Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gekko84

csendes tag

válasz SirRasor #113 üzenetére

Hozzáértő szerelő én vagyok, úgyhogy máshoz nem viszem, mert nem bízom más munkájában, ha magamnak rakom össze, akkor legalább tudom, hogy jó lesz, ráadásul anyagilag sem érné meg. Hát az biztos, hogy egy tanuló sosem fog olyat adni egy motornak, mint egy futár, így nagy igénybevételnek van kitéve, nap mint nap 200 km körül megyek - és hát nem bírják sajnos. sok futárral beszélek és mindegyiknek ugyanaz a véleménye, hogy a kis négyütemű japánokkal szinte sosincs baj. nemhiába már alig látni mz-ket, a japánokat szinte nem kell szerelni a kopó alkatrészeken kívül. én is át fogok ülni, ahogy tehetem.

• gekko84

csendes tag

Én már évek óta használok nap mint nap ETZ-ket futárkodásra, volt már 125-ös is, 250-es is, most pedig egy 150-es van. Hát őszintén szólva egy ETZ addig jó, amíg megy, de sajnos rengeteg a gond velük, szinte örökké (hetente) szerelni kell valamit rajtuk, a főtengely, a hajtókar, a dugó és a henger max. 2 évet bír napi használat mellett, de ha kisipari utángyártott, még annyit se! A kisipari gagyi csapágyakkal se jobb a helyzet. Ami a kuplungot illeti, ha TS kuplungszerkezetet rak bele az ember, az valamivel tovább (sőt jóval tovább!) bírja mint a gyári ETZ, de sajnos mivel gyári nagyprimerlánckereket nem lehet kapni, azt így is sűrűn cserélni kell, mert megeszi a primerlánc az ócska kisipart. A megszakítós gyújtás sokkal jobban bírja mint az elektronikus és a régi gyári elektromechanikus feszültégszabályozó is nagyságrendekkel tovább bírja, mint az új elektronikus. Az olaj persze szinte mindig folyik valahol belőle, hacsak nem nyomom körbe mindenütt FBS-el a blokkot. 150-es létére nem megy rosszul, de a fogyasztás már egyáltalán nem baráti, főleg ha még az olajat is hozzávesszük, mert keverék ugyebár már nincs sehol. Szóval összességében egyáltalán nem éri meg az ETZ, én is csak azért kínlódok vele, mert nincs lóvé másra. Inkább egy négyütemű, kisfogyasztású 125-ös japánt ajánlanék mindenkinek, ami megbízható és 4-5-ször is többet elmegy mint az ETZ.

Üdvözlettel: egy gyakorlott ETZ-s futár

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés