Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz Den #6 üzenetére

Pontosabban: az mplayert lehet GUI-val is használni, de az nem tud annyit, mint parancssorból.:)

Ha a kerneled kezeli a tunert, az mplayer/mencoder is, mert a standard v4l interfészt használja.
    (Én a GeForce2 GTS-emre SVSH-csatlakozóval dugott ASUS TVüBoxomat használom, a rivatv driverével. Nem olyan jó a minősége, mint Win alatt, de itt legalább működik a felvétel.)

Az ATI-hoz nem igazán tudok hozzászólni, nekem sosem volt olyanom. Attól is függ, milyen ATI (Radeon, Rage, vagy valami mai). Nézd meg a Gatos drivert ([L]http://gatos.sourceforge.net/[/L], ez bizonyos ATI kártyákon kezeli a TV-Int is.

Az mplayerhez írtak egy vidix video drivert, ami Ati, Matrox kártyákhoz biztosít olyan drivert, amivel esetenként sokkal jobban játszik le videókat.

Elvileg minden Linuxos program indítható paraméterezve, vagy van egy konfig állománya, amiben minden paraméter leírható. A XawTV-nek pl., ami egy egész jó (bár nem túl szép) TV-néző alkalmazás, a configjában minden paraméter beállítható - így, ha máshogy akarod parancssorból hívni, csinálsz x konfigot, és a xawtv-t más-más konfig file-lal hívod meg.

Sipi

• Sipi

addikt

válasz Den #6 üzenetére

Pontosabban: az mplayert lehet GUI-val is használni, de az nem tud annyit, mint parancssorból.:)

Ha a kerneled kezeli a tunert, az mplayer/mencoder is, mert a standard v4l interfészt használja.
    (Én a GeForce2 GTS-emre SVSH-csatlakozóval dugott ASUS TVüBoxomat használom, a rivatv driverével. Nem olyan jó a minősége, mint Win alatt, de itt legalább működik a felvétel.)

Az ATI-hoz nem igazán tudok hozzászólni, nekem sosem volt olyanom. Attól is függ, milyen ATI (Radeon, Rage, vagy valami mai). Nézd meg a Gatos drivert ([L][/L]

Úgy tudom mplayert nem csak graifkus felülettel lehet futtatni, hanem karakteresen és indításkor felparaméterezve. Ez érdekelne, és hogy ez esetleg kezel-e tv tunert is, illetve van-e olyan linuxos program ami kezel tunert (ati-t) és paraméterezve indítható?

Aktív témák