Hirdetés
- droidic: Safe Mode az agyban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
joecontra
üzenetére
Ide aztán tényleg mindegy, hogy milyen (kisjelű, NPN) tranzisztort teszel. Semmilyen különleges követelmény nincs határadatokra, a kapcsolás működése kapcsolóüzemű, a H- és V-szinkronjelet kapuzza össze. A maximális kollektoráram néhány milliamper, a disszipáció elhanyagolható, és eleve néhány voltos szintű jelfeszültségekkel működik. A Q1-es lehet például BC547 (nagyon általános típus, még a legkisebb bétájú, "A"-jelű kivitel is nagyobb, mint 100-szoros áramerősítési tényezővel rendelkezik), de ugyanígy lehet BC546, BC548, BC182, BC183, BC184, BC337, BC338, PN2222 (hogy csak a TO-92-es tokkal rendelkezőket említsem). Más tokban például: 2N2222, 2N2219, stb.
"Arra gondoltam, hogy a BC548B nem is tudom hogy írjam talán családjában jöttek már ki újabb típusok és azok valamelyikével helyettesíteném."
Ilyen célra a 'régi' 20..30 éve kifejlesztett általános célú kapcsolótranzisztorok is megteszik, semmi különlegeset nem kell tudniuk.
"Igazából olyanra gondoltam, aminek hasonló az áramerősítése mint a BC548B-nek de nagyobb a tűrőképessége."
Mint említettem, ebben a kapcsolásban a Q1-nek nem igazán kell 'tűrnie'
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Synology NAS
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okos Otthon / Smart Home
- Bittorrent topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fekete/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- Phanteks GPU-Bracket II + Riser Cable Videokártya tartó Riser kábellel PCIe 4.0
- Phanteks Eclipse P600S Tempered Glass ház eladó extrákkal!
- Cooler Master MasterAir MA620P RGB TUF Gaming Edition
- Új Arctic Liquid Freezer III. 360 Pro A-RGB eladó ventik nélkül, 6 év garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Olvass!! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Bomba ár! Dell Vostro 3550 - i3-2310M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
.