Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- WireGuard VPN a mindennapokra
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Mondjuk kérdés mit jelent nálad a fokozatmentesen? Mert ami tippet kaptál az vagy csak 5V, vagy csak 12V módban tud működni. Ahogy én értettem a kérdésedet, te inkább egy 5 és 12V közötti megoldást keresel a két végérték között fokozatmentes (potméteres) állítási lehetőséggel. Legalábbis számomra a fokozatmentes ezt jelenti. Mondjuk ha nincsenek fokozatok a két végérték között, akkor is fokozatmentes.

ITT van egy végletekig egyszerű megoldás, még a számítások is benne vannak. Vagy itt egy másik is. Javítson ki valaki elektro-szaki, ha ezek esetleg mégis hibás információk lennének, vagy nem a legbiztonságosabbak. Magam még nem próbáltam ki ezeket, de nem látok benne nagy kockázatot. Próba erejéig meg kipróbálható külső tápegységről is, így részemről semmi nagy kockázatot nem látok bennük.

Ugyanez a megoldás kicsit profibban és kipróbáltan.
Van PWM-es megoldás is, de ez már jóval bonyolultabb.
-
And
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Esetleg egy kétállású, egyetlen áramkörös váltókapcsolóval: SPDT-switch. A kapcsoló közös ág (középső kivezetés) a ventilátorok közösített pozitív oldalára, a két szélső pedig a +5 illetve a +12V-os tápágra kötendő. A ventik negatív pólusa pedig fixen 0V/GND-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Logitech G29 SE Driving Force PC/PS4/PS5
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest