- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bebe159 #18915 üzenetére
Akkor egyszerű huzalozással valóban nem megoldható, de:
A LED szalag, ha nem túl hosszú, akkor egy egyszerű FET beiktatásával megoldhatod, hogy a PWM jel a FET-et vezérelje, az pedig a LED szalagra a 12V-ot engedi (vagy épp lerángatja 0-ra típusa válogatja)
A kapcsolás bonyolultsága konvergál a nullához, ha szeretnéd, szerintem vágj bele
u.i.:
Valahol van egy elkészített elektronikám, amit innen a fórumról kért egy kolléga. Csak aztán felhúztam magam, mert jöttek a kívánságok, hogy még ez, még az, még amaz, persze mind azután, hogy egyessével megcsináltam mindent.
A lényeg, hogy abba pl rátettem egy erősítőt a PWM jelre (valami 20 ventit akart vezérelni) és erősen túlméreteztem, szóval ha azt az elektronikát használod, szerintem működne is vele a dolog. Annyi, hogy ez indokolatlanul nagy (kb 100x60x25 mm doboz)
-
Kernel
nagyúr
válasz
bebe159 #18915 üzenetére
Így nem, mert a PWM-ventilátor fix 12V-ot kap, a PWM-jel pedig csak egy gyenge vezérlőjel, ami nem terhelhető. Tehát lényegében csak információt hordoz (konkrétan a kitöltési tényező), ami alapján a ventilátor szabályozza önmagát.
A PWM-jel és a LED-szalag közé további elektronika kellene, amivel ez megoldható lenne. Egy jel tud vezérelni több áramkört is.
Sőt, felhasználható akár a ventilátorról visszajövő fordulatjel is, ha már elektronika, arra is lehet áramkört tervezni, hogy annak függvényében világítson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen autót vegyek?
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Kína betilthatta az NVIDIA AI gyorsítók vásárlását
- Milyen routert?
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi 13T / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / AKCIÓÓÓ !
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest