- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Pajac: 10 a 12-ből (HD4400 iGPU)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
Akkor sírok:
Egy Elta márkájú csodáról lenne szó. Használtam vettem olcsóért egy olyan hibával, h az előlapot tartó kis pöcök letört. Ez eddig stimm.
Tnap beszereltem, power on, rádió, szól. Megelégedéssel tapasztaltam, h minden jól lett bekötve. Beszaladtam egy cd-ért, beteszem. Behúzza. Csönd, és a forgó kis lemez ikon megjelenik. Várok, várok, semmi. Error 1. 'nyád. Bemegyek egy gyári audio cd-ért, beteszem, várok, ugyanez. Bármilyen lemezt tettem be, semmit sem olvasott.
Kivettem, levettem a fedlapot és azt tapasztaltam, h fel sem pörgeti a lemezt.
Nézegettem és olyanok voltak a forrasztások, mintha már bontva lett volna a cucc. Beszéltem az előző gazdival és azt mondja, h tuti nem volt bontva.
Ma kivettem az optikai részt is. A motor ami a lemezt pörgetné 5.4 V-os, kipróbálni még nem tudtam. Viszont multiméterrel rámértem és jónak tűnik.
Tovább keresgélve találtam meg a motor vezérlő IC-jét, ami egy KA9259D. A gyanúm szerint ő a bibi okozója, mert 1. meg sem nyikkan a motor, 2. lemez behelyezés után nem tudok feszt mérni a motorhoz menő kimeneti lábain.Aztán csak a kíváncsiság kedvéért így nem összerakva beültem vele a kocsiba és összedugdosva kipróbáltam. Szomorúan tapasztaltam, h nem húzza be teljesen a lemezt. 15-szöri próbálkozásból 1x ment be a helyére, akkor is csak külső segítséggel (toltam a lemezen), de ekkor sem pörgette fel.
Ezután amennyire tudtam szétbontottam és megnéztem az összes forgó, mozgó alkatrészt. Elvileg minden jó.
Kérdésem: mivel minden motor erre az egy vezérlő IC-re van kötve, és ha elszállt, akkor lehetséges, h ezért nem tudom használni a készüléket? Vagy esetleg teljesen rossz a gondolatmenetem?
Kicsit tovább menve. Lenne itt olyas vki, aki segítene nekem ezt kicserélni? Nincs meg a megfelelő felszerelésem a cseréhez sajnos.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- LEGO klub
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Légies iPhone halvány színei
- Linux haladóknak
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Garanciális be quiet! System Power 10 650W 80 PLUS Bronze
- Corsair RM850X 850W Gold Moduláris Tápegység
- EK-Vardar / Lian Li UNI Fan SL120 V2 / Lepa BOL.Quiet / EK-Meltemi - Ventilátorok, Fiók kisöprés
- ID-COOLING Space SL360 White 360 mm ARGB CPU vízhűtés
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest