Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
-
bwoay
nagyúr
válasz
Chandler #1987 üzenetére
fogggalmam sincs
SZERINTEM könyvtárszerkezet alapján tudsz navigálni,
nem is tudok olyan koreai lejátszóról, ami nem így működne.
viszont a bővíthetőség... gyanítom, hogy ez fw függő is!
de 512 MB biztos még egy kezdetleges firmware verzióval is.
Legalábbis én így gondolom
de ménem nézed meg a honlapon? -
Tommmmka
senior tag
A Creativ n200-ról és a Rhomba-ról mi a vélemyényetek? 28k megérnek? és ha igen akkor melyik éri meg jobban?
-
divot
veterán
Az applecoernberban vettem (Budapest belvárosa, pár lépés a Nyugati Pályaudvartól Bővebben: link).
Igen, valóban van egy ilyen közszájon forgó ''ifnormáció'', hogy ha vége az akksinak, akkor beszívsz, de az az igazság, hogy én eddig egyetlen három éves iPodról tudok, ami kb. két órát bír már csak, és olyan 20K körül lehetne rendelni hozzá akksit, amit bármelyik üzletben beszerelenek, ha náluk adod le a rendelést.
Nekem előtt Creative lejátszóm volt, ahhoz is kb. ugyanennyibe kerül az akksipótlás, szóval ez amolyen urbán legend. -
MUŁĐER
addikt
helló
érdekelne, hogy lehet-e kapni füllhallagatót,amibe van beépített rádió,mert mp3 lejátszót így árulnak,de mi van ha bekrepál a füllhallgató, szeva rádió?
amúgy,ismeri valaki ezt a lejátszót?
Bővebben: link -
Tangerine
senior tag
Állítólag ipodokat lehet.
Vigyázz, új év van, hogy nem változtak-e a szabályok! Érdeklődj utána.
Amit most az idén veszel, annak a kedvezményét csak 2006-ban fogod megkapni.
Egyébként, ha a tavalyi feltételek maradtak, és egyébként nem tudod kihasználni másra a kedvezményt (pl.: nem akarsz gépet venni/bővíteni) akkor megéri (szerintem) -
Zoona
aktív tag
nosza Durván 40-45 ezrem van 1 mp3 as kütyüre ami a lényeg 512mb vagy 1gb memóriás legyen ne noname márka(pl ami meghal 2 nap után) és fazsa legyen!!!
Valaki adjon valami tanácsot én pl a Creative n200 1gb néztem eddg ki pls segitsetek... -
canga2
csendes tag
Úgy hallottam, hogy lehet venni sulinetben hdd-s mp3 lejátszót. Meg tudná mondani valaki, hogy milyet és hogy hol? Esetleg ha még egy kicsit rabolhatom az időtöket, akkor leírná valaki, hogy mi a véleménye róla, megéri-e? (én az inkább drágán jót, mint olcsón szart híve vagyok). Köszi.
-
Pisti79
csendes tag
Én sem igazán értem mi a problémátok az USB 2.0-val. Az én gagyi 7000Ftos alaplapom - ami egy ECS K5sA vagy vmi ilyesmi - is támogatja, csak az alaplap driver cdjéről fel kellett tenni vmi progit (alapból 1.1-nek kezeli). A különbség tényleg szembeötlő, a pendrive-omra süvítenek az adatok. Szóval van különbség és nem is kicsi.
-
fokukac
nagyúr
Nem tudom, hogy mit problémáztok itt ezzel az usb 2-vel...
nekem pl. epox alaplappal tökéletesen működik...!
-------------------------
akinek usb2-je van, és úgy érzi, hogy pl. Total Commanderrel nem tud elég gyorsan másolni, (amit Fade Away is említett, hogy 400KB/s a feltöltési sebessége, ) az a következőt tegye :
Total Commander, általános beállítások, működés, törlés/másolás opciók : a lehetséges usb meghajtókhoz be kell állítani a ''kompatibilis mód használatát''
ennyi.
Én így kb. 4000 KB/s sebességgel tudok zenét tölteni a muvo2-mre, az 1 GB kb. 4 perc alatt zizzen föl -
Gabcsika
tag
Már érzem, hogy ezt kellett volna megvennem: Bővebben: link Ez egy iAudio U2 512 MB Állítólag egyszerűen szuper! CSak borsos az ára kissé.
De szerintem azt fogom csinálni, hogy mostmár valahogy elleszek ezzel a CmTech-el (visszacsere után), aztán várok egy pár hónapot, amíg van az iAudio vagy az iRiver vagy valamelyik nagybőtűs Márka ki nem dob egy nagytudású, min. 512-es elérhető árú ketyerét... -
Vektor
csendes tag
válasz
Fade_Away #1972 üzenetére
HI
ez az usb 2.0 mizéria nagyon cikis. Nagyon kevés alaplapot és kevés USB 2.0-ás cuccot láttam eddig, ami ment volna azon a sebességen. Elárulom a nagy titkot: hiába 2.0-ás az alaplapod, nem fogja tudni azt a sebességetvalamiért elb..ták ezt a szabványt és az alaplapok is és a win xp is nehezen kezeli. A megoldás egy USB 2.0 kártya beszerzése jelentheti... de abból is van egy speckó
de nem tudom pontosan amelyik tutira tudja a 2.0-t
-
NerV
tag
Hölgye(i)m és Uraim! Egy kis figyelmet kérek!
Hosszas keresgélés után találtam egy nagyon ígéretes lejátccót, erre szeretném felhívni a Tisztelt Fórumozók figyelmét: DigitBall DBHFL
Tud mindent ami napjaink elkényeztetett elektrokütyü-felhasználójának kívánsága lehet (ezen kijelentésemnél magamból indultam ki, nem vagyok eccerű eset):
SD bővíthetőség
jó kimeneti teljesítmény: 2*10 mW @ 32!! Ohm
fm rádió és recorder
fémház (legalább részben)
USB 2.0
audió s/n 95dB
driver nélkül felismeri az OS
még mielőtt elkezdenétek keresni a depo.hu-n vagy egyenesen rohannátok a legközelebbi MM-ba hozzáteszem, hogy a lejáccó jelenleg még nem kapható, külföldön sem, de ''coming soon''!!!
egyébként is van néhány tisztázatlan jellemző, amiről kiderülhet, hogy valójában komoly negatívum:
1. resume funkció van-e???
2. könyvtár és playlist kezelés???
3. AAA @ 1,5V a gyártó honlapja szerint, vagyis lehet, hogy tölthető elemmel (@ 1.2V) meg sem nyikkan???
a lejáccó egyébként a DigitBall DBHSL utódja, attól tudomásom szerint ''csak'' a magasabb kimeneti teljesítmény és az USB 2.0 támogatás tekintetében különbőzik, de erre vonatkozóan nincsenek pontos információim, így örömmel fogadnám, ha DBHSL tulajok a fenti kérdések tetintetében megosztanák tapasztalataikat!
az pedig érdeklődők az alábbi linken tudják megtekinteni ''kis drágaszágom'' részletes adatait: Bővebben: link -
bwoay
nagyúr
válasz
Fade_Away #1972 üzenetére
természetesen alaplapfüggő, de szerintem kb. 2002-2003 után már
nemigen jelent meg alaplap, ami 1.1-es lenne.
Nekem '99-es Abit BX 6-om van,
de ami azt illeti, semmi problémám az adatátviteli sebességgel,
nekem az USB 1.1 is bőven megfelelő.
Vagy mondjam úgy,
hogy eddig mindig volt időm/türelmem kivárni azt a pár percet? -
bwoay
nagyúr
válasz
Fade_Away #1970 üzenetére
hát én sem szívesen vinnék magammal egyet gördeszkázni,
ezért is vettem iFP-t,
de magát a rázkódást szvsz tényleg simán bírná,
nagyon komoly ütést kell kibírniuk ezeknek a Toshiba winyóknak
a szabvány szerint.
Viszont ha ráesel, az nyilván nem fog jót tenni neki,
hiába marad épen a HD. Lehet, hogy csak az fogja túlélni egyedül -
Fade_Away
őstag
az USB2.0s dolog alaplapfüggö vagy csinálni kell érte vmit?
mert g3 eddig csak 400kbval másol a 20mb helyett.....
(Nemmintha zavarna de jobblenne...)
(Meg gariba visszacseréltetném 1gigásra... -
bwoay
nagyúr
béke!
én ezeket a típusokat nem ismerem,
de az biztos, hogy Mercury-t semmiből nem mernék venni.
mondjuk próbáltam egy Mercury mp3 playert,
azt a tipikus piskóta alakút, amit a Photo hall is árul,
az nem tűnt vészesnek.
[OFF]viszont a munkahelyemen kb 2 hónap alatt beadta a kulcsot
a Mercury golyós egér.
Ha egy ilyen rém egyszerű eszközt sem tudnak
rendesen megcsinálni, akkor hogyan vegyen tőlük az ember mp3 playert...[OFF]
A Creative-nak azért már komolyabb tapasztalata van ilyen téren,
meg a név is jobban cseng.
De ennél ''érdemibbet'' nem tudok válaszolni a kérdésre
ja, a digitball: hát az nagyon ritkán fordul elő,
hogy egy lejátszó csak elemről, 1.5 V-ról hajlandó üzemelni.
200-ból kb egy ilyen van, azt meg el kell felejteni -
loszerafin
senior tag
válasz
golyani #1960 üzenetére
512-es kártya kezelés:
Szerintem mindnek kezelnie kell a jelenlegi méretű kártyákat. Ha fat16 van rajta, mindegy a
kártya mérete. Amennyiben a szoftvere elboldogul a fat16-tal, akkor miért édekelné a fizikai méret?
(Olyan fokon mindenképpen, hogy lejátsszon róla)
Két gond lehet:
a, fájl törlés (bár ezt kevéssé hiszem)
b, formázás a lejátszóval (ez szvsz gyakori gond lehet, de formázd meg szgéppel) -
loszerafin
senior tag
válasz
Gabcsika #1961 üzenetére
SZvsz ha ez normális jelenség, megeszem a kalapom.
Inkább rossz töltőelektronika. Esetleg rossz a töltésfigyelő szoftvere (ha van ilyenje).
De akármilyen is a töltés, az hogy kisül!!! feltöltés után, az nyilvánvaló hiba.
Erősen kétlem, hogy ez minden darabnál így működik, mert így használhatatlan a lejátszó.
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
MP3 lejátszó Diva MP3 + diktafon 32 MB 19,467 Ft,- 24,334 Ft,-
MP3 lejátszó Diva Gem MP3 + diktafon+FM 32 MB 19,569 Ft,- 24,461 Ft,-
ez van a bluefishen.
most melyik melyik?????
vajon 256-osat tudnak szerezni? -
Chandler
senior tag
most mar egy csomo jelolt van es nemtudom eldonteni hogy melyiket vegyem legyszi segitsetek hogy szerintetek melyik a legjobb
Mpio FL100
MPIO FD100
Yakumo Hypersound XR
MERCURY IXA333i
Thomson PDP2325
Diav Gem 128 mb
traxdata EZ player 5000
[Szerkesztve] -
opr
nagyúr
Hello. Nektek mi avéleményeket ezekről?
iRiver 256MB MP3 iFP-890
DCube DCube 712G 256 v 512 mb
DCube DCube 150D 15 GB
iRiver 128MB MP3 iFP-780 - 880 (<- szerintetek van vmi különbség mert
én nem találtam és az origón ugyan annyi....)
Előre is kösz. -
Gabcsika
tag
A CMTech CA-F300 lejátszója valóban USB 2.0-ás, mert nekem úgy tepert fel rá (és le is róla) a cucc, hogy csak néztem.
Apropó, rájöttem mi a baja! Figyelni kell a töltést! Persze ez azért vicc, és elképzelhető, hogy visszaviszem. De szerintetek ez hiba? Milyen eszköz az olyan (ugyebár USB-s, ráadásul 2.0-ás is), ahol az akksi töltöttségi állapotát te nem tudod, mert a töltés közben azt nem jelzi ki (annyi történik, hogy a kijelzőn egy ''READY'' felirat megjelenik, amikor a PC-hez csatlakoztatva van, oszt kész), viszont ha a leírás szerint jársz el (''a Jog gomb körüli fény kialvásakor a lejátszó akkumulátora feltöltődött''), akkor viszont több napig meg se mukkan, mert az akksi KISÜLT! Szál, nekem kell tippelni, hogy ''na-na most már lehúzom, hátha fel is van töltve és még az akksi nem sült ki''...
Amúgy jó minden funkciója. Működik, stb. Jó ketyere lenne, ha nem lennének ilyen BŐDÜLETES hibái néha (persze lehet, hogy én fogtam ki).
Szóval ez normális reakció a készüléktől? Honnan tudhatnám meg?
Köszi, ámbérék! -
golyani
őstag
hi mindenki!
lehet beruháznék 1 ilyenbe vmikor és azt szeretném megkérdezni h 512-es kártyát mindegyik(128/256-os) kezeli simán nem kell firmware-t frissíteni?
az akku meddig bírja a gyakorlatban?
kb ennyi ja mennyi 1 512-es kari bele? -
einstein
senior tag
Sziasztok,valakinek van nár valami tapasztalata erről?
DCube 150D Bővebben: link
Elég jókat írnak róla a bemutatókban , viszont felhsználói véleményeket még nem hallottam, és itt se láttam még csak megemlítve sem. -
bwoay
nagyúr
válasz
cath555 #1937 üzenetére
''nem kopik le a felirat, --> ez mondjuk rácáfol arra is, hogy utólag nyomták volna rá...)''
de arra nem cáfol rá, hogy OEM termék:
a Traxdata leadja a rendelést,
hogy nekik kell ilyenből mondjuk 500'000 db,
a kedves taiwani v. kínai gyártó pedig
máris az ő nevüket szitázza a házra - még mielőtt belebújtatnák a műanyagba
amúgy ezzel az OEM-ezéssel nem lehúzni akarom (azt már megtetted te),
csak azt mondom, hogy az ilyen termékeknél nem lehet a gyártó nevéből következtetni a minőségre. -
bwoay
nagyúr
válasz
Fade_Away #1933 üzenetére
igen, láttam, hogy 2 hét után ''kihíztad'' az 512 MB-ot,
de jobbnak láttam, ha nem fűzök hozzá kommentárt
Amúgy én teljesen feleslegesnek tartom a CBR 320 kb/s-os kódolást,
messzemenőkig VBR párti vagyok,
hordozható audió-lejátszókra meg bőven elégnek ítélem a 192-t,
hiszen jellemzően olyan körülmények között hallgatja a zenét az ember ilyen eszközön, hogy egyáltalán nincs lehetőség ''audiofilkedni''. -
Chandler
senior tag
szerintetek melyik lejatszo jobb:
Thomson PDP2325
Diav Gem 128 mb
es melyiknek mennyi a kimeneti teljesitmenye?
es azt nem tudjatok hogy melyik mennyivel bovitheto? mert a diva rol pl. minden site on mast irnak -
Zoona
aktív tag
Sziasztok!!!
Énis most tervezgetem hogy MP3 lejátszót fogok venni!
Diva Gem 256MB
Creative Rhomba 256mb 512MB
Creative n200 512MB
Mercury ixa333i 256MB
Digitball 512MB
Nos én ezek között vacilálok!!!!
A Diva ra hallotam már panaszokat és abban bizonytalan vagyok...
Ugyanezt elmondom a Digitball rol is + az nem használható akkus elemmel!!!
A 2 creativeról és a mercuryról viszont nemhallotam még sokat!
Légyszives vaalmi tanácsot adjatok hogy meik!
A mercury az bővíthető nekem az azér teccik jobban de ez csak az én véleményem!!!
Pls segitsetek -
Sipi-
őstag
Jó ez az USB 1.1 és USB 2.0 mánia... Van egyeltalán olyan lejátszó ami valós sebességben 1MB/sec írási (vagy olvasási) sebesség fölé megy? Én még egyikőtöktől sem hallottam.
-
Pisti79
csendes tag
válasz
polaris1 #1947 üzenetére
Hali!
Hát a véleményem leírhatom, de eddig ez inkább netes olvasási tapasztalatokra, mintsem élettapasztalatokra épül. De ha minden igaz, ez jövő héten változni fog
Szóval ami miatt nekem bejön:
- alu ház
- elegáns kijelző
- nem babapiskóta design
- van benne rádió (bár kérdés, mennyire használható jól)
- hangvezérelt diktafon
- könyvtárszerkezet megjelenítése
- állítólag tisztességes diktafon minőség
- nagyon olcsó a tudásához képest
Ami miatt kicsit vonakodok megvenni:
- nem túl hosszú lejátszási idő, beépített akku (ha a pusztában leáll a vonat, sokat áll és lemerül, akkor vége a dalnak a következő usb portig
- nem bővíthető
- ha 512-est veszek az USB 1.1 miatt valszínűleg soká tart megtölteni a memóriáját, viszont a 256-os nem biztos hogy elég (pláne, hogy az 512-es annyiba kerül, mint sok 256-os lejátszó
- nekem a 330-as típus jobban bejönne külsőre, de nálunk csak 512-es kapható belőle (330 és 300 szerintem csak külsőre tér el, a használati utasításuk ugyan az, tehát tudásban biztosan nincs különbség)
A hangját még nem hallottam, gyakorlatilag ezen fog állni vagy bukni a megvétele. Nem kell, hogy öblös basszusa legyen, csak legyen valamennyi és ne torzítson.
A www.ivmm.com oldalon találsz pontos leírást róla és egy tesztet is.
Egyenlőre ennyit tudok elmondani róla.
Üdv -
Zoona
aktív tag
Sziasztok!!!
Énis most tervezgetem hogy MP3 lejátszót fogok venni!
Diva Gem 256MB
Creative Rhomba 256mb 512MB
Creative n200 512MB
Mercury ixa333i 256MB
Digitball 512MB
Nos én ezek között vacilálok!!!!
A Diva ra hallotam már panaszokat és abban bizonytalan vagyok...
Ugyanezt elmondom a Digitball rol is + az nem használható akkus elemmel!!!
A 2 creativeról és a mercuryról viszont nemhallotam még sokat!
Légyszives vaalmi tanácsot adjatok hogy meik!
A mercury az bővíthető nekem az azér teccik jobban de ez csak az én véleményem!!!
Pls segitsetek -
Tommmmka
senior tag
Creative Rhombárol van v.kinek v.mi véleménye?
Most ami még bejött a képbe:
EZ-AV emp-200 256mb 29k
Creative Rhomba 256mb 28k
Creative n200 256mb 28k
Ez a három lejáccó közül kéne választani.
Az Innoax kiesett a képből ugyanis az angol tesztben volt egy olyan kijelentés ''lack of bass'' na innentől kezdve sajna megijedtem. én szeretem a szép, telt mélyeket.
Amennyiben v.kinek van ilyenje és tudo mondani 1-2 tapasztalatot abban az esetben változhat a dolog.
Már csak azért is lenne jó mert 28k-ért tudnék szerezni 512-est.
A cmtech állítólag jó de emelték az árát. Szóval az f-300 256mb-nek is emelkedett az ára? mert az szerintem 25k-nál többet nem ér. Annyiért már lehet venni egy n200 ami ugyanazt tudja.
Szal a fentebb említett lejáccókról v.ki mondjon, rosszat jót, és esetleg v.ki győzzön meg az Innoaxxal kapcsolatban!
[Szerkesztve] -
polaris1
csendes tag
Hy Pisti79!
Leírnád ey kicsit bővebben a véleményed az InnoAX IMP 300/330-ról?Csak színbelikülönbség van a kettő között!
Érdekelne minden róla!
Köszi! -
Router
őstag
HI!
na monnyatok nekem egy nagyonolcsó mp3 lejáccót ami:
rendelkezik lcd kijelzővel, bővíthető a memója -
Pisti79
csendes tag
válasz
cath555 #1941 üzenetére
Hát Kedves cath555, íme a Top 10 mp3 álmom
Hát az az igazság, hogy én most belátva kishazám kereskedelmének korlátait az InnoAX IMP 300/330-as típusnál döntöttem, jelenleg ez kb 80%-ban kielégíti igényeimet (sokat tud és van gusztusom kézzel is hozzányúlni, mert szép, alu ház, szép kijelző, bővebb infó: #1853-as hozzászólás), de nem bővíthető (ami miatt Neked gondolom megbukik a vizsgán) és baráti áron van az 512-es bruttó 28000Ft.
Persze nyálcsorgatva olvastam végig a külföldi weboldalakat is, pld a korábban említett Zling mp3 (azt hiszem pont Te írtál róla és képet is láttam róla itt), és megnéztem a Mistral féle Digitfab honlapot is, ahol szintén találtam nagyon fasza lejátszót. (5x5 cm kis kocka desig, rádió, diktafon minden). Momentán ez a kettő Neked is megfelelne, csak nem valószínű, h itthon kapható. Lehet, hogy fel kellene hívnom a Misztralt és megkérdezni hátha tudnának más típusokat is beszerezni. Bár már illúzióim nincsenek, mert mikor Traxdatát kerestem egy csomó boltot végighívtam, hát lehet, nézzen vissza később, nem bizos ennyi volt a válasz. Aztán begurultam, kinyomoztam h ki importálja őket, beszéltem a termékmanagerrel és ő közölte, hogy több már nem jön be, mert beszüntették a gyártást, helyette az 5000-es széria lesz. Ezt mégegyszer nincs kedvem eljátszani.
Szóval jelenlegi ismeretem szerint a Te befutód: Kingbyte Music Deluxe. Depon van róla infó. A Designja kicsit Ipod-os, kicsit babajáték kinézete van. Bővíthető, sokkal jobb a diktafonja, mint a Traxnak, viszont a rádiója gyengébb. Ha érdekel írok róla, volt nálam 2 napig, de visszavittem, mert a hangja nem volt az igazi. Írtam is róla a Kingbyte topicban, ha érdekel olvasd el. Ez kétségkívül olcsó, de nem kell csodát várni tőle. Viszont egész strapabírónak tűnt. A Traxhoz képest kellemetlenebb volt a hangja, magasba húzott inkább, nem volt annyira kiegyenlített, de tiszta volt és nem volt zajos sem.
Szóval én eddig jutottam szárnyaló mérnöki gondolkodásommal. Nyilván én egy bizonyos árkategóriában gondolkodom, nem szeretnék kiadni mondjuk csak max 30ezret, ennyiért akarom azt a lejátszót, ami a legtöbbet és a legjobban tudja.
Üdv
Üdv -
fokukac
nagyúr
válasz
Fade_Away #1936 üzenetére
én szintén zenész vagyok, de studiófülessel sem hallom a különbséget egy alt preset standard ill. egy Alt preset insane között....
Egyébként engem ez a probléma annyira nem érint, 1 Gigás lejátszót, Muvo2-t szerváltam újonnan az ebay-ről, 96 €-ért... minden utalási és szállít ktg-gel együtt kijöttem 29e Ft-ból. -
Fade_Away
őstag
válasz
cath555 #1937 üzenetére
''Megnéztem a kütyüket, amire Te is akarsz cserélni. De ha már 1 GB -nem emlékszem pontosan- 70-80E Ft, akor miért éri meg egy HDD-s lejátszóhoz képest? ''
Ezt gondolom nekem címezted.
Azért éri meg mert bármilyen lejátszót amiben mechanikus motor van tönkreteszek félévalatt.
(ami nemszámít de azért még előny: aksi 10h helyett 40et bír, harmad akkora és súlyú.)
Ha hdds player is szóba jöhet cath555 akkor ajánlanám neked a mini Ipodot. Van sulinetben úgy feleződik az ára 85eft helyett 42.5eft. Azért meg 4gigás és gyönyörű szinte már kultisztárgy.
és nem TD szinvonal.... -
cath555
csendes tag
válasz
Chandler #1922 üzenetére
Van ''keresés'' funkció is. (típusra simán tudsz keresni)
Én se b.ogatásként írom, de sok fórumon jártam már életemben, és mindig az olyanoktól kapartam a falat, akik elvárják, hogy századszor is leírják nekik azt, amit már megtettek, csak el kéne olvasni. Ne érts félre, ugye Te nem ilyen vagy, és inkább mégis végigolvasod, mindenki megelégedésére, de legfőképpen azért, hogy a kérdéseidre választ kapj?
Megéri..., koronázatlan mp3-lejátszó-eladó lehetsz ennyi infóból, ami itt le van írva. -
cath555
csendes tag
Na most több dologra egyszerre:
1) ár/érték-arány: megbukott a gondolkodásom, ha három darab zsinórban egymás után meghol, bármi legyen is írva a műszaki adatlapra.
2) valóban nem számít, ki mit mond, mik vannak a technikai paraméterek papírján, ki mit mesél: én is minden műszaki kütyü előtt fórumokat olvasok, legyen az mobiltelefon, digit. fényképező, vagy mp3-lejátszó. Eddig még nem jártam pórul.
3) Valóban érdemes a saját véleményünket is leírni, én pl. a saját hozzászólásom előtt Traxdatáról magyarul nem sok kritikát találtam, és nem lehúzni akartam a TD-t, hanem azt akartam (többek közt), hogy ezeket a potenciális következményeket is ismerje mindenki, mielőtt beleszeret a formás jószágba. (Valóban, szerintem ritka szép, különösen élőben: olyan, mint ha alu lenne, de műanyagBAN benne, úgyhogy sose karcolódik, nem kopik le a felirat, --> ez mondjuk rácáfol arra is, hogy utólag nyomták volna rá...)
4) Pistinek: örülnék, ha majd megosztanád velem, mi a következő típus, ami ezek szerint közös céljainknak megfelel, mert őszintén, heteket, hónapokat kerestem. Köszi!
ON:
5) bwoay: igaz, 1 GB fix memo már elég. Kevés ilyet találtam eddig, azért siklottam át felettük. És igen drágák -- ez az a kategória, amit már a HDD-sek kapacitásával hasonlítok össze. Fajlagosan is, és SD-kártya árához mérten is igen drága ketyerék..
Megnéztem a kütyüket, amire Te is akarsz cserélni. De ha már 1 GB -nem emlékszem pontosan- 70-80E Ft, akor miért éri meg egy HDD-s lejátszóhoz képest?
Ha már így állunk - látom, egy 50-est mindenképp rá kell szánjak (Mpio FL300 az első, ami utamba került), hát rászánok 65-70-et, és van 20 GB. Vagy azzal megint kategóriát ugrok - lefelé? Olvastam a HDD-s lejátszók sokkal érzékenyebb mivoltáról (wincsi-->mozgó alkatrészek), na meg nagyobbak is, ezen túlmenően van valami minőségi ugrás a flashmemóriás lejátszókhoz képest (az ár alapján lefelé..)?
Nem az számít, hogy hányan esnek tőle hasra a buszon - nem szoktam kütyüket villogtatni. A ''kategóriát'' úgy értem, hogy abszolút megbízható ketyerét szeretnék, amely valóban ki is szolgálja azt az 1-2-3 évet, amíg a garancia tart, már ha én megteszem a magamét és védem, óvom. De igenis bírjon ki 1-2 év napi több órás használatot. És ha lehet, ne legyen hótkarcos, lepusztult se hetek alatt, normális használattal. -- Vagy Neked egyszerűen nincs szükséged 20 GB adatra, ezért nem játszik a HDD-s? -
Fade_Away
őstag
válasz
fokukac #1935 üzenetére
1. Márpedig az ember márcsak ilyen: Próbálkozik! Hordozhatóval is próbál audiofil lenni.
2. Én hallom direkt kipróbáltam (192/320)
3. Miennagy?
4. ígyigaz de 320kb már egész jó.... imho még audiofileknek is. (320kb és flac között már tényleg csak egyes számoknál hallani a különbséget.) -
Fade_Away
őstag
tényleg akik nyelvtanulásra vesznek lejátszót azok figyeljenek, hogy lehessen markerezni és markerek közt tekerni!
-
p_baa
csendes tag
A Mistral-ba van DIGITFAB lejátszó. Erről tud valaki valamit? Meg árban elég érdekesnek tűnik. 0Mb bővíthető--> 7490HUF Érdekes!
vagy gyanús.
-
bwoay
nagyúr
válasz
cath555 #1903 üzenetére
''Ugyanez az oka az SD-nek, sajnos 256 MB hellyel nem tudok mit kezdeni, mert a nyelvi mp3-ak mellé még jó, ha fér zene is (hátha unnám..), és ez min. 512 MB.''
Értem én, de ezt most úgy mondtad, mintha 512 MB-ot, vagy 1 GB-ot
csak bővítéssel lehetne elérni, holott minden további nélkül vehetsz
''fix'' memóriásból is ekkora kapacitásút.
''Ez meg egy olyan dolog, hogy most azt mondod, persze, elég, de amikor már az is megvan, és teleraktad, hirtelen nem lesz elég : )''
Ezzel nem értek egyet. Vagy inkább úgy fogalmaznék,
hogy ha valakinek sikerül alaposan végiggondolnia,
mekkora tárhelyre is van valójában szüksége,
akkor elkerülhető az, hogy a későbbieken kinövi a lejátszó kapacitását.
Ugyanis szerintem nem azt kell alapul venni,
hogy akár 500 GB-ot is meg lehet tölteni zenével,
hanem azt, kinek milyenek a zenehallgatási szokásai:
mennyit hallgatja egy nap, mennyire igényli közben a változatosságot,
a választékot, milyen minőséget tart élvezhetőnek, stb.
Én az utóbbi 10-12 évben folyamatosan használtam valamilyen
hordozható audio lejátszót,
és tudom magamról, hogy pl 3 óránál többet nemigen hallgatok
folyamatosan zenét ilyen eszközön,
illetve azt, hogy minden további nélkül meg tudom hallgatni ugyanazt az albumot
2x egymás után. Ezáltal nekem (hosszabb utakat leszámítva) elég 256 MB is.
Viszont aki 8-9 órán át ki sem húzza a füléből a dugót, és ez idő alatt
30 albumból szemelget, annak nyilván több GB-ra van szüksége -
Pisti79
csendes tag
Bocsi, kicsit OFF leszek
>>Kedves Cath555! Szóval diplomás mérnök vagy...én is. Szóval nyelvtanulásra vetted (volna) a lejátszót...én is és ugye a Traxdata mellett döntöttél, mikor nézegetted őket...én is. Biztos vagyok benne, hogy van egyfajta ''mérnöki gondolkodás'' amikor az adott jellemzők alapján megtalálja az ember az optimális megoldást (ár/érték arány pld).
>>A minőségről...igazság szerint már tegnap írtam egy hozzászólást, de kitöröltem mert túl filozófikusnak hatott. Aztán most olvasom, hogy valaki hasonló gondolatot fogalmazott meg a minőségről mint amit én is írtam volna. Az a Q.C Passed (magyarul: Qvaliti Controllon átPASSzírozva) felirat egyébként valóban semmit nem jelent, csak annyit, hogy a gyárban kitalált minőség kritériumoknak, paramétereknek a gyár szerint megfelel (vagyis ők végzik a vizsgálatot, nem független cég)>>magyarul semmit nem jelent és nem garantál a vevőnek. És igaz az is, hogy orrba szájba nyomatják nekünk az új típusokat és mire kiforrják magukat van újjabb, van csili vilibb, ami mégtöbb olyat tud, amire semmi szükség. Én dolgoztam gyártásban és ezt soha nem értettem teljesen...vevői megelégedettség meg blabla...közben meg egy dolog számított, hogy meglegyen a darabszám, mert az hozza a profitot, meg lehet róla grafikonokat rajzolni. A vevő meg szart kap, de az már nem érdekli őket (esetleg az ha 2000 vevő szart kap, az igen).
Na csak azt akarom ezzel mondani, hogy szerintem egyetlen mérce létezik manapság és az a FÓRUM. Itt dől el, hogy hogyan bizonyít egy készülék hosszútávon. Eddig minden drágább gépemet fórumolvasás alapján vettem, tudtam mennyiért mire számíthatok és ez fontos, eddig nem csalódtam. Nem érdekel mit mond a bolti eladó, mit mondanak a marketing szövegek a website-okon. Csak az érdekel, amit itt olvasok. Ha vettem valamit mindig írtam róla fórumokon, mert másnak is lehet hasznos és ezután is ezt fogom tenni, remélem még sokan így lesznek ezzel. Amint meglesz végre az mp3 lejátszóm arról is beszámolok majd.
Írjatok véleményeket!!!!!
Jó éjt mindenkinek! -
golyani
őstag
válasz
Westnotebook #1926 üzenetére
aha köszönöm szépen!
-
-
golyani
őstag
lehet lame de ez az origp olyasmi mint az infopatika.(kén 1 link)
néztem:
iRiver iFP-790 46900 256 Mb-s.
erre hány album/szám megy rá mondju 160-as bitrátával????? -
polaris1
csendes tag
Lehet,hogy más a gyártó?
-
polaris1
csendes tag
Tudja valaki,hogy mi a kükönbség a cmtech f300 és
Live CA-F300 között???????????
Csa,mert az egy gigás változatuk az origon a cmtech f300-nak 45000 a másiknak meg 41500 és leírásban ugyanannyit tudnak!
Ezt nem értem!
Eddig egyébként nem is láttam hirdetve Live CA-F300-at!Ugyanúgy néz ki,mint a sima!!!!! -
golyani
őstag
tuttok nekem mutatni olyan lejáccót ami 256 vagy 512-es és 50k alatt van.
iAudio U2-eset néztem de drága pedig nagyon bejön.
adjatok linket is.
olyan kéne amit lehet boltban is kapni mer ha lesz akkor nem netről lesz. -
Sipi-
őstag
X-Micro EVA MP3 player:
Szóval megvettem ezt a kis kütyüt, bruttó 15ezer Ft volt az M betűs, országos hálózattal rendelkező boltban.
Az első benyomások: jó pici doboz (bár még sohasem láttam más mp3 player dobozát)Ami tetszett benne az, hogy a dobozt tetjét lehet felhajtani de nem ragasztva van, hanem két pici kis mágnes hűzza vissza a doboz tetejét lecsukás után. Ötletes. A dobozt kinyitva látszik a lejátszó és a hozzáadott elem. Ezek alatt helyezkedik el a fülhallgató, usb hosszabító kábel, nyakpánt, kezelési útmutató és a kis cd.
Az elemtartó fedelét csak úgy lehet a levenni, ha leszedjük az usb csatlakozót takarót fedelet. Alapból 4 db bemutató mp3 volt a lejátszón, amik elég jól szóltak a gyári fülhallgatóval is. Az elemmel együtt is elég könnyű a lejátszó. A menü szöveges, egyszerre két menüpont látszik a képernyőn. 5 fajta EQ beállítás van (Normal, Rock, Jazz, Classical, Pop). Ezekből a Rock-al szól legjobbanAz EQ beálíltásokat lejátszás közben is lehet módosítani. Lejátszás közben a kijelzőn látható az eltelt idő, az, hogy hanyadik zeneszámnál tartunk, a használt EQ beállítás, a fájl tipusa, és a fájl neve /vagy az id-tag? passz
/ (ami scrollozva jelenik meg ha hosszú a fájlnév). Valamint látszik az elem töltöttségi szintje is a jobb felső sarokban.
A hangerőszabályozó is oldalt kapott helyett. Az elég buta megoldás, hogy bal oldalt van a hangerő növelése gomb, jobb oldalt a hangerő csökkentése, de a kijelzőm pedig pont fordítva van a grafikon (balról jobbra nő). Ezt meg kell szokni. A hangerőszabályzó mellett van a ''HOLD'' gomb is, melyet el kell csúsztatni, ha le akarjuk ''zárni'' a gombokat. Ez még kicsit nehezen mozog.
A kijelző mellett van az A-B gomb ill a lejátszást elindító/leállító gomb is (melyet ha hosszan nyomunk le akkor ki ill. bekapcsolhatjuk a lejátszót). A felső részen, oldalt van egy két irányba mozgatható gomb mellyel a menüben navigálhatunk ill. megnyomva választhatjuk ki a kívánt beállítást.
Bár ez is USB 2.0 lejátszónak van hirdetve mégis USB 1.1-es sebességgel megy. De azért nem rossz szerintem, feltöltés kb. 720-760kbyte/sec között mozog, letöltési sebesség 920-960kbyte/sec körül egy ASUS A7V880-as alaplapban.
A beállításokban lehetőség van megváltoztatni a háttérvilágítás idejét, a kijelző kontrasztját (32-es skálán), a felvétel mintavételezését és az automatikus kikapcsolást.
Előny:
- szerintem szép hang gyári fülessel is
- állítólag használható tölthető akkuval is
Hátrány:
- fordítva működő hangerőszabályzó
- az usb-t takaró kupakot nekem 10 esetből 8szor sikerül fordítva ráraknom (úgy is rámegy könnyedén)
- playlistet nem kezel, de 15k-ért ne várjunk el mindent
- a hozzáadott elem nem tölthető
Az FM rádiót még nem bírtam működésre bírni. Felvételt meg nem próbáltam, mivel nem is érdekel
Konklúzió: ezért az árért megéri szerintem. Egy kicsit, könnyű, könnyen kezelhető lejátszó.
Képek:
doboz:
Bővebben: link
doboz kinyitva:
Tartozékok a dobozban:
Tartozékok az asztalon:
A lejátszó és az elem:
A lejátszó levett elemtartó fedőlappal:
Fülhallgató és a rádió:
Az FM rádió a füllhallgató vezetékén van és egy gombelemmel megy:
Ilyen a háttérvilágítás:
Hátulról:
Bekapcsolva:
Bővebben: link -
Fade_Away
őstag
1(vagy 2)GBosra szeretném cserélni 512mbos IA G3am.
A készülék 2hetes és még 23.5hónap garancia van rá infopatikában.
Legjobb MOárnál árnál 5eftvel olcsobbban adom!
(kb 50eft) -
Fade_Away
őstag
válasz
cath555 #1910 üzenetére
Nekem csak 2-3készülékkel van tapasztalatom közüllük a legjobb az IAudio g3 ezt merem ajánlani bár csak részben fém és nem sds.
Amiket leírtál ilyen készülék nemlétezik tudtommal.
Sőt középfelső/felső kategóriában nincs sdevő készülék aszem. Nem véletlenül.
Fémház (nekem)imho nemszempont inkább, hogy nagyon minőségi legyen a burkolat.
Külföldröl imho nerendelj szinte minden van itthonis és állt nemis drágábban mint EUban.
6h nyelvtanuláshoz(128kb/vbr)+ 3h (192kb)zenéhez elég az 512mb bár 1giga persze mégjobb. -
opr
nagyúr
Hát ezt azért jó tudni, bocs a félrevezetésért, de asszem, én is hülye vok, hogy nem kérdeztem meg mástól is, csak járt a szám...
bocs.
A vidéki Debrecenit jelent, de itt a tecsoban csak a gyulai kolbász az, ami jó is valamire
Ma reggel ment tönkre a pana fülesem
Asszem, pont jókor kérdeztelek meg (mármint a shure-ról)(Ja, és a boltban is csak rendelésre, 2 hét múlva lehet sennheisert beszerezni...
)
Az meg ciki, hogy egy ilyen internet címet nem találtam ki... most kéne egy kifogás, megvan : ööö, késő este volt már az a nyolc óra -
cath555
csendes tag
válasz
Fade_Away #1908 üzenetére
Ha tutsz esetleg mutatni topicot ahol női léted miatt hurrogtak le, hogy nemértesz hozzá azt megköszönném!
Spec tutszok, de inkább megmaradok abban a hitemben, hogy ''ez nem az a hely''...
ON: Mondj inkább egy nekem való lejátszót.. nem érdekel, milyen messziről kell rendelni, csak fémházas masszív line-in-es könyvtárszerkezetet kezelő SD-evő legyen. Bár nemtom, a tapasztalataim után merek-e gari nélkül (messziről, itthon nem érvényesíthető garival stb.) rendelni... -
Fade_Away
őstag
válasz
cath555 #1893 üzenetére
''Max. a végzettség megindokolja, amit ilyen fórumokon gyakran kapok a képembe, hogy lány létemre mit keresek itt (nem konrétan itt, hanem ilyen-olyan technikai jellegű fórumokon), és honnan gondolom, hogy még érthetek is hozzá, netán logikai lépésekre ragadtatom magam. : ))''
ezt nemtudom kitől kaptad de elég röhelyes.....
Spec nekem az a tapasztalatom, hogyha a 90%ban férfi infós szakon egy nőröl kiderül, hogy érthozzá akkor azt hihetetlen tisztelet és megbecsülés övezi és ilyen ''honnan gondolom, hogy értek hozzá''t én még sose tapasztaltam.
Ha tutsz esetleg mutatni topicot ahol női léted miatt hurrogtak le, hogy nemértesz hozzá azt megköszönném! -
Sipi-
őstag
válasz
steve1207_ #1905 üzenetére
Egyébként ebben a topikban is volt róla már szó, aztihszem inkább negatív tapasztalattal a vásárlás után. Egyébként nem megy tölthető akksikkal! -
steve1207_
csendes tag
Ha jo minőségű a cucc, szóval nem döglik be a készülék 2nap után, akkor szerintem az 512es lenne (azt azért nem ugy értem hogy hetente vigyem vissza gariba hogy valami nem oké nála..), de nem hallottam eddig még róla, nem bízok így ismeretlenül benne...
-
steve1207_
csendes tag
Sziasztok!
Digitball db385ről tudna valaki valami infót mondani?
Usb2es változat kapható állítólag ott ahol kinéztem. A 256mb-os válozat 13.740Ft, az 512es pedig 19.900Ft.
Itt egy link a készülékről: Bővebben: link
Nekem csak mp3 lejátszásra kellene, diktafonként nem sokszor használnám, rádiója nincs beépített így az xar, de az se fontos.
Viszont nem akarok sokat kiadni igy a 256osra gondoltam..ára sztem elég korrekt a tudásához képest. Az a kérdés ogy mennyire stabil készülék..
Remélem tudtok valami kis infot adni róla.
Köszi szépen mindenki
[Szerkesztve] -
cath555
csendes tag
Francz : ) beleszerkesztettem, erre kivastagítottam véletlenül az egészet. : ))) -- persze, mert véletlenül leszedtem egy fél kapcsos zárójelet. : P
[Szerkesztve] -
cath555
csendes tag
IIigen, csak az volt a baj, hogy nekem azért kellett a lejátszó, mert időre tanulok nyelvet, és a napi 3 óra utazást így használom ki. Nem tűr halasztást az ügy. A pénzemet visszaadták volna azonnal (csere helyett), de nem volt olyan típus, amit hirtelen legalább ilyen paraméterekkel bírónak találtam volna[/B, és mindezt AZONNAL. Ugyanez az oka az SD-nek, sajnos 256 MB hellyel nem tudok mit kezdeni, mert a nyelvi mp3-ak mellé még jó, ha fér zene is (hátha unnám..), és ez min. 512 MB. Ez meg egy olyan dolog, hogy most azt mondod, persze, elég, de amikor már az is megvan, és teleraktad, hirtelen nem lesz elég : ) -- két évig jártam egy 128 megással (lásd előbb), és amennyire elég volt a elején, annyira szűköltem a helyhiány miatt a végén. A 256 ennek csak a duplája, úgyhogy lényegesen nem segít, az 512... hát, talán.. 1 GB azért vonzó : )
Van valami pici MPIO, fix memóriás, 1 gigás, sőt fémházas (FL300 talán?), de az meg 50 magyar rúpia. Nincs benne rádió, sem line-in, és USB 1.1-es. (Asszem.) Közben meg már megvettem az SD-kártyát, jó, cégesre, meg olcsón, de akkor is... ; )
Korábban nagyon sok tesztet olvastam, mostanában kevesebb időm van rá, de nekem az MPIO tűnt ilyen ki-tudja-honnan-feltűnt márkának, ezért eddig meg se néztem őket. Nem tudom, mikor robbantak be, nekem valahogy kimaradt, és a Traxdatában azért bíztam, mert az Ritek, az meg na. : )))
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
válasz
cath555 #1893 üzenetére
maximálisan egyetértek, a stílus maga az ember,
ezért is írtam, hogy ez független a végzettségtől,
mármint a diploma senkit nem tesz ''jólneveltebbé''
amúgy nyilván senki nem szó szerint értette a bolt szétverését.
tudod, ez olyan, mint amikor azt mondják, hogy valaki az asztalra csap,
és valójában erélyes fellépést értenek alatta,
nem pedig azt, hogy ráüt egy nagyot a fedlapra
komolyra fordítva: tényleg nem értem, honnan volt ennyi türelmed ezt végigcsinálni, én már a felénél visszakértem (pontosabban -kaptam) volna a pénzem.
hát nemtom, Traxdata.. biztos?
mert ha egyszer befürödtem volna valami ''kamukéró'' gyártó termékével,
a következő körben valszeg biztosra mennék,
és valami nevesebb gyártónál próbálkoznék.
Persze én közel nem vagyok olyan türelmes, mint te...
Amit a traxdatákról tudok, illetve tudni vélek:
ezek OEM lejátszók, amikre utólag rákerül a Traxdata,
vagy GoDot stb felirat. Namost ilyenkor áll elő az a helyzet,
hogy nem tudni, valójában ki gyártja.
tehát hiába cseng jól valakinek a Traxdata név,
úgysem azt kap (mint ahogy pl a viszonylag ismert Freecom is a szinte teljesen ismeretlen X-Cleftől vette a lejátszóit, pl a beatman 1-et.
Én az MPIO háztáján nézelődnék a helyedben...
Biztos, hogy az SD slot mindenképpen szükséges?
Mert a legjobb lejátszókón (sajnos) nincs,
így ehhez ragaszkoda pont a legjobbakat zárod ki -
cath555
csendes tag
válasz
loszerafin #1898 üzenetére
Meg kell nézni vásárláskor mindent, ki kell próbálni.
Csak ezek manapság sokszor úgy vannak csomagolva, hogy csak feltépni lehet őket, ezért nem szívesen bontják ki az eladók. (Sőt, rosszabb esetben egyáltalán nem bontják ki) - A legtöbb minőségi hiba meg napok alatt derül ki, nem percek alatt : (
Apropó, tud valaki olyan boltot, ahol sokféle van és mindet ki lehet próbálni, ráadásul készségesek az eladók?
Azért felfoghatatlan számomra, hogy mit lehet elrontani egy mp3-lejátszóban: mozgó alkatrész nincs benne, és már két éve is sikerült olyat szerezni, ami tökéletesen ment... egészen nem sokkal ezelőttig. Két évet, minden nap több órás nyúzással. Ő volt az (azóta a cég már megszűnt, talán túl jó húst árultak és nem bírták a versenyt): Bővebben: link
Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Ford topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen egeret válasszak?
- Trollok komolyan
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest