- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: 150k+
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brumi
senior tag
válasz
SQX_Barto #1056 üzenetére
Én is megfogadtam, hogy a következő gépem inkább egy korrekt noti lesz, mert amire használom, arra elég, barkácsolni meg úgysem szoktam. A barátnőm vett egy Thinkpad SL300-as gépet, és nekem nagyon bejön. Csak egy 7200-es nagy vinyó kell bele és már tökéletes is. Gondold át szerintem ezt a shuttle vásárlást... persze blackrulz gépe tökéletes választás lenne
-
Brumi
senior tag
válasz
SQX_Barto #1054 üzenetére
Szia!
Amennyire én tudom, a Shuttle egyedi lapokat tesz a gépekbe, nem hiszem hogy bármilyen más gyártmány kompatibilis lenne vele. Ezekben a gépekben nagyon ki van centizve a dolgoknak a helye.
Talán ha nagyon kicsi a lap, akkor össze lehet rakni valahogy, de lehet, hogy ebből a szempontból jobban járnál valami olyan házzal, amit kifejezetten ilyen barkácsolásra terveztek. -
Brumi
senior tag
válasz
SQX_Barto #1004 üzenetére
Szia!
Bár nem engem kérdeztél, de nekem egy SN68-as gépem van, ami csak annyiban különbözik, hogy AMD-s.
A helyzet az, hogy ugyan jó kis gépek ezek, de veszettül hangosak és csak komoly áldozatok árán lehet halkítani. Blackrulz kolléga kicsit megvagdosta a gépet, míg én lecseréltem a gyári ventit egy Noctua-ra, valamint a borzalmas tápot egy passzívra. Ez a két dolog 30k-ba fájt, most viszont csendes. Procihűtő van benne, és még csak le sem tudod cserélni, mert a házhoz passzintott hűtési rendszere van (ajánlom a Shuttle honlapját olvasgatásra). Nem mellékes az sem, hogy ezek a gépek eleve nem túl olcsók... Ja és az enyémben a gyári venti fél év után zörgött.
Hogy a géped elmenne-e a 250-es táppal nem tudom megmondani, de a 200-as passzív egy durvább, széthúzott rendszert is elvitt. -
Brumi
senior tag
válasz
#56573440 #983 üzenetére
Mondjuk az is igaz, hogy most a 250-es vinyóval értem azt el, hogy minden rajta van, ami kell és kényelmesen elférek (a zenék külső vinyón vannak). És az is igaz, hogy a 250-es jóval olcsóbb, mint a 320-as, így azt felesleges lenne megvenni.
Azt hiszem, most az általad is ismert dolgok miatt nem költök többet a gépre, ez az eredmény is nagyon szép, amit elértem a halkítás terén. -
Brumi
senior tag
válasz
#56573440 #977 üzenetére
Hát igen.... átkozott maximalista vagyok
Most egyelőre beadom magamnak a nyugtatót, hogy ne akarjak többet rákölteni. Azért ennyi "zajjal" bőven együtt lehet élni, csak mindig érdekelnek az újabb lehetőségek.
Azért egy normális 320GB-os notivinyó meg ez a zajcsökkentő ház elég húzós lenne, néztem, kb 45k-ba kerülne... Mondjuk a vinyók ára rendesen csökken, lehet hogy fél év múlva már nem 35 hanem 20 lesz. És az is lehet, hogy ilyen zajcsillapító ház nélkül is korrekt eredményt lehetne elérni. Majd meglátjuk...A vicc az, hogy a csend-mániás emberek költenek utána legtöbbet valami normális hifire...
-
Brumi
senior tag
válasz
#56573440 #973 üzenetére
Így van! Megkaptam a tápot és be is szereltem alig fél óra alatt. Az eredmény tökéletes lett, csak a vinyó motorját és seekelését lehet hallani, ami egy asztali géptől szép teljesítmény!
De ezt azért kiegészíteném azzal a plusz információval, hogy a gyári 92mm-es ventit a borzalmas kerregése miatt lecseréltem egy Noctua NF-B9-esre, amit 1300-as fordulaton fixáltam. A proci hőmérséklete Everestben így alapállapotban 42-44 fok, terhelés mellett (videótömörítés közben) tartósan 80% körüli teljesítménynél 52 fok. Ez több mint elégséges hűtés, értelmetlennek találtam kivenni az ellenállást és teljes fordulaton "bőgetni" (ez 17,6dB lett volna, most adatlap szerint 13 dB körül van).
Így kaptam egy olyan gépet, amilyet tavaly novemberben szerettem volna, bár kissé morci vagyok, hogy a 103k-s árba nem fért bele egy ilyen kategóriájú táp és hűtés. Azért +30k eléggé nagy érvágás ezekre a kiegészítőkre, de legalább megérte.
-
Brumi
senior tag
válasz
Hellhammer #703 üzenetére
Gratulálok a géphez, használd egészséggel! Szerintem jó kis gépek ezek. Én is 3-4 évente szoktam gépet venni, utoljára 2004 tavaszán vásároltam meg a profilomban lévő gépet. (Apropó, valaki nem tudja, hogy kell azt megváltoztani? Hova tűntek a beállítások?)
Nekem a vinyó a leghangosabb alkatrész a gépemben, meg jobban hallani, hogy a monitorom zúg (egy kicsit).
Mondjuk meg lehet kövezni, de én száműztem a gépet az asztal alá, akármilyen szép is. -
Brumi
senior tag
válasz
Hellhammer #699 üzenetére
Az SN68-as Shuttle gép simán beleférne egy hátizsákba, mivel befoglaló mérete kb 20*20*30 cm. Lehet is egyébként speciális hátizsákot venni, bár a doboz amiben adták szintén alkalmas arra, hogy hurcolászd. Elméletileg ezeket lan-partyhoz is lehet használni, szóval nyugodtan szállítható.
A T3-asról majd mások nyilatkoznak. -
Brumi
senior tag
válasz
SQX_Barto #683 üzenetére
Az enyémben 300W-os táp van, ami szerintem már nem olyan kevés. Persze tényleg nem egy olcsó móka, de a szolgáltatásokat nézve szerintem rendben van. A Pixmanian valóban olcsóbb ez is (70 bruttó).
Amúgy van itt egy VGA kompatibilitási lista, amin ugyan nincs rajta a 8800GT, de 8600-os és 8500-ös van rajta. [Lista].
Ha dobsz egy mail-t a Shuttle supportjának, biztos megmondják, hogy jó vagy nem jó ezzel a konfiggal, és hogy belefér-e a kártya.
Persze nem akarlak rábeszélni, mert nem fizetett nekem a cég, én egyszerűen csak egy elégedett vásárló vagyok. -
Brumi
senior tag
válasz
#56573440 #679 üzenetére
Zaj: nekem itt van az asztalon, de leginkább csak a vinyót lehet hallani, meg néha a ventit, ha valamiért felpörgeti (alapban nálam 900-1000 fordulat között megy). A nagygépemhez képest halkabb, de azért egy notinál hangosabb. Igazából ez akkor fog eldőlni, ha már megveszed.
A zaj attól is függ, hogy a környezet milyen, nálunk nagy a csönd, ezért mindent hallani, de a városban szerintem fel sem tűnne.Az enyém nettóban 86k volt, de még így is több mint 30k a differencia.
-
Brumi
senior tag
válasz
#56573440 #677 üzenetére
Hát nemigen van mivel tesztelnem, mivel egy profi 19-es CRT-t használok, és valahogy egyik szobában sem találtam plazmát vagy LCD tv-t itthon.... pedig nagyon kerestem.
Én inkább a mérete miatt vettem a gépet, a multimédiás képességei annyira nem hoztak lázba, persze nem baj a jövőre nézve, hogy már most tud ilyen okos dolgokat. Egyébként nettó vagy bruttó 59-ért láttad a házat? -
Brumi
senior tag
válasz
#56573440 #673 üzenetére
Még valami. A 2x500GB vinyó szerintem nem túl egészséges, mert egymás fölé kell beszerelni és nem hűti semmi. Én is gondolkodtam még egy 160-as beszerelésén, de inkább nem tettem. Mivel van rajta e-sata csatlakozó, javaslom a másik vinyó házon kívüli elhelyezését. No és persze zaj szempontjából sem mindegy, hogy mi van benne. Egyébként jó választás.
-
Brumi
senior tag
-
Brumi
senior tag
válasz
SQX_Barto #668 üzenetére
Szia!
Én szombat óta használom a következő konfigot:
Shuttle XPC SN68PTG6 Deluxe
AMD X2 5600+
2 GB 800MHz Geil Value RAM
250 GB Seagate SATA IIAz alaplapi HD Audio szerintem nagyon klassz, jó a hangja, és a házba bőven beleférne egy 1 slot-os VGA (nem tudom, hogy a 8800 GT az e). Én az alaplapi 7050-est használom, mivel nem játszok a gépen. Nagyon kicsi, a gyári hűtés rendben van, egyedül a vinyónak van hangja.
Javasolni tudom ezt a házikót, bár nem olcsó mulatság (bruttó 103200 HUF). A Pixmanian csak bruttó 70k, de nem igazán mertem bevállalni a rizikót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 3700X/GeForce RTX 3080/16GB DDR4 RAM/1.25TB SSD+ 2.5TB HDD konfig eladó
- AMD Ryzen 9 7950X/Radeon 9070XT 16GB/32GB DDR5 RAM/1TB SSD konfig eladó
- AMD Ryzen 7 5700X/RTX 3090 24GB/32GB RAM/1.5TB SSD konfig eladó normál áron
- Dell OptiPlex 3040
- Eladó GAMER Konfig Ryzen 7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX3070 8GB!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Meta Quest 3 akkumulátoros fejpánt
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest