- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
SOS-nál 5000 ft a min. rendelési érték (és ez asszem nettó).
Bár lehet azt össze tudnám szedni.
Attól függ milyen áraik vannak, kell majd pl. Atmega (valószinűleg 88-as), meg a "körítése" - valószinűleg 3-4 modulra való is.A szállítási költség viszont így is 1250 ft bruttó.
ChipCAD-ot megkérdezem, mert azt át lehetne venni személyesen is.
Igen, én is rögtön a Farnellre gondoltam tegnap, és megnéztem náluk.
Ott kb. mindent lehet kapni, csak alapból sem a legolcsóbb + én sem tudom mennyi a szállítás.
Ugyanis megpróbáltam körbenézni a honlapon, és úgy sem tudtam kitalálni !
Ami még megoldás lehetne, ha a Farnell UK-tól rendelnék.
Ugyanis nővérem Londonban dolgozik, és el tudná hozni. Csak az idő kevés, mert 13.-n jön már. Bár 19.-én meg a lakótársától jönnek el rokonok, tehát esetleg ők is el tudnák hozni.
De a Farnell UK-nál sem találtam meg a szállítási költségeket.Lomex:
IRL2203NPBF (IR) RoHS N-POWERFET-LOGIC 30V 100A 130W 0,007R TO-220AB (TO-220) - 171Ft nagyker nettó.
15Ax2 45V RECT.SCH. DUAL MBR2545CT-E3/45 (VIS) RoHS TO-220AB (TO-220) COM.CAT. - 119Ft nagyker nettó - ez megfelel ?
FERRIT GYÜRÜ D=12.7x7.9x 6.4mm AL=75 20% 5961001101 () - 31Ft nagyker nettó.Milyen vezeték kellene erre ?
5 menettel kapsz 1,8µH induktivitást
Ez nem tűnik olyan bonyolultnak.
Az eltérés mit okozhat ?és ekkora áramnál még ez a mag sem fog telítődni.
Kb. mekkora áramig lehet jó ?de a mosfetet mégis csak ki kell nyitni (bár az ajánlott típus nagyon alacsony nyitófesznél képes nagy áramot vezetni)
És ez a Lomexes ?ennyire alacsony táp már a hatásfok romlásával járhat, ha a kapcsolás működőképes marad.
A hatásfok romlása mit jelent ?
80% helyett mondjuk 60% ?
De amúgy ha csak 3,1-3,2V-ig merítem a Li cellát, az is bőven elég, az alatt már úgy sem tudok nagy töltést kiszedni belőle.
Ez végképp igaz, ha a konverzió hatásfoka tovább romlik.Használható lehet ez az IC + MosFET + Schottky + Induktivitás más ki vagy bemeneti fesz tartományhoz is ?
Gondolkozok még ilyen megoldásokon is:
2x Li cella --> 12V
3x Li cella --> 12V
4x Li cella --> 12V
1x Li cella --> 5V
2x Li cella --> 5V
4x Li cella --> 5V
Utóbbi három pl. telefon (PDA, tablet, stb.) hordozható töltőnek. Ide elég 1A kimenet, vagy esetleg dupla töltőnek 1,5A (duplás töltőnek persze min. 2 cella esetén van igazából értelme.)MOD:
IRL2203N
Fig. 3-ból az olvasható le, hogy a min. VGS 2,75V-nél már melegen (175 fokos tokkal) is 5A folyik.
3V-on meg 25A-42A (hömérséklet függően).
Ugyan még nem ismerem hogy itt pontosan mennyit kell kapcsolnija, de ez elég lehet, nem ?
Plusz feltételezve, hogy inkább a magasabb érték felé közelít ez, mivel nem akarom 175 fokra "izzítani" a Fet-et...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged