- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
Ha jól értem akkor egy sorban 40 oszlop és mindegyikben egy ekkora "cimke"
Igen, kb így van. Ugye a címke mérete az változik, lehet 5-20 karakter is.akkor egyszerűen le lehetne dokumentálni a Classod elején, hogy mi micsoda.
Így van, én is hasonlóra gondoltam, de ha több controllerből akarom lekérdezni, akkor lehet jobb lenne egy segédtábla.Én azt javaslom, hogy legyen VARCHAR vagy TEXT , mert sokkal gyorsabban programozol ha nem kell felkeresni mindig, hogy melyik kategoria melyik szám, plusz ha esetleg csinálsz keresőt pl, akkor az URL is beszédesebb lehet. (example.com/search.php?haj=szoke&mell=nagy)
Valóban egyszerűbb, gyorsabb, viszont nem tudom, hogy teljesítményben meg mindenben melyik lenne a jobb.
Hely szempontjából lényegtelen szerintem 500-600 bejegyzésnél, viszont ha sokan nézik az oldalt akkor lehet jobb ha csak számok vannak az adatbázisban és csak akkor vannak lekérdezve a tényleges adatok, amikor kell.pl ha a user oldalát nézi valaki:
Seged_tabla::item("szemszin", 1);
//a segéd modell meg visszaadná a hozzá tartozó értéket
//valami ilyesmi lekérdezéssel
select text from seged_tabla where item=szemszin && code=1Viszont ugye itt meg több kisebb lekérdezés lenne. Ugye userenként olyan kb40/tábla. Mert ugye van még egy tábla ahol van kb 50 hasonló mező.
Ezt nem tudom hogy mérlegeljem.Több kisebb lekérdezés, vagy egy az egyben mentsek el mindent az adatbázisba.
Új hozzászólás Aktív témák
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 12GB 256GB 1 év garancia (akksi hibás)
- Vadiúj gèpházak! Gamereknek ès Akiknek fontos a külső!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest