Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
M3nt0R
tag
válasz
loszerafin #1095 üzenetére
Na kipróbáltam, hülye 5let volt... azóta nem indul el a kártyával a kütyü, amit vettem az abszolute eltűnt. Lehet h ez csak elemkivételnél, lemerülésnél nem így van.
cd-syncet nem leeht állítani, szal ez a funkció kiesett, nincs.
Hál isten mindennel megvok elégedve, egyedül a könyvtárkezelés hiányát sajnálom. szal sztem nem lesz gáz, ha nem lesz firmware frissítés.
A randomját nemnagyon próbálgattam még, de van neki az biztos
Akkut holnap vesszük, nameg Pestre sajna nem is nagyon tok eljutni, azért kössz! Sztem veszek úgy 3mat.
Kártyaproblemát még a formázás sem orvosolta...nemtom mi lett vele, mert mikor a gépre rakom, akkor látja meg tudom írni olvasni, csak nem indul elé vele a lejátszó ha lehúzom USBről......
[Szerkesztve] -
sziasztok
olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan lejátszó egység, amibe pen drive megy bele.
lehet hogy láttam vmi ujságban de lehet hogy csak vmi vékonyka flash drive ment bele. nem emléxem sajna.
remélem tudtok segíteni.
köszi -
Cyberslider
őstag
Hali,akarok venni vmi mp3 lejáccót,memóriásat néztem ki,mert winyós nekem felesleges,drága,és nem utazom annyit.
Kinéztem az A-datát mert árához mérten (17br.) sokat tud,és bővíthető. Később mondjuk teszek bele egy 512-es SD-t,vagy 1Gb-ot,az azért elég.
De néztem van még egy csomó féle,hasonló áron,pl aquaban:
'8 in 1 512MB MP3 lejátszó + USB Pendrive + FM'' 16 nettóért már 512Mb van benne. Ez nagyon gagyi?
Vagy ''InnoAudio iMX-128 512MB MP3 lejátszó'' szintén ilyen áron.
''Music YOYO 512 USB Pendrive,MP3 lejátszó,diktafon,FM Rádió'' 18+Áfa
Szóval ezeket látta már valaki? Nem ajánlottak mi?)
Nem tudok dönteniMég 20-25e Ft-om van rá,több nem. Ezért sem jöhet szóva winyós..
-
Haok
tag
Ehhez mit szóltok???
Bővebben: link -
loszerafin
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Nem tudom, hogy az elem kivétele is olyan hatású-e, de lehet. Mindenesetre egy próbát megér, nekem már többször merült le elem felvétel közben, jobb ha az ember tudja, mire számíthat.
A cd-sync -et biztos, hogy be kell állítani valahol (ha lehet), azaz keress vmi ilyen beállítást.
Tudtad, hogy van weboldala? Bővebben: link
Még magyarul is.
Ami kissé aggasztó, se firmware frissítést se részletes kezelési útmutatót nem tudtam letölteni a honlapról (a régi termékekhez sem).
Ez jelenthet gyenge supportot.
Persze, ha elégedett vagy a mostani tudásával, akkor nem számít a support.
Olvastam, hogy random módon is lejátszik.
Érdekel, hogy olyan-e mint a Divá-é (azt elég sokan szídták, hogy nagyon gyenge az algoritmusa,
többször ismétel számokat és nem játssza le az összeset.
Az akkuról:
Ne felejts el töltőt is venni.
Lehet már kapni 850-es AAA-s NiMH aksikat is.
És legalább 3-at vegyél (gépbe, zsebbe, töltőbe), akkor 4-et, ha egyszerre legalább kettőt kell töltened (ez a töltő leírásából kiolvasható).
Szívesen hozok neked akksit (Budapesten, GP 850-es NiMH, 600 Ft/db áron), cserébe kipróbálnám a lejátszód.
A többit persze magánba emailezzük le, mert ez már nem fórumtéma.
KL -
M3nt0R
tag
válasz
loszerafin #1093 üzenetére
na szép kis csokor, akkor lássuk:
A win a saját memót és a kártyát is látja, külön meghajtóként.
114MB saját kártyájára: 50 Msp átlag olyan 2100 Kb/s sokáig tartotta 2300-on.
ezt visszamásolni: 37 Mspig tartott 3000 Kb/s-el
Mindez Total Comanderrel.
Az akkukat sajna még nem vettük meg, de a héten sztem meglesznek azok és, és majd kipróbálom.
(igen AAA)
Rákötöttem hifire, benyomtam a felvételt, de egyetlen filet csinált, abban vannak a számok, nem bontotta trackokra.
Diktafonja gombnyomástól gombnyomásig vesz.
8000 Hz
11025 Hz
16000 Hz
22050 Hz
32000 Hz
44100 Hz
48000 Hz
32 Kbps
48 Kbps
56 Kbps
80 Kbps
96 Kbps
112 Kbps
128 Kbps
Foggalmam sincs mit csinál, de ugyan az lesz a hatás, ha felvétel közben kiveszem az elemet? mert azt meg tudom próbálni, ha kell.
Nem jegyzi meg hol tartott, előlről kezdi.
Ha bármi van még, csak kérdezz!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
loszerafin
senior tag
Engem nagyon érdekel ez a Mercury.
Látja a win USB driveként?
Légyszíves nézd meg, 100 megát mennyi idő alatt másolsz fel rá és le róla.
Azután jó lenne egy akku teszt is, azaz mennyit játszik le pl. 700-as akkuval (gondolom, AAA-val megy).
Azután van-e cd sync, azaz ha line inről veszel fel, külön mp3-ba rakja-e a fájlokat.
A diktafonja tud-e olyat, hogy csak akkor vegyen fel, amikor beszéd van.
Le tudnád írni, milyen bitrátákat és mintavételi frekvenciákat enged meg
a, diktafonra
b, line in-ről
c, rádióról
Mit csinál, ha felvétel közben lemerül az elem?
(Pl. összezavarodik a fájlrendszere vagy eldobja a felvett anyagot vagy szépen lezárja az állományt és kikapcsol.
Bekapcsoláskor onnan folytataja-e az mp3 lejátszást, ahol abbahagyta kikapcsoláskor?
Előre is köszönöm
KL -
M3nt0R
tag
válasz
n. lingualis #1086 üzenetére
Kedves n. lingualis barátom. Nagyon kedves Tőled hogy visszaolvasás nélkül, ilyen mély értelmű, magas intelligenciáról tanúskodó beszólást produkálsz nekünk. Több kommentet nem fűznék a dologhoz, már megválaszolták a dolgot. Mégegyszer kösz!
[Szerkesztve] -
M3nt0R
tag
Na Diva Gem-es banda!
(vicc volt, peace)
Mondok egy újat, ami olcsó, bővíthető, nagyon jól szól és alapból van benne 256 MB memó! Ez a Mercury IXA 333i MP+-lejátszó.
Erről kértem véleményt, és mivel senki nem szólt a dologhoz, nem vártam, türelmetlen voltam, megvettem, jól tettem
Életemben nem halottam a lejátszóról, uh zsákbamacska volt, de megérte!
Bontás után (szike, minden - izmos volt a tokja)csomagolásban egy CD, user manual, felhallgató, pánttal, USB kábel, minijack-jack kábel Line-in hez. Nosza be is tettem egy SD-kártyát kedvenc számaimmal. (Technikai adatokkal nem traktállak titeket, 1082es hozzászólásban van egy link) Hát a gyári fülhallgató tény hogy nem nyújt tökéletes élményt, de nem olyan rossz. Elő is vettem fejhallgatóm, teljesen más volt a dolog
Mintha hifit hallgatnék fejhallgatóval! Najó lehet h elfogult vagyok egy kicsit de tény hogy nagyon szépen szült, basszus is, minden, az equlizerből csak a rock használható, de azzal nagyon szépek a számok, sztem mást nem fogok egyáltalán használni.
Diktafonja sztem jó, egyből vesz akár MP3ba is, 10m távolságból normál beszélgetés még jól hallható.
Rádiójával semmi problem, autómata keresés (én manuálisan állítottam be), 20 programozható hely. Röhej hogy bejött vagy 5 állomás (nem egy világvevő), a helyi az pl nem
aztán lehet h én csesztem el vmit!
A saját programját nagyon még nem ismerem, én inkább wincmdt használtam. USB2.0 powa, szal gyors.
Ha bármi kérdés van állok elébe, ezta rögtönzött tesztet csak azért írtam nektek, hogy ha valaki akar egy jó lejátszót, 256MB rammal, bővítési lehetőséggel mindössze 24000 ezer forintért, és még gondolkozik, akkor nosza. Felelősséget nem vállalok, ezek csak ilyen első tapasztalatok, mivel kb egy 4-5 órája vettem a lejátszót. -
Tonyo
őstag
válasz
n. lingualis #1086 üzenetére
Te tudod mennyi az árkülönbség?
Na...ugye!1ikünk sem arra gondolt,hogy vesz egy 32mb-os divát azt kész elvagyunk 10 számmal.Mindenképp vennénk hozzá memo kártyát(512mb).Annak viszont nagyon örülök,h vettél egy iPod-ot és most az arcunkba vigyorogsz,hogy mi csak gagyizunk itt a 32mb-os divával
-
nagymester
csendes tag
Gratula!!!
Ha veszel a 32Mb-hoz még 512Mb-ot, akkor már ráfér 170 szám! -
n. lingualis
csendes tag
Srácok! ne csináljátok!
Beszéltek ilyen diva 32 mb-os gépekről???????
ráfér kb 10 szám? ma vettem 1 iPod minit!!!!4 GIGA -
attila28
csendes tag
Sziasztok!
Van egy mp3 lejátszóm ami diktafon funkcióban adpcm formátumban vesz fel. Ha áttöltöm a számítógépre akkor a file így néz ki: voice_01.726 Azt szeretném kérdezni, hogy ezt milyen formátumra kell átnevezni, hogy a gépen is le tudjam játszani? Próbáltam már .mp3, .wav, .wma, .pcm kiterjesztésekkel, de egyikkel sem jártam sikerrel. Előre is köszi! -
desanctis
csendes tag
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata a EZ-AV EMP-200 -vel kapcsolatban?
Ja, és egy másik kérdés: FM rádióból maximum milyen minőségben érdemes felvenni? Ha a lehető legjobb minőséget, de nem feleslegesen magas bitrate-et akarok.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
M3nt0R
tag
UP
De nagy a pangás, senki nem találkozott iylen lejátszólval? nincs tapalsztalat? -
M3nt0R
tag
hali!
találtam egy jónak kinéző lejátszót, de nemtuttam a boltban meghallgatni mert olyan a csomagolás, hogy esély sincs h csak úgy felbontsák nekem, szal meg kell venni, de a zsákbamacskát meg nemszeretem. szal ha bárki találkozott már ilyennel lécci írlya meg a tapasztalatát.
Mercury IXA 333i MP3 Bővebben: link
a boltban (Unitel) ára 24500 Ft. -
Manta
tag
válasz
nagymester #1075 üzenetére
Akkor szólj, ha kiskerben, raktáron találsz belőle.
-
Xiamen
csendes tag
sziasztok.
a tesómnak most lesz szülinapja és szeretnék venni neki egy mp3 lejáccót ezt:
http://vasarlas.origo.hu/index.php?action=show&id=349366
tudom az ára alapján nem lehet vmi csúcsszuper,nade ennyi pénzért?!
kinek van vmi tapasztalata ezzel a kütyüvel kapcsolatban?
érdekelne 1-2 extra infó, pl milyen minőségben szól, élettartam stb.
kösz. -
fokukac
nagyúr
A Total Commander-es másolás orvosolása : (kipróbáltam, tényleg működik, 4 MB/seccel hasít a másolás commanderral is!
)
Csak Total Commander 6.0-felett:
1. A ''Beállítások'' fülre kattintás,
2. Ezután itt az általános beállításokra katt
3. Bal oldalon ''Másolás/Törlés'' menüpont.
4. ''Kompatibilitás mód használata a következő meghajtóknál:''
bepipálása
5. Adjuk meg azt a meghajtónevet,
amit hozzárendelt az oprendszer a pendrive-hoz. (Csak a betű,semmi más) -
nagymester
csendes tag
Ezt nézzétek +!!
http://www.alphasonic.hu/desc.php?Id=2563
32Mb + Bt. -
divot
veterán
válasz
fokukac #1073 üzenetére
Van egy cég Magyarországon, akinél egyszer láttam, de 20ezer forintért, annyit pedig nem ér meg, mert olcsóbban veszel digitális diktafont. Egyébként pedig a nomdworld.com-ról tudsz rendelni, vagy pedig az Ebay kínálatában is elő szokott fordulni.
Szerk: a Nomadworldön 60euro postaköltséggel.
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
ha valaki netalán tudja, hogy hol lehet ehhez a MUVO2-höz ilyen rádiós-mikrofonos távirányítót kapni, az árulja el nekem, legyen szíves...
''FM wired remote control'' - ez a hivatalos neve a creative.com-on.
köszi,
fő@ -
fokukac
nagyúr
tök vicces...
hogyan moddoljunk muvo2-t c. használati útmutató... :
http://www.viperlair.com/articles/howto/mods/muvo2/index.shtml -
hellbeck
csendes tag
Köszi..
-
hellbeck
csendes tag
A Diva jobban bejön (diktafon, USB-ről tölt, aksi, ...) Hol érdemes megvenni? (Egri vagyok)
-
hellbeck
csendes tag
mit?
-
Tonyo
őstag
-
hellbeck
csendes tag
pendrive-ként műkszik?
-
-
hellbeck
csendes tag
vmi linket adjatok 1 ilyen DivaGemről árral..
-
hellbeck
csendes tag
Mennyivel lehet bővíteni a128 MB-tost? + 512-vel?
mert az jó lenne.. végül is a Bt annyira nem fontos..az a lényeg, h legyen diktafon, pendrive, bővíthető, olcsó, jó, ...az 1008-as nem annyira jön be.. -
hellbeck
csendes tag
Mennyivel lehet bővíteni a 32 MB-tost?
-
hellbeck
csendes tag
most jelent meg az új Bluetooth-os 32 MB-vel, arra tudtok vmi linket (meg hogy mennyibe kerül)?
-
-
Tonyo
őstag
(#1008) ?
-
hellbeck
csendes tag
Sziasztok..
Diva Gem 256 MB-osat hol érdemes venni (G4256)?
De jó lenne az új Bluetooth-os is (256-ban)..
Írjatok linkeket!!
Köszi.. -
divot
veterán
válasz
fokukac #1041 üzenetére
Total Commandert ne használj, megmagyarázhatatlan, hogy miért, de piszok lassan másol rá. Kipróbáltam a Zen NX-el, és ugyanazt a csigatempót tapasztaltam.
Én windows intézőben inéztem a dolgokat, a MuVo-ra 4MB/s-al, a Zen-re pedig 5-MB/s-al tudok usb2.0-n másolni. Szóval a Commanderek erősen felejtősek. -
fokukac
nagyúr
ez van, még talán pont jó lesz.
equalizerrel lehet rajta segíteni, egy picit hangosabb lesz.
---------------------------------------
Egyébként most próbáltam a másolást My Computerrel is.
érdekes eredmény jött ki.
My Computerrel 2,8 MB / sec-cel másol. És ez átlag, benne van az, hogy 2 mp, míg elkezdi...
WinCommaderrel 700 Kb / sec-cel megy csak.
ez miért lehet?
Szerk : most próbáltam 200 Megás állománnyal. 3,8 MB / sec....
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
válasz
<Adamsky> #1037 üzenetére
igen, ilyenem van.
számok alapján a 30 mW tényleg több, mint a 12+12, viszont tényleg halkabb.
persze, az is lehet, hogy azért volt, mert alig volt erő az akksiban (most rádugtam a töltőre, ha befejezte, megnézem megint)
egyébként az akvalízerrel még lehet játszani, hgoy kicsit hangosabb legyen. Mondjuk, nekem még sosem volt olyan lejátszóm, amit max. hangerővel hallgattam volna (hisz' nem vagyok süket) , de lehet, hogy most ezt úgy fogom..
ja, a könyvtárakat kezeli. zenéket lehet rá feltölteni a saját programjával, ill. bármilyen filekezelővel.
700 KB/sec-cel tudok rá feltölteni, és elvileg töltődik az usb-ről is.
egy hajszálnyival nagyobb, mint a DIVA. -
fokukac
nagyúr
válasz
Tsunami #1036 üzenetére
síma banki átutalással vettem, Ausztria Vorarlberg nevű tartományából. (ez van a legmesszebb tőlünk)
az ebay pedig a regisztrációkor szivat egy kicsit.
a lényeg, hogy ne ingyenes emilcímet írj be (yahoo, freemail, stb.), hanem vmi olyat, amiért fizetni kell, v. nem jár mindekinek. és akkor gond nélkül regisztrálhatsz. (én bme.hu-s címet adtam meg)
ha ingyenes emilcímet írsz be, akkor bankkártyaszámot kér (és én hiába ítam be a sajátom, az Úristennek sem fogadta el)
szóval jó dolog az ebay, ha jól kapod el a dolgokat. csak be kell kalkulálni, hogy kb. 5 e Ft-tal több lesz a ktg-ed, mint amennyiért licitáltál, a posta+az utalás ktg-e miatt.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fokukac #1035 üzenetére
Grat a lejátszóhoz!!
Szvsz. jó árban vetted.
''Szép hangja van, viszont kicsit halk... ''
Hmmm...
A weboldalukon lévő infó alapján (30mW, 98db jel/zaj) hangosabbnak kéne lennie az iMP-450-nél. Ez van Neked? Bővebben: link
Ja, igen! Könyvtárakat kezeli? A zenék feltöltése hogy megy?
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
ma hajnali 11-kor meghozta a postás a creative muvo2-met!
nagyon cuki. bár a 4 GB-os microdrive-ot kivették, de van benne egy 1 Gb-os.
Viszont picit csalódtam, mert azt hittem, jár hozzá távirányító...aztán kiderült, hogy azt külön meg kell venni....
na mindegy.
a hozzá adott fülhallgató (1 Pair of High Quality Neodymium Earphones) nekem még cska megközelítőleg sem félr a fülembe, szóval nem nyerte el a tetszésemet.
TEhát marad a sennheiser mx400.
Szép hangja van, viszont kicsit halk... legalábbis a divá-hoz képest. meg az iriverhez képest is. (Lehet, hogy 16 ohm-os füles kéne hozzá?)
na, megyek tovább ismerkedni pá!
Ui. bár 96,5 €-ért vettem az ebay-en, azért mindenk költséggel együtt jóval többe került. 12,5 € volt a postaköltség, plusz az OTP külföldi utalási költsége is kb. 2,5 e Ft volt... Tehát szumma szummárum, kb. 119 euro, azaz kb. 29 e Ft volt. de azért ennyit megért...
--------------------
ha érdekel vkit itt is van egy, igaz ehhez csak 256-osat adnak : Bővebben: link (még 8 óra a licitből)
[Szerkesztve] -
nagymester
csendes tag
Ámen!
-
Real_Necro
veterán
válasz
nagymester #1032 üzenetére
Vagy paplan
-
nagymester
csendes tag
Tökéetesen igaza van mindenkinek!
Természetesen minden embernek el kell döntenie, hogy mit szeretne és mennyiért.
Én a csórók közé tartozom és nekem is kell minden azonnal. Ebből kifolyólag egy 60e -es cuccra kb. 4 hónapot kellene spórolnom. A Diva GEM (Mekka.hu bruttó 23.625,-) már a jövő hónapba ki tudja elégíteni vágyaimat. És addigra remélhetőleg még lejjebb megy az ára.
Kinek a pap, kinek a papné. -
Bekeny003
tag
Szerintem itt nem csak a HDD-s lejátszók yók, hanem a flash-esek is, ezt tapasztalatból mondom. Mert én is innen rendeltem. Kicsit körülményes a vásárlás, meg talán nem a legrövidebb idő alatt jutsz hozzá, de szerintem mindenképp megéri. Legfőképpen azért, mert így olyan dolgokat tudsz beszerezni, amit egyébként én itt, Győrben egyáltalán nem tudnék
-
divot
veterán
válasz
Real_Necro #1028 üzenetére
Pld. itt: Bővebben: link
-
Bekeny003
tag
válasz
Real_Necro #1025 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de azért a memóriás lejátszóknál megfizeted a méretet. Az én saját memós mp3 lejátszóm is a mérete miatt került közel 40k-ba
-
divot
veterán
válasz
nagymester #1021 üzenetére
Akkor menjünk sorba, ha már személyesen a nagymester tisztelt meg bennünket véleményével.
Szóval: Creative Jukebox Zen NX 30GB-os lejátszót bruttó 60ezer forint alatt kapsz újonnan. Ahogy néztem a fél gigás memóriás lejátszókat, bizony azok is kóstolgatják ezt a határt, sőt, jó pár át is lépi. Nekem volt 256-os CF-el működü Diva lejátszóm, és hiába variáltam, majd minden reggel újratöltöttem rá a zenéket. Most viszont a 30GB-os cuccon ott van a teljes gyűjteményem, szóval nem fordulhat elő, hogy reggel még azt gondoltam: egy kis Kraftwerkkel el leszek egész nap, közben meg rájöttem, hogy valójában Mozartot szeretnék hallgatni. Na most a 30Gb-os Zen egyetlen feltöltéssel tovább bírja, mint a Diva, bár tény, hogy ha viszel magaddal további ceruzaelemeket, akkor a Diva is sokáig húzza. Viszont a Zen kibír 11-12 órát, tehát még a legrohadtabb, legutazósabb, legnemtudoménmilyenebb napra is elég az energia kapacitása. A rázkódás tényleg nem használ nekik, viszont ha az ember utazáshoz használja, akkor nem is igazán rázkódnak. Egyébként én csak Budapesten napi minimum két órát utazgatok, ha több helyen van dolgom, előfordult, hogy összebékávézok négy órát.
Egyetlen hátránya van számomra a HDD-s lejátszónak, a relatíve nagy méret, de például az iPod új, iPod Photo lejátszója bár 40GB-os, nagyon kicsire sikerült, ez már közelíti a korábbi memóriás lejátszók méreteit. -
Real_Necro
veterán
válasz
nagymester #1023 üzenetére
Namost egy Diva Gem 128MB 22e(gondolom netto, mert edigitalban láttam legolcsóbban 26900ért), egy 20G-s Creative meg 100e...
Mondjuk azt, hogy durván ötszöröse a Diva-nak...
5x128=640MB
Hol van ez a 20G-hez képest??? -
Real_Necro
veterán
válasz
Kicsit számolj utánna, mennyibe kerül egy memóriás mp3, meg egy vinyós lejátszó... Ha arányokat nézed, rájössz, hogy az a 128/256MB-os ''csoda'' qrvadrága, úgyhogy a memóriás lejátszókhoz képest a vinyós egyáltalán nem drága.
Lehet hogy nem utazom naponta 4-5 órát, de nekem pont a heti utazásra kell, nem pedig amig 2 megállót utazom metróval...
20G nem kevés hely, valóban időbe telik feltölteni, kérdés, hogy te mindig teljesen fullra akarod e tölteni, és mondjuk naponta változtatni a zenéket, ami elég nagy ostobaság lenne részedről, nameg megnézném honnan kerítesz elő naponta 20G mindig másmilyen zenét...
Lehet hogy csak 5G zenéje van valakinek, de mondjuk egyik pillanatról a másikra szeretne mondjuk rock helyett rap-et hallgatni...namost veszel magadnak 5 memókártyát, hogy mondjuk egy hosszabb úton tudd cserélni? Mert a 128/256, esetleg 512-re nem hinném, hogy minden zenét rá tudsz tenni, amire mondjuk akár hip-hop egyszer csak szükséged lenne...
Hogy nagy az energiaszükséglet? Talán ezért raknak rá nagyobb akksikat is, így ugyanannyit bír mint egy memóriás...
Rázkódás? nem futni akarok vele, hanem utazni, annyit meg bárminek ki kell bírnia, mint amennyit egy vonat/metró/villamos/busz ''zötyög''...
Tehát gondolkozz el rajta, és lehet máris más szemmel látod a dolgokat! -
nagymester
csendes tag
Elég sokat gondolkodtam rajta.
Először csak PEN Drive-t akartam venni.
Aztán ha lehet, tudjon MP3-at lejátszani.
De nagy legyen a kapacitása. Miért?? Azért, mert ha már van egy ilyen kütyüm, akkor már szállíthassak rajta mondjuk filmeket, adatokat, stb.
A HDD-s Mp3 lejátszók ára = csillagos ég.
Ebből kifolyólag, veszek egy DIVA GEM-et, meg veszek egy 120Gb hagyományos winyót 22e+15e = 37e Ft. Így megoldom mind a két kérdést. -
fokukac
nagyúr
válasz
hát ezt nagyon jól megmondtad....
-
nagymester
csendes tag
Szerintem hülyeség HDD-s MP3 lejátszót venni.
Gondoljatok bele:
- az áruk nagyon magas (szerintem egyhamar nem lesz sokkal olcsóbb)
- senki nem utazik minden nap 4-5 órát,
- 20Gb mp3 számot mennyi idő alatt másol át a gépről,
- kinek van annyi zenéje, hogy mondjuk pl. hetente újra rakjon 20Gb-t,
- a winyós cuccoknak magas az energiaszükséglete a működéshez, kvázi hamar
lemeríti az aksikat (a laptopok aksija se a kijelző miatt merül le olyan hamar)
- semmilyen winyónak nem használ a rázkódás (még a laptopwincsiknek sem)
Ha MP3 lejátszó, akkor csak memóriás! -
-
Manta
tag
válasz
Real_Necro #1017 üzenetére
És aproneten garit is adnak? Ne hasonlíts már össsze új árat használttal.
10400Ft az 512-es Kingston, bár szerintem a márka a flash memóriáknál számít a legkevesebbet (árban/használhatóságban). Az így kapott helyre, ha jól számolom, 7 órányi 192kbps mp3 megy fel kb. -
Real_Necro
veterán
Hát nem tudom, tegnap végigfutottam aprónetet, 50-60ért lehet már kapni 20-30G-s lejátszókat. Azért a Diva 128 +512SD-vel 37ért, és akkor az sd teljesen noname, nem éri meg. Hiába halgatom 192-be, akkor sem fér rá elegendő zene egy 4-5órás utazáshoz... Memóriakártya meg még nincs olyan árban, hogy elfogadható legyen, azért gondolkozzatok már el, mit lehet venni 10-15ezer Ft-ért...
-
divot
veterán
#1000-ik hozzászóláshoz valakinek ötelt/tipp/elképzelés/bármi?
-
fokukac
nagyúr
válasz
Real_Necro #1012 üzenetére
szerintem 256-nál kisebbet semmiképpen sem éri meg venni, pláne, ha utazni szeretnél vele.
másrészt viszont a 320 kbps-es mp3 is felesleges egy hordozható lejátszóba.
szvsz olyan 160-192 bőven elég.
én a zenéimet (már ami megvan eredetibenis) betömörítettem olyan 160 körülire (ABR-ben), és ez teljesen jó. és így a 256 + 32 mb-os lejátszómon több, mint 4 óra zene van, ami már úgy jó. -
Manta
tag
válasz
Real_Necro #1012 üzenetére
Hordozható lejátszón felesleges 320-as mp3-at hallgatni. A memóriaárak meg folyamatosan mennek lefele. (Gondolom, ha bővíthető lejátszót akarsz venni, akkor teszel is bele valami kártyát).
Szerintem egy Diva GEM + 256 SD megfizethető, aztán majd veszel bele 512-eset, vagy nagyobbat. Nagykapacitású HDD-s playerek még jó sokáig drágák lesznek, kisméretűt (1,5 GB) meg nem érdemes venni. -
Tonyo
őstag
válasz
Real_Necro #1010 üzenetére
olcsóbbak lesznek de jó darbig nem lesznek 20-30ft magasságában.A másik,h szerintem a legújabb merevlemezes lejátszók sem olyan könnyüek és kicsik mint az 128mb-os mp3 lejátszó.
üdv:Tonyo -
Real_Necro
veterán
Azért, mert ha utánnaszámolok, akkor kb 37ezerbe kerülne, hogy legyen egy lejátszóm 640MB-nyi tárhellyel...
Most van egy Sony Mp3as discmanem, így inkább várok, és majd kicsit lellyebb megy a többGigás hordozható mp3 lejátszók ára, akkor azt veszek...
Azéret 10-20G tárhely 128/256-al szemben szerintem sokkal jobb, és pár hónap múlva úgyis olcsóbbak lesznek... -
p_baa
csendes tag
Mi az a VBR és DVR?
-
Tonyo
őstag
erről hallott már valaki?Bővebben: link
-
Tonyo
őstag
válasz
Real_Necro #1002 üzenetére
miért teszel le róla?Én most akarok egyet venni?
-
p_baa
csendes tag
Nekem A-Data-m van és semmi gond vele! A hangja nagyon jó, csak gyári fülhalgatóval nem (de ez a legkevesebb). Bővíthető, van rajta rádió, diktafon,....
Csak kártya kellene még bele. 512 vagy 1024. Szerintem a nem bővithető lejátszók nem az igaziak. Nekem kevés lenne 128/256. Ami ennél több az meg vagy 50K-ba kerül. Én az A-data-val meg vagyok elégedve. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Ja... Az tény, hogy nem egy szépségverseny győztese, de úgyis zsebbe van, meg ennyi pénzért...... nem is számít.
-
Manta
tag
A gyártó honlapjáról: Bővebben: link
''The FD100 is expandable up to 384 MB through its SMC slot'' -
Real_Necro
veterán
Én asszem leteszek Diva Gem-ről, megvárom, míg a ''vinyós'' kicsit elterjed...
Aktív témák
- Bosch GMS 120
- https://www.mac-audio.de/en/car-audio/subwoofer//mac-mobil-street-sub-108a
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest