Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Wind-Storm

őstag

válasz mr_ricsi #13377 üzenetére

Minthogy a ventiszabályzás hőmérsékletfüggő, nem a leadott teljesítménytől függ elsősorban.

Már amelyiknél!
    Ha hidegben használják a gépet, akkor max terhelésnél is csak kevéssé forog a venti, míg rossz szellőzésű gépben ha még a VGA is forrósítja a levegőt, más kis teljesítménynél is maxon járnak.

Itt a pont a hidegnél, nem igényel akkora hűtést, aki pedig a táppal hűtő a házat az magára vessen, nem házhűtésre tervezték a tápokat.

Minthogy a ventik tápfesztől függő karakterisztikája elvileg megegyezik, ezért a venti a teljes fordulatszám-tartományban annyi százalékkal kevesebb levegőt szállít, mint a maximális légszállításuk aránya.

Alacsonyabb feszültségen indul és 9 lapátos, így logikus, hogy alacsonyabb feszültségen többe levegőt szállít.

Ettől viszont melegebb lesz a táp belsejében. Márpedig minden 10°C hőmérséklet növekedés lefelezi az elko-k élettartamát.
    Amikor pedig már a maximális légszállítás sem elég, a táp leáll, és vele a gép is.
    Én nem hiszem, hogy a táp tulaja szeretné, hogy a még 3 évig működő gépét másfél év múlva már javítani kell majd.

Miért lenne már melegebb? Pont ezért jó a thermal control mert a venti fordulatszámát hozzáigazítja a hőmérséklethez.

Végül pedig szerintem a legjobb szerintem az lenne, ha nem is cserélne benne egyáltalán ventilátort, a gyárinál úgy sincs jobban belevaló darab.

(#13378)

Én nem merném ezt ilyen biztosra állítani..

(#13379) Dusee

elég jól hangzik a 94,2 CFM és a 18,2dB

Ez teljesen abszurdum érték lenne bármilyen ventilátortól, illetve az nem CFM hanem m3/h [link] ami úgy 55 CFM körül van.
    De amúgy még a nagyobb, PWM-es társát se venném ennek a ventinek tápba a kis légnyomása miatt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés