- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
energomatt
őstag
válasz
SeatZola #421 üzenetére
Az allround megjelölés csak a fa sebességére vonatkozik és amúgyis elég pontatlan meghatározás, nem egyetlen etalonhoz mérik. Sokféle borítás van és ezek az ütöfákkal együtt szinte végtelen kombinációkat alkotnak. Különböző embereknek, különböző ütők lehetnek a legjobbak, tehát így nem lehet tanácsot adni. Olyan ütöt érdemes összerakni, amit ki tudtál alaposabban próbálni, tehát ilyen helyen ne vegyél semmit, vagy zsákbamacska.
-
jeni
félisten
válasz
SeatZola #421 üzenetére
Én a Stiga-t venném. Esetleg a Vatera/Facebook valamint a ping-pong közösségi oldalán keresni egy külön-külön összerakott ütőt.
-
SeatZola
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni: , 46 évesen, heti 2-3 alkalommal, fitness edzés után, esetenkét 1-1,5 órát pingpongozunk a barátokkal. Nem verseny vagy edzés jelleggel, csak saját szórakozásunkra. Ehhez szeretnék venni egy jó minőségű ütőt. 1-2 napja olvasgatok a témában. Eddig arra jutottam, hogy nekem szerimntem egy Allround ütőre lenne szükségem. Elmentem ma, körülnéztem Hervisban és Decathlonba.
Eddig amik tetszettek:
1. Schildkröt Top Teams 800. 11eFt [link]
2. Tibhar Samsonov 7,5eFt [link]
3. Stiga Factor 10eFt [link]Ezek közül melyik a legjobb vétel? Vagy tudtok ajánlani valami mást? A rászánt keret olyan max. 15eFt
-
Oneforall
csendes tag
válasz
Oneforall #419 üzenetére
- új Stiga Calibra LT Spin, 2.0 borítás fekete és piros színben, bontatlan, eredeti csomagolásban, 6.490 Ft/db
- új Stiga Genesis S, 2.0 borítás fekete és piros színben, eredeti csomagolásban, 6.490 Ft/db
- új Stiga Airoc S, 2.1 borítás fekete és piros színben, eredeti csomagolásban, 6.490 Ft/db
- új Stiga Rosewood XO asztalitenisz ütőfa, bontatlan, eredeti csomagolásban, 17.990 Ft
- új Stiga CC5 asztalitenisz ütőfa, bontatlan, eredeti csomagolásban, 13.990 FtÉrdekődni: oneforall468@gmail.com
-
Oneforall
csendes tag
2.0 méretben van piros és fekete színben is Stiga Calibra LT Spin bontatlan eredeti csomagolásban.
MAX méretben csak fekete színben van.
Van még:
- új Stiga Genesis S, 2.0 borítás fekete és piros színben, az 8.500 Ft/db szintén bontatlan, eredeti csomagolásban.
- Stiga Airoc S, 2.1 borítás fekete és piros színben, az 8.000 Ft/db szintén bontatlan, eredeti csomagolásban.Érdekődni: oneforall468@gmail.com
-
Oneforall
csendes tag
Eladó eredeti bontatlan csomagolásban Stiga Calibra LT Spin borítások, 8.000 Ft/db.
-
jeni
félisten
itt próbálj keresni és hirdetni,hogy kellene neked a régi fára 1 pár közepes borítás.
-
biega
aktív tag
Tudom, pont ezért gondolkodtam valamelyik kész termékben, eddig ez volt szimpatikus:
Dunlop Revolution 6500Első körben elég lenne egy "kész" ütő is, vagy csak gumik, mert a fa még megvan.
Már nem emlékszem, hogy milyen, de a Sriverrel nagyon jó volt. -
biega
aktív tag
Megközelítőleg 15 éve nem pingpongozok, de szabadidőmben újra lenne kedvem játszani, úgy fest, hogy heti 1-2 alkalommal tudom összehozni.
Régen Butterfly Sriver borítás volt az ütőmön, de sajnos elöregedett, így cserélni kell.
A Srivert szerettem, ehhez hasonló tulajdonságú borítást, vagy akár komplett ütőt keresek hobbi játékra.Melyik ütőt vagy borítást tudnátok javasolni?
Eddig a Dunlop Evolution 6500-at nézegettem, ami szimpatikus volt.
-
Roland32eves
újonc
Sziasztok! Pingpongpartnereket keresek minden hétköznap 16:00 és 20:00 között bármikor a 9. kerület Mester utcába. Jelenleg INGYENES a játéklehetőség.
Még soha nem versenyeztem egyesületben, de legalább Kerület 2-es szintű partnert keresek, de úgy is mondhatnám, hogy középhaladó/haladó játékosokat, bár ez relatív
Már kialakult 1 szűk társaság és azt szeretnénk bővíteni. Kb. 3-4 partner jelentkezését várom. -
Fiatalnak már nem mondanám magam a 80-as évjáratommal, csak lelkes hobbi pingpongos vagyok
szerencsére melóhelyen van egy joola asztalunk. Csak néha jó lenne elmenni ütögetni rendes terembe is.
A yasaka ütő azért elég durván más volt nekem az előző (vmilyen egyszerűbb) Donic ütőm után.
-
jeni
félisten
válasz
energomatt #402 üzenetére
Akkor már én labdába sem rúghatok már. Lassan 4 éve már nem versenyzem. Ezek szerint a kerületi I.oszt.-ba sem kerülhetek vissza. Lehet már azon kéne elgondolkodnom,hogy eladjam a fáimat vagy tűzifa legyen abból?
Ha fiatal a srac akkor meg a Kerületi III calamely csoportba talán ha szorgalmas beférne.
Amúgy a BVSC terembe oda is lehet menni edzeni hétvégeken. Ha még él a dolog. -
energomatt
őstag
Teljesen igazad van. Azonban a gyakorlat az, hogy a klubok általában nem fogadnak be kezdőket, vagy átlagosnál jobban játszó amatőrőket sem, mivel a kerületi bajnokságokban ez kevés. Tehát valóban ezzel járna a legjobban, de erősen kérdéses, hogy megvalósítható-e rövid távon. Amit ajánlottam, az viszont mindenképpen járható út, némi anyagi áldozat árán.
-
jeni
félisten
Igen.
Ezt csak az tudja "olcsóbban megszerezni" aki benne van a dologban valamint tagja valamely egyesültnek,hiszen a hírek ily módon még inkább eljutnak a versenyzőkhöz.Nagyobb rálátásuk van a dolgokra.
Ezek az összerakott bolti ütők más kategóriába tartoznak. Különböző pingpong fórumokon is szoktak erről írni.Mit miért érdemes és mivel jobb párosítani?
Ami a játékot illeti,lehet,hogy anyagilag jobban megérné ha belépnél a lakóhelyedhez közeli clubba ahol tudnál edzeni és versenyezni,ha már heti 3x4 játszol.
-
energomatt
őstag
Pl. ide. Csak hétvégén, kicsit messze van, de tanulhatsz is egy jó edzőtől. Ugyanakkor, talán a legolcsóbb lehetőség.
Egyébként ezek a megadott értékek nagyon keveset mondanak, mivel ezek az adatok objektíven nem mérhetőek de legalánnis nem úgy mérik, ráadásul egyéb szempontok is fontosak. De legaláább "márkás" és lehet, hogy véletlenül még jó is neked. -
Jó tudni, hogy van ilyen topik is, elraktam
Hova érdemes eljárni Bp-en játszani, Lurdyban létezik még vmilyen terem?
Heti 3-4x játszom, de csak kikapcsolódásként. Egy ilyen Yasakával tolom [link] persze csak később olvastam utána, hogy minimálisan használt nem gyárilag összerakott ütő olcsóbban jött volna ki.
-
energomatt
őstag
Kicsit eltértél a tárgytól. Egy általam jól ismert embernek sem tudnék konkrét ütőt ajánlani, nemhogy egy vadidegennek. Persze felelősség nékül, bárkinek, bármit lehet. (A többség támadó stílusban játszik, többszázféle ütőlombináciűval.)
Ha nincs a fiókömban hatféle ütőfa és húszféle borítás, akkor egy sincs. Persze mindegyikről azt gondoltam, hogy majd nekem is jó lesz. Persze volt olyan időszak amikor egyik-másik jó is volt. -
jeni
félisten
válasz
energomatt #396 üzenetére
Árban lehet ilyen formában írni,hogy megéri,Best-Buy-az már más kérdés,hogy nehezen tud vele játszani mert azzal épen passzív a játéka.
Mivel nem írta,hogy mi is a játéka, általános kijelenthető,hogy a többség támadó stílusban játszik.
Lehet,hogy a kölcsön kapott ütővel nyer egy gyengébb ellen,de a másik ellenféllel már nem tud vele játszani mert kijön a technikai tudás különbség. Aztán kap egy másik ütőt amivel kikap és abban a hitben marad,hogy az rossz ütő,aztán mégse az ütő az ami magától játszik hanem a ping-pong tudás az ami mérvadó. -
energomatt
őstag
Azért abban egyetérthetnénk, hogy best-buy ütő nincs. Sokkal könnyebb egy ütő vásárlással melléfogni, mint rátalálni az adott személynek éppen megfelelőre. Ha mégis sikerülne, azután jönnek a folyamatos kísérletek és változtatások, mert többnyire kiderül, hogy mégsem az az igazi.
-
jeni
félisten
válasz
runner 125 #392 üzenetére
mindenoldalú fa igaz lassabb is de van benne érzés.
10 000 Ft -
jeni
félisten
válasz
Hello!
Egy kis segítség.
[link] [link] A Facebook oldalon is vannak pár eladó cuccok -pingpongmarket néven keressél rá..Ott a Füleki Péter és Kovács Attila őket keresd.
Jó fa igaz használt -egy-két helyen sérült de ennyiért jó vétel.
Butterfly Petr Korbel
Yasaka Ma Lin off
Mindkettő támadó,gyorsnak mondható.
-
energomatt
őstag
válasz
A jó ütők nem kompletten kaphatók. Kéz alól ez elképzelhető, de ki tudná azt megmondani, hogy valakinek melyik ütő a legmegfelelőbb? Ez nagyon sokismeretlenes, megfelelő tapasztalat híján szinte reménytelen vállalkozás..
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok, 20k-ig van valamilyen best buy komplett ütő ami alapvetően támadó felépítésű? Első körben Stiga, Butterfly esetleg Donic vonalon.
Köszi!
-
jeni
félisten
Szia
Célnak tökéletes,heti 1x alkalomra nem is kell több. Ha komolyan veszed és heti nem 1x hanem 3x mész le akkor lehet venni drágábbat.
Amit kinéztél az egy támadó fa,biztosan nem egy könnyű darab. Ebben a kategóriában nincs könnyű fa csak ha használtan veszel szerencsével kifogva. -
nobiand
aktív tag
Sziasztok!
Erről az ütőről mi a véleményetek? LINK
Hobbi szinten, heti egyszer járnék. De nem szeretnék vágódeszkát sem venni
Vagy van jobb ajánlat?
Köszönöm. -
Angyal 007
csendes tag
válasz
anonymus89 #358 üzenetére
Ezt olvasd el. Hasznos lehet:
https://www.lhsport.hu/Szakmai_tanacsok/Asztali_tenisz/technologia?&news_id=9&page=details
-
-
Csak szeretném megköszönni, hogy ennyire segítőkészek vagytok, hogy még mindig azon vitatkoztok, hogy mit is ajánlotok.
Igazából mindkettőtöktől azt szűrtem le, hogy a legjobb egy külön fa+borítás páros lenne, és később elég csak a borítást cserélgetni.
Leírom, hogy mire is jutottam:
Ha gyakrabban játszanék egy kicsivel (mint régebben), akkor simán belemennék 10-12 ezres ütőkbe, most viszont az a helyzet, hogy haverokkal, alkalomadtán ütögetünk, nem mindig sör nélkül, közben bográcsozva, mások is elkérnék játszani az ütőt (nem mintha irigy lennék...), de ilyenekre félteném az ütőt még csak utaztatni is, szóval nem nagyon tudnám használni. A jelenlegi csapatban pedig még ezzel a 20 éves ütővel is úgy vagyok, hogy az egyetlenként használok saját ütőt (leszámítva a házigazdát), és egy srác van, akivel szorosat tudunk játszani.
Mindez úgy, hogy az ütő tapadása nulla, így még csak egyszerű trükköket sem tudok vele eljátszani, mint pl. a hétvégén egy Spartan super ütővel, ami minőségben messze alulmaradt (kb. 900 forintért lehet kapni), de mégis a pörgetések miatt sokkal stabilabban ment a játék, mint a saját ütőmmel. Megjegyzem volt ott egy nagyon régi ütő, az egyik oldala ilyen puklis is volt, a másik mégis még mindig ragadt... ilyen kéne nekem, ami sokáig marad tapadós.
Na de szóval így valami olcsóbbat vennék most, azt nem sajánlom annyira magammal vinni mindenhova, ha elkopik, akkor meg veszek egy újat és nincs izgalom. Ha meg kicsit többet játszom, akkor visszatérek, és nézek egy normális fát.
Most pl. ezt néztem ki: Joola Cobra -
jeni
félisten
Lemaradt
8000 Ft+postaköltséggel jobbat találna egy Hervis vagy bármely sportboltban? Kérlek.Vannak ott olyanok 4-6000 Ft -ért amit egy mezei asztalos megcsinálja de nem a sportnak megfelelően. Roncsolás mentesen nem lehet később lehúzni a boritasokat a fáról ,meg aztán nem egy megcsiszolt,és fejnehéz fák azok.
Szerintem 10000 Ft alatt korekt árakat linkeltem be neki. Ha 6000 Ft egy áruházi ütő akkor mar nem spórolnék 2-3000 Ft-n azon. -
jeni
félisten
Amit linkeltem a kérdezőnek az egy össze rakott ütő. Kétlem,hogy felragasztva,kivágva megtudná oldani egy fára.
Nem hinném,hogy megfelelően tudna is választani a boltban.
Igy semmi dolga nincs,hogy készen megvegye és kedvére játszón.
8000 Ft+postaköltséggel jobbat találna egy Hervis vagy bármely sportboltban. -
andorra
őstag
[link]
Egy jobb link, ami működik :-)
Pl: a 729FX -
andorra
őstag
Ezek így elég véleményes példák, erre az esetre vonatkoztatva. Ha valaki egy évben két napot játszik pörgető stílusban, arról lehet elképzelésünk, hogy az milyen szinten lehetséges. Teljesen felesleges a legdrágább szoftokat ajánlgatni neki egy vagyonért, amikor ennek töredékéért vannak pl. kínai szoftok új árban.
[Mondjuk ez is] -
jeni
félisten
válasz
Seraph 16 #380 üzenetére
a pingpongfórumról ollózva!
Nem véletlen,hogy gyorsan elvitték!
maga a borítás darabja közel 20000 Ft origináltan! A Timo Boll fa is egy jó minőségű ütő ami olyan 16000 Ft lenne a bolti ára.
ez most kapható jó áron amolyan mindenes gumi és zsír újak.
van ott több még 10000 Ft (8000) alatti áron ami szintén jó lehet neked, bár nem vérbeli támadó fa,a borítás igen.
Lehet,hogy még keveset írtam.a döntés a tied.
-
jeni
félisten
válasz
Seraph 16 #377 üzenetére
A borítás akkor is tönkre megy ha nem játszol vele. Gondosan elrakva jó ideig eltart.
Viszont egy 3500 Ft ütő az meg a kinti szabad játszótére való.
Nehezek, és a gumikat valami bivaly ragasztóval teszi fel a gyártó. Cserénél igazán meg kell szenvedni érte, ha majd lecserélnéd a borítást arról nem szólva,hogy kevésbbé jó fára van felrakva.
Én a helyedben a pingpongforumról vennék kompletten ütőt még akkor is ha 3500 Ft helyett 8000 Ft lenne.
Megsüpped,megpuhul idó után mindegyik. Viszont amit a pingpongforumról veszel azok jobb fák,mint a boltos áruk melyeket egybe adják el
HERVIS,INTERSPORT,DECATHLON,stb...Allround+ (ezek általában többségében univerzalis játékra alkalmasak)
vagy
Offensive- vegyél,közepes borítással ( több támadó játékelemekkel párosul)
-
Köszi szépen a segítséget!
Megnézegetem az oldalakat.
Azt már most is látom, hogy azért itt is komoly ütők is vannak. De így, hogy ritkán játszok, a gumi meg úgy is megadja magát, nem akarok nagyon komoly befektetéseket tenni. Kb. hány évig (vagy hónapig) jó egy borítás? Gondolom itt a játékmennyiség kevésbé befolyásoló, mint az idő.
A control, spin, speed milyen aránya lenne jó, egy stabil pörgetős játékhoz? -
jeni
félisten
válasz
Seraph 16 #375 üzenetére
Szia
Egy ütőn a borítás nem tart el 20 évig,vagyis 3,5K-ért is vannak jók,de arra régi fára mint Rucanor-ra nem tennék borítást. Biztosan nehéz lehet az egész.Itt kapsz egyben és külön-külön borítás és fát,de van amit egyben megkapod Joola képviseletnél.
Ezen az oldalon vannak jó fák és jó borítások olcsóbban eladóak
kiollózva innen jobbakat kapsz,ezeket nézegesd.
-
Sziasztok!
Szeretnék egy ütőt venni, mert a kb. 20 éves ütőm gumija nagyon-nagyon sima, így nem tudok vele pörgetni rendesen. Milyen ütőt érdemes venni, ami sokáig alkalmas marad a pörgetésre? kb. 3-5k kerettel. Vagy lehet olyat, hogy a mostni ütőmről csak a gumit cserélem? Egy 20 éve 3,5k körül vásárolt Rucanor ütő.
Hobbiból játszom évente kb. 2 alkalommal, akkor viszont sötétedésig (vagy hajnalig)
. Nem vagyok nagy játékos, de teljesen analfabéta sem, mivel teniszezem, igaz emiatt kicsit más is az ütőtechnikám, támadó játékot kedvelem erős pörgetésekkel.
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
Winner_hun #372 üzenetére
Butterfly - Stiga bemutató meccs
anno a Belga Saive jó játékos volt,szokása lett,hogy a nadrágját mindig feltűri
-
Winner_hun
félisten
-
remélem nem értettél félre, és alaposan elolvastad az idézett mondatomat: mivel ÉRTESZ hozzá, nem ajánlasz, hiszen tudod, hogy felelősséggel nem lehet ki nem próbált, gyárilag összerakott ütőket ajánlani
pontosan tudom (legalábbis minden hozzászólásotok erre utalt) vagy legalábbis sejtettem, hogy mindketten nagyon otthon vagytok a témában. Remélem tényleg csak félreértés
(és ötezredjére is: hobbi szinten játszom, 15 óra tudom, hogy lószart nem ér; de nekem ennyim van rá, ennyi fér bele, és élvezem.)
-
andorra
őstag
válasz
pető bá' #364 üzenetére
"megértem, hogy miért nem ajánlotok ütőket - egyszerűen azért, mert értetek hozzá.."
Ezt valóban jól látod. Magam részéről, a 35 év versenyszerű asztaliteniszezés során, (a heti két-három edzés dacára) még nem volt lehetőségem 15 órát játszani egy ütővel sem, ezért hatalmas tapasztalati előny birtokában vagy, velem szemben. -
válasz mindkettőtöknek:
szerintem ez a lényeg: "..ismerkedj az asztalitenisszel és szeressél játszani jobban mint az előző ütőddel." aki hobby szinten akar játszani, és nem túl drágán venni egy ütőt (mert nincs, vagy nem akar rá több pénzt szánni), annak pontosan ez a célja - jobb ütővel jobban játszani, és megszeretni a játékot. Aztán ha "elkopik" a készen gyártott ütő, és nem lehet "felfele javítani", akkor elgondolkozhat az illető, hogy kell-e ennél jobb ütő.megértem, hogy miért nem ajánlotok ütőket - egyszerűen azért, mert értetek hozzá.. de aki nem ért hozzá, és x összeget szán rá, és x < 15.000, abba nem fér bele egy fa+borítás. Sőt, lehet, hogy nem is akar még ezer féle fa és ezerféle borítás közül válogatni, ha egyáltalán nincs kialakult játékstílusa, és csak játszik, ahogy az ösztönei viszik.
szerintem ez egy elég egyszerű dolog: ha nem versenyzem, akkor kezdem egy 1-3 ezer forintos ütővel, hogy legyen mivel játszani. Aztán ez kikopik, jó esetben megszerettem a játékot, látom, hogy érdemes jobbat venni, mert szeretek játszani. Ekkor jön egy 8-15 ezres (gyári) ütő, amivel még élvezetesebb lesz a játék. Én itt tartok. Ha ez elkopik (remélem nem mostanában), akkor lehet, hogy egy 15-25 ezres épített ütő jön, attól függ, hogy évek múlva hogy állok a sporthoz, lesz-e kivel játszanom, lesz-e rá időm.Értem én, és nekem tényleg nagyon jól jött - a célnak megfelelő az ütő, nagyon szeretek vele játszani
De látod, Te sem vettél neki egy épített ütőt kétszer (háromszor) ennyiért, amíg nem tudtad, hogy használja-e. Én sem veszek drágábbat-jobbat-építettet, amíg nem tudom, hogy megéri-e..
A sajátját meg nyilván félti az ember, főleg ha eszmei és anyagi értéke is vanandorra: ha hiszed, ha nem, én is nagyon sokáig nagyon elégedett voltam a hasonló árú (nem emlékszem mennyibe került, már legalább 6-7 éve vettük) ütőmmel. De kinőttem, már jobban játszottam, mint amit az ütő tudott.
szerk.: és ha nincs tapasztalat, értem én, hogy zsákbamacska, de egy sz.r ütőnél egy jobb ütő akkor is jobb, ha lehetne jobb is..teljesen megértem, hogy nem tudsz tanácsot adni egy ilyen kérdésre, hogy mit vegyek 10 ezerig.. de lehet, hogy nem is lehet, nem is kell, mert bármelyik ütő "elmegy"... szerintem. És mindezt úgy mondom, hogy két ütővel van tapasztalatom, tehát nem kell hinni nekem, akárki is olvassa
nagyjából olyan kérdés, hogy milyen használt autót vegyek 200.000-ig. Hát, semilyet, de ha már nagyon akarsz, akkor próbáld ki, nézd meg jól. (jólvan, szar a hasonlat, de értitek)
-
jeni
félisten
Pontosan
az tény és ezt sosem mondtam és sose hirdettem,hogy 10000 Ft-s új ütő az bevált és ez mindenkinek tökéletes lesz.
Az a kategória nem AZ. Annál a belépő szintnél csak az van,hogy ismerkedj az asztalitenisszel és szeressél játszani jobban mint az előző ütőddel.
A közép kategória sem 10000 Ft fa + 3000 Ft /db borítás
Bár tényleges kapható 3000 Ft-ért borítás darabját ennél.A Vaterán u.a 5000 Ft kettő együtt bontatlanul
Csak könnyű fára jó rátenni mert állítólag fej nehéz lesz az ütő,ha ez a két borítás kivágva,ragasztva rákerül.A másik dolog,hogy azok a készen gyártót ütőket nem szokták felfelé javítani.pl.:borítás csere,a fa miatt sem.
Lehetnek kivételek,de ez ritka.
Gyárilag szándékosan vannak úgy ragasztva ,hogy sértetlenül le ne tudjad venni a borítást mindkét oldalról,valami spéci erős ragasztóval kenik le.Mivel én azért adtam el,mert a gyerek nem szeret ping-pongozni,így csak állt a polcon. Az én ütőmet meg azért nem adtam neki mert amúgy se játszana vele és nem szeretném ha nem megfelelően használva megsérülne,magyarán féltem.
-
andorra
őstag
válasz
pető bá' #361 üzenetére
Hasonlítsd a hozzászólásod ehhez: (#358) anonymus89
Minden viszonylagos. Egy nagyon rossz ütőnél nagyon sokféle jobb van még. Próba és tapasztalat nélkül ütőt venni, zsákbamacska. Akár amatőr veszi, akár komolyabb játékos. Ezért ajánlani sem lehet felelősséggel ütőket, azzal, hogyha nálam bevált, akkor másnak is biztosan jó lesz. -
mostmár azért játszottam vele pár órát (10-15), írok néhány sort a tapasztalatokról:
eleinte nagyon furcsa volt, az 1-2 ezer forintos ütő(k) után súlya volt. Fogásra is jobban oda kellett figyelnem. Az első néhány alkalommal arra kellett figyelni, hogy asztalon tartsam a labdát, annyira furcsa volt az ütő. Aztán megtanultam kezelni, hozzászoktam a borításhoz, nagyon jól tapad, pontosan lehet vele nyesni/csavarni. Az ellenfelek néha csak nézik, hogy hogy mehet ilyen íven a labda, pattanás után mekkora irányváltások vannak.Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha valaki full amatőrként bekérdez ide, hogy milyen ütőt vegyen 6000-10000 forint között, akkor egy hasonló kategóriájú termékkel szerintem elégedett lesz. Mert egy abszolút hobbi ütő után minőségi váltás lesz, és nem lesz 100 összehasonlítási alap, meg millió tapasztalat, hogy más ütő milyen lenne. Vettem egyet, tudom, hogy az ütő jó, és én szokom meg annak a tulajdonságait. Tudom, és értem én, hogy ez verseny szinten fordítva megy - van egy kialakult játékstílus, és ennek kiszolgálására keres az ember egy "tökéletes" eszközt. De a "ping-pongozunk a haverokkal" szinten egy 8-10-15 ezer forintos márkás ütő szerintem jó választás. De nyilván nincs tapasztalatom, megvettem itt ezt az egy ütőt, és boldogan használom. Ütöttem néhányat egy 15ezres stiga ütővel, azt is meg tudnám szokni.
Nem akarom ismételni magam: tényleg ezzel az írással csak annyi volt a cél, hogy értsétek, nem mindenki tud/akar profi szinten foglalkozni a dologgal
-
andorra
őstag
válasz
anonymus89 #358 üzenetére
Jó hogy megírtad, most igazán örülök.
-
anonymus89
addikt
Akkor én nagyon jól jártam a donic ütőmmel amit 7 éve vettünk egy Tesco üzletben 1500,-JMF-ért.
Nagyon meg vagyok elégedve vele ha tisztán tartom még most is úgy húz, hogy ihaj.
Ezzel is lehet tekergetni viszont én a lassú, puha ütőket nem komálom egyszerűn nem jönnek be.
Mivel nem is tudtam mihez hasonlítani én nagyon meg vagyok elégedve vele. -
andorra
őstag
válasz
anonymus89 #356 üzenetére
Szokás értékeket adni az ütők bizonyos tulajdonságainak, többnyire ezek felhasználói vélemények, nem hitelesek és nem is hitelesíthetők. Ebből kiindulni nem lehet, hiszen nem tudjuk, kik. mikhez képest érezték olyannak amilyennek pontozták, ha ugyan az adatok "igazak". Ha tudnánk, akkor sem derülne ki belőle, hogy valakinek az valóban jó-e, hiszen sok összetevője van annak, hogy kinek, milyen ütő jó.
Nem lehet jó választás egy ütőt úgy megvásárolni, hogy nincs a vevőnek összehasonlítási alapja, nem próbált meg sokféle ütővel játszani, legfőképpen még a vásárolni kívánt ütővel sem. Ha mégis jó lenne, az kizárólag a véleltlen műve. -
andorra
őstag
válasz
anonymus89 #354 üzenetére
Ütővásárlásban nem lehet konkrét tanácsot adni, pláne interneten a távolból. Azok is sokféle borítást, ütőfát használnak akik ugyanezt szeretik. A készen kapható ütők nagyon amatőrőknek valók, lehet, hogy elég jó lesz neki, lehet, hogy nem, a gyakorlat dönti el. Teljesen egyéni és az idők során is sokaknál változik.
-
anonymus89
addikt
Üdv!
Egy ismerősöm szeretne venni magának ütőt mert nincs, imád nyesni, tekerni/csavarni.
Ha jól értelmezem akkor lágy, puha ütőre volna szüksége?Egy ilyet néztem az egyik boltban Joola Match, szerintetek?
-
gygalilei
tag
Ez a Cornilleau nagyon profinak néz ki tényleg, masszív, időtálló.10 év gari az asztallapra,ami pozitív, néhány külföldi oldalon igen elismerően nyilatkoznak róla.De nem tudom ...Sajnos kipróbálni sehol sem lehet.De más kültérit sem nagyon.Ezért kérdeztem meg itt, hátha valakinek van tapasztalata.
-
jeni
félisten
válasz
gygalilei #351 üzenetére
a Sponetát mint beltéri asztalt ismerem,az is minőségi bizonyos esetekben jobbak a nagyobb márkás termékeknél.
abban az árkategóriában,ha pont olyant keresel az zömmel drágább mint a beltéri asztalok.
mint játékosok nem szoktunk sem játszani,sem versenyezni (magamból kiindulva) kültéri asztalokon,jobb esetekben baráti társasságban de kötve hiszem ,hogy azok Joola,Butterfly ,vagy Sponetta lenne az.elvileg minél vastagabb legyen és a lábazat legyen stabilabb és időtállóbb.
amit elsőre bejelöltél nem rossz én is elfogadnám.
-
gygalilei
tag
Valaki, aki a kültéri asztal témában otthon van tud segíteni ?
Milyen kültéri asztalt vegyek ? A legfontosabb: olyan kellene,aminek a pattanási tulajdonságai a legjobban hasonlítanak a beltéri versenyasztalokéhoz.Azaz lehetőleg profi asztal legyen.Több márka van,de nem tudom melyik a megbízhatóbb,jobb.
Pl. ezt néztem ki: http://www.tacticsport.hu/termek/cornilleau-sport-400-m-outdoor-kulteri-ping-pong-asztal-szurke/5054?CID=CMP00010
De a Sponeta is tetszik és még olcsóbb is.A Joola kültéri asztalok képről valahogy nem tűnnek strapírónak.
Van valakinek tapasztalata ezekről a márkákról vagy tud ajánlani valamilyet ? Köszönöm !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest