Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz And #13237 üzenetére

SOS-nál 5000 ft a min. rendelési érték (és ez asszem nettó).
    Bár lehet azt össze tudnám szedni.
    Attól függ milyen áraik vannak, kell majd pl. Atmega (valószinűleg 88-as), meg a "körítése" - valószinűleg 3-4 modulra való is.

A szállítási költség viszont így is 1250 ft bruttó.

ChipCAD-ot megkérdezem, mert azt át lehetne venni személyesen is.

Igen, én is rögtön a Farnellre gondoltam tegnap, és megnéztem náluk.
    Ott kb. mindent lehet kapni, csak alapból sem a legolcsóbb + én sem tudom mennyi a szállítás.
    Ugyanis megpróbáltam körbenézni a honlapon, és úgy sem tudtam kitalálni !
    Ami még megoldás lehetne, ha a Farnell UK-tól rendelnék.
    Ugyanis nővérem Londonban dolgozik, és el tudná hozni. Csak az idő kevés, mert 13.-n jön már. Bár 19.-én meg a lakótársától jönnek el rokonok, tehát esetleg ők is el tudnák hozni.
    De a Farnell UK-nál sem találtam meg a szállítási költségeket. :W

Lomex:
    IRL2203NPBF (IR) RoHS N-POWERFET-LOGIC 30V 100A 130W 0,007R TO-220AB (TO-220) - 171Ft nagyker nettó.
    15Ax2 45V RECT.SCH. DUAL MBR2545CT-E3/45 (VIS) RoHS TO-220AB (TO-220) COM.CAT. - 119Ft nagyker nettó - ez megfelel ?
    FERRIT GYÜRÜ D=12.7x7.9x 6.4mm AL=75 20% 5961001101 () - 31Ft nagyker nettó.

Milyen vezeték kellene erre ?
    5 menettel kapsz 1,8µH induktivitást
    Ez nem tűnik olyan bonyolultnak.
    Az eltérés mit okozhat ?

és ekkora áramnál még ez a mag sem fog telítődni.
    Kb. mekkora áramig lehet jó ?

de a mosfetet mégis csak ki kell nyitni (bár az ajánlott típus nagyon alacsony nyitófesznél képes nagy áramot vezetni)
    És ez a Lomexes ?

ennyire alacsony táp már a hatásfok romlásával járhat, ha a kapcsolás működőképes marad.
    A hatásfok romlása mit jelent ?
    80% helyett mondjuk 60% ?
    De amúgy ha csak 3,1-3,2V-ig merítem a Li cellát, az is bőven elég, az alatt már úgy sem tudok nagy töltést kiszedni belőle.
    Ez végképp igaz, ha a konverzió hatásfoka tovább romlik.

Használható lehet ez az IC + MosFET + Schottky + Induktivitás más ki vagy bemeneti fesz tartományhoz is ?
    Gondolkozok még ilyen megoldásokon is:
    2x Li cella --> 12V
    3x Li cella --> 12V
    4x Li cella --> 12V
    1x Li cella --> 5V
    2x Li cella --> 5V
    4x Li cella --> 5V
    Utóbbi három pl. telefon (PDA, tablet, stb.) hordozható töltőnek. Ide elég 1A kimenet, vagy esetleg dupla töltőnek 1,5A (duplás töltőnek persze min. 2 cella esetén van igazából értelme.)

MOD:
    IRL2203N
    Fig. 3-ból az olvasható le, hogy a min. VGS 2,75V-nél már melegen (175 fokos tokkal :U ) is 5A folyik.
    3V-on meg 25A-42A (hömérséklet függően).
    Ugyan még nem ismerem hogy itt pontosan mennyit kell kapcsolnija, de ez elég lehet, nem ?
    Plusz feltételezve, hogy inkább a magasabb érték felé közelít ez, mivel nem akarom 175 fokra "izzítani" a Fet-et...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés