Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1170) Spec


Spec
őstag

Sziasztok!

Hozzám került egy Fujitsu-Siemens ESPRIMO C5731 típusú kis masina, ami nem mai darab, de ettől függetlenül korrekt kis gép.

Röviden: Intel Pentium E5800 Dual Core CPU 3,2 GHz; 4 GByte RAM, 250 GByte HDD, Intel Q43 Chipset, Intel GMA 4500 integrált videovezérlő.

Igazából csak alapszintű dolgokra használnám, mint pl. internetezés, egyszerű netes játékok futtatása, videó stream nézegetés, filmezés. Elég jól elboldogul mindennel, és nem is tűnik lassúnak, normál HD videó lejátszás is megy szépen, viszont Full HD-ban már meg-meg zöttyen időnként, egy 4k videó pedig már megfekszi a gyomrát rendesen. Ahogy néztem a hardver teszteket róla, az integrált vga a gyenge pontja, és nem a CPU.

Bővítési lehetőség nem nagyon van benne, ha jól látom csak 1 db standard PCI slot van benne (nem PCIe), és ebbe is csak low profile bővítőkártyát lehet betenni. Szóval videokártya bővítési lehetőség nem hiszem, hogy nagyon szóba jöhet.

Van esetleg tippetek, hogy lehetne egy kis plusz kakaót adni neki 2D/3D videó téren?. Elsődleges cél lenne hogy pl. a Full HD videók minden esetben akadás nélkül menjenek rajta. Az se lenne baj, ha a régebbi (értsd: 6-8-10 éves játékok is szépen elmennének rajta.

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.