKnivur #99998 üzenetére
Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
Ferzoli árul bagóért egy HD6XX-et: [link]
Egy új HD650, ami lényegében a festéstől, kábeltől eltekintve ugyanez, 160k itthon.A HiFiMan az általában világosabb hang, igen. Ha inoffenzív magasokat szeretnél, akkor szerintem nem lesz a te világod, de ez jó vétel, ha ki szeretnéd próbálni: [link]
-
Dorien
veterán
Azt a HD6XX-et gyorsan el fogják vinni, mert kb. lóf@szt sem lehet kapni újonnan annyiért...
Ha nyitottban inoffenzív magasokat keresel, pontos közepekkel, akkor nem találsz jobbat. Az AD700X és a HD559 elég felesleges lesz utána. Én mondjuk a K712 Pro-t sem tudtam Sense V1 erősítővel rendesen meghajtani, nagyon világos hangja volt...Még egy Fidelio X2 / X2HR-t mondanék, ha találsz, ami szerintem pariban van a HD6-osokkal, de feszesebb, dögösebb hangot ad azoknál, alacsonyabb áron. Jó meghajtás ennek is kell.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz gretzky77 #100027 üzenetére
Elég hasonló a kettő. Feszes, dögös basszusok, jó közepek, nem bántóan csilingelő magasok, enyhe V karakter. Az X2HR talán egy kicsit sötétebb, a HE4XX kicsit világosabb, de nem számottevő mértékben. A jó meghajtást mindkettő meghálálja...
gretzky77: Neked nem Final Sonorous II fejesed van? Azért azt nem fogja utolérni a Denon D1200, akármilyen kellemes kis darab zártban. D5200, D7200 - ezek vannak inkább egy ligában vele.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Nálam a régi HE400 Focuspad A párnákkal viszi a prímet HiFiman vonalon. De ezekkel a párnákkal a HE4XX és HE560 is nagyon-nagyon kellemes volt. A Sonorous III van ezekkel pariban, a Sonorous VI viszont egy egészen különleges darab.
-
Dorien
veterán
válasz Zoliee #100157 üzenetére
Az ilyen keményebb műfajok nekem már nagyrészt kikoptak. Néha azért van rá hangulat...
Fear Factory - Obsolete (full album) [link]
Drowning Pool - Sinner (full album) [link]
Disturbed - The Sickness (full album) [link]Punkból meg Bad Religion forever. [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
-
Dorien
veterán
válasz bitrograde #100194 üzenetére
Szerintem Zsolt piaci értékét fejezi ki.
Hallgassunk inkább zenét:Gomez - How We Operate [link]
Big Country - Your Spirit To Me [link]
Euphoria - Delirium [link]
Zero 7 - Today [link]
Sheryl Crow - Strong Enough [link]
Beck - Everybody's Gotta Learn Sometime [link][ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Ba cy lus #100210 üzenetére
Lefogadom, hogy a te Presenterednek valami baja volt. Ha jelentősen torzítana, azt más is hallotta volna... Ez a 15k-s darab nyilván nem egy kategória a háromszor annyiba kerülő erősítőkkel [link] [link], - én is eladtam a sajátomat, miután meglett a CompositeAmp - de belépőszintnek, ennyiért teljesen jó.
-
Dorien
veterán
válasz Ba cy lus #100212 üzenetére
Hiszek neked. Nekem Presenter 2 volt OPA2134 opával, szerintem 5x-ös erősítéssel, mert komoly hangerőt tudott. Nyilván a maga szintjén zenélt a kis fekete műanyag dobozában én meg az akkori hallásommal értékeltem a produkciót. Omnitronic SHP-600 fejessel hasonlítgattam a Sense V1-hez, ami azért zeneibb hangot adott az akkori DAC-ommal, világos fejeseimmel. Technikás, precíz terű, de kicsit steril hang volt a Presenteré emlékeim szerint.
Még, ami bejátszhat, az az elektromos hálózat zaja. (Nem tudom hol laksz, én Győr külváros, falusias, családi házas környék.) BKercso folyamatosan javítgatta a tápszűrését az erősítőinek, így Presenter és Presenter között is különbség lehet...
Amúgy egyetértek, a HiFiman-ek megérdemelnek egy komolyabb DAC-ot és erősítőt, de a kolléga egyelőre csak fejes cserét tervezett, ő tudja az anyagi lehetőségeit. Én elsőnek csak a fejest venném, próbálgatnám a hangkártyával, aztán később lehet még fejleszteni.
Mortel: Itt a saját hirdetés linkelését régebben nem szokták szeretni, de mivel az utóbbi időben a topikgazda is csak szellemként jár ide, szerintem nem lesz gond belőle. Legközelebb dobj rám egy privit és belinkelem. (Aláírásba mehet a saját hirdetés.)
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Ba cy lus #100221 üzenetére
Kicsit elkanyarodtunk AMP irányba, így off-ba teszem én is...
Manapság milyen fejhallgató erősítőt lehet kapni 20-30k környékén?
Mert itthon újonnan kb. semmit, de aprón is inkább 40k az ára a legolcsóbb headamp-oknak. Az egybecucc DAC/AMP-ok erősítő része meg jobb a semminél, de legtöbbször a dedikált darabok közelébe sem ér, sem erőben, sem hangminőségben...Amikor a Sense V1-et meg a Canamp klónt év elején felraktam apróra 30k körül, napokon belül elvitték őket. Szerk. (Sőt, a Sense V1-et meg sem kellett hirdetnem, valami fejessel együtt elment.) Ez a Presenter meg 15k és bár a fentieknél egy sokkal sterilebb, semlegesebb hang, technikailag nem rosszabb náluk. Az tény, hogy a melegebb, sötétebb hangú fejesekkel jobban kijön, mint a világosabb, magasba húzókkal.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Ba cy lus #100223 üzenetére
Amit te technikai képességnek nevezel, az a torzítás/magaskiemelés álrészletezése. Azért nem jó világosabb fejesekkel. Hangsúlyozom, ez nem tónus, hanem torzítás.
Már megint próbálsz saját hiedelmeket a másik ember szájába adni, nem kellene ezt erőltetni... Technikai képességen a nagy hangerőn is 0 zajt, a feszes mélytartományt, a vastag közepeket, a precíz teret, a tisztán elkülönülő hangszerhangokat értem. Minden eszköznek van saját torzítása, nem várom el 15k-ért, hogy minden szempontból tökéletes legyen.
"Túlértékeled a Presentert, ha azt hiszed, nem lehet ma könnyűszerrel túlszárnyalni budget költségvetésből."OK, mi az ami ma ajánlott 15k-ért?
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz ptesza #100249 üzenetére
Üdv. a klubban!
Én ajánlok pár jó állapotú alig használtat is, max. ignoráld ha ez annyira no-no kategória...Denon D1200 (könnyen hajtható, zárt) [link]
HiFiman HE400SE (nehezen hajtható, nyitott) [link]
HiFiman HE4XX (nehezen hajtható, nyitott) [link]Ár-érték arányban ezek nagyon jó ajánlatok.
-
Dorien
veterán
Nálam kötött ki az AVX-es HD580 Jubilee. Tényleg tök szép állapotban van.
Külföldön a gyűjtői példányok komoly pénzekért kelnek el, így ez is meg lesz hirdetve, de amíg nálam van, hallgatom. Semmi különös, teljesen semleges HD600 referencia hang, de így meló után egész pihentető relax fejesnek... A HD650 / HD6XX nekem túl csapott (fátyolos) volt a magasokban, de itt nincs (annyira) hiányérzetem. A Final Sonorous-ok, meg a Focuspad A párnás HiFiman HE400 is sokkal közelebb áll hozzám, de meg tudom érteni azt is, aki egy ilyen finom, nem tolakodó hangú, nyitott fejhallgatót keres a zenehallgatáshoz. A komfort, design a mai napig az egyik legjobb, pedig ezeket 1995-ben gyártotta a Sennheiser...Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
válasz bitrograde #100254 üzenetére
A szokásos lánc: Starting Point DAC 3 + CompositeAmp
-
Dorien
veterán
válasz bitrograde #100256 üzenetére
Nem hallottam, nincs szimmetrikus kimenetű erősítőm.
Kb. 2 órája hallgatom, most épp Esbjörn Svensson Trio megy (eszement transzcendens jazz) és ezzel kifogástalan a produkciója. Joe Satriani gitárjátéka azért nekem kicsit lapos volt vele, az Incognito acid jazz/funk zenéjéből meg nagyon hiányzott a bugi, de most ezzel tök jó...
Nagyon kifinomult hang. A Fidelio X2-vel hallgatom most össze és ehhez a zenéhez sokkal-sokkal jobban passzol a HD580 Jubilee semleges tonalitása, mint a Fidelio V karaktere.
-
Dorien
veterán
válasz bitrograde #100256 üzenetére
Ja igen, Made in Ireland.
Whiplash OST-t hallgattam még vele, ezzel is kifogástalan.
Jó éjt!Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
válasz szaki58 #100319 üzenetére
A Meze 99 Noir tökugyanaz, mint az Meze 99 Classics. Ez is diófa kupak, csak más a szín.
Mindegyik Meze 99-hez jól jön egy pár Yaxi stPad2 fülpárna. Azzal tényleg egy kiváló, könnyű, kényelmes zárt fejes, tiszta hanggal, markáns mélyekkel.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz fehér_ember #100326 üzenetére
+ mindenki
Mindenki azt vesz, amit akar és annyiért, amennyiért tud. Eladásnál dettó ez a helyzet. E miatt teljesen felesleges egymásnak feszülni itt a fórumon. Peace.Egy kis relax gitárzene:
Phil Keaggy - County Down
Phil Keaggy - Symphonic Dance (A Variation On Allegretto Grazioso)Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
válasz szaki58 #100338 üzenetére
Semmi gond.
Vannak félreértések, mert pl. a Drop-féle Sennheiser HD58X Jubilee tényleg nem ugyanaz, mint az eredeti HD580 Jubilee. Meg sajna néha vannak minőségi problémák is.bitrograde: Nem jó. Olyan, mintha okádni akarna...
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz fericske #100351 üzenetére
Hát, amilyen árban mennek mostanában a D7200 és főleg a D9200 fejesek, nem csoda... Mondjuk a beszámolók alapján én inkább vennék a régi Foster driveres D2000 / 5000 / 7000 szériából valami megkímélt darabot.
RaGi91:
HiFiman HE4XX [link]
HiFiman HE400i 2020 [link]
Beyerdynamic DT990 Black Edition [link]Ezek mind nyitottak, a külvilág is részesül abból, amit hallasz.
Mindegyikhez jól jön valami jobb DAC és fejhallgató erősítő.Ha zárt kell, ami szigetel, akkor ezt javaslom:
Denon D1200 [link]
Ez frankón elmegy az alaplapi hangodról is, de azért egy DAC/AMP-ot ez is meghálál...
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
60 éves jubileumi fejhallgató az Audio-Technicától: ATH-W2022
Ár: ~4 millió Ft
Vegyétek!Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
válasz bitrograde #100355 üzenetére
Nem rossz...
Egy "kis" Chris Ballin:
Incognito - Labour of Love [link]
Incognito - Living Against The River [link]
Incognito - Without You [link]Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
Denon AH-A100
Na, ez megint egy jó vétel volt. Még csak a nagy láncról hallgattam (Starting Point DAC 3 + CompositeAmp), de simán jobb, mint egy Meze 99 Classics vagy egy Sony MDR-Z7. Az előbbiekhez hasonlóan enyhén basshead fejes: a mélyeket valami addiktív módon prezentálja, de a közepek, magasok is rendesen jelen vannak és sosem bántóak, finomak, nagyon zeneiek. Tényleg nem tudok a hangjába belekötni... Egyelőre csak jazz / nu-jazz / acid jazz / funk ment, ma már szerintem nem is fogom kipróbálni mással. Baromi könnyű és kényelmes, ráadásul ezekkel a lakkozott mahagóni kupakokkal valami gyönyörű fejhallgató. Nem is értem, hogy miért nem csapott le rá más... No, de nem baj!Ja igen, a D1200 nincs egy ligában vele, a D5200 pedig nem tetszett így az alatt a ~20 perc alatt, amíg hallgattam - igaz, azt csak DAP-ról tudtam kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz kecstama #100383 üzenetére
Eltérő párnacseréből adódó akusztikus veszteséggel sajna legtöbbször nem lehet mit kezdeni... Pl. a Final Sonorous III fejesem nagyon kényelmes lett az AHG Omni perforált báránybőr párnával, de a mélyek tompa puffogássá változtak és inkább le is vettem a hirdetést, míg megjöttek a gyári Type-A és Type-E párnák. Ezekkel meg olyan jó, hogy már nem is akarom eladni.
-
Dorien
veterán
válasz btraven #100397 üzenetére
Champ fejhallgató erősítőről volt szó. Szerintem azóta már elvitték.
Mortel:
Nem rossz fejes a DT990 Pro, csak kell rá egy fekete Beyer párna: [link]
A Meze 99 Classics is jó, csak arra meg Yaxi stPad2 párna kell: [link][ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Polllen #100446 üzenetére
NAD Viso HP50
Az a Denon D1200 sem rossz az áráért, bár a HP50 hangminőségét nem éri el.patrik321: Fidelio X2HR, amíg tart a 74 EUR akciós BF ár. [link]
ssgk: Akciós Fidelio X2HR neked is.
Mortel: A Meze 99 Classics / Noir a Yaxi stPad2 párnával hatalmasat javult hangminőségben. A mélyek feszesek lettek, nem telepedtek rá a közepekre, kiegyensúlyozottabb lett az egész hangkép. Így is marad benne mély bőven, nem kell félni...
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz AxBattler #100424 üzenetére
A Philips SHP2500-at inkább csak TV nézésre ajánlanám, ha fillérekért dobálják. A Superluxokkal már lehet zenét hallgatni, főleg egy frankó DAC/AMP-ról. Szóval Superlux HD661, HD662 EVO. [link]
letoltobeze: Sosem késő meggyújtani a lángot.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Én 320kbps mp3-at hallgatok JRiver Media Centerrel. Néha Radio Paradise. [link]
A YouTube az videomegosztásra van. Ha valakinek tetszik a linkelt videó / zene, akkor megszerzi olyan minőségben, formátumban, amiben akarja. Vagy streameli Spotify, Tidal, stb.-ről. Pl. a YouTube Music is ilyen: [link][ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz patrik321 #100476 üzenetére
Van zárt és nyitott. Az X2HR is olyan nyitott, ami nem igazán hangos kifelé. Az ilyeneket nem szabad nagyon hangosan hallgatni, ha kapcsolatban akarsz maradni a környezeteddel. A K240-esek se lesznek jobbak ilyen szempontból. Az X2HR tényleg legális lopás ennyiért...
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz patrik321 #100479 üzenetére
Remélem, tetszeni fog.
Nem csak jól néz ki, hanem tényleg minőségi anyagokból megépített, masszív, kényelmes fejes. A hangja enyhe V karakter, a mélyeket erősítőről nagyon feszesen, dögösen prezentálja. Ha meg mégsem tetszik, árában simán eladható.Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
válasz ajaxon #100506 üzenetére
Over-Ear, mint "fül fölött átívelő". (circumaural)
Az On-Ear meg "fülön támaszkodó". (supraaural)Gzula[HUN]:
"...amit tudtam infót osztottam. Néha többet is, mint kellett volna."
Olyan nincs. A jó áron jót propagálni kell és kész.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #100510 üzenetére
No problemo. Rajtad mindig látszik az újoncoknak, kérdezőknek segíteni akarás és ez nem sok tagról volt elmondható... Ilyen volt Bodz, amíg aktív volt, meg DLL.
Sokszor csak az egoista "én tudom a tutit, nekem van a legtutibb cuccom" szintű nárcisztikus f@szméregetés megy itt is.
-
Dorien
veterán
FYI: AliExpressről is meg lehet venni a Fidelio X2HR-t. [link]
137k helyett "csak" 90k-ért.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #100533 üzenetére
Nekem még a Gibson-féle X2 van és erre is elkélne már egy párnacsere, mert az egyiken már elengedett a ragasztás belül. Majd valamikor erőt veszek magamon és újraragasztom, mert a szivacs és a plüss is kifogástalan. Fórumbejegyzések alapján ezeken is cserélhető a párna, mert a rögzítő pöckök megvannak, csak az eredeti, gyári ragasztást kell feltépni.
bitrograde: Nyilván a hangminőség szubjektív is, és az X2 az enyhe V karakterű populáris hangkaraktert követi, ami nem mindenkinek tetszik. Én miután a HD580 Jubilee-vel összevetettem, a "legkevésbé audiofil" hangú fejhallgatómnak tartom, de még így sem látom értelmét eladni ~30k-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz bitrograde #100545 üzenetére
InnerFidelity - Like a Boss: The Philips Fidelio X2
Mindenki azt vesz meg, amit akar, azt ajánl, amit akar. Ott az összefoglalóban az ajánlott lista. Az árak már nem aktuálisak, mert közben megjött az infláció. Ha van más ajánlásod az árkategóriában, akkor lehet Bodz-ot megkérni, hogy tegye be. Mi lenne az különben?
A HiFiman-ek szerintem jobbak az X2-nél, de kell hozzájuk dedikált fejhallgató erősítő, aminek az értelmesebbje mostanában kb. 50k-nál kezdődik. Aprón meg ha megjelenik valami használt AMP 30k körül, azt pár héten belül elviszik...
-
Dorien
veterán
válasz krisz242 #100595 üzenetére
+ Polllen
Írtam egy emailt az Invitone Kft-nek (elvileg ők a magyar NAD viszonteladó) gyári fülpárna ügyben. Ha jön válasz, megosztom.Sajnos a S4tch által adott kontakt (Aida-Audio) már elérhetetlen. Ha az Invitone is kapufa akkor még azért megpróbálkozom valami szomszédos országbeli NAD viszonteladóval. (Pl. Smartaudio GmbH, Bécs)
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
Egy kis zongora elalváshoz:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Androidos tablet topic
- Autós topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Építő/felújító topik
- Dell notebook topic
- Bestbuy játékok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest