Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
Kris91
csendes tag
Sziasztok, újra itt!
A jogsi letétele még várat magára egy kicsit, majd szeptemberben (max október elején) lesz kész ha minden jól megy.
Addig is nézegettem pár motort. Rátaláltam az új (számomra legalábbis) Mz motorokra. Pl nézegettem az Mz 125sm motort, olvasgattam róla angol teszteket is, magyar leírást nem nagyon találtam, de főleg jókat hallottam róla.Ez az a cikk: [link]
Tehát erről valaki tud konkrét adatokat? Valami olyasmit olvastam valahol a neten, hogy M.o.-ra nem jut közvetlenül forgalmazókhoz, ezért kintről kell rendelnie az embernek, vagy használtan venni valahol. Ez igaz? Keresgéltem használt hirdetések közöt is, de egy ilyen motort sem találtam. Ennyire ritka lenne?
Egyelőre ennyi, köszi mindenkinek! -
Kris91
csendes tag
válasz Stalker-2572 #615 üzenetére
Szia! Kifejtenéd, hogy miért nem vennél Mz-t? Végülis vsz német minőség (ami általában nem rossz) és van egy-pár év a hátuk mögött, hogy ne szar motorokat gyártsanak. Vagy nem így van?
-
Kris91
csendes tag
Köszönöm a sok hozzászólást, bár nem vitázást szerettem vola, de mindegy már. Sowi én a te véleményeddel értek egyet, mert nem hiszem hogy a sok tömeggyártású kínai-japán motorokkal szemben roszabb lenne az Mz. Viszont igaz az is, hogy sok Japán cég van, aki minőségi motorokat ad ki (Kínaiból nem sokat tudok...). De most inkább konkrétan erről a motorról beszéljünk, ha kérhetem és ha valaki hozzá is tud fűzni valamit.
Köszi az eddigieket!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Kris91
csendes tag
Azt hittem már, hogy valami újat találtál, de én is ugyan ezt linkeltem be följebb. Azért köszi, hogy utánanéztél! Van is egy képem a gyárból, hogy hogyan rakják össze a motorokat (és pont ezek a motorok vannak a képen ) Mindjárt be is linkelem...
2 perccel később Itt a kép: [link]
És itt van a cikk, ahol rátaláltam: [link] -
Kris91
csendes tag
Látom páran el akartok tántorítani az Mz-től. Mindegy, még úgyis csak ábrándozás a motorvásárlás, először a jogsit kéne befejezni.
Kasza08: Akkor pláne, ha már meg van a motorod. Amúgy ilyen típusú motort nem találtam a neten, de biztos jó lehet.
[Szerkesztve] -
Kris91
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy mennyibe kerül a műszakiztatás egy 125-ös motorra. És milyen papírok kellenek hozzá illetve mennyi macera van vele?
Köszi! -
Kris91
csendes tag
válasz Stalker-2572 #1618 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
Kris91
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Találtam egy Mz 125 SM tip. motort a német ebay.-en. Ha valaki tudna segíteni elmagyarázni a főbb dolgokat a hirdetésből (Mivel nem nagyon tudok németül...), annak nagyon megköszönném! Kicsit fura, mert olcsónak tűnik, de majd meglátom. Ha segít valaki, akkor priviben el tudom küldeni a linket.
-
Kris91
csendes tag
Valaki nem tudna segíteni? Itt van a link: [link]
Illetve nem egy kategória, de ez is MZ. Mit gondoltok az MZ 150 ETZ motorról? Első motorom lenne, előtte még egy motoron sem ültem (kivétel egy 250-300cm-es robogóval mentem pár kört 11-12évesn...), úgyhogy teljes mértékben kezdő motor lenne. Pl itt van egy, ami a többinél jobban tetszik külsőre... [link]
Vélemények? Mennyire van Pesten alkatrész bolt, vagy szervíz MZ-khez?
Köszi! -
Kris91
csendes tag
Köszi a gyors választ... Azt hittem hogy belefér az A1-be, mert a hirdetések 95%-ban 9Kw-nak írják (ami belefér a 11Kw-ba). És nem lehet azt úgy intézni, hogy 125-ös legyen papíron? (Külsőre ha jól láttam őket, akkor nem különböztek).
Mindegy, ha a 150-es nem jön össze, akkor gondolom a 125-ös kivitel sem lehet rossz (semmi tapasztalatom nincs róluk ). -
Kris91
csendes tag
válasz rebel56 #1648 üzenetére
Szia! Köszi, akkor még meggondolom... Viszont a motorba nem lenne sok kedvem nyúlni. Egyrészt nem tudom, hogy mennyibe kerül az átalakítás, illetve mennyi macera van vele... Másrészt nem nagyon bíznék benne, ha nem eredeti dolgokból áll.
Tudja valaki amúgy hogy mennyi a felfúrása? -
Kris91
csendes tag
Sziasztok!
Holnap elsősegély vizsga a Moszkva téren. Valami extra dolog, amire figyeljek? -
Kris91
csendes tag
Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy 30ezer forint körül milyen zárt bukósisakot tudtok ajánlani? Valamikor a jövőhét elejétől megyek majd rutinra és jobb lenne saját sisakban menni.
-
Kris91
csendes tag
Sziasztok!
Egy újabb értelmes kérdésem lenne...
Nézegettem egy pár 125-ös endurót és a hirdetések 95%-ban 50-es papírokkal árulták. Ez miért van? Gondolom nem teljesen legális , de akkor mégis hogy tudják elintézni, hogy 50-esként használhassák. Illetve ha vennék egy 50-es papíros motort, de rendszámoztatni szeretném, akkor az lehetséges?
És végül tegyük fel, hogy van egy motorom 50-es papírokkal, de rendszámoztatni szeretném, akkor ráírják, pl. hogy 20kW? Sehol nem láttam 11kW teljesítményű 125-öst hírdetésben, de akkor A1-es jogsival nem megyek sokra. A rendőrök amúgy mennyire nézik, hogy 125ccm, DE NEM 11kW van a műszakiba írva, hanem mondjuk 20kW?
Előre is köszi, ha erre válaszol valaki! -
Kris91
csendes tag
válasz Levi123 #2262 üzenetére
Szóval ha jól veszem ki a 'szavaidból', akkor te is rendszámosan használod az nsr-t. Nekem is az lenne a baj rendszám nélkül, hogy ha évente egyszer jönne velem valaki a motoron, akkor az elég kockázatos lenne... Meg mondjuk nem lehet vele átmenni külföldre, ha jól tudom. Olyan sokat mondjuk úgy sem járok, de szlovákiába bármikor át lehet ugrani. Lehet hogy akkor ugranak az 125/50-es motorok...
-
Kris91
csendes tag
Köszi a kimerítő választ! Én is mindenképp a rendszámos 125-ösöket részesítem előnyben, csak hát a pénz... Kb 1,5-2x annyiba kerül egy ugyan olyan minőségű, rendszámos dt, mintha nem lenne rendszámos. Amúgy tudtok olyan kereskedőről, vagy ismerős, vagy akárki, akinél vannak használt dt-k, amiket meg lehet nézni? Mert oké, így neten nagyon sok van, de élőben azért jobb lenne.
-
Kris91
csendes tag
Remélem itt nem mindenki a 'speed' gépeket szereti csak.
Nem rég találtam: [link]
Hát nem gyönyörű? -
Kris91
csendes tag
Ma lesz az első rutin órám. Kb mire számítsak?
U.I.icsit mintha behülyült volna a fórum...
-
Kris91
csendes tag
Sziasztok!
Megérkeztem bukó vásárlásból... Végül egy matt fekete MT-Falcon lett (Elvileg AGV leányvállalata(?), vagy valami ilyesmi). 28ezer ft volt, a festett darabok 36ezerbe kerülnek kb (bár nekem a fekete jobban tetszik). Ja és vettem egy kesztyűt is. És a reklám helye: Ajánlom a Klinikáknál található IMET boltot mindenkinek, először voltam náluk, de nagyon segítőkészek voltak.
(Már csak motor kéne. ) -
Kris91
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete arra, hogy mit lehet csinálni egy régi bőr (motoros) csizmával? Állt egy pár évig a garázsban és ha "összehajlítom" pl a szárát, akkor kis repedések lesznek a bőrön. Arra gondoltam hogy be lehetne kenni valami bőrápolóval, amitől talán visszanyerné a rugalmasságát. -
Kris91
csendes tag
válasz Stalker-2572 #2977 üzenetére
Race to Dakar.
Ali_G: Az előző részekben azt mutatták be, hogy a csávó hogy készült fel a versenyre, ment versenyezni gyakorlás céljából, és mutatták, ahogy a járműveiket készítik fel a versenyre.
-
Kris91
csendes tag
Nagy örömmel jelentem, hogy sikerült a rutinvizsgám (Biztos örültök...) . Úgyhogy már csak pár óra forgalmi+vizsga és megvan a jogsim.... Muszály lesz még az októberi hónapba beleférnie, mert novembertől nincs motorozás...
-
Kris91
csendes tag
válasz qpakcovboy #3565 üzenetére
Szia! Ugyan ezt akartam én is kérdezni, hogy az Imetből mit érdemes venni olyan 10-15ezer ft környékén? Több pénzem most nincs, viszont sürgős lenne a lakat.
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen routert?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Linux kezdőknek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- Napelem
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest